Post küldés email-en keresztül

Sziasztok,Van pár WP oldalam, és minden OK, csak egyetlen dolog nem müxik: az emailen keresztüli post-olás. Mi lehet az oka? Azt hiszem próbáltam már utána olvasni mindenütt, de nem jutottam előre. Pedig nagyon kéne ez a funkció. (Lásd tumblr-en vagy a postorus-on is végtelenül egyszerűen működik.)Előre is kösz a segítséget,Cosi

leellenőrzöd a leveleket a postafiókból?!


'hgrg' wrote on '2009-11-12:
leellenőrzöd a leveleket a postafiókból?!
Igen, oda megérkezik.

Nem erre gondoltam :). A WordPress-es sablonfileodba, vagy cronba be kell illesztened/állítanod egy kódot ami időnként “ránéz” a mailboxra, hogy van-e benne valami és ha talál akkor kiolvassa :).

Egyszer beállítottam, de nem sikerült a mail fejlécektől megszabadulnom így feladtam… nos leírnád hogy eddig mit tettél a működés érdekében? :slight_smile:

Közben találtam egy lépésről-lépésre leírást[en] itt

Köszi, végig próbáltam már mindent, amit a FAQ ír itt: http://codex.wordpress.org/Post_to_your_blog_using_emailMeg a te általad küldött linket is, sajnos nem megy. Szerintem ez a WP-nek egy nagy hátránya, hogy nem megy úgy, mint a karikacsapás.Másképpen teszem fel a kérdést: találkoztatok már olyan élő emberrel, aki ezt a módszert használja könnyedén, egyszerűen valahogy? :rolleyes:

Ugyanakkor a wordpress.com -on könnyűnek tűnik: http://en.blog.wordpress.com/2009/05/12/post-by-email/Saját WP-ben akkor meg miért nem tud működni?

ém még tavaly egyszer próbáltam, elsőre és csont nélkül sikerült - rss híreket, naponta vagy 1500 darabot tudtam így ezzel módszerrel átvinni. Mivel nem értek hozzá, és elsőre sikerült, gondolom szerver kérdése is lehet: Hostgator szerverén csináltam


'hitetlen' wrote on '2009-11-12:
ém még tavaly egyszer próbáltam, elsőre és csont nélkül sikerült - rss híreket, naponta vagy 1500 darabot tudtam így ezzel módszerrel átvinni. Mivel nem értek hozzá, és elsőre sikerült, gondolom szerver kérdése is lehet: Hostgator szerverén csináltam
Érdekes felvetés, erre még nem gondoltam. Én is fizetősen vagyok, a GoDaddy.com szerverén.

Működik.

A kódolás miatt próbálj meg olyan levelező programot használni ami txt ben is küld.

pld a Google Mail text változata. Nekem ez bejött.

Outlook és az öccsei nem jók. Még időzítik is neked a megjelenést és akkor keresheted a blogban úgy 2010-2012 körül, ráadásul elrontja a kódolást. Az outlookkal én is szívtam egy sort.Persze ezek után kérdés, hogy mennyire érdemes foglalkozni a témával.

cosi

godaddy-nél vagyok én is. a megoldást a WP-Mail-SMTP plugin adta következő beállításokkal:

Beállítások>SMTP

Mailer >> Send all WordPress emails via SMTP.

SMTP Host >> relay-hosting.secureserver.net

SMTP Port >> 25

Encryption >> No encryption.

Authentication >> No: Do not use SMTP authentication.

és működik :slight_smile:

sok sikert! (nekem 2napba telt! :frowning: )

Köszi, hgrg, hogy ilyen sokat foglalkoztál vele. Feltettem a plugint, amit írtál, meg be is állítottam, ahogy írtad. A plugin müxik. De ettől függetlenül a postolás emailen keresztül nem megy… :angry: Pedig még arra is figyeltem, hogy plain-text-ben menjen a mail.Teljesen tehetetlen vagyok. :frowning: :frowning:

cosi sajna nem tudtam vele foglalkozni, kedd estére teljes megoldást írok majd lépésről lépésre :slight_smile:

Köszi előre is! :rolleyes:

cosi. elkezdtem megírni az ígért leírást, erre belefutottam a postie nevű pluginba. feltettem és láss csodát működik :slight_smile: szoval ime :slight_smile:


'hgrg' wrote on '2009-11-17:
Ne idézz feleslegesen!
Nagyon köszönöm, hgrg! Óriási előrelépés ez az eddigiekhez, megjelent bejegyzésben a küldött email. Amin még fűrészelni kell (miért is lenne egyszerű?):


- A post elejére beírja, hohgy "Bookmark this category" - pedig én ezt nem akarom,


- A tárgyba írt ékezetes betűk elvesznek a post címében

Szóval nagyon köszi, próbálgatom, ha esetleg a fentiekre lenne egy jó ötleted, kérlek, ne habozz megosztani. :rolleyes:

'cosi' wrote on '2009-11-17:
Ne idézz feleslegesen!
- A "bookmark this category" már meg is oldódott, ki kellet kapcsolni Filter Postie plugint.

Akkor már csak az ékezetre kell megoldást találni, és célba értünk (egy darabig... :lol: )

karakterkódolás ellenőrzése (ansi helyett utf8 kódolású fileok)


'hgrg' wrote on '2009-11-17:
Ne idézz feleslegesen!
Az admin felületen mindenütt beállítottam az UTF8-at. Hol állítsam még, mire gondolsz?

Hogy sikerült az Analízis vizsgád? smile.gif

csak ZH… háát egész estéből aludtam kb 1,5 órát … yo mind1 szal lehetett volna jobb is :slight_smile:teendő: fileok megnyitása egyesével notepad++al > ellenőrés, hogy a Formátum menüben UTF-8 (BOM nélkül) van-e beállítva ANSI helyett . ha igen akkor konvertálás arra.