widget

Üdv! Bátorkodom egy új problémát felvetni gyenge kezdőként… A widget csomag telepítése után ezt a hibaüzenetet kapom:

Fatal error: Call to undefined function comments_number2() in /nfs/extra/d/db/dboty/wwwroot/wordpress/wp-content/themes/default/comments.php on line 23

Szerintema problémát vagy a sidebar.php vagya function.php okozhatja mert ha visszamásolom az eredetiket akkor működik minden szépen.

Igazából nem szívügyem, de mégi jó lenne ha működne…

MEg olvna még egy kérdés, bármilyen phpscriptet beillesztehetk még a word-press-be? vagy előfordulhatnak kisebb-nagyobb problémák vagy nem si lehet?Minden jót!

köszönettel(hogy végigolvastatok): hsr

Na. Utánanéztem:

Én annak idején csináltam widget kompatibilis sablonokat. Most kipróbáltam egyet és azt kell mondanom: működik a drag & drop módszer nagyon frankón.Küldd el az alábbi fájlokat: functions.php, sidebar.php

a comments.php-t is elküldheted.

mi is az a widget? :smiley:

Az azt tudja, hogy a sidebarodba bizonyos “drag and drop” módszerrel csak be kell húzni a pluginocskákat, és bárhogy, bármilyen sorrendben felépítheted azt pár kattintással. Mint amikor bejegyzést írsz. Jobb oldalon az egérrel megfoghatod és föl-alá rendezgetheted az ablakocskákat (kategória, bejegyzés szerzője, időpontja, stb)Viszont kevés a widget kompatibilis plugin és ha saját sidebart akarsz, akkor pá pá widget.

nemtudom a címed, nem találtam sehol, hol találom meg?

mindenesetre becsomagoltam, itt vannak:

dboty.extra.hu/html/wp.zip

de mind eredeti word-press.hu és a wordpress.org-ról származnak és nem módosítottam őket!üdv.: hsr


hsr wrote:

Üdv! Bátorkodom egy új problémát felvetni gyenge kezdőként... A widget csomag telepítése után ezt a hibaüzenetet kapom:


Fatal error: Call to undefined function comments_number2() in /nfs/extra/d/db/dboty/wwwroot/wordpress/wp-content/themes/default/comments.php on line 23


Szerintema problémát vagy a sidebar.php vagya function.php okozhatja mert ha visszamásolom az eredetiket akkor működik minden szépen.


hsr

Meg van a megoldás? Esetleg az is lehet, hogy nem jól telepitettél?

A widget csomagban van a Theme-mappa és abban pedig a functions.php és a sidebar.php. Ezt a kettöt át kell tenni a használatban levö Theme-hez, de elötte törölni az ezen a néven szereplö, ottani eredeti két fájlokat. A csomag többi része megy változtatás nélkül a Plugin-mappába.

Lehet, hogy fölöslegeset mondtam. De valakinek még jól jöhet.


Konnektor

Szia, pontosan így csinálta mindent és nem működik. A themes könyvtárba bemásoloma function.php-t onntól kezde hiba, amíg nem rakom vissza az eredeti theme fájlokat. (Alap Theme-t használom)

Hallo hsr,

lehet, hogy ez az Alpa nem kompatibilis a widgettel. Csinálj egy próbát a Kubrick-al, ez a default Theme. Ha azzal megy, akkor ez lesz a hiba oka.

Üdv

Konnektor

Szia, bocs, csak írni sem tuok, alap theme-t használom (default-ot…)


'hsr wrote:

Szia' date=' pontosan így csinálta mindent és nem működik. A themes könyvtárba bemásoloma finction.php-t onntól kezde hiba, amíg nem rakom vissza az eredeti theme fájlokat. (Alpa Theme-t használom)[/quote']


hsr,


ha így csináltad, ahogy itt irod, akkor az nem jó. Olvasd el, amit mondtam.


Kicsit figyelj oda a betüidre is, mert félreértésekre vezetnek a melléütések.

a functions.php És a sidebar.php - mindkettö kell a Theme-mappába.

Esetleg kezdd el még egyszer.

nem jó:(

de kezd nem érdekelni, widget-ek nélkül is van élet…

Hogy lehet azt megoldani, hogy mindig mutassa a widget-et…

Akkor is, ha csak egy bejegyzést jelenítek meg…

Na, pintyi,

a kérdezés “művészetét” még gyakorolni kellene!

Mellik vidzsitet? Ki/mi mutassa? Miért? Mely sablonban?(a gondolatolvasóknak ma szabadnapjuk van itt a fórumon…)

Ha már widget…Én korábban nem widgeteltem, a témámban állítottam össze, hogy mi hol és hogyan jelenjen meg, és most csak bámulok, mert nem értem és nem tudom hol kell widgetben beállítani ugyanezt.Pl az oldalrendezésnél nekem dátum szerint kéne rendezni, de a legördülő beállítómenüben ilyen nincsen. Valaki?


Pica wrote:

Az azt tudja, hogy a sidebarodba bizonyos "drag and drop" módszerrel csak be kell húzni a pluginocskákat, és bárhogy, bármilyen sorrendben felépítheted azt pár kattintással. Mint amikor bejegyzést írsz. Jobb oldalon az egérrel megfoghatod és föl-alá rendezgetheted az ablakocskákat (kategória, bejegyzés szerzője, időpontja, stb)

Viszont kevés a widget kompatibilis plugin és ha saját sidebart akarsz, akkor pá pá widget.

Ha a sablon nem ismeri fel a widgeteket akkor mi a teendő? Van erről valami leírás? Még nagyobb kérés, hogy magyarul?

Szervusz szeszterke!1./ Használd, légyszíves a keresőket: itt a Fórumon is van, meg a Google is afféle…:slight_smile:2./ Milyen WP verziót használsz, milyen sablonnal?3./ Gondolatébresztőnek nézd meg ezt a címet; lehet belőle tanulni is, linkek is vannak benne, bár nem mai darab, de az elv szinte azonos: http://forum.word-press.hu/topic/693/quick-shop-plugin/ (nem a plugin a lényeg, az bármi lehetne, hanem a csevej lényegére figyelj - ez elég magyarul van…:))

Szervusz mano! :slight_smile: Szép jó estét/éjszakát! :slight_smile:Hadd kérdezzem meg:Melyik WP verziót, milyen sablonnal használod, és melyik widget rakoncátlankodik? :wink: :slight_smile: :slight_smile:

Írok egy cikket róla :slight_smile:

FGY most önmagadban beszélgetsz, ahelyett hogy statisztikát írnál? :wink:


Farkas Győző wrote:

Szervusz szeszterke!

1./ Használd, légyszíves a keresőket: itt a Fórumon is van, meg a Google is afféle...:)

2./ Milyen WP verziót használsz, milyen sablonnal?

3./ Gondolatébresztőnek nézd meg ezt a címet; lehet belőle tanulni is, linkek is vannak benne, bár nem mai darab, de az elv szinte azonos: http://forum.word-press.hu/topic/693/quick-shop-plugin/ (nem a plugin a lényeg, az bármi lehetne, hanem a csevej lényegére figyelj - ez elég magyarul van...:))

Köszönöm! sikerült! :)