Találtam egy nekem tetsző sablont, de néhány szó angol.
pl: Continue Reading
Hol tudom ezt magyarra átírni, mert lehet megint vak egér vagyok /lehet nicket kéne váltanom :lol: /
Találtam egy nekem tetsző sablont, de néhány szó angol.
pl: Continue Reading
Hol tudom ezt magyarra átírni, mert lehet megint vak egér vagyok /lehet nicket kéne váltanom :lol: /
A sablon könyvtárában vannak a php file-ok. elvileg az index.php-t ha megnyitod, akkor ott lesz benne. Valamint az archive.php -ban is javítani kell.
A sablon könyvtárában vannak a php file-ok. elvileg az index.php-t ha megnyitod, akkor ott lesz benne. Valamint az archive.php -ban is javítani kell.
Már többször végig néztem az összes php fájlt, nem találtam egyikben sem, de archive.php fájl az meg nics is.
Már többször végig néztem az összes php fájlt, nem találtam egyikben sem, de archive.php fájl az meg nics is.
melyik sablon az?
Elvileg valami ilyesminek kell lennie:
Én ha megnyitom a fájlt keresést szoktam alkalmazni, de nincs találat sehol.
FAM a sablon neve
Én ha megnyitom a fájlt keresést szoktam alkalmazni, de nincs találat sehol.
FAM a sablon neve
Nam ezt írja: Read the rest of this entry » ezt pedig az index.php -ban lehet kijavítani.
Igen, ezt írja.
De nem a “Continue Reading” kell átírni pl “Tovább” vagy valami ilyesmire?
Igen, ezt írja.
De nem a "Continue Reading" kell átírni pl "Tovább" vagy valami ilyesmire?
Ezt próbáld meg betenni az index.php fileba:
<a href="" rel="bookmark" title="Tovább a " class="more">Tovább a teljes cikkhez
Nekem így működik. Természetesen a sablon index.php file-ban és csak ezt a részt kell kicsrélni:
'
Pages: ', 'after' => '
', 'next_or_number' => 'number')); ?>Kicseréltem, de nem változott semmit
Kicseréltem, de nem változott semmit :(
linket tudsz adni?
Ez lenne
http://kuthom.eu/gyogy/
Ez nem is a TAM sablon :D
Ez nem is a TAM sablon :D
De ennek az index.php-jában is ott van amit javítani kell:
Én FAM -t írtam, nekem így jelenik meg a sablonoknál, meg ez a könyvtár neve is.
És hogy kell ezt akkor kijavítani?
Én FAM -t írtam, nekem így jelenik meg a sablonoknál, meg ez a könyvtár neve is.
És hogy kell ezt akkor kijavítani?
első körben az index.php fenti soránál a 'default' részt cseréld ki 'kubrick' ra. (Ha magyar nyelvű Wordpress-t töltöttél le alapban.
A magyarosításhoz némi segédlet:
http://wordpress-hu.dev.rain.hu/2008/07/25/hogyan-magyaritsunk-sablont/
első körben az index.php fenti soránál a 'default' részt cseréld ki 'kubrick' ra. (Ha magyar nyelvű Wordpress-t töltöttél le alapban.
A magyarosításhoz némi segédlet:
http://wordpress-hu.dev.rain.hu/2008/07/25/hogyan-magyaritsunk-sablont/
Közben rájöttem :D
Szóval először be kell kapcsolni a FAM templétet. Jelenleg ez az alapértelmezetted: Celestial Aura Theme
Legalábbis nekem ezzel jelenik meg amit linkeltél.
Biztos a mai hajsza az oka
Kösszi a segítséget, nem sokára visszatérek rá, de most az élet szervezi a programom.
De ennek az index.php-jában is ott van amit javítani kell:
hohó, álljon meg a gyászmenet...
gettextes szöveget takar, amit nem a kódban javítunk ki, hanem megcsináljuk a nyelvi (po-mo) fájlt hozzá....
Biztos a mai hajsza az oka :)
Kösszi a segítséget, nem sokára visszatérek rá, de most az élet szervezi a programom.
NA akkor lépésről lépésre:
1. nyisd meg a sablon (amit használni akarsz) function.php-ját.
2. másold be a legelejére (<? után) ezt: load_theme_textdomain('kubrick');
3. másold be a téma könyvárába a wp-content/languages/ mappából a .mo és .po file-okat
4. Kénytelen leszel az összes php-n végig szaladni.
Na itt megállunk és kitaláljuk melyik sablon is az, amit használunk :D
Ha a mostanit, azaz a Celestial Aura Theme, akkor mindenhol, ahol a szöveg után 'default' van, azt átírni 'kubrick' -ra.
helyett
Ha esetleg mégis a FAM mellett döntesz, akkor kicsit bonyolódik a helyzet, mert ott többet kell piszkálni a dolgot. Alapban ez van:
ezt kell átírni ilyenre:
vagy ha magadnak akarod lefordítani, akkor pedig ezt:
Remélem menni fog :D
Vagy kultúrált módon saját sablon gyártásánál pld a 'kubrik' helyett mindenhova 'sajatsablonomnevet' irsz es poedittel megcsinálsz hozzá egy angol ill. egy magyar nyelvi filet…