Oldalak és kategóriák...

Nekem nincs ott :frowning:

Bal oldalon a főmenüsor van, középen a szerkesztőfelület a felette a szerkesztő gombokkal, jobb oldalt pedig 4 blokk: közzététel, oldaltulajdonságok (ebben sincs), kiemelt kép és téma beállítások, egyikben sem találom (nem tudom itt lehet-e ilyet, ha lehet szívesen bevágnám az oldalképemet, hogy lásd).

Vagy a szövegszerkesztő gombjai között kellene lennie?

Wp 3.3.1-ről van szó, ha ez támpont esetleg…

És akkor mi történik, ha az oldal szerkesztése közben, a jobb felső sarokban lévő Képernyő beállításai gombra kattintva beállítod a jelölőnégyzetbe tett kattintással, hogy alul mi legyen látható? :wink:

És lőn világosság! Tényleg ott van!

Győző egyszerűen király vagy!! :slight_smile:

Köszönöm a segítséged és a türelmed az amatőrségemhez!

Ööö, és megragadva az alkalmat van még egy kérdésem ebbe a témába illeszkedve :slight_smile:

Légyszi segíts abban, hogy megmondod mi szabályozhatja, hogy van-e legördülő menü avagy sem. Sajnos nekem nem adja ki, pedig:

• mikor létrehoztam az új oldalt, kiválasztottam, hogy melyik menüpont aloldala legyen (kiválasztottam jobb oldalt az oldaltulajdonságokban, hogy melyik oldal legyen a szülője)

• átnéztem a témám beállításait, ott nem találtam erre vonatkozó részt (artisteerben szerkesztettem egyébként, ott volt subitem)

Hol lehet még a bibi?

A legördülő menüre épp tegnap jöttem rá:

Jobb oldalon, ahol látszik a menü szerkezet és a menüpontok sorrendje, az almenüket kissé jobbra kell húzni:

Menüpont1

___Menüpont1-1

___Menüpont1-2

Menüpont2

Menüpont3

…és így a Menüpont 1-1 és 1-2 legördülőként fog megjelenni!

Nekem viszont olyan problémám van, hogy a blogomban nem tudom a kategóriákat megjeleníteni!

Lábrész widgetként és korábban menüként is próbáltam a kategóriákat előhozni, de folyton hiba jelenik meg:

Szerverhiba

[font=Helvetica, Arial, sans-serif:2mcfzy0m]A webhely problémába ütközött a(z) http://www.babart.hu/category/baba/ http://www.babart.hu/category/baba/ lekérése során. Lehetséges, hogy karbantartás miatt nem működik, vagy helytelenül van konfigurálva.[/font:2mcfzy0m]

www.babart.hu

Próbáltam már javítani úgy, hogy kitöröltem az összes kategóriát és újra létrehoztam, de nem javult a helyzet...

yesssss, működik!!

nagyon szépen köszönöm a segítséget vsystem203!!

Telepítettem fel másik sablont és úgy már behozza a kategóriákat, viszont angol nyelvű lett az oldalam :frowning:

A sablonnak feltehetően nincs magyar nyelvi fájlja, vagy nincs telepítve, vagy egyáltalán nincs neki nyelvi fájlja (.po, vagy .pot).

Sziasztok!

Ugye általában a WP-ben úgy működnek az oldalak, hogy a beírt tartalom megjelenik a fő részen, de az egy vagy két oldalon a sidebar-okat mindig behívja. Miként lehetne megoldani, mert biztos van rá módszer, mert láttam, hogy pl. a galéria bélyegképeim teljes felületen jelenjenek meg, a sidebar-ok nélkül? Vagy akármi, amit fontosnak tartok?

Segítséget szeretnék kérni. Az oldalamon (naturportal.hu) egy darabig működött a kategóriákba rendezés, azonban egy idő óta nem teszi be kategóriába a post-ot, hiába jelenik meg a post alatt mondjuk, hogy “honlap info” kategória, jobb oldali sávba a kategóriák közé nem teszi ki, hogy “honlap info”. Mi lehet ennek az oka? Előre is köszönöm a segítséget:)

'Zenon' wrote:

Sziasztok!

Ugye általában a WP-ben úgy működnek az oldalak, hogy a beírt tartalom megjelenik a fő részen, de az egy vagy két oldalon a sidebar-okat mindig behívja. Miként lehetne megoldani, mert biztos van rá módszer, mert láttam, hogy pl. a galéria bélyegképeim teljes felületen jelenjenek meg, a sidebar-ok nélkül? Vagy akármi, amit fontosnak tartok?

A wp. kétféle képpen tudsz megjeleníteni. Vannak az oldalak és a bejegyzések. Te most melyiket használod és melyik sablonnal.

