Sziasztok!
Megakadtam a wp telepítésésvel. A config fájl szerkesztését követően, mindent feltöltöttem a szerverre, ám a wp-admin elindításakor üres fehér lap jelenik meg, 3 betűvel: Äťż! Mi lehet a probléma? A tárhelyszolgáltatómnál százalékosan kijelzik, hogy van valamilyen foglaltsága a tárhelyemnek, ám a phpmyadminban tábla létrehozásakor sem történik semmi. Köszi a segítséget előre is.
közben megpróbáltam azt a variációt is, amit valakikorábbn javasolt: feltöltöttem simán a wp- t a szerverre: elindult a wp varázsló, az adatok megadása után egy nagy fehér üres lap fogadott… A tárhelyszolgáltatóm az ultranetnél van, ha ez befolyásol valamit…
reszter: nem ismerem az ultranetet. de mindegy. azzal kezdted az egész telepitést, hogy csináltál egy adatbázist a WP-nek?
és mivel szerkesztetted a wp-config file-t?
reszter: nem ismerem az ultranetet. de mindegy. azzal kezdted az egész telepitést, hogy csináltál egy adatbázist a WP-nek?
és mivel szerkesztetted a wp-config file-t?
Az Ultranetnél a phpmyadmin-os felületen létrehoztam egy adatbázist illetve az ultranetes adatlapon is megadtam ezt, utána telepítettem vagyis inkább elkezdtem telepíteni a wp-t,a config fájlt pedig F4gyel szerkesztettem a Total Commanderben.
Amúgy megpróbáltam a Drupalt is telepíteni és egy idő után az is leáll az admin-nél.
A TC F4-e még nem mond semmit, hiszen az F4 csak egy szerkesztőprogramot indít, de melyiket, azt nem tudjuk. Mi nem, az biztos.
A wp-config.php-d tartalmaz szemetet, amit feltehetően a szerkesztés közben kapott be. Notepad++, vagy PSPad szerkesztővel szerkessz, ne word-del,vagy hasonló izékkel.
Mivel nem sok mindened lehet még, töröld le az adatbázist is, a wp-t is, hozz létre új adatbázist neki és telepítsed újra, ügyelve, hogy a wp-config-sample.php fájlt mivel szerkeszted!
Sziasztok!
Az előző kérdésemet egy azóta már lezárt témában (Kezdeti lépésekhez segítségkérés) tettem fel. Köszönöm varnyu a választ!
Most mindössze annyi a bajom, hogy nem tudok belépni.
Beírom a domain nevet a böngészőbe, megjelenő oldalon Belépés link, új oldalon felhasználói név “admin”, ugye?
Jelszók közül az összeset kipróbáltam (telepítés, újratelepítés folyamán 5 gyűlt össze), de nem enged be hibás jelszó válasszal.
Kattintottam “Elfelejtett jelszó” linkre, kaptam mélt, stb. Ezzel az új jelszóval tudtam ide a fórumba is belépni, de a weboldalon hatástalan.
Erre vonatkozóan van tippetek? Esetleg látja valaki a felhasználói név, jelszó párosokat?
Akár privát üzenetben is egyeztethetünk.
Nagyon köszönöm előre is a tippeket, javaslatokat.
Sziasztok
A blogod és az itt lévő fórum nincsen összefüggésben egymással.
adamsz: szerinem valamit nagyon összekeversz most.
a WP-t kétféle módon lehet telepiteni. az egyiknél te adod meg, hogy mi legyen az admin nick és mi legyen a jelszó. a másiknál automatikusan az admin nick az admin szó lesz, és a WP generál neked egy jelszót, amivel aztán be tudsz lépni. mind a két esetben az legyen az első dolgod, hogy egy kis papirra felirod a jelszót …
ha végképp nem kapsz elfelejtett jelszó lekéréssel olyat, amivel be tudsz lépni, akkor töröld ki a wp-config file-t és telepitsd újra. és tegyél magad mellé papirt meg ceruzát. én is ezt szoktam csinálni
ennek a fórumnak és a blogodnak annyi köze van egymáshoz, hogy ezen a fórumon beszélgetünk a wordpressről. de a jelszavaknak semmi kapcsolata nem lehet.
ha csak nem ugyanazt a jelszót választod mindenhol
A TC F4-e még nem mond semmit, hiszen az F4 csak egy szerkesztőprogramot indít, de melyiket, azt nem tudjuk. Mi nem, az biztos. ;)
A wp-config.php-d tartalmaz szemetet, amit feltehetően a szerkesztés közben kapott be. Notepad++, vagy PSPad szerkesztővel szerkessz, ne word-del,vagy hasonló izékkel.
