//Késő van már! Bocs a hosszú hozzászólásért! Jelzem a dolog azóta megoldódott. Azt nem tudom, hogy miért tekert fáradhatatlanul tovább a FireFox, de a telepítés megtörtént. A fentiek azért talán segítséget jelenthetnek más érdeklődőknek…//
Hosszas böngészés után találtam néhány hasznos infót és moshu is ráérzett a problémára. A gond az lehet, hogy sokáig szöszöltem a php és a mysql beállításokkal és elfáradtam. Nem figyeltem oda néhány fontos részletre. Mostmár meg tudom nyitni az install.php-t. Most viszont az Install WordPress gomb megnyomása után van valami, ami nem stimmel. Mivel már 10 perce várom, hogy csináljon valamit. A phpMyAdmin-ban azt látom, hogy feltöltötte az adatbázisomat táblákkal, de nincs továbblépés. Megpróbálom leírni, hogy mi az amit csináltam eddig:
Bemásoltam az XAMPP programcsomagot az /opt könyvtárba és elindítottam a szolgáltatásokat:
Starting XAMPP for Linux 1.6.6…
XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)…
XAMPP: Starting MySQL…
XAMPP: Starting ProFTPD…
XAMPP for Linux started.
Ezután bemásoltam a WordPress programot az /opt/lampp/htdocs/wp könyvtárba
Létrehoztam a wordpress adatbázist és hozzá egy wordpress felhasználót. Megadtam minden szükséges jogosultságot a felhasználónak.
"
Ha a WP adatbázis még nem létezik az Adatbázis legördülő menüben (baloldal), akkor hozzunk étre egyet:
Válasszunk nevet a WP adatbázisnak, írjuk be az Új adatbázis létrehozása mezőbe és klikk a Létrehoz gombra.
Klikk a kezdőlap ikonra a bal felső sarokban a főoldalra történő visszatéréshez, majd klikk a Privilégiumok -ra. Ha a WP felhasználó még nem létezik, akkor hozzunk létre egyet:
klikk az Új felhasználó létrehozása -ra
válasszunk felhasználónevet a WP számára (a wordpress jó lesz) és írjuk be a felhasználó név mezőbe (a szöveges mező használata legyen kiválasztva a legördülő menüben)
válasszunk egy nehezen megfejthető jelszót (kisbetű, nagybetű, számok, karakterek) és írjuk be a jelszó mezőbe. Majd mégegyszer.
Jegyezzük meg.
Ne változtassuk a Globális Privilégiumok beállítását.
klikk a Végrehajt -ra.
Térjünk vissza a Privilégiumok -hoz és klikk a létrehozott felhasználóra (wordpress). Az Adatbázis-specifikus privilégiumok szekcióban válasszuk ki az imént létrehozott adatbázist. Klikk az Összeset kijelöli -re. Klikk a Végrehajt -ra-.
Beírtam a Blog címét és az e-mail címemet, majd rákattintottam az Install WordPress gombra. Azóta is csinál valamit… Az állapotsoron azt látom, hogy: Várakozás a következőre: localhost…
Bocs, ha bénázok és előre is köszönök minden ötletet és tanácsot!
A ‘Várakozás a következőre: localhost…’ probléma viszont gondot okoz, mikor először szeretnék belépni admin felhasználóként. Ugyanis nem kapom meg a jelszót hozzá! Külföldi fórumok írásaiból arra következtetek, hogy túlzottan új a mysql verzióm (5.1.51). Kicsit kiakasztó, hogy már az is baj, ha valamiből a legújabb verzió fut a gépen.
Nekem is ugyanaz a problémám mint Cassusnak, az extrán van a blog. A telepítés rendben lezajlott, de mikor be akarok lépni az admin felületre minden elszáll. Beírom a jelszót meg a felhasználónevet, aztán egy pillanatra bevillan az admin felület utána meg egy üres fehér lap és valamit töltöget a böngésző… Mi lehet a probléma?
Saját fizetős tárhelyen 2.5 ről frissítettem volna 2.51-re az alábbi hibaüzeneteket kapom:
Amikor az oldal bejön:
Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in blog/wp-includes/widgets.php on line 654
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in blog/wp-includes/widgets.php on line 654
amikor belépnék az admin felületre:
Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in /USER/crataegus/tarjanikepek.hu/blog/wp-includes/widgets.php on line 654
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /blog/wp-includes/widgets.php on line 654
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-login.php on line 202
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-login.php on line 214
belépés után nem jön az admin felület, hanem a következők:
Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in /blog/wp-includes/widgets.php on line 654
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /blog/wp-includes/widgets.php on line 654
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-login.php on line 202
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-login.php on line 214
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /blog/wp-includes/capabilities.php on line 31
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-includes/pluggable.php on line 552
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1) in /blog/wp-includes/pluggable.php on line 689
Ha “frissítés” - akkor mér teszed a ‘Nem megy a telepítés’ címszó alá…?
Ezt a hibát: Warning: Cannot modify header information … már kérdezték néhányszor, és mindig ugyanaz a megoldás. A config.php file 1. sz- sorában üres sor vagy szóköz van. Mondja is a hibajelentés szépen: headers already sent by (output started at /blog/wp-config.php:1)
Én újra feltöltenék egy friss példányt abból a /wp-includes/widgets.php nevű fájlból.
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-login.php on line 260
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-login.php on line 272
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 595
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 596
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 597
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szerohu1/public_html/wp-config.php:1) in /home/szerohu1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 770
de mielőtt ledorongoltok:
átnéztem a fórumot, guglit is, de nem jutok előre. pl a 770. sort hol találom?