RSS lámának....

Könyörögve kérek valami gyógypedagógust, hogy magyarázza el nekem szájbarágósan, hogy egy frissen felhúzott (pl. WP 2.3.3 –nál) miként kell beállítani azt, hogy az RSS, illetve a kommentek RSS működőképes legyen. Gondolok arra, hogy: húzzál a sidebar.php –ra, és írd be pontosan erre a helyre, hogy…

Mert már sírok, hogy mennyire vagyok hülye…

sehogy, mukodik az magatol…

Ezek a jellemzően sablon(theme)-specifikus kérdések, amikre nem érdemes válaszolni, ha nem tudjuk pontosan, hogy miről van szó.Mi nem működik, hol, miféle sablon stb. ? - Magyarán: adj egy linket, hogy lássuk, hogyan nem működik!

Ohhh… mi sem egyszerűbb.

Parancsoljatok, itt egy zsír újonnan felhúzott wp: http://regvolt.atw.hu/wpblog

Meg sem moccanik az rss. Firefox érvénytelen URL –t ír, Opera betölti, de nem frissít, RSS olvasó nem tudja betölteni az információt.Köszönöm a segítséget!

Há…

pro primo először - a feed nem emberi szemnek/böngészőnek készült!

pro primo másodszor - ellenőrizd egy 'feedreader’ben

és végül: b…ogarászd meg a böngésző(i)det, mert nálam FF-ben ugyanúgy megjelenik a tied rss feed, mint akárkié

A pro primo előszört nem tudtam értelmezni, de sejtésem, a sablonra gondolsz. Mint említettem, ez egy frissen felhúzott cucc, tehát a belinkelésem előtt 30pm-el készült, s alap sablon.

RSS olvasó pontosan azt mondja: Error: Could not load feed information

FF : URL érvénytelen, nem lehet betölteni.

Explorer7: Ez a hírcsatorna hibákat tartalmaz. Az Internet Explorer később újra megpróbálkozik a hírcsatorna frissítésével.

Opera veszi, de nincs frissítés.Hhmmm?

hát, nekem mukodik, mind a ketto. egyaltalan milyen linket probaltal?http://users.atw.hu/regvolt/wpblog/?feed=rss2

http://users.atw.hu/regvolt/wpblog/?feed=comments-rss2

A “pro primo először” arról szól, hogy minek mind nézegeted a feedeket böngészőkben… A feed-ek nem arra valók hogy te (vagy bárki más) bámulja őket egy böngészőben.Amúgy a hiba az ön készülékében van, mert most már legalább ketten mondjuk, hogy minden rendben van azon az oldalon: a te gépeddel, böngésződdel, szolgáltatóddal stb. van a baj.

Hát akkor zárjam le a témát, mivel a probléma – ha nem is az eredeti tárhelyen – de megoldódott.Csak még egy megjegyzés a legutóbbi kommentárhoz. Igen, böngészőben futtatom a hírcsatornákat. Mert ugyebár minek is gyűrjek számtalan alkalmazást, ha azt egy cucc is elvégzi. (Opera pl. az összes eddigivel megbirkózott ezen az egyen kívül, de már az összes, forgalomban lévő böngésző kezeli a hírcsatornákat) Szerintem az csak hitvita, hogy ki, s hogyan kéri a friss hírek jelentését. De ha valaki szereti az erőforrást pazarló cuccokat hegyekben a vasán, hát szíve joga, én nem ugatok bele.Tehát, a probléma nem az én készülékemben volt. Az adatbázis többször le lett sikálva a tartalomszolgáltatóval egyetemben, tesztelve különböző gépeken, hálózatokon, szolgáltatókon. Egyedül linux alatt volt képes egy rss olvasó felismerni a post, és a komment csatornákat. windows alapú rendszerekből egyik sem (nem is értem, hogy nálatok miként mehetett…).Mivel ismerem az atw gyorsaságát a problémamegoldás során (még akkor is szarakodnak, ha ezzel pénzt kereshetnének), a fórum pedig nélkülözi a keresést, s a kérdések címe 80%-ban úgy kezdődik, hogy “valaki segítsen” (mitől hülyét kapok, és ezt az böngéssze át, ki legalább két anyával rendelkezik), így hát először egy nyers wp került fel az extrára, mi gond nélkül működött. Majd felment az a wp, mivel eredetileg elindult a probléma (s mit ide nem linkeltem be), az is hibátlanul értelmezte az rss-t.

Tehát, a probléma az eredeti helyén nem oldódott meg, a titokra nem derült fény, így költözés lett a vége.

Érdekességképpen átnéztem egy pár atw-s oldalt, mi wp alatt futott, azokon mind működőképes volt az rss. Így hát az egész történet maradjon színtiszta rejtély.

Van egy számomra rejtélyes problémám! Csináltam egy RSS fájlt, amit ftp-vel feltettem az oldalamra egy könyvtárba. Firefoxal simán elérem és működik is a dolog, viszont van egy távirányítóm, amiben van egy RSS olvasó script, és ez nem tudja olvasni! Más oldalak RSS-ét gond nélkül olvassa, de ha azokat átteszem a saját oldalamra, annak ellenére, hogy a forráskód a böngésző szerint teljesen megegyezik, onnan már csak a böngésző tudja megnyitni, a távirányító nem jeleníti meg! Mi lehet a probléma?

valid az az rss?

http://validator.w3.org/feed/

Már több verzióm is volt, a jelenlegi az alábbi linken található:

http://www.e-szoba.hu/rss/tv.rss

Azt írja rá ki, hogy hibátlan a kód, a Firefox meg is jeleníti, csak a távirányítónak van valami baja vele.

A http://tv.animare.hu/rssfeed.aspx?tartalom=aktualistvmusor&tvcsatorna=1 linkre pedig ír ki hibát a validátor, mégis megjeleníti, igaz, az ékezetes betűk helyett valami hülyeségeket ír ki.

Már arra is gondoltam, hogy a távirányítóban lévő scriptet kéne megváltoztatni, de hiába bámulom, nekem nem mond semmit az ott lévő java szerű kód.

nagyon láma kérdés.

mi a blogom rss címe? http://amitlatok.blogsite.org/

ebben az esetben? ezen az oldalon, mert különböző toplisták kérik, de az általam belinkeltet nem fogadják el.

Wp blogok RSS elérése:enblogom.hu/feed

enblogom.hu/wp-rss.php

enblogom.hu/wp-rss2.php

köszönöm szépen

Sziasztok! Egy weboldalam bejegyzés rss-ét szeretném megjeleníteni egy másik oldalamon miként oldható ez meg ?

Van rss widget, használd azt. Vagy az nem jó valamiért?

Szia!Én egy tab-ba szeretném rakni az rss-t és valahogy formázni,hogy ne tolja szét az oldat.

és mivel van a problémád? :slight_smile:

Hát a probléma azzal van hogy nem tudom hogyan kell megjeleníteni más oldalból származó rss-t.