Plugin installálás

Sziasztok!Kezdő wp felhasználó vagyok, regisztráltam egy címet. Az admin felületen/vezérlőpult nincs plugin/bővítmény opció, hogy tudom megoldani, hogy legyen?Előre is köszönöm a segítséget.

Kedves babosattila!Üdvözlünk a WordPress-felhasználók széles táborában!A távgondolatolvasási tudománytalan tanszék véleménye szerint - mivel nem adtad meg a használt wp verziót, sablont - a wp. 3.x verzióját használod.Nem tudjuk, hogy a Vezérlőpult melyik részéről hiányolod a Bővítmények opciót, de a bal oldali oszlopban felülről számolva a nyolcadiknak kell lennie (a menüpontok összecsukott állapotát tekintve).Amennyiben a képernyőrészre gondolsz, a bővítmény-hírekre, akkor a jobb felső sarokban lévő Képernyő beállításai menüpontra kattintva (a Sugó mellett), a lenyíló ablakban a lehetőségek közül bejelölöd az általad kívánt megjelenítéseket. A Bővítmények lehetőség itt is szerepel.Amennyiben hiányoznak ezek után is ezek a lehetőségek, akkor - feltehetően - a telepítés nem mondható teljesen sikeresnek; ismételd meg mégegyszer.

Kedves Farkas Győző!a jobb oldali panelből hiányolom a bővítmény opciót. Nekem a 8.-ik a visszajelzések opció utána jön az értékelések, szavazások. A verziószámról nem tudok semmit, ugyanis csak regisztráltam (http://fuzionarts.wordpress.com/) egy oldalt, lényegében manuálisan nem telepítettem semmit.sablon: twenty ten

Kedves babosattila!Ennyit a gondolatolvasásról… :slight_smile:A wordpress.com és a wordpress.org kettő különböző tészta. A wordpress.com egy WordPress-alapon működtetett blogszolgáltató, ahol az adminisztráció lehetősége - érthető módon - lényegesen szerényebb, mint amikor saját honlapunkat üzemeltetjük.Amennyiben a kínálattal nem elégszel meg, vagy elképzeléseid megvalósításához nem elégséges, akkor jön el az ideje a Wordpress saját használatának. Szerintem tedd ezt! :wink:

Ha már ez a cím :slight_smile:Azt hogy lehet megoldani, hogy az egyik oldalon működő plugin-okat telepítsem egy most létrehozott oldalamra?

Mert ugye lehetne FTP-n, de az lassú, az kellene, hogy a Hostgator szerver egyik könyvtárából a másikba másolja át. Gondolok itt arra, hogy van egy megszokott plugin “csomag”, azt kellene átmásolni.

Egyébként éppen a File Manager-rel másolom, de egyesével :frowning:

Ilyen “sokszorozásra”, sajnos nincs mód. Mivel egy működő oldaladról időnként illik biztonsági másolatot készíteni, ezért a saját gépedre FTP-vel le kell menteni úgyis a
  • .htaccess fájlt, a
  • wp-config.php fájlt, és a
  • wp-content könyvtárat.    Az utóbbiban ott lakik a /plugins alkönyvtár, ha már a gépünkön van a legutolsó verzió, akkor nem nehéz feltuszmákolni a következő oldalunkra (ahol lehet, hogy használjuk, de lehet, hogy egészen más beállításokkal).

meg lehet oldani, ha a wp-configodban a plugindir változót úgy állítod be…

olvasnivaló: http://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php

Meg lehet oldani, de én nem számteches egyetemistára, hanem közönséges földi halandóra gondoltam, alaptudással. :slight_smile:

Győző wp-config.php ba egy megfelelő sor elhelyezéséhez még nem kell infósnak lenni :wink:

A hostgator féle file managernél szerintem ctrl lenyomásával több fájlt is ki lehet jelölni. A másik meg hogy “összezippeled”(zip legyen ne rar) az egészet felteszed egy védett mappába és akkor onnan másolod a zipet a megfelelő oldalba ott pedig egyszerűen 1mp alatt kibontod.

