Sziasztok!
Nem találtam erre vonatkozó topikot, talán ez kapcsolódik ide a legjobban.
Pár napja wordpressezek csak, így nem sok tapasztalatom van vele. Az én oldalamon a címkék úgy jelennek meg, hogy amelyik címkéhez több poszt tartozik, az nagyobb betűvel van írva (gondolom, ez a címkefelhő). Nekem jobban tetszene az a megoldás, ahol a címkék egyforma méretű betűvel vannak írva és mögöttük egy szám jelzi, hány poszt tartozik hozzájuk. Meg tudom-e csinálni ezt programozási ismeretek nélkül?
Előre is köszönöm!
Ezzel még be is színezheted:
http://wordpress.org/extend/plugins/configurable-tag-cloud-widget/
Widget menüdben állítsd be valahogy így (így egyforma a betűméret, és listarendezést mutat):
http://img706.imageshack.us/img706/5865/kpkivgsq.jpg
meg persze aztán állítsd be a saját igényeidnek megfelelően. (ABC lista? vagy pl. bejegyzések száma szerinti lista etc.etc)
Hibátlan!
Ezer köszönet!
Sziasztok hogyan tudom betenni a cimkefelhőt a centerbe?Az én templetem nem támogatja azt.
Elárulnád, hogy melyik címkefelhőt, melyik sablonba, milyen wp verzióval, minek a centerébe?
Elárulnád, hogy melyik címkefelhőt, melyik sablonba, milyen wp verzióval, minek a centerébe?
Használatban van az eredti + tag cloud widget és amit szeretné az ha nem oldalsávba lenne ha így érthetőbb.wer2.9.2
Még egy kérdés mit kell tennem ahhoz,hogy a bővítmény valami linket ki is írjon ?Egyenlőre üres az egész.
amennyire én tudom, ezek widget formában vannak, épp azért, hogy a sidebarba lehessen tenni. hogy mindig látszódjék. de biztos van rá más megoldás is.
vannak már cimkéid?? mert akkor elvileg nem lehetne a plugin "üres". lenni kéne benne megjelenő cimkének, azaz linknek ....
http://wordpress.org/extend/plugins/new-tag-cloud/
ezt rakd egy Admin > Új oldal -ba: [newtagcloud]
Az oldalam aljába van egy kereső azt szeretném leváltani a címkefelhőre.Más azt várhatom,hogy kiírjon valamit mikor nincs is címkém :rolleyes: sőt azt sem tudom hogyan kell használni :blink: kissé elkerülte a figyelmemet ezidáig.De bármit írok bele semmit nem jelenít meg sehol sem.
Valaki mondana róla pár szót vagy egy linket ahol elolvashatom?
Potyka: belenéztem most az oldaladba. a május havi archivumban 3 posztot találtam, végignéztem, de csak kategóriára és szerzőre való utalást látok bennük, viszont cimkét egy darabot se … Épp ezért kérdeztem azt, amit …
A cimkékről: csak egy kósza ötlet, és meg se kell fogadnod, ha nem akarod. Mi történik, ha a default témára váltasz át? Akkor látszanak a cimkék? Mert a mostani a saját témád, legalábbis egy potyka5 nevű könyvtárban van a forráskód szerint … úgy tűnik, hogy vagy Te csináltad, vagy átalakitottál valamit. Épp ezért kéne megnézni, hogy működik az a cimke dolog a default-tal.
Ha elolvasod a Hitetlen által ajánlott plugin readme.txt -jét (mint ahogy most én is megtettem a telepités és bekapcsolás után), ott ez van irva :
1. Instances: now you're able to create multiple configurations
2. Shortcode: use `[newtagcloud]` and `[newtagclund int=]`
3. Filter: `` and `<!--new-tag-cloud--->` are availible, but you should use the shortcode instead
4. PHP: `` and `<?php newtagcloud()` can be used directly in your theme files
Magyarán a 4. pont szerint fogd meg a keresőt, és tedd ezt a kódot a helyére .... mert nemcsak posztban és oldalban, hanem sablon file-okban is működik.
