Nem szeret a google...

Sziasztok!

A mostanában történt google frissítés megerősített, hogy egyedül nem megy. Hátha nektek van pár ötletetek.A helyzet leírása:

Van egy WP oldalunk és van egy konkurens cég egy Drupal oldallal. Mindkét oldal kb. ugyanakkor született, 2009 őszén, 29 nap különbséggel, de szerintem ez az eltérés ilyen távlatban már nem számít.

A kulcsszavaink természetesen nagyrészt átfedik egymást.Nekünk a Yahoo szerint 154 backlink mutat az oldalra, nekik 52. Sokat dolgoztam ezen, próbáltam minél relevánsabb és magasabb PR értékű, plusz szöveges infóval ellátott oldalakra kerülni, tehát ezek nem csak linklisták.Pár hónapja majdnem minden nap van új hír az oldalon, amit külföldi oldalakról fordítok, én írok vagy rakok össze anyagainkból. A google naponta olvassa az oldalunkat, általában pár percen belül a cache is az aktuális oldalt mutatja.

Magyarul:
 1. Nincs sok kimutató link az oldalról
 2. Nem ctrl+c, ctrl-v módon készülnek a híreink
 3. Minden hírben benne van többször is több kulcsszavunk, tehát relevánsak a hírek

  Náluk kb. hetente jelenik meg egy új hír.  A fő oldal mellett létrehoztunk 2 másik független weboldalt is, mely szintén ezzel a témával foglalkozik, és azok is linkelnek az oldalunkra. Természetesen nem ugyanazok a cikkek és hírek szerepelnek rajta, csak a fő téma ugyanaz.  Ennek ellenére nekünk a főoldal PR=3, a belső oldalak szinte mind PR=2, náluk szinte minden oldal PR=4.  Az oldalunk MAXER, tehát gyors szolgáltató, a WMTools szerint is jó a betöltési időnk.

  Az oldalunk havi látogatottsága 1200 körül van az analytics szerint.  Az ő oldaluk az első és legfontosabb kulcsszóra a google-ben az 1. egy aloldallal, és a 30. helyen ott a főoldaluk.

  Mi a 107. helyen vagyunk ugyanarra a kulcsszóra. A legjobb helyünk 70 körül volt.  Mi az amit nem csinálok jól, vagy mit kellene másképpen csinálnom?

  Az oldal: www.solarside.hu

A Yahoo backlink ellenőrzője már nem teljesen megbízható. Több link kell, hogy nőjön a PR és akkor a helyezés is javulni fog.

A linkdiagnosis viszont csak 19-et mutat. Ez sem mutatja mindet, de közelebb áll a valósághoz. (A yahoo minden, azonos domainről jövő linket külön linkként mond, de a google mostanában egy domainról csak egy linket vesz számításba.) Szóval az oldal linképítettsége elég siralmas, főleg a korához képest…Pr-t akartok növelni, vagy a konkurencia elé kerülni? A pr-nek nem igazán van köze a helyezéshez.

Első körben érdemes lenne rátolni egy 100-as linképítést.

Egyértelműen előbbre szeretnénk kerülni. Tőlem a PR lehet bármennyi.

Azért a PR összefügg a helyezéssel is, főleg hosszútávon.Az előbbre jutáshoz viszont link, link és link kell.

Megnéztem ezt a linkdiagnosis.com oldalt. Azok az oldalak, melyeket én tartok karban, nincsenek felsorolva a backlink listán. Pár oldal ahova feltettem ott van, pár, ahol ott vagyunk, nincs ott.

Szerinted ez egy megbízható eszköz pontos számokkal?

Pontos backlink mérő nincs.

OK. Mindentől függetlenül az első nagy bejegyzésem még mindig áll.

Ez alapján a backlink lista alapján nekik 21, nekünk 19 linket jelez.

Mi akkor az a hatalmas különbség, ami alapján ők az elsők, mi pedig a 107. helyen vagyunk? A drupal ws WP? Nem szeretnék váltani, mert megszoktam és megszerettem a WP-t.

