Sziasztok.
Honnan lehet azt kideríteni, hogy egy weboldal betöltődését mi lassítja. Van a www.patriatiszafured.hu weboldal, melynek vannak még különböző optimalizálási hibái (pl: smoothit bővítmény és photoshop mentés webre ellenére a nagy képek). Hogyan tudok ezen segíteni?
A tárhelyem Server Load sorában igen gyakran van piros felkiáltójel értéke 2-8 közötti (8 cpus). Ez milyen mértékben lassít?
Van még egy olyan hibajelenségem amire nem igazából tudom a választ. A mobiltelefonos nézet nagyon gyakran hiányzik, melyet a w3 total cache cache törlésének többszöri ismételgetése old meg.
Mit javítsak még elsősorban és hol, valamint mi okozza a lassulásokat.
Használd pl. a Firebug-ot.
Ok, köszi és a többi részt hogyan keresgéljem?
Google Page Insight
Beírod az url-t, tesztel, aztán kiírja, hogy mit talál lassúnak.
Megnéztem mind a két ajánlott “oldalt”
A google a következőket javasolja:
-Optimalizálja a képeket
- A megjelenítést gátló JavaScript és CSS kizárása a hajtás feletti tartalomban
A képeket a wp smush (it) http://www.patriatiszafured.hu/wp-admin/plugin-install.php?tab=plugin-information&plugin=wp-smushit&TB_iframe=true&width=600&height=550beépülő optimalizálja, de photoshopban is optimalizáltat töltök föl. A másikhoz sajnos nem értek, de a w3 total cache fut.
A tárhelyem Server Load sorában igen gyakran van piros felkiáltójel értéke 2-8 közötti (8 cpus). Ez milyen mértékben lassít? Most 9.34 (8 cpus)
Van még egy olyan hibajelenségem amire nem igazából tudom a választ. A mobiltelefonos nézet nagyon gyakran hiányzik, melyet a w3 total cache cache törlésének többszöri ismételgetése old meg.
Próbáltam más tesztelő oldalakon is a gtmertix.com az alábbi lassú dolgokat írja, ezért C C besorolást ad.
RECOMMENDATION GRADE TYPE PRIORITY Serve scaled images
IMAGES HIGH Defer parsing of JavaScript
JS HIGH Specify image dimensions
IMAGES HIGH Enable Keep-Alive
SERVER HIGH
Terhelt a szerver processzora, túl tömött a szerver. Ez a szolgáltató “sara”.
A képeket pedig ps-en kívüli mentésnél is tovább lehet optimalizálni, pl: https://tinypng.com/ (Bár ha a smush.it-es plugin fent van, akkor ez fölösleges.)
Csak nem igazán tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá. A képeket optimalizálom, de smooth se veszi lejjebb.
A google térképével van még sok gond, nem tudom, hogy jobb lenne -e wp beépülő térképet használni, mint html kódot. Arra is gondoltam, hogy képként teszem be, de akkor meg oda a nagyíthatóság alapból.
Ezzel mit tudok kezdeni:
Enable Keep-Alive:The host patriatiszafured.hu should enable Keep-Alive. It serves the following resources
Cseréljek szolgáltatót, vagy valahol a beállításokban kellene valamit tenni?
A server load most 3,31 szombaton. 2 napja volt 9,34 (8CPUS) cloud tárhelynél.
… is resized in HTML or CSS from 700x200 to 399x114. Serving a scaled image could save 13.9KiB (67% reduction). A képek a slidon 700x200-ban jelennek meg, vegyem le őket kisebbre, vagy ez valami beállítási hiba
htaccessbe:
<br />
<br />
Header set Connection keep-alive<br />
<br />
```<br />
A másik akkor valami beállítás lehet, ha a valóságban 700.
Köszönöm a kódot, B, B-re javította, de még mindig a képméretekkel van baja
Pl:
- http://www.patriatiszafured.hu/wp-content/uploads/2015/01/2-700x200.jpg is resized in HTML or CSS from 700x200 to 399x114. Serving a scaled image could save 18.3KiB (67% reduction).
Képméretek csatoltam hozzá a wp beállítását
Hol lehet még nem korrekt a beállítás?
A wp alapbeállításainak valszeg semmi köze hozzá. Nézz szét a sablonod és/vagy a slider forráskódjában. Szerintem ott lesz a megoldás.
```
/* Images */
img { max-width: 100%; height: auto; }
#ie8 img { width: auto; } ```
Szerintetek ez mit jelent Cloud szervernél?
[attachment=0:230czsb9]durva.jpg[/attachment:230czsb9]
Melyik érdekel?
A server load mindig változik, jó, ha 10% alatt van. (Processzorhoz hozzáférésre váró folyamatok. Virtuális és dedikált rendszereknél általában rosszul megírt sql kérés, törött script, nagy forgalom (pl. támadás) szokta okozni a magas értéket.
A memory a fizikai memória, a swap a virtuális memória, az xvda a gyökérkönyvtár (boot szektor, konfigurációs fájlok, stb.), a tmp-k átmeneti tárolók, a home pedig az userek könyvtárainak, fájljainak a helye.
Nincs ebben semmi extra. Nézz szét a /var/log könyvtáradban (gondolom hozzáférsz), lehet, hogy már sok tömörített log fájl van, attól is nő gyökérkönyvtár foglaltsága. A tömörítetteket letöltöd a gépedre, a tárhelyről pedig törölheted. A secure és az exim tud nagyon nőni. Az első a tárhely törési kísérleteket, a második a levelezéshez hozzáférési kísérleteket loggolja.
A 10% alatti server loadot hogy érted?
Most 3,19/8=40%, vagy 3,19%.
A Cpanel fóruma azt írta, hogy 8 CPUS rendszernél max a cpuk száma számít jónak
/var/log könyvtáram nem látható, hacsak nem valami alá van betéve
A hagyományos számítás szerint szokás nézni. ahol a 5% az 5%.
A log-ot ssh-n vagy sftp-n éred el, root joggal, a gyökérkönyvtárból kiindulva.
Mivel szerverről beszéltél, feltételezem, hogy tényleg szerver vagy legalább vps.
Mezei felhasználóként nem látod.
Bocsánat, sajnos nincs szerverem én egy cloud hosting csomaggal rendelkezek összesen és a fent becsatolt ábra annak az adatait mutatta
Akkor kérdezd a szolgáltatót. Ha nem te okozod, akkor valamelyik szomszédod terheli valamivel. Ők meg fogják mondani, hogy van-e nálad valami olyan gond, ami terheli a szervert.
Ui. Nem kell izgulni, még velem is előfordult már shared hostingon, hogy megkérdeztem a szolgáltatót, hogy nálam van-e a gond…
A válaszuk kb annyi volt, hogy ha biztos sebességet szeretnék akkor béreljek szervert. Erre a szerverre állítólag nem tesznek új emberkéket. Én értem a dolgokat, de nem feltétlenül jó ez így. Egyébként ez a nagyobb terhelés augusztus óta biztosan jelen van és akkor elég sokszor volt nekem is különböző jellegű problémám a honlapommal.
A megjelenítést gátló JavaScript -Google: Az oldalon 23 gátló szkriptforrás - erre tudtok ajánlani egy bővítményt, aminek a segítségével ezt lehet orvosolni?