Nem megy a telepítés :(

//Késő van már! Bocs a hosszú hozzászólásért! Jelzem a dolog azóta megoldódott. Azt nem tudom, hogy miért tekert fáradhatatlanul tovább a FireFox, de a telepítés megtörtént. A fentiek azért talán segítséget jelenthetnek más érdeklődőknek…//

Hosszas böngészés után találtam néhány hasznos infót és moshu is ráérzett a problémára. A gond az lehet, hogy sokáig szöszöltem a php és a mysql beállításokkal és elfáradtam. Nem figyeltem oda néhány fontos részletre. Mostmár meg tudom nyitni az install.php-t. Most viszont az Install WordPress gomb megnyomása után van valami, ami nem stimmel. Mivel már 10 perce várom, hogy csináljon valamit. A phpMyAdmin-ban azt látom, hogy feltöltötte az adatbázisomat táblákkal, de nincs továbblépés. Megpróbálom leírni, hogy mi az amit csináltam eddig:

Bemásoltam az XAMPP programcsomagot az /opt könyvtárba és elindítottam a szolgáltatásokat:

Starting XAMPP for Linux 1.6.6…

XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)…

XAMPP: Starting MySQL…

XAMPP: Starting ProFTPD…

XAMPP for Linux started.

Ezután bemásoltam a WordPress programot az /opt/lampp/htdocs/wp könyvtárba

Létrehoztam a wordpress adatbázist és hozzá egy wordpress felhasználót. Megadtam minden szükséges jogosultságot a felhasználónak.

"

1. Ha a WP adatbázis még nem létezik az Adatbázis legördülő menüben (baloldal), akkor hozzunk étre egyet:

• Válasszunk nevet a WP adatbázisnak, írjuk be az Új adatbázis létrehozása mezőbe és klikk a Létrehoz gombra.

1. Klikk a kezdőlap ikonra a bal felső sarokban a főoldalra történő visszatéréshez, majd klikk a Privilégiumok -ra. Ha a WP felhasználó még nem létezik, akkor hozzunk létre egyet:

• klikk az Új felhasználó létrehozása -ra

• válasszunk felhasználónevet a WP számára (a wordpress jó lesz) és írjuk be a felhasználó név mezőbe (a szöveges mező használata legyen kiválasztva a legördülő menüben)

• válasszunk egy nehezen megfejthető jelszót (kisbetű, nagybetű, számok, karakterek) és írjuk be a jelszó mezőbe. Majd mégegyszer.

• Jegyezzük meg. smile.gif

• Ne változtassuk a Globális Privilégiumok beállítását.

• klikk a Végrehajt -ra.

1. Térjünk vissza a Privilégiumok -hoz és klikk a létrehozott felhasználóra (wordpress). Az Adatbázis-specifikus privilégiumok szekcióban válasszuk ki az imént létrehozott adatbázist. Klikk az Összeset kijelöli -re. Klikk a Végrehajt -ra-.

"

http://spuhulinux.blog.hu/2007/09/26/wordpress_adatbazis_letrehozasa_phpmyadm

Készítettem egy másolatot a wp-config-sample.php fájlról (wp-config.php) és átírtam a megfelelő sorokat:

define(‘DB_NAME’, ‘wordpress’); // The name of the database

define(‘DB_USER’, ‘wordpress’); // Your MySQL username

define(‘DB_PASSWORD’, ‘******’); // …and password

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); // 99% chance you won’t need to change this value

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);

define(‘DB_COLLATE’, ‘’);

Megnyitottam a FireFox böngészőben a http://localhost/wp/wp-admin/install.php fájlt.

Beírtam a Blog címét és az e-mail címemet, majd rákattintottam az Install WordPress gombra. Azóta is csinál valamit… Az állapotsoron azt látom, hogy: Várakozás a következőre: localhost…

Bocs, ha bénázok és előre is köszönök minden ötletet és tanácsot!

Denin

A ‘Várakozás a következőre: localhost…’ probléma viszont gondot okoz, mikor először szeretnék belépni admin felhasználóként. Ugyanis nem kapom meg a jelszót hozzá! Külföldi fórumok írásaiból arra következtetek, hogy túlzottan új a mysql verzióm (5.1.51). Kicsit kiakasztó, hogy már az is baj, ha valamiből a legújabb verzió fut a gépen. :stuck_out_tongue:

Saját gépről alapból nem küld a rendszer levelet, ha nem engedélyezted külön a szerver beállításoknál (megfelelő modulok telepítésével persze).

Sziasztok!

Igyekeztem mindent átolvasni, mielőtt ide írok… De elakadtam.

A telepítés sikeres. Meg is jelenik a kész “prodktum”

Ott megnézhető az egyetlen bejegyzés.

