'psztrnk' wrote on '2010-09-07:
Úgy próbáltad, hogy
Code:
#access a {
color: #aaa;
display: block;
line-height: 38px;
padding: 0 10px 0 30px;
text-decoration: none;
background: transparent url('képcíme.jpg') center left;
}
?
Kipróbáltam, még mindig nem az igazi, ugyan ugy alá teszi, de mostmár csak a menüpontok alá, nem az egész menüsorra
psztrnk
2010. szeptember 7. 11:47
Legyen akkor
Code:
background: transparent url('képcíme.jpg') center left no-repeat;
Én 20*20-as ikonra írtam a padding: 0 10px 0 30px;-t, mert ezt hoztad fel példaképp. Ha nagyobb az ikonod, akkor tovább kell növelned a padding negyedik értékét.
Nekem a fenti kód működik:
[attachment=207:proba.jpg]
Igen működik, köszönöm a segítséget
Nem kapcsolódik teljesen a témához, de a sablonhoz igen.
Ugye itt a menük a headerben vannak.
Meg lehet azt csinálni, hogy ezekhez a főmenükhöz rendelek oldalmenüket?
Egy példa:
CSOKI ( főmenü)
erre rákattint a látogató, bejön egy ismertető oldal a csokiról általánosságban majd oldalt ezek a menük szerepelnének:
Mogyorós csoki
epres csoki
marcipános csoki
stb…
psztrnk
2010. szeptember 8. 08:21
Valahová a sidebar.php-ba kellene egy ilyet belepászítanod:
Code:
<?php
$children = wp_list_pages('title_li=&child_of='.$post->ID.'&echo=0');
if ($children) { ?>
Egyébként bővebbeket itt találsz: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_list_pages#List_Sub-Pages
Igen látom, hogy ez mit csinál, de nem igazán ez kellene. A parrent az marad felül, de csak oldalt jelennének meg a sub page linkek ( side columnban)
psztrnk
2010. szeptember 8. 09:08
Ezért írtam, hogy ez a kód a sidebar.php-ba menjen. Ha a felső menüből el akarod tüntetni az aloldalakat és csak a főoldalakat akarod megjeleníteni (szóval ki akarod dobni a legördülő menü legördülő részét), akkor azt meg a menu editorban meg tudod oldani, nem?
Megint csak tökéletesen igazad volt Megy a dolog.
Már csak annyit kellene megoldanom, hogy amikor a parentről átnavigálok egy sub-page-ra akkor is megjelenjen a sidebar menü :))
Egyébként szerinted hol érdemes tanulni template készítést? Találtam jó pár könyvet, nem tudom mennyire hatékony a dolog.
Lassan jövök neked egy sörrel
psztrnk
2010. szeptember 8. 09:33
Akkor viszont a fenti kód helyett jobb lehet ez:
Code:
<?php
if($post->post_parent) {
$children = wp_list_pages("title_li=&child_of=".$post->post_parent."&echo=0");
$titlenamer = get_the_title($post->post_parent);
}
else {
$children = wp_list_pages("title_li=&child_of=".$post->ID."&echo=0");
$titlenamer = get_the_title($post->ID);
}
if ($children) { ?>
(Ha a főoldal nevét nem akarod megjeleníteni az aloldalak listája felett, akkor a "
" részt töröld belőle).
Ez megjeleníti az adott főoldal aloldalainak linkjét amikor az adott főoldalon VAGY az adott főoldal egyik aloldalán vagy.
Sablonszerkesztést csak a codexből és saját HTML-CSS-PHP kútfőből. Én úgy tanultam/tanulom, hogy amikor van egy megoldandó problémám, akkor megkeresem rá a megoldást. Egy adag megszállottság, rengeteg kísérletezés, hibából tanulás, próbálkozás - és persze a codex linkje a bookmarkok között... :)
(Nem iszom alkoholt, de azért köszönöm. :) )
Igen ez az amit akarok :)))
A problem csak annyi, hogy nem dobja be sitebar-ba, hanem a page legaljára dobja footerbe. Előző kód pedig a sidebarban jelent meg. Ez a kódom
if ( ! dynamic_sidebar( 'primary-widget-area' ) ) : ?>
<?php
if($post->post_parent) {
$children = wp_list_pages("title_li=&child_of=".$post->post_parent."&echo=0");
$titlenamer = get_the_title($post->post_parent);
}
else {
$children = wp_list_pages("title_li=&child_of=".$post->ID."&echo=0");
$titlenamer = get_the_title($post->ID);
}
if ($children) { ?>
<?php
// A second sidebar for widgets, just because.
if ( is_active_sidebar( 'secondary-widget-area' ) ) : ?>
psztrnk
2010. szeptember 8. 11:27
És ha közvetlenül a
Code:
if ( ! dynamic_sidebar( 'primary-widget-area' ) ) : ?>
után, vagy közvetlenül a
elé illeszted be? Mert elvileg ott kezdődik/végződik az oldalsáv.
Ha valaki a Twenty Ten sablont szeretné átszerkeszteni, előtte telepitse a 2010 Weaver sablont, mert ez a default Twenty Ten jócskán felturbósitott változata, egy csomó extrával. És elképzelhető, hogy már olyan cuccost is tettek bele, amit valaki szeretne a Twenty Tenbe szerkesztéssel belepakolni
http://wordpress.org/extend/themes/2010-weaver
Varnyu nem rossz a template, de mostmár maradok az alap twenty-nél, mert már csak 1-2 dolgo hiányzik az átalakításból
Viszont közben rájöttem, hogy ez a sidebaros dolog jól működik viszont 1 gond van még vele.
Jelen pillanatban ezt csinálja a kód:
Van egy fő csoport: CSOKI
ebben mondjuk vannak ezek a menüpontok (sub pagek): MILKA; TIBI; BOCI
És ezeknek is vannak sub pagejai:
MILKA
–>epres
–>mogyorós
TIBI
–> dinnyés
–> oroszlános
stb…
Namost ha a látogató a milkára kattint, akkor nem csak a milka suv pagejai jelennek meg, hanem a TIBI illtve BOCI is megjelenik alcsoportokkal együtt.
Hogyan kellene módisítanom ahhoz, hogy csak a MILKA almenüjét jelenítse meg a MILKA oldalon belül? ( sidebarban)
Tudom, tudom le kellene lőni engem lassan :)))
Üdv Gábor
[off]sajna jelenleg fogalmam sincs. de most elképzeltem, hogy kérek már Tőled egy tábla oroszlános töltelékű Tibi csokit [/off]
Simán :)))
Egyébként csak példának hoztam fel ezt a csokis dolgot. Jó lenne valami megoldást találni rá Sub-page-k aloldalait mutassa.
De jó hír! Ennél bonyolultabbat már nem fogok kitalálni. Szerintem
Ha kicsit színezni szeretném a sablont a style.css-ben kell kutakodnom?
Köszi, csak 99 %-ig voltam benne biztos :rolleyes:
Érdekes dologgal találkoztam…
Ãtköltöztettem a skint amit átalakítottam, de pl, kezdőlapon már nincs ott a sidebarban a meta, archivbum stb widget, de a többi oldalon ott virít…
Szerintetek miért?
efrud
2010. szeptember 16. 14:01
Hát ha csak a sablont tetted át. Az új oldal adatbázisában nincs benne, hogy melyik widget legyen kint. Tedd ki egyszerűen újból őket.
Az a baj, hogy kivettem a widgeteket, mert nem kellenek. Ennek ellenére még mindig ott vannak az új oldalakon…