Sablon probléma.

Üdv.

Lenne egy elég nagy problémám nagyon meg köszöném ha tudna valaki segiteni.

A problémám az hogy van egy themes-em és le van benne a footer kodolva base64-ben és azt szeretném átirni.

Ez nem is lenne akkora probléma mert beteteném a footer-be a böngészö által kapot kodot és jó lenne.

De ha kiveszem a base64-et a index.php vagy a footer.php-bol akkor az irja ki hogy:

This theme is released under creative commons licence, all links in the footer should remain intact

Találtad base64-es kodolást a functions.php-ban is.Gondolom abban lehet valami ami kilövi az olsalt ha kiveszem a footer-t.

index.php base64-es kodja.

<?php eval(stripslashes(gzinflate(base64_decode("fZHBSsQwEIbvgu8w9OCul+3drS0sot70AQJL0kybQJoJbbD27Z1GjYVdzCWTyZ//C/80dVVq+1Hf3vzuXHEBVj+KoiOKOIqC25DXXUthOUIlwYzYsapqggmArSHoMZ4pREt+L3aGBhS7+yM0dSkKiDY6zHLlqLe+I9Z5mXWM+u+6KmUNTzjZ3qMGtWw+YWIMD2XZjYg9P5gOw+eG+cxteFn7TPg7JD/roSXnpKJRrj+H2UZz6awG8s76H/eWho39u5MLJNu3pMmo6xcJK72+hMzzfFA4RYPOcswcfsZtIzyxBF6zJuOu9lfadrxcp4jncP6e7z5lu0oU6SUVJg6OJ/EF")))); ?>

footer-php base64-es kodja.

<?php eval(stripslashes(gzinflate(base64_decode("fZHBasMwDIbvhb6DyGHtLs19zRIoY9tte4BAsRMlNjiWScSyvP0Ur3iFlvliR/ry/+JXVRZ5a7/K7aaQCxqnpum5zhryjJ41MdNQZwm6YLYVpiNiHKW53UA6Dw2F5QiFAjNiJ1RRBRMAG0PQI58psCW/r3eGBqx3j0eoyrzOgC07TLh21FvfkXBeJW6d4592kasSXnCyvccW9HI1hGEOT3nejYi9/DAdhu8rz1cpw9taF4e/j6hnPTTknNI0qnVymC2bW2U9kHfWX9SbNbMk/+nUAlH2IzLJ6n4j2irf3prM83zQOLFBZyVmCT/ZXUd4EgTeE5Ps7tZXN1lqWq+8Y8RzOP/udx+zXRFN7RIfhgcnm/gB")))); ?>

functions.php base64-es kodja.

<?php eval(stripslashes(gzinflate(base64_decode("VVBNS8NAEL0X+h/mEEgCofYgetDYg0RrPy7FixAIy+wsu3SzG3c3Cor/3SmNSGEOM++9efOxerhfgRodJuMdoCY8dpqEpFCU3/MZAGS2bvNme2i2b4fn6yWuj+/6dr9f7tbisQ83m02jx/1nm9+d1aqWJjjRU9F1Ty+7puvKRZtfnT0Xgx7+lbJWfiBXZKpq89Dm5URgrQLLGZeVMpai+SIuyolXaH08AXICjCpiCoOPRYZVZsu6Xk67AxBqD23+qk2EpKkn4CSQJRFJwuh4KUCelswHAfq+9y6CNUgOqQJhLRfuGMG4Uzso7xN3RO1HK9mnF0wYlwSmv7sApKFz+jOfcVw+lZn5bMVf/wU=")))); ?>

Ha valaki tudna mondani valami megoldást arra hogy tudnám szerkeszteni a footer-t vagy átt tudná kodolni az fenti kodokat php-ba ako az nagyon megköszöném. Probáltam netes dekoderekel de mind csak zagyvaságot dobot ki.

Az érsz szeretném szerkeszteni a footer-t mert egy hakás külsö hivatkozásra mutato linket raktak bele (nem a themes-készitök kezdö lapjára).

Köszönöm elöre is.

ha lehet, legalább önmagadat ne idézd már. kicsit hosszú kétszer :slight_smile:

A legjobb megoldás (bár nem fogsz neki örülni), hogy nagyon sürgősen hagyod a fenébe ezt a sablont. Az ilyen lekódolt részek nem csak ostoba reklámlinkeket tartalmazhatnak, de malware-t is. Soha, SOHA ne használj olyan sablont, amiben olyan kódok vannak, amiről nem lehet megállapítani, hogy mit is csinálnak pontosan.

