új oldal

sziasztok egészen új felhasználó vagyok most ismerkedem a wordpressel lenne egy kérdésem azt szeretném hogy amikor létrehozok egy új oldalt annak a közvetlen linkje egy régebbi html formájú web lap egyik oldalára vigyen remélem érthető?

Átirányítod permalink redirect pluginnal. Vagy page templatet hozol létre és a bejegyzés linkjét nem the_permlainkre hagyod hanem az új oldal linkjét teszed oda.

egy kicsit szájba rágósabban kérhetném mert tényleg nagyon kezdő vagyok

Minden bejegyzés közvetlen linkjét (korlátozott formában) de átírhatod új (vagy a régi) cikk szerkesztésébe lépve:kicsit összetett a kérdés, de megpróbálom. lehet nem is válasz kell, csak megerősítés.szóval csináltam 1oldalt és annak 27 új aloldalt. ezek gyerekek nevei. mindegyikre uazt akarom kiíratni, név telefon, szülők, ilyesmi. csinálok egy sablont, amiben lekérdezem az adott id(az oldal id-je) alapján a válaszokat. megszerkesztem az oldalt és ezeket a lekérdezéseket beillesztem. persze logikusan előtte csinálok egy adatbázis táblát, ahova feltöltöm a válaszokat (beillesztett kérdés: erre lehet használni a cformot [talán ez a neve a pluginnak]). tehát annyit csinálok, hogy elkészítek 1 php oldalt, amit felveszek sablonnak, amiben végighozom a lekérdezéseket és mindezt az aloldal id-je alapján (ez tűnik a legegyszerűbb hivatkozásnak) és ezt a sablon megadom minden aloldalnak, hogy ezek alapján jelenjen meg. és boldog vagyok ha sikerül.másik… ha keresek az oldalon, akkor a kereső fog keresni ebben a táblában, vagy ezt meg kellene neki adni vhol? egyébként ha csak copy/paste csinálom meg az oldalakat, tehát nem sablon + adatbázis, csak kézzel mindegyiket, akkor keres benne a kereső?a cformot nem néztem (remélem ez a neve), azt ilyenekre (adatfelvitel adatbázisba) lehet használni, hogy ne levélben küldje el, hanem pakolja táblába?remélem nem volt kusza… előre is köszönöm a válaszokat, vagy az ötleteket tanácsokat…

Sziasztok!Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék csinálni egy Fórumot, (“forum” oldalra mondjuk) megoldható az, hogy azon az egy oldalon ne legyen sidebar? :rolleyes:Előre is köszönöm a segítségeteket! :wink:

csinálj neki egy új page template-et, amiből kiveszed a sidebart.

Köszönöm szépen. Már csak a CSS-t kell kicsit hozzáigazítanom :rolleyes:

Találtam egy szép témát (dizájn-t vagy hogy nevezzem), a www.wptown.com-ról a Windmill Theme-t.Hogy a csudába kell kikapcsolni az oldalán levő menük közül azt, amelyik nem kell?

Alapból elvileg nem kellene benne lennie, de egyszerűen nem lehet kikapcsolni.Ha bekapcsolom, duplán van. Pl. A Blog Roll, vagy a Categories. Archives.

Igazából csak egy Calendar, egy Pages, szóval csak 1 oldali menü kellene, nem egymás mellett kettő.Használta ezt már valaki?

Ha igen, nyúltatok bele, mennyire legyek bátor?

szerkeszd a sidebar.php-t.

Sziasztok!

Először is localhoston is gondolom betudom állítani a közvetlen linkeket? Gondolom igen, mert az oldalakat sikerült beállítani.

oldalak menűpontban -->főoldal -->közvetlen link cserére katt… --> beállítom a saját struktúránál az oldal elérését(http://localhost/wordpress/főoldal( javitja automatikusan fooldal-ra))! Visszatérve a Főoldal szerkeztések menüpontba, frissítem az oldalt, helyesen kiírja a linket aminek a vége (fooldal) besárgul. Ha a sárga részre kattintok akkor szerkeszteni is lehet, működik is ha az oldal megtekintésére kattintok, vagy megnézem az oldalt.

Automatikusan a többi oldal linkjét is kijavítja.

Ezek után a bejegyzéseknek(Próba) is meg kell adjam a nevüket, hiszen ha ezt nem teszem akkor a bejegyzések(Próba) közvetlen linkjénél ez jelenik meg: http://localhost/wordpress/http:/localhost/wordpress/főoldal , és persze a próba kategóriára kattintva not found404 The requested URL /wordpresscategory/proba was not found on this servert ír ki!

Próba bejegyzés közvetlen link --> közvetlen link beállításoknál, egyféleképpen működik valamennyire, ha a saját struktúrához: /próba , a kategória prefix : próba -át írtam, a többi megoldásnál csak hibaüzeneteket kapok.

Ráadásul, ha másik bejegyzésre (teszt) kattintok ott is a link vége az, hogy próba.

A fejlécben lévő próba kategóriára kattintva bejön a tartalom, ahol látom a próba bejegyzést, de arra kattintva megint hibaüzenet. Ráadásul úgy szeretném megoldani, hogy a fejlécbe próbára kattintva rögtön bejöjjön az 1 szem árva próba bejegyzésem.

