telepítés gond réges rég óta

sziasztok!

lassan fél éve szórakozok wordpress telepítésével, és sohasem sikerül. a fórumot oda-vissza átolvastam nem találtam ÉRDEMI magyarázatot a problémámra.

minden tökkéletesen megvan adva a wp-config.php-ban

már legalább kétszázezerszer átírta de HIÁBA!

továbbra is ez a hibaüzenet:Error establishing a database connection

This either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can’t contact the database server at localhost. This could mean your host’s database server is down.Are you sure you have the correct username and password?

Are you sure that you have typed the correct hostname?

Are you sure that the database server is running?

If you’re unsure what these terms mean you should probably contact your host. If you still need help you can always visit the WordPress Support Forums.ha valaki képes segíteni, szóljon mert már szétvet az ideg, köszönettel:

Takács Bence

Szia!

Lehet hogy nem stimmel a jelszó vagy az azonosító.

Vagy lehet hogy elgépelted a host-nevet.

De az is lehet hogy az adatbázis szerver nem működik.De ha ezek közül egyik se, akkor vedd fel a kapcsolatot a tárhelyszolgáltatóddal.Ha ezt megtetted, és mégsem működik, gyere vissza, és utánajárunk itt a fórumon.:slight_smile:

adatbazis szerver biztos hogy localhost es nem mas?OFF, de erdemleges

siet az oldal oraja egy teljes orat, valaki utanallitana?

jelszóval nem lehet gond, azonosítót ctrl+c vel másoltam

host nevet is

adatbázis szerver fut. bent vagyok a php myadmin-ban…

angol tárhelyszolgáltatóm van, magyaroktól idegrázást kapok… de a nyelvtudásom igen csekély…

lassan nyugdíjba megyek ezért… :smiley: pedig csak 16 éves vagyok.

Az azonosító és jelszó másolása a ctrl+c-vel azt a veszélyt hordozza, hogy egy üres karaktert is mellé másolsz, és az már nem az… :wink:Írd fel gondosan egy lapra az adatokat magyarul és angolul, majd a kérdésre válaszolva pötyögd be. Fog az menni! :slight_smile: (Talán 5 adat van összesen…)

csak azért sem akar, de azért szépen próbálkozok:)

odáig eljutott hogy ez a része rendben van (wp-config.php létrehozása), induljon a telepítés, szuper örülök rákattolok és megint a fenti hibaüzenet.

ez már tárhelyszolgáltató hiba?egyedül extrára ment fel a wordpress, egyszer… azóta nem lehet regisztrálni. imádom őket :slight_smile:

Ha jól értem, akkor a telepítést a wp-config.php szerkesztésével végzed. Nem word-del, vagy ilyesmivel szerkesztgeted?Szerintem, töröld ki teljesen a wp-config.php fájlt.Ha nem lenne még telepítve Nálad, akkor töltsd le pl. innen a pspad szövegszerkesztőt és telepítsd (tud magyarul is :)), és használd majd ezt a szerkesztésekhez.A gyökérben lévő wp-config-sample.php fájlt nyisd meg ezzel a szerkesztővel (vagy a notepad+±szal), ,és keresd meg a 66.sor táján a WPLANG-ot, és írd bele a hu_HU értéket az alábbiak szerint:Code:

define ('WPLANG', 'hu_HU');

Ügyelj a kis és nagybetűk különbözőségére!

A /wp-content könyvtárba hozzál létre egy /languages nevű könyvtárat, és abba másold bele a hu_HU.mo fájlt. (Ügyelj rá, hogy máshol ne legyen csak itt {vagy a /wp-includes/languages könyvtárban, de csak az egyikben!}.

Tedd magad elé azt a papírt, amire gondosan feljegyzed a következőket:

/** The name of the database for WordPress */ Az adatbázis neve


define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere');

/** MySQL database username */ Az adatbázis felhasználói név


define('DB_USER', 'usernamehere');

/** MySQL database password */ Az adatbázis jelszó


define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere');

/** MySQL hostname */ Az adatbázis kiszolgáló neve (99%, jogy localhost)


define('DB_HOST', 'localhost');

A kis- és nagybetűk mindenhol nagyon számítanak!

Írd be a kedvenc böngésződbe azt az elérési utat, ahova felmásoltad a wp-fájlokat


(általában http://www.valami.td)

A megjelenő installációs képernyőn kattintsál a telepítésre, majd a megjelenő táblázatba másold be a papírodról a megfelelő helyekre, majd irány a telepítés.