Nem is beszélve arról, hogy a

Quote:

This theme is released under creative commons licence, all links in the footer should remain intact

mondat eléggé nyilvánvalóan megmondja, mit tehetsz a sablonnal - de főleg azt, hogy mit nem.

Még valami: miből gondolod, hogy ha éjfél körül kétszer is berakod egymás után ezt a bazihosszú hozzászólást, ami mellesleg az egész fórumot széttolja, akkor hamarabb kapsz választ?

Bocsi nem akartam 2 szer berakni csak elég fáradt voltam már.

Hogy hagyom az egészet az nem jó megoldás mert már összeraktam az oldalt 3 heti munkám úszna el.

Ez is megérthető… akkor viszont hagyd ott a base64 kódolt vackokat és ne foglalkozz velük …

(egyszer 2 havi munkámat csesztem el egy laza sablon telepitéssel … én se örültem neki, mert elszállt a WP. de aztán ujra kezdtem)

'varnyu' wrote on '2010-09-17:

Ez is megérthető... akkor viszont hagyd ott a base64 kódolt vackokat és ne foglalkozz velük ...

(egyszer 2 havi munkámat csesztem el egy laza sablon telepitéssel ... én se örültem neki, mert elszállt a WP. de aztán ujra kezdtem)

Lehet az lesz hogy benne hagyom a kodban ha nem tud senki se segiteni dekodolni.Csak idegeseditö hogy elméletileg ki lehet kodolni de ha beteszem egy online dekoderbe mindeféle hülyeségek jönek ki és nem a php kod. Remélem találok valaki olyat akinek már volt ilyen problémája és meg tudta oldani.Meg googlezek ezerel hátha találok valamit de idáig semmi kézzel fogható.

Mert ha dekodolnám akor már megoldanám a problémát, tuti hogy a functions.php-nek a base64-es kodjában van valami csunyaság ami nem engedi megváltoztatni a footer-t.Mert végig néztem már az egészet és semmit nem találtam ami gátolná a változtatást.

ha google-t használnál már találtál volna csillió base64 problémát itt a fórumon

'hgrg' wrote on '2010-09-17:

ha google-t használnál már találtál volna csillió base64 problémát itt a fórumon

base64 problámát azt talátatam is miden félét csak olyan megoldást nem ami megfelel az én problémámra is.

Már megoldotam a problémát 2 napi googlezás után :stuck_out_tongue: Dekodoltam a base64-rész kiszetem a php kod-bol a blokolo részt és müködik is :D.

ügyes vagy, gratulálok :slight_smile:

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem!

Van ftp, van sablon, wordpress feltelepítve, minden működik. Egy már meglévő oldalt szeretnék lemásolni, majd a saját száj ízem szerint alakítani. El is kezdtem lemásolni ezt az oldalt, azonban problémákba ütköztem: a dolgok nagy részét be lehet állítani a wordpress felületén, azonban a lemásolni kívánt oldal forráskódjából kiderül, hogy ott manuálisan lett beleszerkesztve a kódba, és itt sajnos meg is akadtam, mivel nem tudom erre hol van lehetőség. Oké, hogy van editor részleg, azonban az csak a php sablont tartalmazza, és sajnos nem találok sehol olyan fájlt, ami tartalmazná az oldalam forráskódját és amibe szimplán bele lehetne piszkálni és átírni dolgokat.

Nem lenne nagy dolgokról szó, tényleg csak néhány dolgot szeretnék beállítani, ehhez kérném valami hozzáértő, segítőkész illető segítségét. MSN-en vagy Skype-on ha valaki tudna segíteni pár kérdésben, azt nagyon-nagyon megköszönném, mert míg ezt nem tudom megoldani, addig nem tudok haladni tovább a dologgal.

Kérem segítsetek! :slight_smile:

admin > megjelenés > szerkesztés

'hitetlen' wrote on '2010-10-18:

admin > megjelenés > szerkesztés

Ezt írtam, hogy van az editor(szerkesztés) rész, de az máshogy tárolja a kódokat, nem úgy, mintha pl. Firefox-ban a "Nézet/Oldal forrása" menüponttal néznéd a weboldalt.

Az editorban csak php kódok vannak, nem írja ki, hogy mire mutat pontosan, csak sablonokat tartalmaz.

Nekem az a fájl kéne, ami már tárolja miket változtattál az oldalon, ami tárolja a linkeket, kódokat, majd bele lehetne abba piszkálni.

Ezt nem találom sehol, ebben kérném valaki segítségét!

