Újratelepítési problémáim

Múlt héten a szolgáltatóm három kiszolgálóra (szerverre) állt át.

Ez problémát okozott az Wordpressemben mert valószínű ez alatt az idő alatt szerkesztgettem frissítettem az oldalam és elszállt az admin felület egy része.

Újra telepítettem volt mentésem, és visszatöltöttem mindent. A gondom az, hogy a tárhely foglaltság a duplájára nőt. Egyenlőre még bőven beleférek, de nézegettem az oldalakat, bejegyzéseket és mindenütt az oldalaknál “korábbi állapotok” bejegyzéseknél bejegyzéseknél"előző állapotok" gyanúsan nagy listák, lettek.

Lehet ezeket törölni ? Egyáltalán foglalnak helyet?

A másik: Mekkora a WordPress által kezelt maximális karakterszám egy oldalon? Mert vannak oldalaim amit ketté kellett vágni, mert másként nem jelent meg. Ja visszatöltés után se jelent meg pedig a frissítés előtt “elbírt” vele.

Érdekes a Worddel történő beillesztésnél többet enged. Hol lehet erről olvasni ? Ha lehet magyarúl? És a kérdés lényege hány karakter a határ?

Gondolom mikor beimportáltad a mentést, bejelölted, hogy a fájlokat is szedje le.

Amúgy longtext típusú a mező, ahová a poszt tartalma megy, longtextbe meg 4 giga adat fér.

Igen visszatöltődött minden bejegyzés és oldal. Kivéve pár nagyobb oldal, pontosan 7 db. Tulajdonképen ezek is visszatöltődhettek, csak nem jelentek meg

Később manuálisan ezt a hat-hét oldalt feltöltöttem jegyzettömbből *.txt fájlokból másoltam ki a txt fájlok kábé 240-250 kb nagyságuak. Namost ezek nem jelentek meg.

A legnagyobbat ketté vágtam úgy felment.

A másikakat áttettem Wordbe és a Wor Press Word beillesztési funkciójával töltöttem fel. Így felment.

Ezért nem értem.

Ja a képeket úgy kelett egyenként visszaraknom azt hogy kell csinálni ?

Lenne még egy kérdésem az adsense reklámok helye egy hét után még mindig üres.

Normális ez ?

AdSense: nem normális. Kb. 10-15 percen belül meg kellene jelennie legkésőbb.

Azt mondod, hogy költöztél; az AdSense adminisztrációban jóváhagytad az új webhelyet, megjelölted új csatornaként, a webhely-ellenőrzés megtörtént?

A képekről: keress vissza, Moshu leírta, hogy miként lehet a képeket is áttelepíteni aránylag kis fáradozással.

Megnézem az Adsense beállításokat.

Nem néztem meg mert gyakorlatilag minden a helyén maradt, még az adatbázis is ugyanolyan néven lett létrehozva.

De az ellenőrző sor elkerülte a figyelmem. Pedig felkevertem az AdSense oldalamra is.

Köszi.

A képeket megmegnézem, bár jó lett volna elöbb megkérdezni mert már visszaraktam egyenként.

Az ember a saját kárán tanul .

AdSense a vebhely igazolásnál ott a pipa, de több lapot nem talál, az tibának jeleníti meg. Ha a hibajegyzékbe ráklikkelek akkor feljön az oldal. De jegyzékben igy szerepel Nem található jelöléssel : http://kromek.hu/blog/?page_id=1288 de az oldal lejön ám ezen a címen : http://kromek.hu/blog/?p=374

Most ráfrissítettem a Webhelytérképre 15 perce már le is okézta google, de a hibajegyzék ottmaradt, a régi dátumokkal. Ezek a dátumok telepítés körüli időszakból valók. 02.28 03 01 én kelt 25 link.

Végre az AdSensere rájöttem. Volt egy kötőjel az ID számok elött.

Biztos bemásoltam.

Direkt hibázunk, hogy aztán saját hibánkból tanulhassunk. :slight_smile:

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy jelenlegi tárhelyemről le szeretném törölni a blogomat és egy az egyben átrakni egy másik tárhelyre,másik domain elérhetőséggel.

Az ok hogy lemásolom és feltöltöm egy az egyben,de milyen beállítások változtatások szükségesek ahoz hogy ott majd be is jöjjön az oldal?nagyon rég volt már a telepítés…és szeretném előre tudni h mit csináljak.

köszönöm a segítséget előre is!

http://dokumentacio.word-press.hu/wordpress-koltoztetes.html

nem nagy dolog. Amit adtam linket ott le van írva részletesen. Sok sikert! :wink:

köszi,megpróbálom!

ill.mégsem.Nem tudok arra a tárhelyre belépni ahol volt…Így le tudom menteni valahogy?van így valami megoldás?