'Andika111' wrote:

Segítséget szeretnék kérni. Az oldalamon (naturportal.hu) egy darabig működött a kategóriákba rendezés, azonban egy idő óta nem teszi be kategóriába a post-ot, hiába jelenik meg a post alatt mondjuk, hogy "honlap info" kategória, jobb oldali sávba a kategóriák közé nem teszi ki, hogy "honlap info". Mi lehet ennek az oka? Előre is köszönöm a segítséget:)

Megnéztem az oldalad, nekem enyhén szólva a káosz jeleit véltem felfedezni. Én nem látom, hogy jobb oldalon lenne neked kategória widgeted, ott csak a címkék vannak, tehát kategória nem tud megjelenni. A másik, nincsen letisztulva benned, mi a kategória, a bejegyzés neve, és a címke közötti különbség. Több bejegyzésnél a címke megegyezik a kategóriával, teljesen feleslegesen. A menü (kategóriák) sincsenek kitalálva. Pl a -gyógynövények menüben az első legördülő menü neve:

[font=arial,helvetica,sans-serif:1t744e4j]-A gyógynövények hasznáról. Amikor ezt megnézem, kiderül ez a bejegyzés címe is. Aztán sorban alatta a bejegyzés címét adod meg kategóriának és címkézés meg legtöbb helyen nincs. Teljesen felesleges ami a menüben látszódik. Ugyanez a hiba a Mézgyógyászat menünél.[/font:1t744e4j]

[font=Droid Sans', arial, sans-serif] [/font]

Sajnos még eléggé kezdő vagyok. A címke az ugye, ami megjelenik a címke felhőben. Ezt tiszta sor.

A kategória az lenne ami a menüben jelenik meg? Vagy annak mi a célja?

A menüim tényleg szörnyűek. (sablont használok, és alapból így van a sablon beállítva sajnos). Nem is szeretném egyáltalán, ha legördülnének, amikor fölé visszük az egeret. Egyszerűen és nagyszerűen azt szeretném, ha lennének menü megnevezések, és amikor rákattintunk, akkor behozza a megfelelő aloldalt, ahonnan tovább lehet kikattintgatni. (pl.: rákattintunk a gyógynövények menüre behozná azt az oldalt, amin az összes gyógynövény szerepel és akkor mondjuk az aloéra kattintva eljuthatnánk az aloé növényhez). Ezenkívül betűrendbe is kéne szednem őket, szóval a menükkel/gyógynövényekkel még sok elintéznivalóm van. Próbálom megoldani, valószínűleg ezzel megbirkózom egyedül is.

Ami miatt írok az az, hogy egy ideje hiába címkézem a bejegyzéseket, az nem jelenik meg a címkefelhőben, így az oldalamra látogatók nem tudnak mazsolázni bennük. Minden nap töltök fel cikkeket és ezért ez akutabb probléma, mint az állandó oldalaim legördülő menüi. Ebben tudna nekem valaki segíteni? Előre is köszönöm.

Kedves Lazerevics és Zsilett!

Köszönöm szépen, átkategorizáltam a cikkeket, és betettem a középső oszlopba a widget-et. Így már elég szép lett…

A többi problémám továbbra is fennáll, izmozom az orvoslásán…

Elnézést ez nem kategória, hanem címke, szóval a címkék berakásával van baj:)

'Andika111' wrote:

Ami miatt írok az az, hogy egy ideje hiába címkézem a bejegyzéseket, az nem jelenik meg a címkefelhőben, így az oldalamra látogatók nem tudnak mazsolázni bennük.

Ennek az oka szerintem az, hogy alapból 45 db címkét listáz. És az új cikkek címkéi hátraszorulnak a régebbiek mögött, a 45 ös limiten kívül esnek.Valami mindig kívül esik, ha ennél több van és nem változtatod meg a limitet.

Növelni kell a 45-ös határt, akkor látszódni fognak. (Érdekes lenne, ha a köv. kérdés az lenne: Ezt hogyan tudom állítani?)

Sziasztok!

Wordpress oldalamba egy menüként egy sg fórumot szeretnék beilleszteni.

Ami sikerül is ha a hivatkozást hozzá adom. De én úgy szeretném, hogy maradjon az oldalon.

Tehát a fejlécben ne az sgforum jelenjen meg, hanem az oldalam címe.

Köszönettel:

J.D.F.

Köszi! Este kipróbálom.

Birkózom vele azóta is, de nem megy. Az oldalon belül már látható egy 600x500px ablakban, ezt sikerült összehozni, de én nagyon nem így szeretném.

Hanem hogy az egész ablakot az SG fórum töltse be. Tudnál mutatni egy példát?

Köszönettel!

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha vannak a kategóriák és ezek közül megnyitok egyet, akkor ha az üres, vagy korlátozva van a látogató számára benne egy cikk és így üres (vagyis nem látja), akkor oda hogyan lehetne valami figyelmeztető szöveget kiíratni?

Segítséget előre is köszönöm!