Új fórum Invision Power Board alapokon

:rolleyes:

Kedves “HGRG” ! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Sikerült megtalálnom, letölteni kicsomagolni és tanulmányozom. Mégegyszer szép estét ! R.Laci

'hgrg' wrote on '2010-03-06:

charcode hiba..

Az, de UTF-8 karakterkódolással jelenik meg ez..., magyarán, sikerült valakinek nem UTF-8-ra kódolnia... vagy az IP.Board-nál ment el valakinek az esze :)

'varnyu' wrote on '2010-03-06:

R.Laci: először is egy jó tárhelyet keressél. Mert a legtöbb magyar ingyenes táron nem nagyon megy a WP!!

és olvasd el a dokumentációt,nagyon sok hasznos dolog van benne.

Kedves Varnyu! Köszönöm szépen a tippet. Mivel a kezdetek kezdetén vagyok, mindenképpen külső szerverrel lehet csak honlapot készíteni? Én úgy gondoltam, hogy a saját gépemen modellezném először és csak utánna kerülne ki az éterbe. Butaságot kérdeztem?

A Facebook-ba invitált egy ismerősöm. Kicsit nehézkes az oldal, majd megszokom. Ott volt egy ajánlat az ingyen honlapra WordPress segítségével innen a nagy igyekezett. Türelmetlenné váltam és próbáltam a 17 napos tanuló idő elejébe menni... A gépen Vista-s és az Mysql konfigurálásával, talán még a telepítésével is gondom van. Lehet, hogy ősrégi az adatbázis kezelő verziója, az ajánlatokban melyeket már nem lehet elérni...Ha van a fentiekkel kapcsolatban valami javaslat, szívesen veszem. R.Laci. :rolleyes: Jó éjt!

localhoston is lehet valahogy, de azt én még sose próbáltam :slight_smile:

László.

havi 400 forintért már lehet éles weblapod (ha van domain címed) - ha nincs, akkor havi 628 forintért kapsz hozzá domain nevet is. De ilyen tárhely több is van… (csak keresni kell egy kicsit), ezt csak azért javaslom, mert pár évet ott voltam, napi 1000 látogatóig ideális hely lehet számodra. Mindenesetre, nem egy óriási kiadás, és nem kell kínlódni a gépeden a próbálgatással. Saját gépen kezdőként kínlódás…, saját tárhelyen viszont problémamentes lehet a WordPress (már ami a Mysql, PHP és egyebeket érint), és így a honlapépítés jobbik (lol, ez a szó milyen más értelmet jelenthet), szebbik, örömekkel teli része jutna neked.

De ha mindenképp a gépeden akarsz gyakorolni, nem akarlak visszatartani…, akkor viszont tekints hozzászólásom tárgytalannak.

@László:

Szerintem a következő a helyzet. A saját gépen való teszteléssel egyetlen probléma van: meg kell teremteni hozzá a környezetet. (Ezzel néha vannak gondok, de elég sok leírás van hozzá) Szerintem az Xampp csomaggal járnál legjobban (http://www.apachefriends.org/en/xampp.html)…

Ide feltelepítheted a WordPressed majd egy adatbázis importálás után a tartalmak ill. beállítások megtartásával átkötöztetheted “éles” tárhelyre :)…

Az én véleményem szerint, ha van egy kis időd arra, hogy kiakalítsd a környezetet hozzá akkor megéri “otthon” tesztelgetni először mivel megspórolod a feltöltéssel járó gondokat.(idő&technikai gondok pld kisbetű-nagybetű satöbbi)

Tárhely vásárlásnál pedig nézz szét a piacon mert rengeteg féle szolgáltatást ajánlgatnak mindenfele. Azért abba gondolj bele, hogyha bármiféle tartalmat (nem csak szöveges irományokat, hanem képeket, ne adj isten videókat szeretném megoldani akkor párszáz mega hamar betelik…

(hogy a -kivételesen ön :(- reklám se maradjon el: hgrg.info/magunkrol :slight_smile: )

Ne offoljatok plz! http://forum.word-press.hu/forum/19-hoszting-es-domain-kerdesek/

'Patai wrote on '2010-03-08:

Ne offoljatok plz! http://forum.word-press.hu/forum/19-hoszting-es-domain-kerdesek/

