Telepítési probléma!!!!

Bocsánat, de nem maradt volna el a köszönöm, csak két picúr mellett, most jutottam el ide.

Nagyon köszönöm a gyors választ. Letöltöttem a javasolt programodat, s megpróbálom azzal. A többit úgy csináltam, ahogy írtad.

Remélem ma megoldódik a probléma.

Jövök, ha kérdésem van, korrekt választ kaptam,mert máshol annyi volt, hogy “Én még nem próbáltam lokális gépen, de így nem fog működni szerintem.”

Remélem még ma idejutok.

Bocs, kétszer ment el…

Így töröltem a tartalmat :wink:

Sok sikert :slight_smile:

'hgrg' wrote on '2010-04-15:

Sok sikert :)

Szia!

Telepítettem a Xampp-t. Egyelőre kicsit bonyolúltnak tűnik. Ha van időd leírod, hogy mit hol állítsak be, hogy működjön a dolog? (ha nincs, megpróbálom kitapasztalni, de most látom először ezt a programot.)

Most a wordpress.com-t csináltam egy blogot, s ott próbálkozom, de kevés a sablon, s szeretnék egy szép oldalt.

Kb. ilyet, ezekkel a funkciókkal: www.pecsimami.hu.

Szerinted reménytelen? ;)

Hogy a végén kezdjem: semmi sem reménytelen :slight_smile:

Viszont az az oldal más tartalomkezelővel készült (drupal v joomla)

Xampp telepítés:

letöltöd az exe-t majd telepíted, megnyitod:

127.0.0.1

utána a ControlPanel-en elindítod

Köszönöm. Idáig eljutottam, ezután van a bibi, hogy ezután hol állítsam be az adatbázist, s mit hova másoljak be?

Szerinted ilyen jellegű honlapra a WP vagy Drupal? Mert azt is sokan ajánlják teljesen kezdőknek. Soha nem csináltam még honlapot, így elvileg mindegy melyikkel kezdem…

Én is Drupal-nak látom, de ettől függetlenül: ugye nem gondolod komolyan, hogy e WordPress Magyarország Fórumán más rendszert fogunk ajánlani!? :slight_smile: :slight_smile:

Naná, hogy WordPress, naná! :wink:

Igaz ugyan, hogy az ízlések és pofonok különbözőek, én a kezdőknek a Wamp2-t ajánlom (és használom) a saját gépen történő szerver létrehozására, és gyakorló honlapok puszilgatásának kiszolgálására (a látszat ellenére beszél magyarul is).

Akár XAMPP, akár WAMP2, egy kicsit olvasgatni kell a kezelésit, meg egy kicsit Google-zni is kell, hogy az alapokat felszedje az ember. Adabázist a PHPMyAdmin-nal hozhatsz létre,mindegyik verzióban.

Köszönöm a segítséget!

Fent van a WP. Kezdek ismerkedni vele :wink:

Feltöltöttem mindent, config adatok kitöltve…egyedül az adatbázis /** Adatbázisod neve */

define('DB_NAME', 'ide nem tudom mit kell beírni'); nem stimmel: uw-ra lett feltöltve, próbáltam már a felhasználónevemmel, az sql címmel (sql4.ultraweb.hu), mindennel.A felhasználónév beírásakor eleve hibát jelez és azt írja ki hogy a php script túllépte az időt, az sql elérhetőséggel meg behozza, hogy sikerült kapcsolódni, csak az adatbázis név nem stimmel.Úgyhogy az a bajom, hogy nem tudom mit kell beírni… HELP!!!

Nagy valószínűséggel azért nem stimmel az adatbázisnév, mert azt előbb létre kell hoznod, és annak a nevét beírnod. Nemtom az UW-nél hogy megy, de valószínüleg ott is phpMyAdmin-t használak. Ott tudsz adatbázist létrehozni, bár az ilyen helyeken szinte midníg korlátozva vannak az ilyesmik.

Amit te beírtál az a host címe.

