Ha nem kellenek akkor meg a sidebar.php-ből vedd ki. Mert akkor ott van egy feltétel, hogyha nincs megadva widget akkor mi jelenjen meg abban az esetben.
Rájöttem, hogy mit bénáztam, köszönöm
Viszont azt még mindig nem tudtam megoldani, hogy egy page-n belül ha kiválasztok egy sub-page-t akkor csak annak az aloldalait mutassa a sidebarban. jelen pillanatban az összes almenüt és menüt kilistázza
ilyen most:
1
-1
–1
–1
–1
-2
–2
–2
–2
De pl ha az első sub-paget választom ki (-1)
akkor csak ennyit mutasson oldalt :
-1
–1
–1
–1
Sikerült áthidaló megoldást találnom
Viszont a menüben lévő betűket, hogyan lehet átszinezni? pl feketére, meg esetleg bold legyen?
WW
Sziasztok!
Én is a TwentyTen sablonnal kezdtem az építkezést, de van még egy-két dolog, ami nem megy:
- az oldal tetején ott van hatalmas betükkel a blog neve, ami egyben HOME link-ként is funkcionál. Megoldható az, hogy a felirat eltűntetése mellett a banner kép váljék HOME linkké?
- jelenleg az összes terület háttere egyforma színű. A sidebar hátterét mindenestül lehet egyben kezelve változtatni? Ha igen, akkor style.css?
Köszi a segedelmet előre is. Amúgy az óvodánk oldaláról van szó, ha szabad linkelni, akkor Csillagszem Waldorf Óvoda.
–Trifo
Győző: Évajúlia a Twentyten sablonban ezt szeretné átirni:
"ITT ÉS MOST VÃRJUK A HOZZÃSZÓLÃST"
az kivételesen nem a sablon nyelvi file-jában van, hanem a WP fő nyelvi file-jából veszi. Már pár napja kikerestem neki ;) nézd meg, amit itt az #5-ben irtam.
/mielőtt beirtam, kipróbáltam/
sziasztok!
megcsináltam amit írtatok. PoEdittel kijavítottam a nyelvi fájlt, elmentettem, feltelepítettem és mégsem írja át az oldalon.
mi lehet a probléma??
köszi a segítséget!
kiüritetted a böngésződ cache-ét?
hmm hát nem ürítettem ki (azt hol kell? :S) de ha más gépen nézem meg, ott is még mindig ugyanazt írja ki…
a WP fő nyelvi file-jában irtad át???
én a 2010 Weaver sablont használom, ami a Twenty Ten-re épül. Szerintetek meg lehet oldani valahogy ebben a sablonban, hogy a postokat mozaik szerűen elrendezve mutassa (ne egymás alatt), úgy mint egy magazinos sablonban?
köszi a segítséget!
ja és azt az “Itt és most várjuk a hozzászólást!” én még mindig nem tudtam átírni, pedig már megcsináltam többször amit írtatok… ebben tudna valaki segíteni? köszi
a WP fő nyelvi file-jában irtad át???
a wp-content/languages mappában írtam át a hu_HU fájlt
“Itt és most várjuk a hozzászólást!”
Admin > Megjelenés > Szerkesztő > Hozzászólások (comments.php)
Keress rá erre:
Ãrd át pl. erre:
nincs sajna ilyen sor a comments.php-ban…
bemásolom ide, hogy lásd hátha könnyebb így.
(bocsi, egy kicsit hosszú…)
<?php
/**.
- The template for displaying Comments.
*
- The area of the page that contains both current comments
- and the comment form. The actual display of comments is
- handled by a callback to twentyten_comment which is
- located in the functions.php file.
*
-
@package WordPress
-
@subpackage Twenty_Ten
-
@since Twenty Ten 1.0
*/
?>
<?php
/* Stop the rest of comments.php from being processed,
* but don't kill the script entirely -- we still have
* to fully load the template.
*/
return;
endif;
?>
<?php
// You can start editing here -- including this comment!