FTP jogosultság és SQL-jogosultság azért alapfeltétel. :slight_smile:

Kérd a tárhelyszolgáltató segítségét, ha technikai problémád akad a szolgáltatással.

Na a következőt csináltam:

A leírás alapján leszedtem a régi tárhelyről az egész blog fájlokat.

Átirtam a wp-config.php mysql adatokat

Majd feltöltöttem az új szerverre (aminek új a domainje is)-tehát minden új.

Ezután inditás bejön a telepítés rákatintás és azóta semmi…

Át kell állítanom még valamit?

mysql host és adatbázis valamint a jelsző biztos jó? Adatbázisban átírtad a mysql-ben a domaint?

benji999 wrote:

Ezután inditás bejön a telepítés rákatintás és azóta semmi....

Adatbázisban átírtad a mysql-ben a domaint?

Ezt hogy tudom megtenni?

phpmyadminban a wp_options táblában lehet ezt megváltoztatni. Nézd meg hogy siteurl-nél az új domain van e megadva, ha nem akkor változatasd meg arra.

benji999 wrote:

benji999 wrote:

Ezután inditás bejön a telepítés rákatintás és azóta semmi....

Adatbázisban átírtad a mysql-ben a domaint?

Ezt hogy tudom megtenni?

nem találok sehol wp-options.php-t amibe ezt át tudnám irni... :( a phpmyadmin az hol van vagy hogy kell előhozni?

hát az nem a wordpresshez tartozik, hanem a tárhelyhez. Tehát ahogy kiveszem szavaidból, ha nem tudod hol van a phpmyadmin, akkor adatbázis import se volt?

'Efrud wrote:

hát az nem a wordpresshez tartozik' date=' hanem a tárhelyhez. Tehát ahogy kiveszem szavaidból, ha nem tudod hol van a phpmyadmin, akkor adatbázis import se volt?[/quote']

Na mondom mit csináltam:

1.letöltöttem a régi tárhelyről

2.átírtam a letöltött wp-config -ban a mysql-t az új tárhelyen beállított mysql adatbázis adataira

3.visszatöltöttem az új tárhelyre az egészet jelenleg ez van folyamatban

a domaint nem tudom hol tudom beállítani.

A msql-t is exportálni kell a phpmyadminból, anélkül nem fog menni a blogod, abba van minden. Ha nem férsz hozzá a phpmyadminhoz, kérd meg a szolgáltatód csináljon róla mentést, ha megvan, az uj tárhelyen a megkapott sql fájlt importáld vagy importáltasd és mondd meg hogy irják át a wp-options-nál új domainre a dolgot. Így mennie kell. Hol van a régi tárhelyed?

'Efrud wrote:

A msql-t is exportálni kell a phpmyadminból' date=' anélkül nem fog menni a blogod, abba van minden. Ha nem férsz hozzá a phpmyadminhoz, kérd meg a szolgáltatód csináljon róla mentést, ha megvan, az uj tárhelyen a megkapott sql fájlt importáld vagy importáltasd és mondd meg hogy irják át a wp-options-nál új domainre a dolgot. Így mennie kell. Hol van a régi tárhelyed?[/quote']

na felraktam,valóban nem megy:

Error establishing a database connection

000webhoston van az új a régi meg a 0fees.net en. most akkor a régibe belementem a cpanelba

lementettem .bz2 fájlba mentette le.ezt most töltsem be az uj tárhelyen?de hogy....

de az új tárhelyen csináltam már egy új mysql adatbázist és azokra állitottam be az oldalt...így elvileg mennie kénne..

megtaláltam az új helyen az importálást beimportáltam.

a régi helyen volt egy wp könyvtár abban volt a blog az újban viszont nincs...ez gáz lehet?továbbá a domaint még mindig nem tudom beállítiani

Szeretném a blogomat elköltöztetni egy másik domain alá. A szolgáltató ugyanaz, az adatbázis is marad. Elolvastam a költöztetéssel kapcsolatos leírást is. Nekem csak az általános beállításoknál kell az URL címet átírnom. Semmi mást nem kell csinálnom? Az admin felületen ez a beállítás mindent átír? A phpMyadmin-ban semmi hivatkozást nem lesz a régi címre, ott nem lesz teendőm?