Az tény de a border radius soha nem lesz valid mert az már css3.
ohh dehogynem: ha CSS3ra validálsz 
Köszönöm a segítségeket!
Ha már itt vannak,akiket fórum olvasmányaimból nagyra tartok,akkor kérdeznék valamit.amiért nincs értelme új topikot nyitni,de nem értem miért van ez.
Akiknek megadtam a lap elérhetőségét,páran visszajeleztek,hogy hiába kattintanak a felső menüsoron,nekik nem jön be semmi,vagy nem kattintható.(Telek, családi ház…stb.)Hogyan lehet az,mikor nálam minden egy pillanat alatt bejön,náluk meg semmi.
Mit tehetek?Megnéznétek Ti is,hogy tényleg nem kattintható esetleg másik gépről,vagy-(én Firefox-ot használok)-op.rendszerről?
És ha tényleg nem működik,hogyan javítható a dolog?
Köszönöm az esetleges válaszokat előre is.
Közben megnéztem Internet Explorerrel,hát siralmas volt,lefagyott a gépem tőle,nem akar a lap bejönni,csak tölt,tölt,mit tegyek? :o
Könyen lehet hogy valamilyen javascript hibáról van szó. Báris szerény véleményem tudásom szerint más nem nagyon okozhat ilyen gondot az oldaladon. Az hogy elcsuszik ez-az az megfelelö css-el orvosolható,gondolok itt kizárólag IE részére irt css-re.
helyes,helyes.. nem leprogramozni hosszú idő valamit.. hanem a korrekciók :)
ez úgymond "kincstári" sablon, a wordpress.org-ról szedtem le. és ahogy most nézegettem a validator által irt hibákat, hát most már csak olyanok vannak benne, amik a sablon file-okból eredhetnek ... de ahhoz már végképp nem értek, hogy azt hogy tudnám kijavitani ... :( mert ami hibát én pakoltam bele a kis változtatásaimmal, azokat lényegében ki tudtam szedni. de ennek is örülök egyenlőre.
Kattka: én most megnéztem 4 böngészővel. az Operával, Google Chrome-mal, Mozillával jó, de IE-vel elég furán néz ki. És nem is úgy működik vele a felső menüsor, ahogy a többivel …
Hogyan tudnék IE-re írni sablont.?Gondolom azon kéne beállítgatnom,hogy működik e amit átírok.De hogyan tudnám ezt publikálni,hogy ha valaki rákattint a lapra,ott legyen hogy internet explorer böngészővel itt lehet megtekinteni!?
Most néztem meg hogy mit csinál az IE az alap Arrash sablonal és az kell hogy mondjam hogy azal is hibát jelez és pont egy olyan helyen ami pont IE6 részére van irva
http://localhost/test/wp-content/themes/arras-theme/js/jquery.supersleight.min.js
$('.featured-article').supersleight( {shim: 'http://localhost/test/wp-content/themes/arras-theme/images/x.gif'} );
IE6 szerint ez okoza a hibát amit pirosal jelöltem.
Nem raktam code tagba mivel akor nem jelenik meg a kijelölés.
Ami pedig az oldalkinézetét illeti nincs szügséged semilyen új sablon készitésére külön IE véget.
Mindösze anyit kell tenned hogy a már most is létezö ie6.css-ben megteszed a megfelelö modositásokat.És már ugyan olyan is lesz mint a többi böngészöben.
Egy kis segitség tegnap általam emlegetet -moz-border-radius helyes használatára ami valahogy igy kellene hogy legyen:
amenyiben igy beirod akor felsö sarkokat kerekiti le.
A nálad lévö kod részlet a kövatkezö :
Remélem ezel is sikerült egy kicsit segitenem.
ati024!
Sajnos szögletes lett tőle :(
Most sem attól lekerekített amit én írtam,hanem olyan képet raktam be oda,de elég csúnya lett.Képtelen vagyok lekerekítést gyártani amin keret is van.
Nem lesz szögletes töle biztos, báris mozilla alapu böngészövel.
Csak adj neki nagyobb értéket kb. 15px-t mivel a 3px az elg kis kerekitést csinál szinte alig észre vehetö.
Nem lesz szögletes töle biztos, báris mozilla alapu böngészövel. :) Csak adj neki nagyobb értéket kb. 15px-t mivel a 3px az elg kis kerekitést csinál szinte alig észre vehetö.
Köszi,tényleg így már hatott,csak most nem tudom,mitől ilyen vastag a vonal.
Mivel tudom vékonyabbra venni,csak 1 px szélesre,csak éppen hogy legyen körvonala.
Amit Az IE6-ról írtál,a fejlécben megtaláltam végre.Azt a részt ki kell törölnöm ami okozza a hibát?
És az IE6 css-ben mit kell átírnom.22 sor az egész,semmi konkrétummal. :unsure:
A lekerekítés vastagságára már ráolvastam és sikerült is megoldanom.Csak a színe után írtam,hogy 1px; és már jó is lett.