Mivel nem sok mindened lehet még, töröld le az adatbázist is, a wp-t is, hozz létre új adatbázist neki és telepítsed újra, ügyelve, hogy a wp-config-sample.php fájlt mivel szerkeszted!
Kipróbáltam amit tanácsoltál (újratelepítés, szerkesztettem a wp-config-ot PSPad-del, feltöltöttem és még mindig nem OK. Kiírja, hogy megnyitotta a következőt install.php, mit tegyen a Firefox vele? Megnyitás vagy mentés. Mentésnél nem történik semmi, megnyitásnál pedig kiírja, hogy nem tudja megnyitni. :(
reszter: hol akarod megnyitni az install.php-t??? mert ha tárhelyen dolgozol, akkor a teljes elérési utat kell birni http://akarmi.hu/wp-admin/install.php …
reszter: hol akarod megnyitni az install.php-t???? mert ha tárhelyen dolgozol, akkor a teljes elérési utat kell birni http://akarmi.hu/wp-admin/install.php ...
Elvileg az Ultranetnél van egy PHPMyAdmin-os felületem... Amúgy a www.okostakaritas.hu/wp-admin/install.php-t írtam be a böngésző sávba. Ez így jó?
Azt hittem kicsit egyszerűbb lesz az egész…
elvileg jó. és elvileg ennél egyszerűbb.
viszont most megnéztem az install linket, az Opera nekem is mentést vagy megnyitást ajál fel … :o na ilyet se láttam még :o
ne keseredj el, ugyis lesz itt okosabb nálam
elvileg jó. és elvileg ennél egyszerűbb.
viszont most megnéztem az install linket, az Opera nekem is mentést vagy megnyitást ajál fel .... :o na ilyet se láttam még :o
ne keseredj el, ugyis lesz itt okosabb nálam :)
Azért köszönöm!
igazán nincs mit
most már én is kiváncsi vagyok, hogy a tapasztaltabbak mit fognak javasolni …
Ezen a szerveren nincs PHP támogatás.
Spider mode enabled. Check if remote file exists.
--2010-06-23 00:47:28-- http://www.okostakaritas.hu/wp-admin/install.php
Resolving www.okostakaritas.hu... 94.125.251.44
Connecting to www.okostakaritas.hu|94.125.251.44|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response...
HTTP/1.1 200 OK
Date: Tue, 22 Jun 2010 22:30:58 GMT
Server: Apache
Last-Modified: Tue, 22 Jun 2010 12:10:18 GMT
ETag: "1089687-1993-4899d4dfade80"
Accept-Ranges: bytes
Content-Length: 6547
Connection: close
Content-Type: application/x-httpd-php
Length: 6547 (6.4K) [application/x-httpd-php]
Remote file exists.
Spider mode enabled. Check if remote file exists.
--2010-06-23 00:47:37-- http://dev.djz.hu/wp-admin/install.php
Resolving dev.djz.hu... 84.21.31.224
Connecting to dev.djz.hu|84.21.31.224|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response...
HTTP/1.1 200 OK
Server: nginx/0.7.65
Date: Tue, 22 Jun 2010 22:47:39 GMT
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Connection: keep-alive
X-Powered-By: PHP/5.2.12
Length: unspecified [text/html]
Remote file exists and could contain further links,
but recursion is disabled -- not retrieving.
Hiányzik a nálad lévő szerver responseból a X-Powered-By: PHP rész, ami arról árulkodik, hogy nincs PHP támogatásod. Ezzel viszont nem tudsz mit kezdeni. Másik csomagra kell előfizetned, vagy máshova költözni.
Ezen a szerveren nincs PHP támogatás.
a macska rúgja meg ... most néztem meg jobban a webhoszting szolgáltatásukat .... csak az ultra 3000 és ultra 6000-es csomaghoz van
reszter egyszerű csak megfelelő környezet kell neki… tudod a hal is eléldegél… csak kell neki víz pld… és nem mindegy hogy csapvíz, szennyvíz vagy tengervíz…
reszter egyszerű csak megfelelő környezet kell neki... tudod a hal is eléldegél.. csak kell neki víz pld.. és nem mindegy hogy csapvíz, szennyvíz vagy tengervíz..
Köszi, hogy utánanéztetek! Ami nem világos, hogy miért reklámozzák magukat az Ultra 1000-es csomagnál,azzal,hogy korlátlan php-t biztosítanak, sőt még be is léphetek a phpmyadmin felületre. Akkor egyáltalán mire használható ez a tárhely. Azért 9900Ft+ ÃFÃért nézni a nagy semmit kicsit túlzás...
Az Ultra 1000 csomagban pedig bent lakik a PHP és MySQL is (a 100-ban nem!), tehát, a szolgáltatót kellene piszkálni.