Sziasztok,
a kérdésem az előző hsz-hez tartozik, nincs megoldás az ékezetes file-névre? Nekem szerverváltás után jött elő ez a gond, de ftp kliens cserével megoldódott… Ha a Média résznél veszek fel új képet melynek ékezetes a neve, azt gond nélkül megcsinálja a wp és a kép is olvasható, viszont ha a nextgenbe új galériát csinálok ott már “m%c3%a1solata” lesz a másolata szóból de nem értem miért? a korábbi szerveren ilyen gondom nem volt, Hol lehet ezt a karakterkódolást állítani?? Az oldalt nem én használom és a tulajnak elmagyarázni hogy ezentúl nem úgy megy mint eddig azt nem szeretném, valaki tud megoldást? köszönöm szépen.
Szerintem nincs. Én mondjuk soha nem is használtam ékezetes fájlneveket vagy bármi ilyet. Egyszerűen angolban nincs ékezet, a programozás nyelve angol. Ékezetek nélkül kell képet feltölteni. Mondjuk gondolom ez azért van, mert a szerver default karakterkódolása más. Eleve azt lehetne, kellene talán csinálni, hogy vagy letiltod az ékezetes fájlok feltöltését, vagy konvertálod. Mindkettő külön scriptet igényel.
az, hogy az url-ben milyen karakterek jelennek meg elég sok pályás dolog 
Üdvözlök mindenkit.
Egy szokatlan problémára lettem figyelmes a galériával kapcsolatban.
a http://www.singsingsing.hu/2012/03/11/pillantas-a-kulisszak-moge/ linken és a http://www.singsingsing.hu/singsingsing-i-kepek/ linken is.
Valamiért pár soronként szétugrik a galéria…
Valaki tudna nekem erre megoldást esetleg…?
Üdv:
Peti
Szia Peti!
Nálam nagy szétugrás nem volt, csak 1-1 olyan sor, ahol 1 db kis kép árválkodott.
Ha módosítasz a nextgen css-én, azon belül pedig a margin és padding tulajdonságokon, akkor szerintem megfelelő lesz.
Szerintem 
Üdv,
P.
Hát mindenesetre ránézek, mert pont ezt csinálja, de asszem nem fogalmaztam pontosan.

Nem vagyok nagy guru, de az összes értéket megnéztem nullán és 100ason is, de nem változott semmi…
Kezdek kétségbe esni, hogy ennek már így kell maradjon…? :(((
Csak a WP-ben próbálgattad az opciókat? A nextgen ilyen beállításokat nem nagyon enged az admin felületéről.
A böngészőben nem próbáltál változtatni rajta? Pl. Mozilla - Firebug, Opera - Dragonfly, Chorme - “elem megtekintése v. vizsgálata” - ezek a funkciók egér jobb gombbal érhetők el vagy a firebug a jobb alsó sarokban van (egy bogár). Ott rákattintasz a módosítani kívánt elemre szépen ott lesznek a tulajdonságai, így a marign és a padding is. Ott kellene állítgatni és nézni, hogy mi történik.
Ha sikerült megtalálni a helyes értéket, akkor el is kellene azt menteni, de ezt ott nem lehet, hanem:
- felmész a tárhelyre, ahol a vannak WP fájlok (ehhez kell egy program pl. Filezilla vagy Total Commander is jó vagy vannak olyan szerkesztő programok pl. pspad, amelyben van ftp kapcsolódási lehetőség) és ezt keresd:
www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/css/nggallery.css
- ezt a fájlt letöltöd (vagy megnyitod direktbe’, ha olyan programmal csinálod) és megnyitod és a 142. sorban lévő .ngg-gallery-thumbnail img class alatt találsz “margin” és “padding” sorokat és mögöttük értékeket. Ide beírod azt, amit első lépésben az elemek vizsgálatakor megfelelőnek találtál.
- mentés
- feltöltés
- oldal frissítése
Ha mindent renben csináltál, akkor pipa.
Zsír!
1000 hála, probléma megoldva. ;))))
Oké, elsiettem.
MAjdnem minden galériánál okés, de egynél jelentkezik a probléma, méghozzá erősen.
http://www.singsingsing.hu/singsingsing-ii-kepek/
Itt azt veszem észre, hogy az álló képekből generált bélyegképek magassága kisebb pár pixellel és ez lehet a baj.
Ezzel tudok valamit csinálni? Vagy minden álló bélyegképet külön meg kell buherálnom…?
Izgalmas probléma!
Miért téved a nextgen 1 pixelt némelyik képnél?