és már 1px is :).
Ehez a részhez sajnos nem értek, valahogy nem tudom a javascript müködését megérteni. Majd jön egyszer csak valaki és megmondja hogy mit tegyél vele.
Ami az ie6.css ileti tévedsz abban hogy semmi konkrétum nincs benne, nagyon is fontos dolgok vannak ott az ie6 számára,nélkülük látnád az oldalt. :o
Különben az egész gond az oldal szétcsúszásaval IE alat abol ered hogy egyes változtatások amik lettek csinálva a default.css-ben nem teszenek neki.Egyszerüen egyes css szabályokat máshogy értelmez mint a többi böngészö :(
Hogy ne csuszon szét IE6 alat mindössze anyit kell tened hogy az ie6.css-ben beirod a változtatásokat,persze neki tetszö szabályokal.
Igazából ezzel a validálással nekem egy gondom van: van,amiről nem mi tehetünk
Pl. most az egyik oldalamnál, ami még csak localhoston megy kidob 32 CSS hibát, de egyik se magából a sablonból érkezik, hanem a különféle bővítményekből,miegymás…na most ez szép és jó, kijavítom, de az első frissítésnél kezdhetem valószínűleg újra…
Én hasonló dolgok miatt kapcsolom ki a CSS fájlokat egyes pluginoknál, valamint azért is mert összevonom a sajátommal, hogy egy lekérés legyen. A js fájlokkal is így szoktam eljárni szintén a lekérések miatt, valamint, mert php-vel szoktam összevonni őket, illetve tömöríteni. Ãgy mivel a sablonomba van meghatározva, hogy ki van kapcsolva a bővítmény stílusa valamint a JavaScript fájljai, ezért frissítés után is megmarad, hacsak nem volt valami nagyon gyökeres változás.
Hm,erről mesélhetnél, hogy hogyan kapcsolod ki a sablonodban a bővítmények CSS-eit…mert oké,van egy csomó,aminél adminból ki lehet…de a többinél? Mert ha berakom a sajátomba, akkor általában azt “felülírja” az övé…
Ez minden bővítménynél ugyebár más. Ha úgy jársz el, ahogy te mondtad, akkor természetesen megmarad a css, js fájl a headba. Én alapból elég kevés bővítményt használok, ezt már sokszor mondtam a fórumba is. Többnyire megoldom azok nélkül a dolgokat. Ha egy olyan bővítményt veszünk alapul, mint contact form7, amely szerintem a leghasználtabb bővítmények között van akkor abban az esetben ezzel a kóddal járok el js fájlok esetében:
function my_deregister_javascript() {
wp_deregister_script( 'contact-form-7' );
}
Lényegében minden bővítménynél ennek utána kell járni vagy valamilyen szinten tisztában lenni az adott kiegészítő felépítésével. Page Navinál ez volt a kód a css fájlokra amig nem lehetett adminból kikapcsolni:
function my_deregister_styles() {
wp_deregister_style( 'wp-pagenavi' );
}
Tehát amint látod nem nagy ördöngösség csak egyes esetekben kell egy kis utána járás vagy éppen, amint mondtam tudni kell hova kell nyúlni, mit kell nézni, hogy az alapján megalkossuk a funkciónkat.
Szia Kattka! Úgy tünik hogy nincs megoldás az IE6 javascriptes hibájára.
Ma volt egy kis idöm és átlapoztam a sablon forumán található bejegyzéseket és anyitt sikerült megtudni hogy az ie6 nem szereti ezt a sablont.
Ezért anyit tudnék tanácsolni hogy tudasd az ie6-st használo látogatókal hogy ideje lenne frissiteni a böngészöjuket.
Erre van egy pár megoldas az egyikröl már itt a forumon is volt szó hogy egy az egyben ki kell tiltani az oldalrol öket és csak egy figyelmeztetés adni nekik hogy ideje lenne hogy frisitsék a böngészöjüket. Csak most hirtelen nem jut eszembe a plugin neve.
A másik megoldás hogy nem tiltsuk ki öket hanem MS stilusban figyelmeztetjük hogy ideje lenne frisiteni.Ehez a megoldáshoz az alábbi kodot másold közvetlenül tag elé
/*Load jQuery if not already loaded*/ if(typeof jQuery == 'undefined'){ document.write(""); var __noconflict = true; }
var IE6UPDATE_OPTIONS = {
icons_path: "http://static.ie6update.com/hosted/ie6update/images/"
}
http://static.ie6update.com/hosted/ie6update/ie6update.js
.
Szia ati024!
Az a baj,hogy semelyik IE-el nem jön be sajnos az oldal.Nekem a IE8 van fent(de nem azt használom) és azzal sem jön be.
Elképzelhető,hogy valami más gubanc is van