Váltás bbPress-re?

Kedves Fórumozók!Egy kérdéssel fordulok hozzátok, hiszen legjobban benneteket érintetne a változás. Eljátszottunk a gondolattal, hogy lecseréljük a Invision Power Board fórumunkat az új WordPress fejlesztők által fejlesztett/támogatott bbPress II -re. Az új bbPress gyakorlatilag egy WordPress extra funkciókkal, melyet jól be tudnánk illeszteni a jövőbeli terveinkbe.Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!Váltsunk, vagy maradjon a IPB fórumrendszer?

Tekintettel arra, hogy a “Tárhely” menüpontban továbbra is van fizetős reklám egy tárhelyszolgáltató képében, szerintem maradjon az IPB, mely pont a fizetőssége miatt biztonságosabb.

(Szerintem inkább csak frissíteni kéne, a 3.0.5 elég régi verzió… már van 3.2-es is.)

Természetesen, nem a pénz miatt jött fel a váltás ötlete :slight_smile:

Szerintem az IPB profibb fórummotor, mint a bbPress. Ahogyan néztem a weblapjukon a fórumukat, egy elég alapszintű fórumról van szó, szemben az IPB profi, tényleg sokféle megoldásával. Ha már csak a funkciókat összehasonlítjuk, ég és föld a kettő. Ha a bbPress is fog tudni annyit, mint egy PHPBB vagy IPB, esetleg MyBB (de még sorolhatnék, van jó pár ingyenes és fizetős), akkor meggondolandó lenne. De így…?

Szerintem F. Győző szava legyen súlyos az esetben. Miért is? Ő moderátorkodik nagyon sokat és az IPB-nek nagyon jó moderációs rendszere van, ami kényelmére válik. :slight_smile:

AZ új verzióval nagyon durva dolgokat lehet csinálni. Nekem kifejezetten tetszik a rendszer lazasága és hogy nincs agyonbonyolítva, mint ez. Pl. a wp.org-on használt rendszer is bbpress, csak az az első verzió. Például a WPMUDEV.org fóruma nekem nagyon tetszik.

http://premium.wpmudev.org/forums/

Szerintem ez túlságosan is leegyszerűsített. Szerintem ez inkább ilyen: 1 topic 1 kérdés felépítéséhez lenne alkalmas. Ez a módszer pedig a phpbb.hu -n sem működik túl jól.Amúgy a bonyolultság megszokás kérdése. Én phpbb-ről álltam át IPB-re, tényleg bonyolultnak tűnt. Azonban pár hónap alatt megszokható.

@Syska!Na, erre az érvre (#5) aztán egyáltalán nem számítottam, pedig teljesen logikus… :slight_smile: :slight_smile:A megszokás, természetesen, nagy úr, de nem én vagyok az, akihez igazodni kell, hanem a Közösség. Egy fapados verzióban nem nagy örömmel botorkál az ember, de ha Laci ráfekszik a kérdésre, akkor csak össze tud hozni egy WPMU-snál kicsit jobb Fórumot, nem beszélve a migrálásról… :wink:

Én pedig nem vagyok annyira öreg, hogy ne tudnám megtanulni a bbPress-t.És egy másik érv is: tetszik, nem tetszik, de az IPB nem olcsó dolog, és egyáltalán nem csurognak az adományok, bevételek - a vasat és a rendszert is finanszírozni kell, méghozzá saját zsebből. Az pedig nem árt, ha a takarónk addig ér, ameddig nyújtózkodhatunk… :slight_smile:Szóval, egy jól dizájnolt, logikus felépítésű, minden wp- és bb-funkciót bevető, bővítményekkel, látványelemekkel gazdagon megtűzdelt Fórumnak nem lennék ellenzője.

F. Győző: Arról eddig nem szólt a fáma, hogy tuningolt bbpress-ről lenne szó. :slight_smile: Azzal pedig sok lenne a munka szerintem.Pénz kérdésben azért…
  • Amikor kérdeztem P. Lacit, hogy a “Tárhelyek” menüpontba ajánlanék egy jó szolgáltatót, hát elég magas összeget mondott, hogy annyiért lehet időszakosan oda felkerülni. Olcsóbb összegért többen jelentkeznének reklámért…
  • Ott a webfejlesztési terv megmozdulás is, aminél szintén marketing eszközként van használva a WP Magyarország, igaz nem zavaró mértékben.    Nem mellesleg egy jó szolgáltatónál szerintem elfutna az WP.hu egy tárhelyen, nem kell külön vas alá. Akkor pedig olcsóbban működtethető lenne. Az IPB féléves licenc díja pedig 25 dollár, ami szerintem vészes költség.    Tehát a támogatások hiánya szerintem nem lehet tényező egy fórum cserénél.