A telepítő létrehozza a megfelelő wp-config.php fájlt.

Figyelem: Az adatbázis adatokban sehol se használj ékezetes betűket!

Ha ezután sem sikerül, akkor írjál egy privát üzenetet. :)

Új fórumtagként köszöntöm a fórumot.Telepítési gondom van. A tárhelyre feltöltött telepitő fájlok simán bekapcsolódnak a MySQL adatbázisba, és létre is hozzák a tábláikat.

Ezzel nincs is gond. Azonban még a wp-cofig.php lefutása után miközben a wp-install.php bedrótozza magát a táblákhoz, kiirja nekem az összes PATH cumót a site tetejére.

Ugyanis saját domainom aldomainjában szeretném futtatni, viszont ez kiirja az összes nem kívánatos infót.A másik probléma. Amikor adminként beszeretnék lépni, egy teljes bűnügyi regényt sorol fel, és az adatbázis összes account hibáit a szememrehányva nem hajlandó futni.Noha ugyanazon a hoston phpBB 3.0.x fórumok igenjól elvannak. :))

Szervusz andrasbence!Szeretettel köszöntünk a WordPress Magyarország Fórumán!Áruld el légyszíves, melyik WP verziót, melyik (milyen) tárhelyre kívántad felszögelni?Gyanítom, hogy feltöltéskor, vagy az adatbázis létrehozásakor valami megsérült. Javaslom, hogy töröld az adatbázist, hozzál létre egy újat, töröld a wp-fájlokat (a .htaccest is), töltsd le ismét a 2.7.1-et (ne a régit irasd felül a letöltéskor), és uccú neki ismét. :slight_smile:Szerintem menni fog. Az -gyakorlatilag - mindegy a wp-nek, hogy domain gyökérkönyvtárában, vagy aldomainen, vagy alkönyvtárban lakozik-e.

Köszi a gyors választ !

Természetesen a wordpress-2.7.1-hu verziót.

Ha úgy gondolod, leszedem újra , (bár elég jó a kábelnetem Szóval gyors és nincs vele zűr.) És újra húzom az egészet. Aztán majd meglátjuk. (mint a műugró az üres úszómedence láttán)

Na szóval, ha létrára állok sem jön össze…:slight_smile:Hát ami azt illeti, egy másik tárhelyem, és a hozzátartozó szintén fizetős adatbázisom együttműködése, (miután ott is kipróbáltam), szintén ugyanazt az eredményt adta sajnos.

Tudni ill. hibákat jelez az alábbi fájlok megszámozott soraiban.ime az első, miután megnyílik a beléptető ablak:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-config.php:1) in /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-login.php on line 255Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-config.php:1) in /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-login.php on line 267

log2:Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output

started at /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-config.php:1) in

/var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-login.php on line 255Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output

started at /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-config.php:1) in

/var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-login.php on line 267Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output

started at /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-config.php:1) in

/var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-includes/pluggable.php on

line 649Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output

started at /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-config.php:1) in

/var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-includes/pluggable.php on

line 650Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output

started at /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-config.php:1) in

/var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-includes/pluggable.php on

line 651Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output

started at /var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-config.php:1) in

/var/www/virtual/akarmi.hu/htdocs/wpforum/wp-includes/pluggable.php on

line 850Fogalmam sincs mit rontottam el ?

mert azonkívül, hogy a cofigban beadott kapcsolódási adatok korrektek, hisz egyébként a site hibátlanul feljön. Azonkívül a táblák is hibátlanoknak látszanak a PhpMyadmin felületen.De hogy két különböző hoston is ugyanaz a probléma legyen… :rolleyes:Egyébként az adatbázis server:

MySQL(i) 5.0.32-Debian_7etch6-log

http://forum.word-press.hu/post/11479/#p11479 :wink:szedd ki a wp-config.php elejéről - pl. a pspad-del - a 3 karakternyi szemetet… :wink:

Köszi kedves Győző ! :slight_smile:Igazad volt. A configból minden fölösleges cumót valóban törőlni kell, nem elég csak az acc megadása.

Most már minden OK. :slight_smile: :slight_smile:

szia szeretném használni a worldpress progi magyar verzióját de még addig sem jutottam mint te mit és hogyan kell csinálni?

szeretnék segítséget kérni köszönöm

Itt találod az alap infókat: http://dokumentacio.word-press.hu/

Ezen el tudsz indulni, ha valami nem vili’ akkor pedig kérdezz bátran és megpróbálunk segíteni.

