Szia Lajee!
Nekem is volt egy ilyesmi problémám amikor elkezdtem a wordpressel foglalkozni, hiába volt minden ott ahol kellett, csak angol volt minden: rajtam ez segített: (hátha neked is jó lesz) ha totalcommanderrel ftp-zel és kisbetűsre alakítja feltöltéskor a fájlneveket, akkor hiába keresné a wp-config.php a HU_hu.mo fájlt, csak hu_hu.mo-t találna, változtass valamelyiken, a configon egyszerűbb…
Nekem is volt egy ilyesmi problémám amikor elkezdtem a wordpressel foglalkozni, hiába volt minden ott ahol kellett, csak angol volt minden: rajtam ez segített: (hátha neked is jó lesz) ha totalcommanderrel ftp-zel és kisbetűsre alakítja feltöltéskor a fájlneveket, akkor hiába keresné a wp-config.php a HU_hu.mo fájlt, csak hu_hu.mo-t találna, változtass valamelyiken, a configon egyszerűbb...
Köszönöm válaszodat, de olvastam erről a korábbi bejegyzésed és nem ez a probléma. A nagy érdekesség az, hogy ment magyarul, csak egyik napról a másikra angol lett. Nagyon valószínű, hogy szerver beállítások vagy verziók (php, mysql) módosulhattak, de reménykedem benne, hogy tud valaki segíteni, mert nincs kedvem ismét blog motort váltani.
Aha, aztán mire leírtam már gondoltam, hogy valszeg olvashattad…, de akkor már nem akartam kitörölni…
Hát igen, vannak ilyen furcsaságok…, én most egy webshopot vagyok képtelen magyarítani.
Remélem megkapod a segítséget, én néha úgy érzem, hogy itt mindenkinek egyszerűen megoldható a problémája, csak épp az enyim olyan amire még a leghozzáétőbbek se tudnak semmit mondani, Te hogy vagy ezzel?
Sziasztok
Új vagyok WordPress kérdésben, de más CMS rendszerekben már van gyakorlatom és sajnos a magyar nyelv telepítésével nekem is gondom van
A 2.1.3-as magyar verziót szedtem le innen, de sajnos mégsem magyar a blog. Ãtolvastam az összes ilyen témájú fórumot itt az oldalon és minden hibalehetőséget kiszűrtem ami csak létezett(wp_config, hu_HU, bináris feltöltés FlashFXPvel, az alap theme-et használom), a blog mégsem magyar
Az oldalam a dynamicweb-en van és az 5.2.1-es PHP fut ott, tehát azt hiszem verziós probléma sem állhat fenn. Arra gondolta, hogy esetleg az lehet gondja, hogy nem a főkönyvtárba lett telepítve, de akkor meg azt nem értem, hogy miért megy minden más funkciója szépen? Azért nem a főkönyvtárba tettem, mert ott a PHP-Nuke fut, az oldalam fő funkcióival.
Tudna esetleg valaki segíteni?
az alap theme nem magyar (=
a wp forditassal csak az admin resz lesz leforditva
Nekem semmi nem lett magyar 
Kedves X5-494 (ritka keresztnév…)
hu_HU legyen kisebtűvel hu_hu.mo ugyanez a wp-config.php-ben.
Nálam ez megoldja.
Kipróbáltam, de sajnos így sem oldódott meg a problémám 
Hú, akkor viszont lövésem sincs. Amúgy biztos egyszerű a megoldás, csak az ember úgy érzi, hogy az ő problémája megoldhatatlan, arra még nem volt példa, és maguk a feljesztők sem tudják…
Megoldódott a problémám
Gondoltam megírom a megfejtést, hátha akad még valaki akinek ez a gondja: A wp-includes gettext.php file-ban kell módosítani a következőket.
$this->STREAM = $Reader;
$magic = $this->readint();
if ($magic == ($MAGIC1 & 0xFFFFFFFF) || $magic == ($MAGIC3 & 0xFFFFFFFF)) { // to make sure it works for 64-bit platforms
$this->BYTEORDER = 0;
} elseif ($magic == ($MAGIC2 & 0xFFFFFFFF)) {
$this->BYTEORDER = 1;
} else {
$this->error = 1; // not MO file
return false;
}
HELYETT
$this->STREAM = $Reader;
$magic = $this->readint();
if ($magic == $MAGIC1) {
$this->BYTEORDER = 0;
} elseif ($magic == $MAGIC2) {
$this->BYTEORDER = 1;
}
Ãllítólag a szerveren található PHP verziójától függ. Én nem tudom, mindenesetre nálam már magyar a WP 
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy a bejegyzések címénél megjelenik ugyebár a dátum és hogy ki írta na ezt szeretném lefordítani de sehol sem találom hogy melyik file-ban kell. Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
index.php home.php ?
Az index.php-ban nincs ilyen lehetőség ,home.php pedig nincs! Azért köszi a tippet.
Várom a további ötleteket!
codee47: mert nem konkrét időpontokat és szerzőket kell keresni, hanem függvényeket:
Dátum függvénye: (ahol Y=év, m=hónap, d=nap, H=óra, i=perc)
Szerző függvénye: (ezzel megjelenik a szerző neve és ha rákattintunk, akkor a szerző összes bejegyzése megjelenik.
Ezek pedig a témád index.php (/wp-content/themes/TETEMAD/index.php) fájlban találhatók.
Helló,
Nem teljesen ehhez a témához tartozik, de nem szeretném teleszpemmelni a fórumot. Szóval:
Van ugyibár a twitter, ami egy ilyen “blog a blogban” funkciót kölcsönöz, ha beépítjük a már meglévő blogunkba. Namármost. Ez alapjáraton angolul szól hozzánk. Mármint a dátum. Tehát, ha én írok valamit a twitterbe, akkor a blogomban megjelenik a szöveg és rögtön alatta, hogy mikor keletkezett. Csakhogy ez a keletkezés angolul (pl.: less than 1 minute, meg hasonlók).
Ezt hogyan lehetne lefordítani? Mert tudom, hogy le lehet…
hello
kis segítségre lenne szükségem
a problémám az, hogy a magyar wordpress-t töltöttem föl, de nem magyar már a telepítő se és az oldal se. ez hogy lehet?
köszi
Látom kissé behalt az oldal és a fordítást sem frissítették egy ideje. Én a napokban elkészítettem a WordPress 2.3-alpha fordítását, ami kompatibilis a 2.2.1-el is, viszont van 1-2 mondat, ami a 2.3-alpha verzió következtében nem lett lefordítva, de még így is tökéletesen használható. 
Innen letölthetitek: http://legas.hu/download/wordpress-221-hungarian.zip