Sziasztok! Ha feltöltöttem minden fájlt utána mit kell csinálnom? Segítsetek kérlek !!!
Helló, a fenti linkkel csak az a baj, hogy a dokumentáció nem teljes. Nekem pl eleve az install.php futtatásával gyűlt meg bajom, tudnátok tanácsot adni, hogy miért csak egy fehér oldalt látok, ahelyett, hogy elindulna a telepítés?
Köszi, kzs.
No akkor: vak vezessen világtalant! 
Nem vagyok szakértő - csak a tegnap óta tartó próbálkozásaim alapján:
Mindig csont nélkül ment a telepítés, kivve, ha:
- kihagytam azt a lépést, hogy “adatbázis létrehozása”
- nem cseréltem le a wp-config-samle.php-t wp-config.php-ra
- lecseréltem, de nem, vagy rosszul javítottam ki benne a mysql címét/jelszavát!
Hát ennyi telt tőlem!
Ui.: de ezt érdemes olvasgatni, a telepítés nagyon jól le van írva benne:
http://aeonline.hu/szakdolgozatom/wordpress_tartalomkezelo_bemutatasa.htm
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám van!
Én regisztráltam atw-n ingyenes térhelyre, átírtam a configot, felnyomtam az egészet és error-ozik amikor megpróbálom elindítani a telepítőt.
Viszont lehet hogy a wp-configban vmit elrontottam, mert láttam h mások írták h bemásolták a MySQL címüket, és azt nemtudom hogy hogyan kell.
Amit én beleírtam, az a worpresses nevem, a userem meg a passwordom.
Foggalmam sincs mi lehet a probléma, igazából még teljesen kezdő vagyok ezen a téren!
ELőre is köszi!
A mano által fentebb megadott link elég részletes útmutatót tartalmaz. Beleolvastál?
Igen, persze, átolvastam!
Most már ott tartok hogy nemtudok MySQL adminban (2.10.1) adatbázis csinálni, azt írja h nincs privilégium.
A hostok általában nem emgedik, hogy MySQL admin felületből hozz létre adatbázist. Onnen csak manipulálni, szerkeszteni lehet őket (általában).
Többnyire a site-admin felületen van valamilyen gomb, ami azt mondja, hogy adatbázis létrehozása… és amikor megtörténik, akkor kiírja azokat az adatokat, amiket a configba kell berakni.
Oké, most már sikerült, egy ismerősöm segített!
Köszi!
az ultraweb-re töltöttem fel a wordpress, de a php my admin felületen nem tudom mit kell csinálni, tudna valaki segíteni, a deák téren lakom
Semmit.
Biztosan sokan tudnának, de ennek semmi köze ahhoz, hogy hol lax.
Én Kanadában élek, de az ügyfeleim Angliától Szingapúrig és Ausztráliától Kaliforniáig különféle helyeken élnek, laknak, de még soha nem kellett egyikhez sem odamennem ahhoz hogy felapplikáljak nekik egy WP installációt.
És csak azért, mert annyiszor kérdezik ezt az ultrawebes izét, hogy már beleuntam, ezért gyorsan regisztráltam magam, hogy lássam, mi olyan bonyolult náluk.
Hát... nem bonyolult. Amikor rákattintasz arra az adatbázis létrehozása c. sárga gombra és megalkotják neked a MySQL databázist - a megjelenő oldalon MINDEN adat, amit be kell írni a wp-config fileba ott van szépen felsorolva:
MySQL Host (DB_HOST)
Felhasználónév (DB_USER)
Jelszó (DB_PASSWORD)
adatbázis név (DB_NAME) - és ez, úgy láccik, ugyanaz, mint a felhasználóneved
Nem is kell a phpMyAdmin közelébe menni.
Szia!
Bonyolultnak nem bonyolult, a telepítés simán végig is ment...
Épp csak egy csomó dolog nem működik benne... Ami meg igen - az nem helyesen!
Pár napnyi hajtépés után én "áttelepültem" fizetős tárhelyre - ott simán ment minden. Ha ingyenest szeretne valaki, akkor az Extra úgy tűnik, ebben király! (Néha talán kicsit kiskirály! ;) )
moshu ! a sárga gombot sem találom !
. Amikor rákattintasz arra az adatbázis létrehozása c. sárga gombra … még ezt a sárga gombot sem találom ! …
Belépsz > baloldali menüben: MySQL katt >
- ha nincs még adatbázis, akor innen létrehozhatod
- ha már van, akkor kiírja az általam fentebb idézett adatokat
A továbbiakat szépen elolvasod a telepítési átmutatóban, amit felülről a második bejegyzésben mano belinkelt.
Amúgy Mammynak igaza van: nem működik rendesen - de ez nem volt a kérdésben.
Update.
Kipróbáltam a javasolt extra.hu-t is.
Valóban jobban működik, mint a másik.
Eltekintve, hogy a jóistennek nem sikerült vizális szerkesztőt előtaposni extra.hu-n, legalábbis nekem nem… mák, hogy nem is magyar hoston vagyok.
Az (mármint a vizuál) egyiken sem működ - de én azt mindig előnynek tekintem 
Sziasztok!
Sokat hallottam már a WordPress-ről és mindenki azt hangoztatta, hogy milyen egyszerű telepíteni. Hát akkor nálam valahogy nem jött össze ez az ‘egyszerűség’.
Több telepítési útmutatót is végignéztem és olvastam (hivatalosat és nem hivatalosat), de a problémámra nem találtam választ. Remélem tud valaki segíteni!
Szeretném a WordPress-t saját gépen tesztelni, mielőtt bármit is kiraknék az internetre. Szóval letöltöttem a programot és élesítettem minden szükséges szolgáltatást (apache, php, mysql). Megy a phpMyAdmin és ezen belül megcsináltam minden beállítást, valamint a WordPress config fájlokban is átírtam a szükséges részeket. A gond az, hogy nem tudom a wp-admin mappából megnyitni az install.php-t.
The requested URL /…/wp-admin/install.php was not found on this server
Biztos, hogy csak egy-két helyen kéne a megfelelő elérési útvonalat beállítanom, vagy valami egyszerű hibán botlottam el, de nem jutok egyről a kettőre. Amúgy a php fájlokat sem nyitja meg a böngészőm (FireFox). A dologhoz hozzátartozhat még, hogy openSuSE linuxot használok.
Ha valaki tud segíteni, kérem írjon!
Denin
Semmiféle “elérési őtvonalat” nem kell állítani a WP-ben.
Csak jó adatokat kell beleírni a wp-configba.
Plusz, a WP fájlok ott kel legyenek, ahol keresed őket!
Sajnos, mindabból, amit kérdesz, semmi nem igazán WP kérdés. Valahol egy szerverekre szakosodott fórum ejsze többet segíthet abban, hogy rendesen legyen a szerver installálva.
Ãm lehet, hogy csak rossz helyre tároltad a WP fájlokat.
Alkoss 1 egyszerű html fájlt abban a könyvtárban, ahol gondolod, hogy “localhost”-on látható lenne a saját gépeden. Ha nem látod… addig költöztesd, amíg rájössz, mi a normál helye. És aztán ODA rakjad a WP installációdat.