Felraktam én is egy Network hármast de ha egy új blogot létrehozok subdomainnel, akkor azt nem jeleníti meg A kiszolgáló nem található felirat jelenik meg. Ha DNS nél hozzáadom külön azt a szubot akkor már jó, de én azt szeretném ha ez automatikusan menne. Azt olvastam itt lalahol hogy valami wildcard kellene hozzá, de azt ahogy olvastam róla évi több 10esbe is kerül.
tárhely-csomag függő h mimennyi és h egyáltalán lehet-e…
Felraktam én is egy Network hármast de ha egy új blogot létrehozok subdomainnel, akkor azt nem jeleníti meg A kiszolgáló nem található felirat jelenik meg. Ha DNS nél hozzáadom külön azt a szubot akkor már jó, de én azt szeretném ha ez automatikusan menne. Azt olvastam itt lalahol hogy valami wildcard kellene hozzá, de azt ahogy olvastam róla évi több 10esbe is kerül.
A megoldás a htaccess. Engedélyezted? A tárhelyed bírja azt a htaccess-t? Érdeklődj a szolgáltatódnál. :)
Van htacces és működik is, csak a probléma az hogy mindíg be kell menni a dns adminba és egy “a” recordot hozzá kell adni. Az a probléma hogy ez nem automatikus. Másnál hogyan hoz létre A recordot a DNS szerveren? Vagy a htaccess virtualizál valahogy vhostot?
Nem, én a DNS szerveren * nevű a rekordot adok hozzá az aldomainekre
Valmint a VirtualHost-ban is hozzáadok egy ilyen ServerAlias-t és voliá
Kösz megmentettél, azt hittem már örökké irogathatom az A recordokat. Nem tudtam, hogy helyettesítőt is lehet használni.
nem minden csomagban ill. nem minden beállítással működik de úgy tűnik mákod van
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani valahogy automatikusan, hogy a kategóriák külön subdomain-re kerüljenek? Tehát nem „domainem.hu/kategoria/†hanem „kategoria.domainem.huâ€.
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a Wordperss multisite -tal kapcsolatban.
Azt szeretném megtudni, hogy létezik e olyan plugin ami az aloldalakra is kirakja a hirdetéseimet automatikusan?
A másik kérdésem pedig hogy létezik e olyan plugin ami egy toolbart helyez el a lap tetején és az megjelenik minden aloldalon és csak a szuperadmin módosíthatja a tartalmát.
Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok!
Ismerkedek a MU utódjával, de pár dolog nem világos még számomra.
- a pluginek hálózati aktiválása azt jelenti, hogy csak azokat tudják a felhasználók használni? super admin alatt csopotosan bekapcsolom, de a júzereknek ettől függetlenül kikapcsolva marad.
- az mivel valósítható meg, hogy az aldomain alatt létrehozott blogok friss tartalma kikerüljön az “anyablog”-ra? plugin, vagy hack? akár azzal is meg tudnék barátkozni, ha sidebarban widgetként lenne, csak legyen…
- saját bannerem hogyan tudom nekik automatice kiajánlani, mondjuk widgetbe, vagy tulképp bárhova?
segítségeteket előre is köszönöm!
- Igen. Csak azokat tudják használni.
A macera az, hogy minden plugin másképp viselkedik, mert másként vannak kódolva, kitalálva. Pl. van amelyik ott van és fog működni indulásból, másrészt vann olyanok, amiket be kell állítani (van saját opciók/beállítások oldala az adminban) - addig mindenféle hibaüzeneteket írnak ki.
- Nem tudom, de biztos van rá már kitaláció…
- Ki az a “nekik”?
Sziasztok!
Hogy tudnák egy új oszlopot beépíteni a multisite begrandjaba ahol hirdetések jelennének meg minden új blogon?
Azt tudom hogy css ben funciophp-ban kell módosítani de mit és hogyan?