Nem akarlak elkeseríteni, de ez a Drupal-WordPress kicsit erős volt részedről. :slight_smile:Mindig mindennel összefügg, de amennyiben az ember az első 10-be akar kerülni, akkor kell érte tenni valóban,
 • első mindig a tartalom. nem elég, hogy legyen az oldalon mindig friss, változó, saját írás, de a legfontosabb, hogy olvassák is. A legfontosabb, hogy olvassák el. Tudjanak róla, hogy érdemes olvasni
 • a tartalomhoz gondosan ki kell választani a releváns kulcsszavakat; gondolkodj az olvasó fejével, hogy te mit írnál be egy keresőbe, ha te akarnál keresni valamit nálatok? a terméket, és a helyet írják be először, és az átlagember nem SEO-zik, nem cifráz, nem ragoz túlságosan. Beírja a terméket, pl. “hintalószőrpöndörítő kenőcs” és hozzáírja saját lakóhelyét, vagy ahhoz a legközelebb eső helyet, mert ott szeretné megvenni, hozzájutni, igénybe venni.
 • tehát, maradt a termékre kihegyezés, csak akkor van baj, ha a termék mindennapos, milliónyi előfordulása lehet. Pl. könyvelő van rengeteg. Mi legyen a célom? A “könyvelő” szóra legyek a találati listák elején, vagy a “könyvelő Pécs” kifejezésre. Ha országos cég vagyok, akkor valószínűleg az első verziót szeretném, ha pécsi, akkor a második verzió a reális elvárásom.
 • érdekes lehet az is, hogy az oldalad mennyi idő alatt tölt be, mennyi időt kell várnia az olvasónak (kivárja egyáltalán?), amíg a klassz kis cikkeidhez hozzájut.
 • a törött linkeket minél előbb illik kiiktatni az oldaladról, hogy sem az olvasó, sem a robot ne fusson túl sokszor lyukra.
 • kérd meg az ügyfeleidet, barátaidat, hogy “én mutatok rád-te mutass rá-ő mutat rám”
 • minden szakhelyre érdemes regisztrálni, mert a kleine Fische is jó halacska lehet.  Ha meg jól átgondolom az egészet, akkor én először mindig magamban keresem a hibát, hogy hol ronthattam el, nem pedig a WordPress-t kezdem tréflizni. A WordPressnek bizonyára vannak kisebb hibái, hiányosságai, de a keresőknek mindenképpen nagy barátja, és egy két bővítmény telepítésével és használatával(!) nagyon hamar előre lehet rebbenni… :wink:

Ok, tudom, hogy kicsit erős volt, de kicsit lekonyultam, mint a bili füle.

Egyébként az első hozzászólásomban direkt ezért sok dologra kitértem.

Ezért van havonta 25-30 új cikk nálunk. (Sidebar-ból is ajánlva, hogy minden oldal változzon.)

A kulcsszavaink kb. ugyanazok, mindkét cég egész országban tevékenykedik, bár mindkettő budapesti cég.

A betöltési időre is kitértem, hogy SD-s MAXER tárhelyen futunk. Egyébként a Te ajánlásodra lett maxer. :slight_smile:

A Seotools-t rendszeresen használom, nincs az oldalon hibás link.

A keresők miatt All-In-One SEO és Google XML Sitemap is van az oldalon.

Ennek ellenére erősnek éreztem az 1 ws 107 különbséget.

Milyen különbség lehet?

(tegyük fel, hogy… tehát csak gondoljunk bele!)
 • Nektek van 19 sima katalógus linketek, plusz pár tök más témájú átlag oldalról link.
 • Nekik van 21 magasabb PR értékű és témába vágó linkjük.  A keresési találatoknál fontos, hogy honnan kap linket. Neked lehet 100db linked, nem fogod leelőzni azt, akinek vn 40db erős, hasonló témájú oldalról kapott linkjeivel.  Tehát, amivel feltornázhatod magad: RELEVÁNS LINKEK vagy normál katalógus linkekből egy jó nagy adag.

