Újratelepítési problémáim

A gond az, hogy a wordpress abszolut címeket tárol… én amikor költöztem adatbázist is vinnem kellett.

Szerintem ments le teljes backupot (mysql dump & minden file) majd egy notepaddal ctrl-h és mindenhol írd felül az eredeti domaint.

vagy pedig search&replace plugin. ha beüzemeled az új helyen a wp-t, akkor legalább menni fog, és utána e pluginnal a címeket mindenhol ki lehet cserélni.

tény, hogy hgrg megoldása egyszerűbb…

phpmyadminban is meglehet csinálni a változtatásokat. wp_options első pár sorában.

Szerintem a teljes phpMyadmin költöztetést fogom megpróbálni, olyat már csináltam. Még egy kérdésem lenne. A régi URL összes hivatkozását, hogyan lehet átirányítani az új címemre. A keresőben egy darabig még a régi URl-en lévő cikkeket fogja a Google megjelentetni, de arra majd hiába kattintanak. A tárhely szolgáltatóm támogatja a 404 -es hibaoldal létrehozását, de nem tudom, hogyan kell csinálni. Lehet, hogy amatőr nagyon a kérdésem, de tudtok nekem ebben is segíteni. Vagy esetleg van valami egyszerű megoldás erre?

Tele vagyok kérdéssel, annyi mindent szeretnék csinálni az oldalamra, de sokszor nehézségekbe ütközöm. “Sokat akar a szarka…” Sokszor megtalálom a megoldást a neten, de sokszor nem. Rengeteget olvasok utána a dolgoknak, nézek oktatóvideókat stb. Örülök, hogy vannak fórumok és önzetlenül segítetek egymásnak.

Remélem majd egyszer én is ilyen profi leszek, és majd tőlem fognak kérdezni :)…addig is várom a segítségeteket.:slight_smile:

régi oldalad indexébe tedd bele ezt:

Code:

<?php

Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );

Header( "Location: http://www.ujoldal.hu" );

?>

A wp indexébe? Vagy a template index php-be mondod? Csak az a baj, hogy én le szeretném törölni a régi helyről a wp-s fájlokat, mert kevés a helyem, ezért keresek valami más megoldást.

Ez nem egyszerübb?

.htaccess fájl egy könyvtárba és ráirányítani a régi domaint.

Quote:

Redirect 301 / http://ujoldal.hu

Nekem sok ilyen van.

azért irtam a php verziót mert nem tudom hogy engedélyezett e a mod rewrite.

A .htaccess fájl-os dolog működik, kipróbáltam. Köszi:)

Lassan nekiállok a blog költöztetésnek is, de még keresem, hogy milyen fórumot telepítsek a wp mellé. Most egy WP-forum-ot tettem fel pár napja, de nem tudom lefordítani, ezért inkább a phpbb-re gondoltam… de lehet, hogy nagy falat lesz…majd meglátom. Nem tudjátok van-e valami plugin, amivel össze lehet hozni a két rendszert. Csak annyira gondoltam, hogy aki az egyikbe regisztrál, be tudjon lépni a másikba is.

simple presst rakj fel.

Én multkor felraktam valami automatikus phpbb/wp automata topic létrehozót, de aztán csodálkoztam hová tüntek a teszt kommentek. Ezzel vigyázni kell és csak szigorúan kompatibilis pluginekkel lehet, különben keletkezhetnek érdekes diszfunkciók.

Elköltöztettem a blogomat, a leírtak szerint. Exportáltam a phpMyadmin-ból a fájlokat és az sql fájlban átírtam a régi domainokat újdomain-ra. Az admin rendszerem működik, de a honlapon a linkek nem működnek, csak a főoldal jön be a többi oldal nem találhtó. A wp-comfig-ot is átirtam az új adatbázishoz. wp_option első sorait is ellenőriztem az új domain van benne. Valamit még kifelejtettem? :frowning:

Az adminban a közvetlen linkek beállításnál az alábbi hibaüzenet van:

Warning: is_writable() [function.is-writable]: open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): (/var/tmp:/tmp:/usr/local/share/pear:/usr/home/web/c627829/babasdolgok.com/) in /usr/home/web/c627829/babasdolgok.com/www/wp-admin/options-permalink.php on line 110

Warning: is_writable() [function.is-writable]: open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): (/var/tmp:/tmp:/usr/local/share/pear:/usr/home/web/c627829/babasdolgok.com/) in /usr/home/web/c627829/babasdolgok.com/www/wp-admin/includes/misc.php on line 130

A linkeket működésre bírtam, csináltam egy .htaccess fájlt és bemásoltam amit az adminban javasolt a rendszer

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /index.php [L]

Most a linkek működnek, de az adminban a a fent említett hibaüzenet még mindig ott virít…:frowning:

Mi jöhet még !:frowning:

Abban tudtokmég nekem segíteni, hogy az admin felületről, hogyan tudnám eltüntetni a fent leírt hibaüzenetet? :frowning:

Utána igérem takarékra teszem magam. köszi

ha visszaállítod a permalinkeket alaphelyzetre, akkor is van hibaüzenet?

Keresd ezt a részt:

!is_writable($log_file) )

Írd át erre

!@is_writable($log_file) )

itt kerestem amit irtál wp-admin/options-permalink.php , de ebben a fájlban nincs. Hol keressem?

a wp db ben van, hibajelenség kiiratásáért felel. De nekem alapból így van.

Sajnos nem találom ebben a fájlban sem. Hagyom így, ha működik mellette minden, akkor nincs gond. Köszi a segítséget.

Ha tudsz angolul nézd meg ezt mert a tiédhez hasonló eset jól ki van esettanulmányozva:

http://wordpress.org/support/topic/218144

És itt egy másik, akinek szintén ilyen problémálya van, de ahogy látom választ még nem nagyon kapott

http://wordpress.org/support/topic/289300

wp - wordpress

db - database

nem fájlban kell keresni amit mp33 mondott.

de azért kíváncsi lennék, hogy te mégis melyik fájlt vélted annak.

Én a wp-includes/wp-db.php fájlban kerestem… hiába…:frowning:

a database a phpMyadmin-ban keresendő???Hol?

Sajnos én nem vagyok túl jártas a php programozásban…azért kérdezek ilyen “jókat”.

Angolul tudok, megnéztem a fórumot, amit ajánlottatok, megcsinálom azokat a dolgokat, amit ott tanácsolnak, majd kiderül mi lesz a vége.