Köszönöm előre is
1. Igen. Csak azokat tudják használni.
A macera az, hogy minden plugin másképp viselkedik, mert másként vannak kódolva, kitalálva. Pl. van amelyik ott van és fog működni indulásból, másrészt vann olyanok, amiket be kell állítani (van saját opciók/beállítások oldala az adminban) - addig mindenféle hibaüzeneteket írnak ki.
2. Nem tudom, de biztos van rá már kitaláció...
3. Ki az a "nekik"?
nekik: az aldomainek gazdáinak.
Nekem kéne egy kis segítség. Mivel most kezdtem csak az egészbe bele, teljesen tiszta domainhez készítettem két aldomaint. Ez rendben. Létrehoztam egy sql adatbázist, egy teljesjogú admin felhasználóval. Ez is oké. A domainem htdocs-ába mint főkönyvtárba felmásoltam a wordpress 3-at, mert tud multiusert. Ez is oké. Akkor ha az index.php-t akarom elindítani miért nem megy? Gyök kettes felhasználó vagyok, és csak annyi vágyam van, hogy a két aldomainen két különböző blog működjön… Segítenétek kérlek?
Nincs a tárhelyeden véletlenül public_html könyvtár? Oda kellene a telepítés.
2 aldomain 2 wp-ét szeretnéd egy adatbázisból? az nagyon nehezen megy, főleg előképzettség nélkül.
Vagy van egy domained és szeretnéd, a WP-vel azt megoldani, hogy kettő (vagy még több) blog fusson aldomainként (valami olyasmit, hogy van pl. egy domained, mondjuk: alkohol.info és szeretnéd, ha lenne egy blog az almabor.alkohol.info címen, illetve egy másik a pezsgo.alkohol.info címen?)?
Végül sikerült, a szervernek frissítenie kellett amiket felraktam, és kiderült, hogy türelmetlen vagyok…Bocsánat…
Második lehetőséget szeretném, x.domain.hu és y.domain.hu szerint két külön sablonnal. Azt olvastam, hogy van erre lehetőség. Egyenlőre ott tartok, hogy előkerült a honlapok hálózatának létrehozása… jelenleg a setting wildcard subdomainsnél állok, az apache-nál akadtam el, mert még soha nem láttam ilyet…
Bocsánat, hogy megint itt kérek tanácsot, de elakadtam. Létrehoztam az aloldalakat, már csak szerkeszteni nem tudom őket, mert nem találja a fájlokat. Itt jön a kérdés, hogy az aldomainon is kellenének fájlok? Ha igen milyen? Vagy ez most hogy működik? Hogy lépek be az aloldalak szerkesztésébe? Mert mint említettem, ha wordpressben akarok belépni, kiírja, hogy nincs meg a fájl…
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e, hogy a hálózatomba regisztrált felhasználók honlapjain a sablonokat maguk tudják kiválasztani, pl. innen? http://wordpress.org/extend/themes/
Vagy telepitsek pár sablont, amit tudnak használni, s ha akarnak egy újat, irniuk kéne? :o
A második verzió reálisabbnak tűnik és egészségesebb is…
Sziasztok!
Sikerült felkalapálnom nekem is egy többfelhasználós wp-t.
Két hibába ütköztem bele. Lehet hogy nem hiba csak nem tudom megoldani
Szóval abban a pillanatban amikor beindult a többfelhasználós WP tehát megjelent a Super Admin menü és lehetett már létrehozni blogokat az egész átváltott angolra. És nem igazán találom hogy hogyan lehet visszakapcsolni.
A másik pedig az hogy fel van telepítve néhány kinézet és engedélyezve van, de ezek közül az egyik a főoldal kinézete lesz és néhány helyre szeretnék ezt azt belebuherálni. A kérdés az lenne hogyan tudom ezt a kinézetet csak a fődomain számára engedélyezni? Tehát hogy a felhasználóknak ne is látszódjon hogy ez létezik.
A válaszokat előre is köszönöm.
Ja és BUÉK.