De sem kommentelni, sem a loginba belépni nem lehet!

Illetev a login beírásáig eljutok, de azt követően egy üres lapot kapok csak.

Adatbázist elkészíti, mert PHPMyAdmin alatt megnéztem, elkészítette a táblákat.

Ha rossz jelszót írok be, azonnal kiírja a hibát.

Bármilyen segítséget szívesen fogadok és megköszönök!

Cassus

cassus.hu (itt van fent, ahogy említettem, kommentelni sem lehet, ugyan azzal a hibával elszáll)

És ha magyar wp-t raknál fel?

Szia!

Köszönöm a segítséged!

Igen, a magyarral kezdtem.

Innen szedtem le, az itteni fájlokkal dolgozom.

Csak a magyarítást állítottam be, ahogy a leírásban volt. De már azt is kiszedtem a config-ból, hát ha az a gond… sajna nem…

Az az érdekes, hogy először “csont nélkül” felment a szerverre. Működött, az admin része is…

Majd letöltöttem egy másik bőrt… azt feldobtam… és onnantól kezdve KO frown.gif

Törölhettem én adatbázist, fájlokat… mindent… a 4. nulláról induló telepítés után is ezt kapom…

Nekem is ugyanaz a problémám mint Cassusnak, az extrán van a blog. A telepítés rendben lezajlott, de mikor be akarok lépni az admin felületre minden elszáll. Beírom a jelszót meg a felhasználónevet, aztán egy pillanatra bevillan az admin felület utána meg egy üres fehér lap és valamit töltöget a böngésző… Mi lehet a probléma?

Saját fizetős tárhelyen 2.5 ről frissítettem volna 2.51-re az alábbi hibaüzeneteket kapom:

Amikor az oldal bejön:

Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in blog/wp-includes/widgets.php on line 654

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in blog/wp-includes/widgets.php on line 654

amikor belépnék az admin felületre:

Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in /USER/crataegus/tarjanikepek.hu/blog/wp-includes/widgets.php on line 654

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /blog/wp-includes/widgets.php on line 654

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-login.php on line 202

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-login.php on line 214

belépés után nem jön az admin felület, hanem a következők:

Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in /blog/wp-includes/widgets.php on line 654

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /blog/wp-includes/widgets.php on line 654

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-login.php on line 202

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-login.php on line 214

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /blog/wp-includes/capabilities.php on line 31

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-includes/pluggable.php on line 552

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-includes/pluggable.php on line 689

Hogy tudnám kijavítani, hogy működjön újra?

1. Ha “frissítés” - akkor mér teszed a ‘Nem megy a telepítés’ címszó alá…?

2. Ezt a hibát: Warning: Cannot modify header information … már kérdezték néhányszor, és mindig ugyanaz a megoldás. A config.php file 1. sz- sorában üres sor vagy szóköz van. Mondja is a hibajelentés szépen: headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1)

3. Én újra feltöltenék egy friss példányt abból a /wp-includes/widgets.php nevű fájlból.

sziasztok!

hasonló problémám van:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-login.php on line 260

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-login.php on line 272

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 595

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 596

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 597

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 770

de mielőtt ledorongoltok:

átnéztem a fórumot, guglit is, de nem jutok előre. pl a 770. sort hol találom?

szóköz rengeteg van benne, nem ennyi:)

bocs, amatőr vagyok…

pirimidin,

felraktam egy újra csomagolt verziót, töltsd le újra, és próbáld meg ezzel.

( Igen, a wp-config-sample.php végén tényleg volt egy sortörés karakter…)

hova raktad fel?

innen , erről az oldalról töltöttem le újra, kb órája.

Oda raktam fel, fellül írtam a régit, töltsd le újra :slight_smile:

letöltöttem megint, feltöltöttem, de ugyanúgy headers already sent by…

wp-config.php

elején nincs valami maszat?

egyszer nekem az írt ki ilyen (vagy hasonló? - sajna nem emlékszem) hibát…

szerk: jah, most látom DjZoNe is említette csak a “végén”…

<?php

// ** MySQL beállítások ** //

ez az első két sor.

azért bosszantó nagyon, mert az extrás gyakorló-tárhelyre simán felment, gondoltam, ez gyerekjáték lesz a fizetősön is…

nekem a

<?php

előtt volt valami krikszkraksz (*#&ß) én sem láttam a saját webszereksztőmmel… :smiley:

lehet neked is ott lapul sunyi módon…

mivel nézzem meg?

jegyzettömbbel szoktam

ööö…

mondom én sem láttam, nem tudom aki megtalálta mivel nézte…

de ha DjZoNe megtisztította, akkor nem feltétlen ez a hiba…

próbáld meg, hogy minden megjegyzést is kitörölsz.

azért köszi, megpróbáom újra, sokadszorra…