A linkdiagnosis szerint az oldalak egy része ugyanaz, melyek rájuk és ránk linkelnek.

Ha sz összes PR értéket összeadom, amit kiír az oldal, akkor nekik a szumma: 12, nálunk:11. Náluk a max linkelő oldal PR=2, nálunk PR=3 is van.

Persze, tudom, hogy ez a kiértékelő oldal nem tökéletes, de most ebből tudok dolgozni.

Akkor szólj Google-nek, hogy törődjön a kiértékelő oldalakkal és várd a megváltást. :slight_smile:Vagy… elkezdesz linket építeni az oldaladra és viszel fel a kívánt kulcsszóra tartalmat, több oldalnyit és közbe tovább építed a linkeket.

Eddig ezt csináltam, de mint az ábra mutatja, nem sok sikerrel. Ezért keresem itt a rutinos rókákat, hátha kapok valami jó ötletet. (Vagy arra valami ötletet, hogy mit csináljak másként.)

Mindenesetre folytatom a linképítést. Ebből baj nem lehet.

 • Kulcsszavakra írják cikkeket. Ha hír oldal, akkor egy teljesen értelmet gyerekmese is lehet, csak a “hír, híroldal, hírportál, hírek, friss hírek” szavak sokszor szerepeljenek benne.

Köszi, ezzel próbálkozom pár hónapja. Minden cikknek a címébe is próbálom belecsempészni a fő kulcsszót. 80%-ban sikerül is, a cikkek belsejében pedig többször is elhelyezem. Bár oda már a többi kulcsszó is elfér.

És nyugodtan hivatkozz vissza magadra, azaz a korábbi cikkeidre: “Mint azt már a Hintalószőrpöndörítő hónaljgátlása című írásunkban korábban említettük…”, az aláhúzott rész egy link, ami az azonos című cikkedre mutat. Persze, ezek a kulcsszavakra épülnek, ahogy Syska írta.

Ha elárulod a konkurenciád honlapcímét is, akkor talán még ki tudjuk találni, hogy mitől van az óriási különbség.Addig néhány tipp.Első körben mielőbb fogj ahhoz, amit Győző az előbb javasolt. Doppingold fel a belső linkstruktúrádat, a tiéd most nem igazán jó (keresőszó a google számára: “linkre rakott kulcsszavak” - olvasgass).Szerkeszd át a honlapodat. Használd azokat a kib@,tt címsorokat (H1,h2, h3, stb.), tagold az oldalt (tedd olvashatóbbá - egy kis css átszabással - bár ez inkább marketing :slight_smile: - még jobb, ha nem sajnálsz 5-8e Ft-ot és veszel egy sablont a themeforesten), lásd el alt tagekkel a képeket.Nem ártana egy keresőbarát átfogalmazása a mondanivalódnak.

“Talán még nem is mondtam, hol vagyunk elérhetők? Hát itt…”

Na, pl. Kérdése van a napelemről vagy a ledlámpáról? Lépjen kapcsolatba velünk!

Az első mondat a vastag, a második a link.

Az az “erre menjen tovább” megfogalmazás sem jó.

A vastagított kiemelést ne arra használd, ami szerinted kiemelendő, hanem azt emeld ki, amit a google számára súlyozottabban szeretnél kiemelni (kulcsszavak, kulcs kifejezések). Miért van kiemelve pl. ez: “Persze ez nem kötelező.”?És persze ezzel párhuzamosan 3 dolog: linképítés, linképítés és linképítés.

Köszönöm. A tanácsok valóban ülnek, javítom a felvetett dolgokat.

A konkurenciát nem akartam promózni, de az oldal: www.tisztaenergiak.hu

És ami kimaradt: az elsődleges kulcsszó a “napelem” lenne.