Üdv.
Keresek egy olyan plugint, ami pl a jobb oldali sidebar-ba beillesztehtő és a hírek kategoria bejegyzéseit jelenítené meg olyan formában, ami a képen van. A tovább gombra katt után pedig a természetesen megnyitja abejegyzést a kategoriában. Keresgéltem, de nem találtam hasonlot, azt sem tudom, hogy keressek rá.
Köszi.
kódold le: egy loop a sidebarra, cím, thumbnail, excerpt, továbbgomb és kész is.
Rendes vagy a gyors válaszért, de nekem kínai, amit most leírtál. Azért gondoltam egy pluginra, kezelőfelülettel, mert nem én fogom hozzáadni az anyagot, hanem egyszerü emberek, és ők aligha loop-olgatnak majd bele a sorba.
A loopot egyszer kell megcsinálni. A sima júzer csak hírt ír, a rendszer már elvégzi a többit
ennyi:
utolsó x hírt rakja ki a kategóriából (így mindig friss), user meg csak annyit csinál, h berakja a kategóriába
Értem.
Mivel gőzöm nincs mi az aloop(gondolom a kóddal kell valamit piszkálni), keresek más megoldást. Lehet ez nektek egyértelmű, de még csak el sem tudom képzelni, hogy mit hová írjak, hogy pakoljam be a sidebar-ba, hogyan társítsam egy kategoriához.
Kénytelen leszek utánaolvasni, legalább tudom mit keressek.
Köszi.
akkor adok egy nagyszerű segítséget:
google
beírod hogy wordpress meg mellé a kulcsszavakat és tonnaszám kapsz találatokat…
Igen,eddig is ezt csináltam, csak akkor mi értelme van az ilyen fórumoknak, vérprofik dumálhatják meg,hogy mit hová, a sima kezdő ne is kérdezzen. De akkor meg ne nyomassák mindenhol a reklámot,hogy egyszerűbb használat, meg akárki készíthet magának saját oldalt. Ezek szerint mégsem olyan könnyű.
Akkor már inkább drupal.
gaborec látom félreértetted a fórum lényegét:
“ide egymástól tanulni járunk”
nem pedig
“ide azért járunk, hogy mások megoldják a problémáinkat”
érted a különbséget:
segíteni vagy megcsinálni helyetted.
az, hogy megadták, hogy mire keress, hol keresd elég kellene hogy legyen…
“sima kezdő ne is kérdezzen”:
vérprofinak azokat tartom akik a wp fejlesztéséhez járulnak hozzá és ismerik kívülről belülről.
én is kezdő vagyok… nem is értem hogy jön ilyen marhaság ide…
persze h kérdezzen
csak ne azt várja el hogy 100%ig megoldják helyette a problémát ahelyett, hogy elkezdene valamit amibe besegítenek mások…
miért szerinted olyan nehéz volt összedobni vele egy oldalt?
vicces h a druplat hozod fel…
ha jól emlékszem a drupal projektből indult…
“ezek szerint mégsem olyan könnyű”
na most meg valami teljesen szubjektívet hozol fel.
mi a könnyű?
gportal? van akinek az is nehéz…
minden attól függ h mit akarsz megvalósítani és mekkora energiabefektetéssel
ha 0-t akarsz belerakni akkor minden a “megvalósíthatatlan” kategóriába kerül…
Igen,eddig is ezt csináltam, csak akkor mi értelme van az ilyen fórumoknak, vérprofik dumálhatják meg,hogy mit hová, a sima kezdő ne is kérdezzen. De akkor meg ne nyomassák mindenhol a reklámot,hogy egyszerűbb használat, meg akárki készíthet magának saját oldalt. Ezek szerint mégsem olyan könnyű.
Akkor már inkább drupal.
1. A loop: http://codex.wordpress.org/The_Loop
2. Itt segítséget kaphatsz, hogy merre indulj el, de az utat neked kell végigjárni; ez nem egy fizetős szolgáltatás, ahol a pénzedért elvárod, hogy kisuvickolják a fenekedet is - ez annál sokkal több. Ez önkéntes, jóérzésű emberek tapasztalat-megosztása, saját költségre és saját szabadidőre.