Ettől függetlenül készülj fel rá, hogy ingyenes tárhelyen ennél komonyabb próblémáid is lesznek még a WordPress-el.

szerintem uw-nél nincs lehetőség létrehozni, hanem adnak alapból egy adatbázist, ami neve megegyezik a felhasználóneveddel. de ez le van írva a regisztrációs mailben biztosan.

Hello sziasztok!

Nem tudom h foglalkoztatok-e ilyen problemaval (en nem lattam) de fogalmam nincs h mi az amit nem jol csinalok es hat ti profik vagytok!

mivel nem tudom elmagyarazni mi nem jo igy csak azt tudom leirni milyen hibauzeneteket ir ki!

‘.(‘Already Installed’).’

'.
(‘You appear to have already installed WordPress. To reinstall please clear your old database tables first.’).’

‘);} $php_version = phpversion(); $mysql_version = $wpdb->db_version(); $php_compat = version_compare( $php_version, $required_php_version, ‘>=’ ); $mysql_compat = version_compare( $mysql_version, $required_mysql_version, ‘>=’ ) || file_exists( WP_CONTENT_DIR . ‘/db.php’ ); if ( !$mysql_compat && !$php_compat ) $compat = sprintf( __(‘You cannot install because WordPress %1$s requires PHP version %2$s or higher and MySQL version %3$s or higher. You are running PHP version %4$s and MySQL version %5$s.’), $wp_version, $required_php_version, $required_mysql_version, $php_version, $mysql_version ); elseif ( !$php_compat ) $compat = sprintf( __(‘You cannot install because WordPress %1$s requires PHP version %2$s or higher. You are running version %3$s.’), $wp_version, $required_php_version, $php_version ); elseif ( !$mysql_compat ) $compat = sprintf( __(‘You cannot install because WordPress %1$s requires MySQL version %2$s or higher. You are running version %3$s.’), $wp_version, $required_mysql_version, $mysql_version ); if ( !$mysql_compat || !$php_compat ) { display_header(); die(’

’ . __(‘Insufficient Requirements’) . ’

’ . $compat . ’

‘); } switch($step) { case 0: case 1: // in case people are directly linking to this display_header(); ?>

ReadMe documentation at your leisure. Otherwise, just fill in the information below and you’ll be on your way to using the most extendable and powerful personal publishing platform in the world.’), ‘…/readme.html’); ?>

error) ) wp_die($wpdb->error->get_error_message()); display_header(); // Fill in the data we gathered $weblog_title = isset($_POST[‘weblog_title’]) ? stripslashes($_POST[‘weblog_title’]) : ‘’; $admin_email = isset($_POST[‘admin_email’]) ? stripslashes($_POST[‘admin_email’]) : ‘’; $public = isset($_POST[‘blog_public’]) ? (int) $_POST[‘blog_public’] : 0; // check e-mail address $error = false; if (empty($admin_email)) { // TODO: poka-yoke display_setup_form( __(‘you must provide an e-mail address.’) ); $error = true; } else if (!is_email($admin_email)) { // TODO: poka-yoke display_setup_form( __(‘that isn’t a valid e-mail address. E-mail addresses look like: username@example.com’) ); $error = true; } if ( $error === false ) { $wpdb->show_errors(); $result = wp_install($weblog_title, ‘admin’, $admin_email, $public); extract($result, EXTR_SKIP); ?>

admin

‘. $password .’

'; } echo ’

‘. $password_message .’

'; ?>

elore is kossz!!!

töltsd fel a file-okat újra… valamiért a php kód nem fut le… ha nincs futtatási jogod akkor viszont nem tudsz wpt telepíteni…

Most megprobalom ujra feltolteni a fajlokat!

Lenne meg egy kerdesem wp-config-ban:

/** A WordPress könyvtár abszolút elérési útja. */

if ( !defined('ABSPATH') )

define('ABSPATH', e:wordpress . '/');

ezt en jol irtam be mert nem tulsagosan vilagos nekem!

kossz!!!

NEM… hagyd csak szegényt békében… ez másra való

ok de akkor ennek hogy kene h kinezzen normalis formaban?