?>
<?php
printf( _n( 'One Response to %2$s', '%1$s Responses to %2$s', get_comments_number(), 'twentyten' ),
number_format_i18n( get_comments_number() ), '' . get_the_title() . '' );
?>
1 && get_option( 'page_comments' ) ) : // Are there comments to navigate through? ?>
<?php
/* Loop through and list the comments. Tell wp_list_comments()
* to use twentyten_comment() to format the comments.
* If you want to overload this in a child theme then you can
* define twentyten_comment() and that will be used instead.
* See twentyten_comment() in twentyten/functions.php for more.
*/
wp_list_comments( array( 'callback' => 'twentyten_comment' ) );
?>
1 && get_option( 'page_comments' ) ) : // Are there comments to navigate through? ?>
<?php else : // or, if we don't have comments:
/* If there are no comments and comments are closed,
* let's leave a little note, shall we?
*/
if ( ! comments_open() ) :
?>
'') ); ?>
akkor nem tudom - én ilyenkor feladom, és sablont váltok.
Sziasztok!
Még kezdőnek számítok a wordpress-ben. Én is a Twenty Ten-t kezdtem el alakítgatni - itt olvastam a Weaver sablonról, gyorsan azt is leszedtem -, de sehogy se akarja behozni a subpage-ket…ha nem kapcsolom be a sablont, hanem csak előlnézetbe megnézem ott kihozza őket, amint bekapcsolom nem hozza be - mind2 két sablonnál ez van: Twenyt, Weaver.
Ebbe kérném a segítségetek!
Előre is köszönöm!
Üdv:
Szuli
Szép napot!
Nekem is lenne egy kérdésem a sablonnal kapcsolatban;
A bejegyzések fej és lábrészét melyik fájlban tudom alakítani? Szeretném kiszedni a szerző személyét és a hozzászólás linket (ami le is van tiltva mindenhol).
A válszt előre is köszönöm!
sziasztok!
megcsináltam amit írtatok. PoEdittel kijavítottam a nyelvi fájlt, elmentettem, feltelepítettem és mégsem írja át az oldalon.
mi lehet a probléma??
köszi a segítséget!
Nagyon kezdőként arra jöttem rá, hogy nem a hu_HU.po, hanam a hu_HU.mo filekból van a magyar szöveg. Azt meg nem tudom szerkeszteni!
Talán telepítéskor születnek?
De a wp-includes/comment-template.php -ben - az 1542 sorban - ha kiütöd
'title_reply' => __( '' ), tartalmat, akkor nem jelenik meg. Ãt is írhatod, de az ékezetekkel gondok lesznek.
A mo kiterjesztést lehet-e szerkeszteni?
Ha használnád a Fórum keresőjét, netalán a Google-t, akkor meg is találtad volna: nem a .mo-t, hanem a .po-t szerkesztjük. Amikor a poEdittel elmented a szerkesztett .po fájlt, akkor jön létre a .mo fájl.
A .mo fájl a gépnek készül, míg a .po fájl olvasható az ember számára.
Amennyiben a w-config.php fájlban definiálva van a hu_HU nyelv, és a /wp-content/languages könyvtárban megtalálható a hu_HU.mo fájl, akkor az oldal magyarul szólal meg. A bővítmények és sablonok esetében is az a feltétel, hogy legyen meg az a bizonyos .mo fájl.
van online mo2po konverter…
Szép napot!
Nekem is lenne egy kérdésem a sablonnal kapcsolatban;
A bejegyzések fej és lábrészét melyik fájlban tudom alakítani? Szeretném kiszedni a szerző személyét és a hozzászólás linket (ami le is van tiltva mindenhol).
A válszt előre is köszönöm!
single.php -ben találod.
Sziasztok!
Még kezdőnek számítok a wordpress-ben. Én is a Twenty Ten-t kezdtem el alakítgatni - itt olvastam a Weaver sablonról, gyorsan azt is leszedtem -, de sehogy se akarja behozni a subpage-ket....ha nem kapcsolom be a sablont, hanem csak előlnézetbe megnézem ott kihozza őket, amint bekapcsolom nem hozza be - mind2 két sablonnál ez van: Twenyt, Weaver.
Ebbe kérném a segítségetek!
Előre is köszönöm!
Üdv:
Szuli
Hogy érted azt, hogy nem hozza be? Menüben, widgetben vagy magát az aloldalt nem tölti be?