Köszi, ezt a ZIP-eset kipróbálom :slight_smile:

Egyébként Ti hogy csináljátok egy új oldalnál?

Én, a magam részéről, bármennyire is hasonlítanak az egyes oldalak, bármennyire is azonos, megszokott kőrből választom a bővítményeket, mindig tiszta telepítéssel kezdem, és a Total Commanderrel töltöm fel a legutóbb készített oldal mentett példányából a bővítményeket, kapcsolgatom be őket egyenként, és állítgatom be őket egyenként (egy kis eltérés azért majdnem mindegyiknél szokott lenni, ezért jobb, ha ellenőrzés alá vonom magamat, nem csak másolok), így nagyobb a valószínűsége, hogy egy helyen elkövetett bakimat nem sokszorozom. :slight_smile:

Sziasztok! Plugin telepítése után ez mit jelent?

Bocs nem tudok angolul…Your backup folder MIGHT be visible to the publicTo correct this issue, move the .htaccess file from wp-content/plugins/wp-dbmanager to /var/www/vhosts/szentbekkalla.hu/httpdocs/blogger/wp-content/backup-db

A mentés könyvtár lehet, hogy nyilvános lesz.

A javításhoz a /wp-content/plugins/wp-dbmanager könyvtárban található .htacces fájlt a /wp-content/backup-dbkönyvtárba kell áthelyezni.

Sziasztok!Telepítettem ezt a plugint és természetesen bekapcsoltam, hogy védjem blog oldalaimat a feltörés ellen: http://wordpress.org/extend/plugins/bulletproof-security/De nem tudom, hogy ha nem állítók be rajta semmit, akkor nyújt-e alapból elég védelmet. Pl. fontos lenne, hogy ne lehessen látni, hogy melyik verziót használom.

A plugin bekapcsoláshoz htaccess file-okat kell bemásolni, de elbénáztam úgy tűnik, mert nem működik. Tudtok esetleg segíteni?

sziasztok!

Mit kell tenni ennél a hibaüzenetnél:A bővítménynek nincs szabványos fejrésze?

Szevasztok!Kezdő wp felhasználóként kérdezem a (legfrissebb wp-t használva a twenty ten 1.2 sablon)Telepítve volt az Ultimate TinyMCE 1.5.5. jött egy frissítési üzenet, miszerint frissíthetem 1.5.6-ra. Elindítottam, de 2 óra után sem fejezte be. Az oldal a www.000webhost.com szerverén van. Gyanítom, hogy az lehet az ok, hogy a feltölthető fálj mérete 2 M, ez meg alapból 6 felett van. Egyébként telepíteni is kézzel tudtam csak, mert nem ment a normál módon.Szóval miután csak, várt a befejezésre, bezártam (megszakítás/mégsem opciót nem találtam) ezután a karbantartási üzenet fogadott, de megoldottam az admin felületre való belépést.Ez az üzenet fogadott: “Az automatikus WordPress frissítést nem sikerült befejezni - a frissítést újra el kell végezni.”Leszedtem az 1.5.5-öt, kézzel az 1.5.6, működik is rendben, de a frissítés újra végzésére felszólító üzenet továbbra is ott van.Hogyan tudok megszabadulni tőle, mert gyanítom most sem fog lefutni. Vagy várjak több órát?Segítségetek megköszönve: Feri

Kapcsold ki a plugint, esetleg ha van a felületén uninstall akkor azt futtasd. Utána telepítsd újra a frisset.

Így történt amikor leszedtem az 1.5.5-öt, kikapcs. eltávolítás. Utána is megvolt a hibaüzenet, majd amikor feltettem az 1.5.6-ot azután is megmaradt.

Ha nincs plugin, akkor nem kéne hibaüzenetnek lennie. Nem csak a saját böngésződ cache-ébe maradt? (Más böngészőknél is látszik?)