Segítség

Quote:

Ilyen nekem is volt :) Tárol töröltem mindent. SQL adatbázisból is minden törlés (bár nem tudom h ez számított e vmit). Maj ujdból felmásoltam és lás csodát akkor vmiért jó volt :D Én sem értettem csak örültem :D

Rájöttem! Ha van még más, aki így járt, (azaz angolul szól hozzá a magyar 2.1-es) az hátha örül most: FTP feltöltésnél nekem be van állítva - s talán másoknak is - a "fájlnevek kisbetűssé alakítása" ezért a configban nem "hu_HU"-t, hanem "hu_hu"-kell írni....

ToRokZoli wrote:

1.0 vagy 1.5?

mert 1.0-ban nem talaltam meg hasonlot se

1.5-ben:

|

nah itt a "%link" atirando

lemaradt: single.php

Ez 1.0-ás connectons. Amúgy a "%link"-t bármilyen szövegre át lehet írni?

elmeletileg igen

Nem sikerült megtalálni. Meghív egy ilyet: posts_nav_link()

Ha ennek a helyére beírom, amit te írtál fentebb, akkor sem történik semmi, csak sima szövegként kerül oda.

Úgy néz ki, hogy szégyenszemre ottmarad az angol. Feladtam.

a nav link fuggveny attributumanak kell lennie a szovegnek szoval post_nav_link(‘valami’)

ToRokZoli wrote:

a nav link fuggveny attributumanak kell lennie a szovegnek szoval post_nav_link('valami')

Valószínűleg az alapképzettségem kevés :), de nem értem. Ha ezt beírom, akkor honnét tudja, hogy előre, vagy hátrafelé lapozzon?

a post_nav_link() egy fuggveny, a fuggvenyeknek adhatoak attributumok, melyeket a zarojeles reszben kell felsorolni, ha nincs attributum, akkor az alapertelmezettet beallitasokat hasznalja

Én igy fordítottam le:

Code:

div class="navigation">

na ez meg masik ddd;

majd ha lesz egy kis idom ha akarod optimizalom a conncetions-re

par sor, csak most rohanok

Na megvan:

csak ez egyben.

Üdv!

Nekem az a problémám, hogy 2.1 feltelepítése után define (‘WPLANG’, ‘hu_HU’); rendben, wp-includes/languages/hu_HU.mo rendben, de az adminon és a blogoldalon is elrontja a magyar karaktereket. Amúgy Magyar csak csúnya Magyar! :wink:

Mi lehet a baj?

Azt vettem észre, hogy ha a beállítások / olvasás fülön a kódolást UTF-8 -ra állítom, akkor az admin magyarsága tökéletes, de a blog oldalon minden ékezetes betű “?” lesz. Ha meg a kódolást az olvasásnál ISO-8859-2 -re állítom a blogoldal tökéletes, de az adminban rosszak az ékezetes betűk.

Most mi tévő legyek?

Diotoro wrote:

Azt vettem észre, hogy ha a beállítások / olvasás fülön a kódolást UTF-8 -ra állítom, akkor az admin magyarsága tökéletes, de a blog oldalon minden ékezetes betű "?" lesz. Ha meg a kódolást az olvasásnál ISO-8859-2 -re állítom a blogoldal tökéletes, de az adminban rosszak az ékezetes betűk.

Most mi tévő legyek?

Sikerült megoldani, csak azért írom le, ha esetleg más is ezzel küzdene, akkor tudja mi segített nekem:

A collation-nal volt a gond! Ha a wordpress lementett adatbázisát költözteted/töltöd vissza újabb verziójú MySQL adatbázis szerverre, komoly fejtörést okozhat, hogy a MySQL alapértelmezésben a táblák karakterkészletét latin1_swedish_ci-re állí­tja. Ez hibák tömkelegét okozhatja a lekérdezésekben.

Ha a szerverre phpMyAdminon keresztül, otthonról (localhostról) kimentett .sql fájlt töltesz fel (és otthon localhoston nem adtad meg a karakterkiosztás fajtáját, mert még régi a MySQL-ed otthon, és nincs ilyen opció), akkor a feltöltés előtt fontos, hogy a szerveren lévő phpMyAdminban beállí­tsd a fájl karakterkészletét latin2-re, vagy latin1-re. Ha ezt nem teszed meg, az ékezetes karakterek helyett kérdőjel és más jelek jelennek meg.

Nekem a latin1 kódolás megoldotta a problémát, innentől kezdve a wordpress adminban a beállítások/olvasás/kódolásnál UTF-8 simán megette az ékezeteket, az adminban és a blog oldalon is!

Remélem segítettem!

Most abban kérném a segítségeteket, hogy ajánlanátok nekem egy letöltéskezelő plugint?

Szeretnék egy listát a letöltéseimről (név, méret, leírás), valamint lehetőséget, hogy egy-egy letöltést bejegyzésbe is be lehessen szúrni.

Ezekkel próbálkoztam, de nemigazán voltak megfelelőek:

WS DownloadManager

iMP Download

wsdl_manager

Downloads Suite

downloads manager

Remélem nem merítettem még ki a lehetőségeket :slight_smile:

Sziasztok!

Valaki help pls! letöltöttem a magyarítást a wp hez de nem tom hová kell másolni. sehogy nem jövök rá, valaki leirná?

hu_HU-2.1.mo

hu_HU-2.1.po

konkréttan ezekkel nem tok mit kezdeni…

a hu_HU-2.1.mo -t nevezd at hu_HU.mo -ra es a wp-includes konyvtarban hozz letre egy languages konyvtarat, majd abba masold be

a config file-ban ne felejtsd el beallitani a wp_lang -ot hu_HU -ra!

köszönöm, hogy ilyen gyorsan a segítségremre voltál :slight_smile:

meg csináltam de kicsit bele rondított az oldalamba, esetleg rá tudnál nezni hogy ezzel mi a teendő?

http://leyosempire.extra.hu/

jah ok megvan :D:D:D

Sziasztok! Nemrég váltottam wordpress-re, tehát még igen új nekem, de nem volt gondom, föltettem, magyarul ment. Aztán egyszer csak magyarról átváltott angolra. Hozzá sem nyúltam. Aztán készíteni akartam egy újabbat és föltettem zsír újonnan a 2.1.2-őt (innen letöltve a magyart) és az is csak angolul jelenik meg. Azután írok, hogy átolvastam a bejegyzéseket, dehát nem segített, mert amint írtam az előzőleg működő is angol nyelvű lett. Tudnátok segíteni? Már rákérdeztem a tárhelyszolgáltatónál is, hogy végzett e valamilyen módosításokat, de azt mondja, hogy semmi olyat, ami érintené a problémámat.

Előre is köszönöm.