Rájöttem! Ha van még más, aki így járt, (azaz angolul szól hozzá a magyar 2.1-es) az hátha örül most: FTP feltöltésnél nekem be van állítva - s talán másoknak is - a "fájlnevek kisbetűssé alakítása" ezért a configban nem "hu_HU"-t, hanem "hu_hu"-kell írni....
Rájöttem! Ha van még más, aki így járt, (azaz angolul szól hozzá a magyar 2.1-es) az hátha örül most: FTP feltöltésnél nekem be van állítva - s talán másoknak is - a "fájlnevek kisbetűssé alakítása" ezért a configban nem "hu_HU"-t, hanem "hu_hu"-kell írni....
mert 1.0-ban nem talaltam meg hasonlot se
1.5-ben:
nah itt a "%link" atirando
lemaradt: single.php
Ez 1.0-ás connectons. Amúgy a "%link"-t bármilyen szövegre át lehet írni?
elmeletileg igen
Nem sikerült megtalálni. Meghív egy ilyet: posts_nav_link()
Ha ennek a helyére beírom, amit te írtál fentebb, akkor sem történik semmi, csak sima szövegként kerül oda.
Úgy néz ki, hogy szégyenszemre ottmarad az angol. Feladtam.
a nav link fuggveny attributumanak kell lennie a szovegnek szoval post_nav_link(‘valami’)
Valószínűleg az alapképzettségem kevés :), de nem értem. Ha ezt beírom, akkor honnét tudja, hogy előre, vagy hátrafelé lapozzon?
a post_nav_link() egy fuggveny, a fuggvenyeknek adhatoak attributumok, melyeket a zarojeles reszben kell felsorolni, ha nincs attributum, akkor az alapertelmezettet beallitasokat hasznalja
Én igy fordítottam le:
na ez meg masik ddd;
majd ha lesz egy kis idom ha akarod optimizalom a conncetions-re
par sor, csak most rohanok
Na megvan:
csak ez egyben.
Üdv!
Nekem az a problémám, hogy 2.1 feltelepítése után define (‘WPLANG’, ‘hu_HU’); rendben, wp-includes/languages/hu_HU.mo rendben, de az adminon és a blogoldalon is elrontja a magyar karaktereket. Amúgy Magyar csak csúnya Magyar! 
Mi lehet a baj?
Azt vettem észre, hogy ha a beállítások / olvasás fülön a kódolást UTF-8 -ra állítom, akkor az admin magyarsága tökéletes, de a blog oldalon minden ékezetes betű “?” lesz. Ha meg a kódolást az olvasásnál ISO-8859-2 -re állítom a blogoldal tökéletes, de az adminban rosszak az ékezetes betűk.
Most mi tévő legyek?
Most mi tévő legyek?
Sikerült megoldani, csak azért írom le, ha esetleg más is ezzel küzdene, akkor tudja mi segített nekem:
A collation-nal volt a gond! Ha a wordpress lementett adatbázisát költözteted/töltöd vissza újabb verziójú MySQL adatbázis szerverre, komoly fejtörést okozhat, hogy a MySQL alapértelmezésben a táblák karakterkészletét latin1_swedish_ci-re állíÂtja. Ez hibák tömkelegét okozhatja a lekérdezésekben.
Ha a szerverre phpMyAdminon keresztül, otthonról (localhostról) kimentett .sql fájlt töltesz fel (és otthon localhoston nem adtad meg a karakterkiosztás fajtáját, mert még régi a MySQL-ed otthon, és nincs ilyen opció), akkor a feltöltés előtt fontos, hogy a szerveren lévő phpMyAdminban beállíÂtsd a fájl karakterkészletét latin2-re, vagy latin1-re. Ha ezt nem teszed meg, az ékezetes karakterek helyett kérdőjel és más jelek jelennek meg.
Nekem a latin1 kódolás megoldotta a problémát, innentől kezdve a wordpress adminban a beállítások/olvasás/kódolásnál UTF-8 simán megette az ékezeteket, az adminban és a blog oldalon is!
Remélem segítettem!
Most abban kérném a segítségeteket, hogy ajánlanátok nekem egy letöltéskezelő plugint?
Szeretnék egy listát a letöltéseimről (név, méret, leírás), valamint lehetőséget, hogy egy-egy letöltést bejegyzésbe is be lehessen szúrni.
Ezekkel próbálkoztam, de nemigazán voltak megfelelőek:
WS DownloadManager
iMP Download
wsdl_manager
Downloads Suite
downloads manager
Remélem nem merítettem még ki a lehetőségeket 
Sziasztok!
Valaki help pls! letöltöttem a magyarítást a wp hez de nem tom hová kell másolni. sehogy nem jövök rá, valaki leirná?
hu_HU-2.1.mo
hu_HU-2.1.po
konkréttan ezekkel nem tok mit kezdeni…
a hu_HU-2.1.mo -t nevezd at hu_HU.mo -ra es a wp-includes konyvtarban hozz letre egy languages konyvtarat, majd abba masold be
a config file-ban ne felejtsd el beallitani a wp_lang -ot hu_HU -ra!
köszönöm, hogy ilyen gyorsan a segítségremre voltál 
meg csináltam de kicsit bele rondított az oldalamba, esetleg rá tudnál nezni hogy ezzel mi a teendő?
http://leyosempire.extra.hu/
jah ok megvan :D:D:D
Sziasztok! Nemrég váltottam wordpress-re, tehát még igen új nekem, de nem volt gondom, föltettem, magyarul ment. Aztán egyszer csak magyarról átváltott angolra. Hozzá sem nyúltam. Aztán készíteni akartam egy újabbat és föltettem zsír újonnan a 2.1.2-őt (innen letöltve a magyart) és az is csak angolul jelenik meg. Azután írok, hogy átolvastam a bejegyzéseket, dehát nem segített, mert amint írtam az előzőleg működő is angol nyelvű lett. Tudnátok segíteni? Már rákérdeztem a tárhelyszolgáltatónál is, hogy végzett e valamilyen módosításokat, de azt mondja, hogy semmi olyat, ami érintené a problémámat.
Előre is köszönöm.