A cimkékről: csak egy kósza ötlet, és meg se kell fogadnod, ha nem akarod. Mi történik, ha a default témára váltasz át? Akkor látszanak a cimkék? Mert a mostani a saját témád, legalábbis egy potyka5 nevű könyvtárban van a forráskód szerint ... úgy tűnik, hogy vagy Te csináltad, vagy átalakitottál valamit. Épp ezért kéne megnézni, hogy működik az a cimke dolog a default-tal.
A cimke ötlet jó csak mint írtam nem értem a használatát.Más témával próbáltam de nem működik úgysem.
én még sose csináltam saját sablont … meg kellene nézni, hogy vannak ezek a cimke-dolgok kódolva a default-ban … de annyira azért nem értek hozzá, hogy megkeressem, kiszedjem, belerakjam egy saját sablonba és még működjön is …
ehhez vagy okosabb kell, mint én, vagy egy “gyári” sablon.
én még sose csináltam saját sablont .... meg kellene nézni, hogy vannak ezek a cimke-dolgok kódolva a default-ban .... de annyira azért nem értek hozzá, hogy megkeressem, kiszedjem, belerakjam egy saját sablonba és még működjön is ... :(
ehhez vagy okosabb kell, mint én, vagy egy "gyári" sablon.
Szerintem a sablonnak semmi köze hozzá egyszerűen nincs cimke amit megtudna jeleníteni mivell nemtudom ,hogy miket kell írni a cimkébe
A címke arra a célra szolgál, hogy a honlapodon írt bejegyzésed szövegének egyes szavait megjelöljed (felcímkézzed). Célszerűen, azokat a szavakat jelölöd ki (emeled ki, címkézed meg), amelyek vagy a bejegyzés, de leginkább az egész honlap szempontjából releváns - ha előrelátó vagy, akkor az egész honlapodhoz használatos kulcsszavakkal, vagy azokhoz nagyon passzolóan egyező.
Ha az így megjelölt, leggyakrabban használt címkéket vizuális módon is megjeleníted a honlapon, akkor beszélünk címkefelhőről. A szövegekben használt, megjelölt szavak és/vagy kifejezések megjelenítési száma/gyakorisága változó, amelyet a címke méretével, színével, stb. meg is jeleníthetsz.
Tehát, végeredményben lesz egy változó méretű/színű szavakat tartalmazó szóhalmazod, melyet felhőszerűen jelenítesz meg.
Az egyes címkére történő kattintással az olvasód láthatja azokat a bejegyzéseidet (írásaidat), ahol az adott szavakat használod.
Köszönöm erre gondoltam.Már csak azt kéne tudnom hogy a keresőt hol tárolja az oldal mer már mindenhol néztem de ha kiszedem pl a sablonom index jéből akkor is ott marad
Ãrhatok én ebbe bármit nekem semmit sem ír oda
Most akkor a címkékkel, vagy az oldal keresőjével van gondod? És mi nem jelenik meg és miben?
Frissítsél egy közvetlen link struktúrát (permalink).
Most akkor a címkékkel, vagy az oldal keresőjével van gondod? :) És mi nem jelenik meg és miben?
Frissítsél egy közvetlen link struktúrát (permalink).
Szia!
Van az oldalamban alján egy kereső és azt szeretném leváltani a cimkefelővel.Ha jól gondolom az index.php ben van de ha kiveszem akkor is ott marad,hozzáteszem néztem a többi fájlt is de semmi.
Nekem semmi címke nem jelenik meg azért kérdeztem,hogy mit kell tennem hogy megjelenjen.Bár gyanítom,hogy azért nem jelenik meg semmi mert nincsenek hozzászólások a postjaimhoz.A domain nevem még csak egy hetes leet hogy azért is.