Kérem ezeket a pénzügyi kérdéseket mellőzni. Ez most másról szól. Döntéseinkben semmilyen mértékben sem játszik szerepet a pénz! A tárhelyoldal hirdetései sem tartoznak ide. :slight_smile:Itt szimplán arról van szó, hogy milyen rendszert használjunk a jövőben. Amondó vagyok, hogy a WordPress eddig is a haladást, a fejlődést képviselte, hiszen Web 2.0 térhódításában nagyon nagy szerepe van a WP-nek. Azt gondolom, hogy az új fórumfejlesztő csapat is nagyot fog lendíteni a bbPress-en és mivel a napokban átszabjuk a teljes WordPress Magyarország arculatát, ill. rengeteg új dologgal állunk elő majd a következő hetekben, ezért lenne célszerű a fórumot is átszabni. Viszont nem szeretném, hogy ez a tagokban negatívan csapódjon le. Ezért ez a szavazás, ill. ez a téma.Persze meg tudjuk oldani, hogy ezt a fórumot integráljuk az új oldalba, de sok áldozat árán. De amennyiben a többség arra szavaz, hogy maradjon, maradni fog! Ez alap szerintem!

Ha nincs nagyon nyomós oka, hogy váltsátok a motort, akkor szerintem felesleges átállni most. Visszalépés lenne az IPB-hez képest. Írtad Laci, hogy “az új fórumfejlesztő csapat is nagyot fog lendíteni a bbPress-en”. Szerintem érdemes kivárni (ha már nagyon váltani akartok), milyen lesz az új bbPress, hogy halad a fejlesztés.

Én csak egy vagyok a sokból. Véleményem ennek arányában számít.Tudom, hogy kérted: pénz kérdést ne említsünk.

Ha pedig lenne a fórumon néhány adwords reklám, akkor azt is elfogadnám. (és alkalmasint biztos kattintanék is, mert ezt a gmailben is megteszem és nem azért, hogy “jutalomból” kattintsak!)Felteszem, hogy az átállás nem okoz különös gondot, mert miért is akarnék másnak rosszat azzal, hogy napokat, heteket dolgozzon azzal, hogy minden korrekt legyen… :slight_smile:Egyetlen érvem van amellett, hogy legyen wp, még akkor is, ha esetleg (még most) kevesebbet is tud, mint egy komoly rendszer: ez az érv a presztizs.Egyetlen érvem van ellene: Legyen nyugodt, békés karácsonyod. 0:-)Töltsd az átállással eltöltött idődet a családod, szeretteid körében. Hidd el az sokkal többet ér, mint a véleményem.

Nekem mocsok mód elegem van az IPB hátrányaiból. Pl. hogy az admin részt el kellett rejtenünk, mert folyamatosan feltörögették, és mivel nem nyílt forráskódú a dolog, leírás pedig nincs hozzá, megtalálni sem tudjuk, hogy miért, és hol.Plusz ha marad az IPB, akkor a single signonnak nagyjából búcsút inthetünk.


'syska' wrote on '2011-12-19:
- Amikor kérdeztem P. Lacit, hogy a "Tárhelyek" menüpontba ajánlanék egy jó szolgáltatót, hát elég magas összeget mondott, hogy annyiért lehet időszakosan oda felkerülni. Olcsóbb összegért többen jelentkeznének reklámért...
Nem szeretnénk kitapétázni, mindenféle olcsó szar szolgáltatóval.


Ezért magas a kerítés.

A biztonság egy elég nyomós érv. Ha ennyire problémás az IPB ilyen téren (én már nem használom aktívan, úgyhogy nem vagyok képben) akkor az elég ok is a váltáshoz. :slight_smile:

Na igen, az admin hacket el is felejtettem, bár gondolom az új verzióban javították ezt a problémát, de mivel egy-egy ilyen frissítés napokba mérhető problémát okoz, mivel át kell szabni mindig a sablonját, ezért nincs naprakész állapotban a fórumunk.

Helló, Én már korábban használtam bbPress-t és remekül összemigráltam a Wordpress oldalammal. Én a váltásra szavaznék, ezzel a szubjektív érvvel. Persze nem ismerem teljes körűen a pro és kontra érveket, de igennel szavazok! :stuck_out_tongue:

Ha jobban lehet benne keresni, átláthatóbb, cseréljük le. Ha ugyanazt tudja, csak a skin változik, akkor ne.

Szakmai szempontból nem tudok hozzájárulni a kérdéshez, viszont mivel magam is csináltam/csinálok weboldalt, úgy gondolom, ha egyszer az embernek eszébe jut váltani/fejleszteni, akkor csinálja meg inkább, mert amikor elkészül vele, örülni fog, míg, ha a meglévőt frissíti, folyamatosan ott motoszkál a fejében, hogy mi lett volna, ha mégis vált?Ha leteszteltétek a másik rendszert és jól működik, én csak biztatni tudlak titeket a fejlődés felé. Az ilyen alkalmak adják azt a lehetőséget, hogy megtanuljunk a gyakorlatban újabb és újabb rendszereket. Csak nyerhettek vele - szerintem.Üdv mindenkinek!

mkm

Nem tudok szavazni, mert nem ismerem az új bbPress előnyeit, esetleges hátrányait. Kaphatnék, vagy hol olvashatnék egy összefoglalót, összevetve a régi lehetőségekkel?