3. Mondjál mondjuk egy helyet, ahol a WordPress Magyarország Fórum reklámkát (!) láttad, látod. Ok, a szájhagyomány a legerősebb reklám, de azt nem mi tesszük közzé, és annyiban tudjuk befolyásolni csak, hogy rendkívüli módon ügyelünk arra, hogy segítsünk. ;)
4. Drupal? Lelked rajta! Mi soha, egyetlen más rendszerről nem mondjuk, hogy rosszabb, rossz, nem ajánljuk, fika, stb. Felnőtt embernek tekintünk mindenkit, akik a tények mérlegelése során képesek megfontolt döntést hozni. A Drupal Fórumon is nagy szeretettel fogadják azt, aki nem bízik magában, inkább az első akadálynál sírni kezd. :)
Sziasztok!
A wordpress twenty eleven theme-et használom de nincs plugin directory-m, így nem tudok használni egy csomó olyan funkciót, amire pedig szükségem lenne. Mi ennek az oka? Ez a theme nem tud plugineket kezelni?
Előre is köszönöm a választ!
Hűha!
A sablonnak a legritkább esetben van bővítmény kezelője, gyakrabban bővítmény könyvtára (plugin directory) lehet, de az alapsablonnal nemigen szokott gond lenni, ha fel van töltve a wp-is, meg vele együtt ő is rendesen a tárhelyre.
Ha azt akartad mondani, hogy az oldalsávra (sidebar), esetleg nem tudsz widgetteket ráhúzni, akkor előbb az alabeállításokat javasolnám áttekinteni.
Ha pedig adsz egy url címet, akkor rá is lehetne nézni, a vak tapogatózás helyett…
nem értem mit értesz “plugin directory” alatt…
a wp-content/plugins könyvtárat a serveren?
Szia! Itt az url: http://laliputi.wordpress.com/
Elnézést ha nem volt túl szakszerű a leírásom és ezért nem teljesen érthető. Tudok widgetteket a sidebarra tenni, csak olyanokat nem, amik… plugin-esek… (?) Szerettem volna még régebben például egy countdown timert tenni widgetnek de nem sikerült.
nem értem mit értesz "plugin directory" alatt..
a wp-content/plugins könyvtárat a serveren?
Minden valószínűség szerint igen! :)
Szóval, nekem úgy tűnik, hogy az oldalsávra szeretnél bővítményeket (plugins) tenni, csak nem annyira vagy tisztában az alapokkal ezen kellene morzsálódnod egy kicsit…
Többnyire segít a Google: A visszaszámlálókhoz: http://www.google.hu/search?q=wp+best+premium&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a,
a bővítményhez: http://codex.wordpress.org/Managing_Plugins
A használt sablonod (theme) az alapsablon, az etalon. A bővítmények többnyire (a wp-n túl) igazodnak hozzá.
Természetesen már elolvastam mindent, amit találtam a wp-n a témával kapcsolatban (plugins). Nem mondom persze, hogy értek minden részletet, nem vagyok programozó, de a problémám az, hogy az administration screenben (ezen a felületen: http://www.google.hu…p=12&ved=1t:429,r:0,s:12 - példa)nálam nem jelenik meg a plugins rész az appearance alatt, aminek nem értem az okát.
Feltehetően ügyes, kitartó munkával sikeresen törölted a wp-content alkönyvtáradból a plugins alkönyvtárat. Megnézheted egy FTP klienssel (pl. Total Commanderrel) , és rögtön létre is hozhatod, ha eltaláltuk az okot.
Hmmm… a wp-content alkönyvtárban van plugins alkönyvtár. Utóbbi pedig akismet és azigen alkönyvtárat tartalmaz, valamint egy index és hello php file-t. Nem töröltem semmit. Most megnéztem Total Commanderrel. Ennek ellenére az admin screenben továbbra sem jelenik meg…
Valami nem nagyon akar stimmelni:
Most tudatosult bennem, hogy a megadott linked címe: laliputi.wordpress.com, ami azt jelenti, hogy a wordpress.com oldalain van a honlapod. Többek között ide nem telepíthetsz bővítményeket, hanem a “választékból” kell dolgoznod.
Amit nem nagyon értek: hogyan és hol tudtad megnézni a wp-content/plugins könyvtár tartalmát? A wordpress.com ugyanis nem támogatja az FTP-kapcsolatot…