Üdvözletem Patai Lászlónak, Varnyu-nak, Hitetlen-nek valamint Hgrg-nek! nagyon kedvesek és remélem önzetlen a segítségadásuk. Mondom én, hogy nagyon kezdő vagyok. Olyan kifejezéseket használnak melyeket csak egy-két év múlva fogok megérteni amikor már a vízcsapból is az fog folyni... Tehát szabad a gazda, ki fog (ki tud)nekem segíteni? Teljesen az alapoktól kell ez nekem mert szerintem az előzmények alapján amit összeolvastam a címzettekről, már mindenki a fellegekben jár akkor amikor még én a béka feneke alatt vagyok...Talán sikerült szemléltetnem a technikai tudás szintemet. Amim van: Vistás és Xp-gépem, van fix IP címem, Chello-s szolgáltatóm, viszonylag sok szabad időm, rittenbacher.hu, barackjam.com (.hu,eu) domain nevem. A .hu és .eu címem a barackjam-hoz tartozik. Most már van regisztrálva az "akurrens.hu", de még ez nem működik, nincs feltöltve. Most, az előzmények alapján szeretnék saját oldalt készíteni amibe bármikor bele tudok nyúlni. Ha a belépő az együtt működésünkre a domain név és egy külső tárhely igénybevétele, akkor legyen. Legyen mondjuk a domain név: akurrens.com, a tárhely méret nagysága vagy szügségessége még agyilag nincs bennem ki forrva, hogy mennyire van szükségem. Az előbb már említett rittenbacher.hu oldalt tudom itthonról birizgálni, feltölteni-módosítani. Ezen még web áruház is működik. A másik a barackjam.com azon viszont van egy kis amináció, de nem tudom birizgálni és áruház sincs rajta. Ezt csak azért írtam, ha valaki veszi a fáradtságot és megnézi az oldalakat, azok alapján az adattartalmak mennyi helyet igényelhetnek. Ez segítség lenne a tárhely nagyságának megállapításában.

Végezetűl, az elmondottak alapján, valaki vállalna engem tanítványának? :mellow:

Semmi gond! Arra utaltam, hogy (a fórum egyszerű átláthatósága és kereshetősége érdekében) ne itt folytassátok ezt a beszélgetést, mert ez a fórum téma teljesen másról szól. :slight_smile: Ezért hoztuk létre a tárhely részt: http://forum.word-press.hu/forum/19-hoszting-es-domain-kerdesek/

Sziasztok!

Laci lenne egy javaslatom:

ha hosszú sorokat kell beilleszteni akkor elég zavaró tud lenni az alsó scrollbar.

szóval nem lehetne a "code"okhoz egy width-et beállítani? (pld base64 topic eval’ed code-ok…)

Az új fórum RSS-e mintha pár témát/kategóriát kihagyna…

Pl. BuddyPress témába írtam 1 órája és nincs az RSS, de a régi 1-2 napos hsz-em még ott van. Szóval nem ártana ránézni. :wink:

Uff!

Kérhetnék egy kis segítséget az IPB-hez? :slight_smile:

Valamiért karakterkódolási zűrjeim vannak és nem tudok rájönni az istenért sem, hogy mitől. :frowning:

Ugye az IPB user adatbázisa nincs integrálva a WP-vel? Mert látom, hogy ha itt be vagyok lépve, attól még a híreknél vendégként tudok csak kommentelni. Lehetséges egyáltalán olyan módon integrálni az IPB-t, ahogy mondjuk egy fórum plugin teszi? Nagy szükségem volna egy ilyen megoldásra.

'waffen' wrote on '2011-01-08:

Ugye az IPB user adatbázisa nincs integrálva a WP-vel? Mert látom, hogy ha itt be vagyok lépve, attól még a híreknél vendégként tudok csak kommentelni. Lehetséges egyáltalán olyan módon integrálni az IPB-t, ahogy mondjuk egy fórum plugin teszi? Nagy szükségem volna egy ilyen megoldásra.

Van hozzá egy kiegészítő, amivel össze lehet kötni a két rendszert. Azonban még nem próbáltam és azt sem tudom, hogy itt úgy kéne lennie.

Mivel a weboldalon nem sok bónusz van, így nekem speciel mindegy, elég ha itt a fórumba vagyok. :)

Köszi, közben már máshol választ kaptam rá, úgyhogy tárgytalan a dolog. Valamennyire össze lehet kötni (annyira, hogy egy jelszó jó mind a két rendszerbe), de teljesen integrálni nem. Tehát hogy ne kelljen külön belépni a blogba is és a fórumba is.

Üdv!

Egy gyors kérdés: A jobb felső részben lévő szabályzat linket és az egyszerű oldalt, hol tudtátok bekapcsolni, beállítani?

Előre is köszönöm! :slight_smile:

Rules. keress rá adminban.

Köszi!

Csak nekem nem jön be az összes smile, ha arra kattintok, hogy megjelenítse a rendszer? Csak a nevük látszódik nálam. Gondoltam jelzem.