Mit ronthatok el?

Köszi

Hű, kicsit zavaros ez nekem… de szerintem semmiképp se írjál hosszú ékezeteket semmi url-be, akárhogy is javítja a wp.

Aztán meg ha a beállítások > közvetlen linkek alatt azt állítottad be, hogy próba, akkor ezzel azt mondtad neki, hogy minden link úgy nézzen ki, hogy xy.hu/próba, nem csoda, hogy a teszt bejegyzésnél is ezt kapod. Abba a mezőbe szerintem te ezt szeretnéd írni: /%postname%/

Ekkor lesz az az url vége, amit a posztnál szerkeszthetsz…

Ha így sem műkszik, akkor lehet, hogy a .htaccess-be kell belenyúlnod, hogy a localhostod struktúrájának megfeleljen.

Szia Chiara, köszönöm!

Egy kicsit javult a helyzet,ha a Beállítások/közvetlen linkeknél a Saját struktúrához illetve a Kategória prefix-hez /%postname%/ -et írom be akkor a bejegyzés szerkesztésénél a közvetlen link vége, és ha rákattintok akkor szerkeszthetem, tök jó köszi.

Viszont a kezdőoldalon a bejegyzésekre kattintva már jól működik, de a fejlécben a kategóriára még mindig ez jön be:Bad Request Your browser sent a request that this server could not understand.!

Na, akkor mindjárt jó lesz ez:

A kategória prefixhez meg azt írd, hogy pl. kategória vagy rovat vagy ilyesmi esetleg hagyd üresen, akkor az alapértelmezett category fog megjelenni. Tehát kategória listázáskor nincs más megoldás, mint hogy úgy nézzen ki, hogy xy.hu/category/kategórianeve (és a category helyett azt írja, amit te a kategória prefix mezőbe).

kategóriát persze ne írj :lol: esetleg kategoria-t

Köszönöm, ha üresen hagyom a kategória prefixet akkor működik:), igen már emlékszek hajnalban itt kavarodtam bele, és azt akartam elérni, hogy a fejlécben a kategóriára kattintva rögtön a bejegyzés jöjjön be!

Ugyanazt a nevet adtam a bejegyzésnek mint a a kategóriájának,s gondoltam így egyből behívódik, nem kell még egyszer rákattintani a bejegyzésre,ezt meg lehet oldani?

Még egyszer köszi

Igazából ez a dolog ott a fejlécedben a kategória összes bejegyzésének listázására van kitalálva, de meg lehet oldani…A kategóriák listázását valószínűleg a header.php-ben lévő ilyesmi kód állítja elő:

A zárójelben lehetnek mindenféle paraméterek.Tegyük fel, hogy a kategóriád ID-je, amiben csak egy bejegyzés van: 1.

Akkor a zárójelbe a paraméterek után, még ez idézőjel bezárása előtt, szóköz nélkül ezt írd: &exclude=1 (ezzel elérted, hogy azt a kategóriát ne vegye bele a listába)

A következő sorban meg létrehozod a saját menüpontodat amiből a kategória neve látszik, de rögtön a bejegyzésre mutat:
 • Kategória neve


 • A header.php-t a megjelenés>szerkesztő menüpontban keresheted meg a jobboldali listából. Mielőtt beleírsz, azért legyen egy példányod az eredetiből.

  Azt is megírhatnád, hogy milyen témát használsz, de azért szerintem az esetek többségében ez így működőképes...

  Köszönöm!Működik:),gondolom nem meglepő.iGraet sablonnal próbálkozok.

  És ha van még egy bejegyzésem és ugynaolyan nevü kategóriám amit ismét így szeretnék megjeleníteni?

  Összesen négyet tervezek, elfér a fejlécbe.

  Kezd nekem gyanús lenni, hogy túlbonyolítjuk, és mást szeretnél, mint amit kérdezel… :smiley:

  Miről szólna ez a 4 bejegyzés? Lehet, hogy nem is bejegyzést kéne csinálnod, hanem oldalt… Azokat meg pikk-pakk ki lehetne listázni a kategóriák helyére. Mert olyan is van, hogy

  Az oldalak megjelenek a a fejlécbe legfelül, azután van a fejlécbe egy logónak hely és a fejléc alján pedig megjelenik a home,kategória1,kategória2 .A kategóriát kiemeli sárga színnel,ha az egérrel rámegyek, ezt az oldalnál nem csinálja a sablon,illetve kisebbek is az oldal gombok. Nem vitatom lehetséges, hogy máshogy is meglehet oldani és lehet, hogy még egyszerübben is, nem tudom:)

  Az előbb átírtuk a kategória1-et bejegyzés1-re, most ezt megtenném a kategória 2-el is bejegyzés2-re.

  Próbálkoztam hozzáírni =&exclude=2 ,de ez nem jött be:)

  Így a codexbe még nem találtam erre utalást(gondolom van).

  Ja igen azért szerettem volna így megoldani, mert slideshow, van a kezdő oldalon,s statikus oldalnál az eltűnik,lehet ezt is meglehet oldani,de ez egyszerűbbnek tűnt elsőre, hogy 2-4 bejegyzés rövid bemutatása van a kezdőoldalon a slideshow alatt.

  Remélem érthetően írtam le:)