Sziasztok!Nekem pontosan ugyanaz a problémám, mint amit vmg9a az első hozzászólásban felvázolt.

(Sajnos, amint látom ezt a témát ott félbehagytátok.)

Az adatok, amiket a wp-config.php fájlba írtam 100%-ig jók. A fájlt Dreamweaver-rel töltöttem ki, így nem áll fenn a word-ös probléma sem.Igazából fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj.

Tudnátok segíteni?

én egy teljesen új megoldást próbáltam ki és azóta megy…

találtam egy helyet ahol van autoinstalállás… pár pillanat alatt felrakta beálítottam és nem dobott hibaüzenetet. ezenkívül állandóan frissítik amint megjelenik új vezió és így nagyon király,csak leszedem a magyar fájlt és felrakom. én nagyon bírom ezt a megoldást. :slight_smile: ezenkívül még csomó mindent lehet installálni. ajánlom mindenkinek. azthiszem most a 000webhost.com -on nem működik de a naplom.info (és sok más aldomain) igen, ÉS reklámmentes.

próbáljátok ki. nekem félévnyi szenvedést oldott meg. :slight_smile:


dpeti wrote:

Sziasztok!

Nekem pontosan ugyanaz a problémám, mint amit vmg9a az első hozzászólásban felvázolt.


(Sajnos, amint látom ezt a témát ott félbehagytátok.)


Az adatok, amiket a wp-config.php fájlba írtam 100%-ig jók. A fájlt Dreamweaver-rel töltöttem ki, így nem áll fenn a word-ös probléma sem.

Igazából fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj.


Tudnátok segíteni?
Végülis mi a hiba? Hibaüzenet? (A témát nem hagytuk félbe, hiszen megoldódott a probléma, nem? :) )

A hibaüzenetet feleslegesnek tartottam mégegyszer leírni, de hát akkor legyen:Error establishing a database connectionThis either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can’t contact the database server at localhost. This could mean your host’s database server is down.


 • Are you sure you have the correct username and password?
 • Are you sure that you have typed the correct hostname?
 • Are you sure that the database server is running?  If you’re unsure what these terms mean you should probably contact your host. If you still need help you can always visit the WordPress Support Forums.  A wp-config.php adatai 100%-ig jók, tehát az nem lehet hiba. Minden felesleges vackot (kommentezés, stb.) töröltem a fájlból, csak a színtiszta php maradt, tehát az sem lehet a hiba.

  Elvileg minden jó, de mégsem az.

  Most localhostra akarom telepíteni, hogy átszerkesszek egy sablont az éles oldalhoz, de előtte próbaként felraktam a szerverre is. Ott is jelentkezett a hiba, de ott egyszerűen megoldottam azzal, hogy letöltöttem a wp-config.php-t, majd felülírtam vele a szerveren lévőt.  Egyébként én (ne sértődj meg) nem nevezném megoldásnak a "Ha ezután sem sikerül, akkor írjál egy privát üzenetet. " mondatot.  vmg9a!

  Köszönöm a tanácsot, de fizetős tárhelyről van szó, nem lenne értelme most átmennem egy ingyenesre.

Kedves dpeti!Nem sértődöm meg, hiszen azt a mondatot egy végtelen megoldási képlet végére írtam (http://forum.word-press.hu/post/11538/#p11538), és utána nem jelzett vissza vmg9a, hogy nem oldotta meg a kérdést, sőt látjuk, másik tárhelyen ugyan, de megy mindene. :wink:Nagyon nehezen képzelhető el, hogy a telepítés sem megy fel, sőt, a hibaüzenet azt jelzi, hogy nem jön létre a kapcsolat az adatbázissal, vagy létrejön, de nem engedélyezett a forgalmazás hozzáférési hibás adatok miatt.Ott a hibaüzenet három kérdése, ami közül - feltehetően - legalább egyre nemleges a válasz. Azt kell megkeresni, melyikre? :slight_smile:Mivel még nincs semmi a blogodban, szerintem törölj mindent (adatbázist is), és kezd előlről onnan, hogy töltsd le újra a wordpress.org-ról a wp 2.7.1-et (nem felülírva a régi letöltésedet, hanem új helyre).

Hozd létre az adatbázist, és az alapbeállításokkal tedd meg a telepítést. Kell annak mennie. :slight_smile: