Több oldalra bejegyzések

Hogyan lehet az megoldani, hogy csinálok egy új oldalt, és oda is írhassak bejegyzéseket?

Ez így nem teljesen érthető

Kérlek magyarázd el :wink:

Tehát hogy wordpress-ben létrehozok egy oldalt, mondjuk legyen a neve “Versek”. És akkor lesz egy főoldalam, meg a Versek. És ha a Versek alá szeretnék bejegyzéseket írni, azt hogyan lehet megcsinálni?

amikor megírod az oldalt, a Tulajdonságok/Szülő-nél válaszd ki a Versek-et.Persze ahhoz, hogy ez alatta listaként megjelenjen plugin kell:http://www.dagondesign.com/articles/list-subpages-plugin-for-wordpress/

Vagy egy oldalsablont kell létrehozni, ami kifejezetten az adott kategóriába tartozó bejegyzéseket gyűjti össze - akár más stílust is lehet alkalmazni hozzá. És akkor a főoldalról le is lehet tiltani az adott kategóriát. Lehet bűvészkedni :slight_smile:

A WordPress alapból, mindenféle hókuszpókusz nélkül, minden begyzést megjelenít a főldalon. A főoldal (általában) az, amit a domainre történő kattintáskor magad előtt látsz.A menüsorban látható feliratok egyben a Wordpress oldalaid címei is.Tehát, egy ilyen menüsor láttánKezdőoldal Magamról Írásaim Képeim Letöltéseka WordPress oldalaid megnevezése (amelyeket az admin felület Oldalak menüpontjánál tudsz szerkeszteni) sorban a Kezdőoldal, a Magamról, az Írásaim, a Képeim és a Letöltések neveket viselik.Bármelyik oldal (ezt hívják szülőoldalnak) alá lehet számolatlan mennyiségű oldalt elhelyezni. Nyilván, célszerűen valamilyen logika alapján csoportosítjuk őket: mondjuk azt, hogy írásaim között vannak versek, regények, novellák, akkor célszerűen ilyen nevű oldalakat hozok létre az Oldalak szerkesztése menüpontnál, és amikor létrehozok egy új oldalt, akkor a jobb oldali szerkesztősornál bejelölöm a legördülő menü segítségével, hogy az új oldal melyik régi oldalhoz fog tartozni. Így az előbbi menüszerkezetem ilyen lesz:Kezdőoldal Magamról Írásaim Képeim LetöltésekVersekRegényekNovellákIlyenkor, ha új ihlet támad, beugrik egy rövid hőseposz, akkor rá kell kattintani az admin felületen az oldalak szerkesztése menüpontra, kikeresni a Versek megnevezésű oldalt, és az előző 126 hősköltemény után be kell írni 127-nek az új hőseposzt.

Ezzel az internet örök útjára helyeztük a versünket.Csakhogy, nem fog megjelenni a főoldalon, olvasóink csak akkor szereznek tudomást róla, ha az adott oldalt (menüpontot) megnyitják, és találkoznak életünk remekművével.Ezért célszerű inkább Kategóriákat alkotni, meghagyvba a menüszerkezetet is, ahova inkább állandóbb, statikus tartalmakat helyezünk el, mint pl. az Írásaim oldalunkra kiírjuk:Nagyon szeretek, de nem tudok írogatni. Fogadjátok szeretettel verseimet, melyeket - kívánságra - házhoz kiszállva szívesen fel is olvasok az áhítatos hallgatóságnak.Aláírás: Troppauer HümérLink1 Link2 Link3És ezek a Linkx-ek egy egy kategóriára mutatnak, mint pl: epigrammáim, episztoláim, himnuszaim, humoros verseim, stb.Ennek az az előnye, hogy amikor megírjuk az éppen aktuális agymenésünket, akkor meg is jelöljük, hogy szerintünk melyik kategóriába soroljuk (Új bejegyzés írásakor a szerkesztőfelület jobb oldala, Kategória kiválasztása), és az írásunk meg is jelenik a főoldalon (a Kezdőlapon), és aki a domain-ünkre kattint, ki sem tudja kerülni legújabb szerzeményünket.Aztán nem elég, hogy nem tudja kikerülni, de még kedvére válogathat is a kategóriáink között, és a kategóriák közül akár csak az szerelmes verseink között olvasgathat, de - mivel a kategóriák is végtelen számú alkategóriákra bontható - akár csak Kancsal Özsébhez írt szerelmes verseinkbe gyönyörködhet, de ha akarja, akkor a Vidám pásztorlánykákhoz írt ódánkat is kikeresheti a Versek --> Ódák kategóriából.Mindezeket WordPress teljesen alapból tudja, semmit nem kell telepíteni, csak írni, publikálni, meg kattintgatni kell.Remélem, senkit nem sértettem meg azzal, hogy abszolút kezdő szinten, kissé karikírozva, plasztikusan igyekeztem rávilágítani az oldalak és kategóriák alapműködésére!


'Farkas wrote on '2009-12-20:
Remélem, senkit nem sértettem meg azzal, hogy abszolút kezdő szinten, kissé karikírozva, plasztikusan igyekeztem rávilágítani az oldalak és kategóriák alapműködésére!
Köszi! Semmi sértő nem volt benne, sőt. Én nem bánnék több ilyen plasztikus magyarázatot. Mert ezt még a kezdők,mint én is, meg tudjuk érteni :)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy egy külső linket hogyan lehet a felső menüsorba belinkelni?

Arra gondolok, hogy a megfelelő oldal nevére kattintva egyből a másik honlapra lehessen jutni. Ehhez melyik sablont kell megbuherálni?Előre is köszi a segítséget!

Üdv,

Zeze

Megjelenés > Szerkesztő > Fejléc (header.php)


'hitetlen' wrote on '2010-01-05:
Megjelenés > Szerkesztő > Fejléc (header.php)
És ha az ez csak egyetlen menüpontot/oldalt érint, akkor hogyan valósul meg gyakorlatban?

Thx

ilyenre gondolsz?(csatolmány)nálam kicsit bonyolult(nem is értek hozzá), úgy 'loptam'

:slight_smile:

sablonfüggő, de 2 megoldás van: 1. plugint mindenre, 2. kód
 1. csinálsz egy új oldalt, majd a redirection nevű pluginnal az oldal elérését domain/oldalneve átirányítod a kívánt címre a pluginnal

  2.a megnézed az oldalad forráskódját és megkeresed, hogy hol vannak az oldal-menüdre vonatkozó részek (általában valami ilyemi:Nos ebből a
 • ..
 • -s részeket egy függvény állítja elő. ezért el-vagy mögé egy ugyanilyen sort kell beszúrnod:


  2.b a header.php-ben megkeresed a wp_list_pages című részt


  és alá/vagy fölé (attól függően, hogy a lista elejére vagy végére akarod beilleszteni a linket) beszúrod ezt:


 • Oldalneve
 • Köszönöm a válaszod.

  A 2. opciót választottam, de sajnos több problémám is adódott vele…
  1. Az oldal forrásába nem tudok beleszerkeszteni.
  2. A header.php-ban nem találok page list-et…   További ötlet?   Thx
  1. az oldal forrásából a generált kódot kellene kinézned azt természetesen nem tudod szerkeszteni!
  2. püben küldd már át a header.php-d légy oly jó

  'Feriman' wrote on '2009-12-20:
  Hogyan lehet az megoldani, hogy csinálok egy új oldalt, és oda is írhassak bejegyzéseket?

  Én teljes mértékben értem és megértem a problémádat. Oldalléc az adminon -> Új oldal hozzáadása, bejön az új oldal, amit gyönyörűen szerkeszthetek. És? Például jó lenne egy ilyen funkció: "Bejegyzés hozzáadása az új oldalra". Amely bejegyzés sehol máshol nem jelenne meg. Tehát mondjuk csak ezen az újonnan létrehozott oldalon jelenne meg a bejegyzés, amit ilyenkor elkezdek írni.


  Például: Rámegyek az adminon, hogy új oldal hozzáadása.


  Aztán: Új oldal szerkesztésénél találom magam, ahol villog a kurzor az új oldal címénél. Legyen a címe: Vendégkönyv.


  Utána: Mondjuk közzéteszem, ahol az oldalak funkciót behúzva a "widget"-be ott lesz, hogy "Vendégkönyv". Hiába lépek be szerkeszteni a vendégkönyvet, mikor a vendégkönyv szerkesztésében vagyok, nem tudok hozzáadni olyan bejegyzést, ami csak ott jelenne meg. Mindenképpen ott lesz a főoldalamon is.


  Például: Amennyiben létrehoznék egy oldalt azzal a címmel, hogy "Vendégkönyv", ugyanakkor üres lenne a tartalma és alatta csak az lenne, hogy "Hozzászólások", akkor készíthetnék Vendégkönyvet is.


  Az továbbra is rendben van, hogy "Új jegyzet írása", "Új oldal hozzáadása", szülőoldal, stb..."Kategóriák" stb...


  Addig meg marad így: http://www.islander.hu

  fogalmi zavar a köbön.

  tisztába kéne tenni mit jelent egy OLDAL, mit jelent egy BEJEGYZÉS, és mi a HOZZÁSZÓLÁS.

  A kérdés lényegében azért vetődik fel az emberekben, mert minden megjelenik a főoldalon egy átlag sablonnál. Az emberek azt szeretnék szerintem elérni egyszerűen, hogy van egy bejegyzés amit egy másik menüpontba szánnak. Mert egy átlagos ember menüpontokban gondolkozik, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Az tény hogy fogalmi zavar is fellép néha. Ha új oldalba szeretnétek bizonyos bejegyzéseket akkor azokat más kategóriába kell tenni és használni kell advanced category excluder nevű bővítményt amellyel könnyedén kit tudjátok szűrni a bejegyzéseket a főoldalról. Bejegyzéseket mindig ugy képzeljétek el, amelyek be vannak téve egy kalapba és azok száma folyamatosan nő és külön kalapokba lehet őket szedni. Rózsaszín kék hupilila. Ezek a színek a kategóriák. Az oldalak pedig a blogotok, weboldalatok olyan részét képezik, amelyeket létrehoztok, de nem folyamatosan frissülnek és nem tudjátok őket színes kalapokba tenni. Ilyen például egy kapcsolat menüpont vagy mondjuk egy Magamról oldal is amely blog esetén egy rövid életrajzot tartalmaz mondjuk.


  'Efrud' wrote on '2010-01-27:
  Ha új oldalba szeretnétek bizonyos bejegyzéseket akkor azokat más kategóriába kell tenni és használni kell advanced category excluder nevű bővítményt amellyel könnyedén kit tudjátok szűrni a bejegyzéseket a főoldalról.

  Köszönöm szépen!!! Letöltöttem a Plugin-t és tökéletesen szűri amit beállítok és ha nem akarom, akkor nem jelenik meg a főoldalon a bejegyzés... Mégegyszer THANX!!!

  Kedves hgrg (vagy bárki, aki tudja)!  Visszatérnék a régi problémámra, mert most már nagyon aktuális lenne a megoldása.

  Sikerült valamilyen megoldást találnod?  Emlékeztetőül: WP K2-es sablonban szeretném, ha az egyik menüfül közvetlen linkelne egy külső oldalra.  Előre is köszönöm a segítséget!

  Üdv,

  HollE Anyu  'hgrg' wrote on '2010-01-05:
  1. az oldal forrásából a generált kódot kellene kinézned azt természetesen nem tudod szerkeszteni!


  2. püben küldd már át a header.php-d légy oly jó

  Szerintem leírtam, hogy mit kellene tenned.itt