2 dolgot próbálnék meg:
- a galériák menedzselésénél pontosan 97x73px bélyegképet vágnék a problémás képeknél… és remélném, hogy ez segít
- a már emlegetett .ngg-gallery-thumbnail img classnak meghatároznám a magasságát: 73px. (Per pill ez a tulajdonság nincs megadva.)
Szerintem így már menni fog.
Tök jogos a kettes pont… Hogy ez hogy nem jutott nekem eszembe… Megadtam a bizt. kedvéért mind2 értéket.
De tudod mit nem értek?? Némelyik sor kijjebb van, és még így is 97 helyett egy sorban van 3 kép, ami 100 széles…
Hogy ez mi…??? 
De leszarom, nincsenek üres sorok…
Köszi a tippet!
Ezek szerint a bélyegképek egyéni kivágása nem segített… 
Megnéztem az oldalad elfogadhatóan rendeződnek a képek, de tényleg van 100px széles
Velem még ez a jelenség nem fordult elő, de elképzelhető, hogy ha visszaolvasol, akkor valaki meg tudja magyarázni, hogy miért van.
Üdv,
P.
Ãáhh, ez a kompromisszum megmarad.
Nem vagyok maximalista! 
Köszi mégegyszer, jó tipp volt! 
Üdvözlök mindenkit.
Egy szokatlan problémára lettem figyelmes a galériával kapcsolatban.
a http://www.singsings...kulisszak-moge/ linken és a http://www.singsings...ngsing-i-kepek/ linken is.
Valamiért pár soronként szétugrik a galéria...
Valaki tudna nekem erre megoldást esetleg..?
Üdv:
Peti
Most nálam is megjelent, hogy szétugrik a sor.
A galériában lévő összes képre ráengedtem az új bélyegkép készítését és pikk-pakk megoldódott a helyzet. Lehet nem is kellett volna annyit görcsölni a fentebbi kommentekben... hahaha :)
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok a wordpress használatában, csak pár hete kezdtem el foglalkozni vele.
Az alábbi oldalt szerkesztgetem:
http://www.jujitsu-gyor.hu
Azt szeretném, ha a “képtár”-ra kattintva fotóalbumok jelennének mozaikosan (mint pl windosban egy mappa megjelensekor) és eltűnne a legördülő-menüs dolog.
Hogy tudnám ezt megoldani?
A másik dolog a képek megjlelenése lenne…
Azt szeretném, ha egy képre kattintáskor egy olyan fotómegjelenítő jönne fel, mint a PicLensé. (vagy cooliris) Azaz alul a képek, amelyek szépen egymás után sorakoznak, jobb és bal szélen előre és hátra mozgatható irányokkal és kurzorbillentyű vezérléssel vagy görgővel is lapozhatóak legyenek a fotók.
Opcióként oda tettem a “megjelenítést PIclensben”- lehetőséget, de az lenne jó, ha alapból így működne, mert akinek nincs fent a gépén a piclens, annak nem lesz jó.
A segítségetekért előre is köszi!
Közben sikerült megoldanom az album-gondot, most már csak a képek megjelenésével kapcsolatban kérném a segítségeteket!
Lightbox-al kivitelezhető lenne, amit gondolok?
Próbáld ki a nextgen scroll gallery bővítményt. Annyi, hogy nem kattinthatóak a képek, hanem vagy egy saját megjelenítője és az alatt vagy felett pedig a galéria képeit mutatja.
Csak be kell kapcsolni(+beállítani) és az ő shortcode-jával kell behívni a galériát.
A másikban nem vagyok biztos mert nem emlékszem pontosan, de kipróbálhatod a fancybox-ot, az megjeleníti a nagy képet és annak az aljában a galéria indexképeit.
Próbáld ki a nextgen scroll gallery bővítményt. Annyi, hogy nem kattinthatóak a képek, hanem vagy egy saját megjelenítője és az alatt vagy felett pedig a galéria képeit mutatja.
Csak be kell kapcsolni(+beállítani) és az ő shortcode-jával kell behívni a galériát.
A másikban nem vagyok biztos mert nem emlékszem pontosan, de kipróbálhatod a fancybox-ot, az megjeleníti a nagy képet és annak az aljában a galéria indexképeit.
Bekapcsoltam, de a beállításhoz nem értek. Van valami "szerkesztés" opció, de ott csak kódok vannak. Ja, ez a nextgenben scroll-lnál.
Azt hiszem,ez fejeltős :)
Bekapcsoltam, de a beállításhoz nem értek. Van valami "szerkesztés" opció, de ott csak kódok vannak. Ja, ez a nextgenben scroll-lnál.
Azt hiszem,ez fejeltős :)
Na, eddig nem vettem észre a beállításait. Csak a bővítményenknél néztem és ott csak a szerkesztés volt.
Nos, hogy állítsam ezt be?