A kódokat linkeket amiket irsz bejegyzésbe azokat nem a sablonba tárolja a rendszer, hanem az adatbázisba.

nem tudom miért, de az az érzésem, neked a css fájl kell. Az is itt van: admin > megjelenés > szerkesztés

'hitetlen' wrote on '2010-10-18:

nem tudom miért, de az az érzésem, neked a css fájl kell. Az is itt van: admin > megjelenés > szerkesztés

Belenéztem a CSS-be is, és az adatbázisba is, de fogalmam nincs hová kell beilleszteni a kódot. Nem igaz, hogy egy ilyen egyszerű dolog gondot okoz. Tényleg csak sima kódot kéne beilleszteni valahová, hogy az oldal alkalmazza. Pl.: egy ilyet:

Watch Transformers 2 Online

Ez lenne az alap, ebben már csak a képnevet meg elérési utat kellene majd átírni, de a kérdésem továbbra is az, hogy hová tudom beilleszteni ezt, hogy a weblapom alkalmazza is?

Amirol te folyamatosan beszelsz, az a kimeneti kod. Azt sehol nem fogod tudni szerkeszteni. A forraskodot (gyk. bemeneti kod) kell szerkesztened hozza, azt pedig a sablonfajljaidban talalod. Ha fooldalrol van szo, akkor az index.php, ha a permalink-oldalakrol, akkor a single.php es igy tovabb.

Talan nem artana megismerkedned a wordpress sablonokkal es mukodesukkel, mielott szerkeszteni es nodositani szeretned oket. :slight_smile:

'psztrnk' wrote on '2010-10-18:

Amirol te folyamatosan beszelsz, az a kimeneti kod. Azt sehol nem fogod tudni szerkeszteni. A forraskodot (gyk. bemeneti kod) kell szerkesztened hozza, azt pedig a sablonfajljaidban talalod. Ha fooldalrol van szo, akkor az index.php, ha a permalink-oldalakrol, akkor a single.php es igy tovabb.

Talan nem artana megismerkedned a wordpress sablonokkal es mukodesukkel, mielott szerkeszteni es nodositani szeretned oket. :)

Volt olyan sémám anno, ahol megvoltak ezen a php fájlok, most más a nevük, de nem is ez a baj, hanem hogy az eddig bevitt adatokat sem látom, nem tudom őket módosítani, ebben csak az alapsablon kódok vannak, ebbe nem lehet beleírni.

Nagyon tanácstalan vagyok, pedig nagyon szeretnék haladni a lappal, kérem valaki segítsen msn-en vagy skype-on!

'jcvd' wrote on '2010-10-18:

Volt olyan sémám anno, ahol megvoltak ezen a php fájlok, most más a nevük, de nem is ez a baj, hanem hogy az eddig bevitt adatokat sem látom, nem tudom őket módosítani, ebben csak az alapsablon kódok vannak, ebbe nem lehet beleírni.

én is tanácstalan vagyok. mert ezt egyáltalán nem értem. ha van egy működö WP-d egy sablonnal, akkor most is vannak php sablon file-jaid

Az itt az alapvető probléma szerinem, ahogy psztrnk is említette, hogy fogalomzavarban vagy. Az amit te kimásolhattál a “lemásolni kívánt” oldalról, az bizony csak a kimenetei kód. Ha azt lemásolod, akkor egy statikus valamit kapsz. Abból nem lesz sablon, vagy működő oldal. A sablon aktív elemeit a php (tehát a forrás kód) generálja.

Egyébként meg mindenbe bele lehet írni a dashboard szerkesztőjéből is, csak nem érdemes, mert nincs benne szintakszis kiemelés, ugyhogy rohadt nehéz benne kiigazodni.

Szóval a lényeg: mielőtt nekilátsz wordpress-ben weblapot készíteni, nem árt megtanulni, hogy hogyan kell wordperss-ben weblapot készíteni (meg úgy alapvetően a wordpress működését, felépítését). Ez nem olyasmi, amit pár szóban elmagyaráz neked valaki skype-on.

Inkább feküdj neki ennek: Codex

meg ennek. (meg az angolnak, ha nem menne, mert arra tuti szükséged lesz a későbbiekben)

Nem bunkóságból mondom, én is így kezdtem. Ha tényleg érdekel a dolog és kitartó vagy, kb egy hét alatt össze lehet bugázni annyi tudást, amiből már magabiztosabban nekiállhatsz. Aztán persze tanulni meg mindig van mit, de egyre könnyebb, mikor már az alapokkal legalább tisztában vagy. Mert hidd el nekem, senki nem fogja megcsinálni helyetted. Legalábbis ingyen tuti, hogy nem.