Van ahol így hívják, van ahol másképpen. Leggyakoribb a public_html, vagy éppen a www könyvtárnév.
Van ahol így hívják, van ahol másképpen. Leggyakoribb a public_html, vagy éppen a www könyvtárnév. :)
Ok, most felmásolom az oldal.hu mappába. Annyit segíts még kérlek, hogy ha fent van, akkor utána a böngészőbe amit be kell írjak, a tárhelyen az elérési útját, akkor ott is így kell megadni: oldal.hu//wp-admin/install.php ?? jól értelmeztem ezt?
Köszi
Ha felmásoltad és csak megnyitod az oldal.hu-t akkor a telepítő kell, hogy bejöjjön.
Sziaszok!
localhostról felmásoltam az oldalt az éles szerverre. Viszont ugye minden oldal és bejegyzés meg a médiatár is a localhost-on volt eddig.
Ha megnyitom az oldalt akkor ugye semmi nem fog jól megjelenni, mert nem localhostról szeretném már futtatni. Hogy lehet úgy áttenni az oldalt localhostról, hogy az új oldalon az összes elérést ne kelljen átírnom. Sőt az új oldalon az admin menü se tudom elérni…
Aki tud kérem segítsen.
Gondolom a wp-config-ban átírtad a megfelelő adatokat az új szolgáltatóhoz!? Ezer éve nem localhostoltam, de gondolom van adatbázis export az új oldalon meg adatbázis import.
igen átvan írva, mert elérhető az új helyen az oldal. Igen volt export import.
Ha átírtad, akkor már csak a phpmyadminban a site_url és home értéket kell átírnod localhostról az oldal nevében a wp_options táblában.
és ha most nem találja az oldalt? átírtam mind a kettő helyen.
Még nézegettem ezt a wp_options táblát, van még benne pár localhost-os link. Azokat is gondolom majd át kell írnom az új elérési útra. De valamiért most nem jelenítni meg az oldalt.
Valamint a wp_config fájlba ezt is átkell írnom?
/** MySQL kiszolgáló neve */
define('DB_HOST', 'localhost');
és ha igen akkor honnan tudom, hogy mire?
Üdv,
Telepítés közben ezt a hibát írja ki:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/expritmedia/babymagazin.hu/wp-config.php:1) in /web/expritmedia/babymagazin.hu/wp-admin/install.php on line 54
Nem találtam a bejegyzésekben, h volt e már valakinek ilyen, de még egyszer átfutom azért addig.
Előre is köszi
Köszönöm, már megoldottam. Rossz programmal dolgoztam a config fájlt és ennyi.
További szép napot mindenkinek
csaknoriss : a Mysql elérhetőségét a kiszolgálód adja meg.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Első blogomat szeretném létrehozni, vásároltam domaint, tárhelyet. Követtem is a wordpress telepítési útmutatót, a wp_config.php-ben átírtam az adatbázis adatokat, majd amikor telepíteni akartam a wordpress-t, egyszerűen nem tudtam továbblépni! Beírtam a böngészőbe a domain név/wp-admin/install.php-t, de az “Oldal fejlesztés alatt” felület jött be. Mit rontottam el?
Előre is köszönöm!
Üdv.: PaRi
Fuss neki mégegyszer; ürítsd ki a phpMyAdminnal az adattáblát, még jobb, ha újat hozol létre, töröld le a wp-config.php fájlt, a .htacces fájlt. Lehet, hogy találsz olyant is, hogy .maintenance (ez is rejtett fájl, mint a .htacces), akkor azt is töröld le.
Aztán írd be a domain nevet a böngésződbe, és kezdődik ismét a telepítés folyamata.
Egy telepítési segítség, kis lépésről-kis lépésre típusú segítség: http://www.wordpress2you.com/2011/07/a-wordpress-telepitese/
Sziasztok, én azt hiszem nagyon szőke vagyok ehhez a wordpress telepítéshez, próbálom követni az utasításokat, de már az elején elakadok. Letöltöttem, kinyitom a wp-config-sample.php fájlt, ami a gépemre telepített Dreamweaver programban nyílik meg. Már itt elakadok, ez jó nekem? vagy valahogy tiltsam le hogy más szerkesztővel nyissa meg?
A másik, hogy a tárhelyem az interworx-nél van, itt kértem mysql adatbázist, készítettek nekem. Akkor most kell csinálnom benne egy adatbázist és egy felhasználónevet és összerendelnem és ezeket az adatokat megadnom. De nem teljesen passzol amit kér a wordpress és amit látok a cpanelben. elmondanátok hogy pontosan melyik melyik hogy összerendeljem őket? Nekem ez nagyon kínai…
Akkor tekints eggyel feljebb a saját hozzászólásodnál; ott van egy “szőke”-link…
szerkesztheted azzal, ha nagyon akarod, de figyelj, hogy UTF-8 BOM nélkül (mentés ablakban alul kiválaszthat egy legördülőből azt hiszem, de csak az újabb verziókban) ments.
Aternatívaként tudom javasolni az ingyenes notepad++-t
van adatbázisod most írtad le :), hogy megcsinálták neked. Most jön majd az, hogy 1. kell hozzá egy hozzáférés(felhasználónév-jelszó) amit vagy adtak hozzá neked, vagy létre kell hoznod az interworx-os felületen (1x jártam ott, de akkor sem saját ügyben :)) és persze jogokat kell adnod a felhasználónak arra az adatbázira.
Kérlek javíts ki, de az interworkx-nek nem saját felülete van?+
mert az ha jól emléksze nagyon nem ugyanaz mint a cpanel :) mármint kinézetre elrendezésre, megvalósításra. persze céljait tekintve ugyanaz (hogy kattintgatva meg tudd tenni a fent leírtakat, csak épp másfele kell kattintgatni rajtuk :)
Ha gondolod adj fel egy hibajegyet a http://support.hgrg.info -n és segítek összerakni, majd az utókornak küldünk egy képernyőképet, hogy mégis pontosan hova kellett kattogni :)
A következőt csináltam: fizetős tárhely, domain, mysql adatbázis megvan.
Feltelpítettem a gyökérbe lévő 5 könyvtár közül a htdocs nevűbe a wordpress fájljait. Htdocs-ba, mert ezt az infót kaptam, h oda kell.
A wp-config-sample.php fjlt átírtam (adatbázis neve, felhsz, jelszó), elmentette, wp-config.php ként (fájltipus:mindenfájl). Ãtmásoltam azt is a tárhelyre .
Beirtam a bongészőbe: www.domainnevem.hu/htdocs/wp-admin/install.php
Ekkor jött a 404-es hiba.
Hol ronthattam el?
Feltehetően a wp-config-sample.php fájl szerkesztésénél;
- vagy nem jó adatot írtál be, vagy
- jónak tűnő adatot írtál be, de a kis- és nagybetűk , aláhúzások, stb. megkeveredtek, vagy
- jók az adatok, jók a mentés, csak éppen nem jól mentettél (utf8-ban kellene)
Olvass vissza ebben a témában, és megtalálod, hogyan kell telepíteni a wp-t a szerkesztgetés nélkül…
Beirtam a bongészőbe: www.domainnevem.hu/htdocs/wp-admin/install.php
Ekkor jött a 404-es hiba.
Hol ronthattam el?
:)
A htdocs nem kell az url-be (ezért lett 404).
1. Felmásolod a wp-t a tárhelyedre.
2. Böngészőből meg "indítod": http://www.valami.hu (így egyszerűen)
Ezután magától elkészíti a wp-config.php fájlt + végigvezet a telepítésen, csak töltögetni kell, amit kér.