Valamennyi angoltudásra szükség lesz hozzá. Elsőnek a kinézetét tudod beállítani, utána állíthatod, hogy melyik képpel kezdjen, kattinthatóak legyenek e a képek stb… Alul pedig ad egy példa shortcode-ot amit a sima nextgenes shortcode helyére kell rakni.
Találtam egy jobbat:
Monosliedwhow
http://wordpress.org…w/installation/
Pont megfelel arra, amit szeretnék! Légyszi ezt segíts már beállítani! :))
Pont megfelel arra, amit szeretnék! Légyszi ezt segíts már beállítani! :))
http://nextgen-gallery.com/slideshow/nextgen-monoslideshow/
A legalsó megjelenést szeretném.
Már feltöltöttem és be is kapcsoltam, csak nem tudom, mit kell tennem, hogy ez működjön is.
Ezzel mit kell csinálnom: ‘[monoslideshow id=x]’
Hová kell beírnom?
Ez egy shortcode amit ugyanúgy tudsz beilleszteni bárhova, mint a nextgenes shortcode-ot. Megnézed a galériád id-jét és behelyettesíted vele. pl.
[monoslideshow id=1]
[monoslideshow id=1]
Ez egy shortcode amit ugyanúgy tudsz beilleszteni bárhova, mint a nextgenes shortcode-ot. Megnézed a galériád id-jét és behelyettesíted vele. pl.
[monoslideshow id=1]
[/quote]
Nem sikerült. Az nem szól bele a dologba, hogy már albumokba raktam a galériákat?
Ãgy hivatkozok egy albumra pl:
[album id=1 template=extend]
Ezen akkor miként kellene módosítanom?
[monoslideshow id=1]
Nem sikerült. Az nem szól bele a dologba, hogy már albumokba raktam a galériákat?
Ãgy hivatkozok egy albumra pl:
[album id=1 template=extend]
Ezen akkor miként kellene módosítanom?
[album id=5 template=extend]
[album id=11 template=extend]
[album id=8 template=extend]
[album id=7 template=extend]
[album id=6 template=extend]
Ez a probléma. Hogy tudom így megoldani a [monoslideshow id=x]-es shortcode-al a képek megjelenítését?
Gondolom, hogy csak akkor működik ez a fajta (monoslideshow) megjelenítés ha galériát raksz ki.
Az utolsó kérdésedben arra gondolsz, hogy ha egyesével hívod be a galériákat, akkor egymás alatt lesz sok megjelenítő?
Ezt úgy is meg lehetne oldani, hogy csak egy hivatkozás lenne a cím, amire ha rákattintasz, feljön egy ablak, ami pont akkora méretű, mint a megjelenítő.
Más ötletem nincs most.
Arra gondoltam, hogy esetleg bele lehet nyúlni az albumos shortecode-okba úgy, hogy valahogyan beléjük ágyazom a monoliedshow-s megjelenítőt.
A html-es dolgokhoz annyira nem értek, csak ezért is másoltam be, hátha jobban látod, miről van szó.
Ha hivatkozás van, az nem túl jó ötlet szerintem, mert így jobban látni, hogy melyik albumban mi van, köszönhetően a borítónak. Direkt csináltam ilyenre.
Szóval:
- Maradjon az albumos kinézet.
- Legyen valami megjelenítő, ami kezelhetőségre és megjelenítésre hozza azt, mint a picasa, vagy a monosliedshow.(azaz alul indexképek, amelyeket lehet mozgatni és az aktuális képet pedig fix méretű keretben mutatja.
Egyébként kér ez a monosliedshow valami elérési utat egy .sfw fájlnak, de lövésem sincs, hogy kéne beállítani azt, vagy hogy hol lehet…
Installáltam, aktiváltam, de eddig jutottam vele…

Ott az a pirossal keretezett hely nem tudom, hol lehet...
[off]
te jó ég miféle bővítményeket használsz? Ilyen admin felülettől borsódzik a hátam 
[/off]
[on]
Gondolom abszolut elérési utat szeretne. Ez linuxos környezetben ilyesmi alapból: /home/felhasznalo/public_html/konyvtar_pld_blog/
és utána jön az ami a wwwroot-on felüli rész: wp-content/uploads…
Egyben: /home/felhasznalo/public_html/konyvtar_pld_blog/trattata/wp-content/uploads/akarmi.swf
Az hogy nálad pontosan micsoda, azt hibaüzenetekből / ftp kapcsolódáskor / admin felületen láthatod.
[/on]
Olyan megoldás vagy plugin a NextGEN Gallery -hez van-e, mely segítségével le tudja tölteni a látogató egy zip fájba az aktuális galéria összes képét. Olyanra gondolok amely a galéria elé rak egy letöltés linket például.
[off]
te jó ég miféle bővítményeket használsz? ....
Mindegy, már töröltem ezt a plugint, mert fizetős. Mást sajnos nem találtam, ami úgy jelenítené meg a képeket, mint ez a monoslideshow akarná, szóval egy ideig marad a jelenlegi félmegoldás :azaz, hogy PicLens-ben nézhetik meg, de csak ha kattintanak egyet.(az emberek lusták, ezért akartam automatikusan valami hasonlót.)
Valahol olvastam, hogy a lightbox-ot is be lehet így állítani, de azt nem tudom, hogy hogyan. Azt hiszem az is csak akkor működik, ha szabadon, galériában vannak a képek, nem pedig albumban, mint a jelen esetben is.
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni a NG galériával kapcsolatban.
- A bejegyzésekbe a galéria fölé szeretnék egy kis szöveget írni, de így jeleníti meg. A bejegyzés elején egy bevezető, utána pedig az egész szöveg. (ott van még az a képek felirat is, de most nem az a lényeg)
- Valamiért nem jeleníti meg a vízjelet sem, pedig beállítottam és az admin felületen látszik.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tud valaki olyan, képnézőt mondani, amely olyan, mint ez: http://wpslideshowplugin.com/download.php és úgy is működik, ha albumokból nyitom meg a galériákat?
A problémámat megoldotta egy másik fórumról egy kedves srác… Volt benne valami kódrészlet. 535 hsz
Másik kérdésem:
Tudnátok-e valamilyen plugint vagy kódot, amivel a képeket nyomtatni lehet. Olyasmire gondolok, hogy (nextgen gallery-ben) a mgjelenő képeken van egy ikon, és arra kattintva lehetne nyomtatni.
Előre is köszönöm!
[off[ Jó, de hol az a fórum? Ezzel így nem vagyok igazán kisegítve…[/off]
Azt nem neked írtam.:)) Hanem a saját problémámra. Egyébként Entity a fórum neve. Igaz, hogy privátban segített, de próbálkozhatsz ott te is, hátha segítenek.
Azért lenne jó a megoldás közzététele, hogy más is tanulhasson belőle, ha hasonló gondja kerekedik.
Megköszönjük, ha közzéteszed!