MU kezdeményezés

Elindítottam egy ilyen kezdeményezést: http://mu.word-press.hu/ :slight_smile: Hátha van akit érdekel ez a téma.

WOW!!!

Ez nagyszerű! Engem érdekelne is egy ilyen rendszer. Örülnék ha bővebben is írnál róla valahol, valamikor (a közeljövőben).

Ha a szerver nem támogatja a mod_rewrite-ot, akkor is működhet a mu?

Igen, megy. De .htaccess-t nem támogat, vagy csak a mod_rewrite nincs engedélyezve? Mert, ha nem fut, akkor nem fog menni. A doksijában azt írja, hogy nem kell hozzá, csak ajánlott. Nyílván keresőoptimalizációs szempontból fontos.


'jupe wrote:

Ez nagyszerű! Engem érdekelne is egy ilyen rendszer. Örülnék ha bővebben is írnál róla valahol' date=' valamikor (a közeljövőben).[/quote']


Itt: http://kobak.org/2007/03/01/mu/ írtam róla. Ha kérdésed van, s tudok, szívesen segítek. smile.gif

Szeretnék az SFblogs.net-nek egy olyan blogfőoldalt, amin megjelennek a legfrissebb hozzászólások, amiket a felhasználók épp írtak… valami tipp erre a dologra?


Code:

<?php

global $comment;

if ( $comments = $wpdb->get_results("SELECT comment_author, comment_author_url, comment_ID, comment_post_ID FROM $wpdb->comments WHERE comment_approved='1' ORDER BY comment_date_gmt DESC LIMIT 5") ) :

?>


 • Írd be a megfelelő helyre a fenti kódot, vagy használd ezt a plugint:


  http://blog.jodies.de/archiv/2004/11/13/recent-comments/

  Kösz szépen, ki fogom próbálni - bár a kérdés megfogalmazását elcsesztem, mert a blogpostokra gondoltam, nem a kommentekre… csak sikerült rosszul leírni :smiley:  De ez is hasznos lesz, ha műxik. :slight_smile:

  Sajnos nem műxik nálam a fenti kód sem. :frowning:  A plugin meg sajnos nem a teljes blogrendszerből veszi a kommenteket, hanem csak az adott blogból. :frowning:  Azért köszi.

  No, hosszas keresgélések és szívások után megtaláltam a tutit. :slight_smile:  http://www.underjc.com/node/13  FirstRSS és SideRSS plugin - beírod bármilyen postba a [rsspara:URL] vagy az [rsslist:URL] szöveget (az URL helyére értelemszerűen az RSS címe, http-vel), akkor szépen kirakja az RSS feedet. Rsslist esetében csak a címet, rsspara esetében a bejegyzésből egy részletet.

  Működés közben látható a http://sfblogs.net címen. :slight_smile:  Mondjuk van némi késési ideje, úgy fél óra - egy óra, amíg megjeleníti a friss cuccokat, de ez szvsz még az elviselhető kategóriába esik.

  Azért kérdéseim még továbbra is lennének. :slight_smile:


  1. Hol tudom azt beállítani, hogy a frissen nyitott blogok blogrolljába milyen linkek kerüljenek?


  2. Köv. nehéz dió meg az, hogy a SpamKarma minden blogban alapértelmezetten be legyen kapcsolva. Sokan nem kapcsolják be, és emiatt viszont a közös komment RSS tele van szeméttel. :S

  2-es kérdés kilőve. :smiley:  Ahogy teszem fel itt a kérdéseimet, úgy szépen megtalálom a megoldást magamtól is. :smiley:  wpmudev.org -on van MU változata a Spamkarmának :smiley:

  Sziasztok.  Létezik a MU-hoz Magyar nyelvű fordítás ?

  Jaja, pataitól kérd el… 1.0-hoz van egyébként mo fileom, ha kell, akkor dobj e-mailt a merras@sfportal.hu címre.

  A mai napon kezdődött el a fordítás, remélem egy-két héten belül egy magyar csomaggá is össze tud állni a project. Aki csatalakozni akar írjon a patai@word-press.hu-ra. Köszi  Merras, A Pál utcai fiúkat olvastad? :slight_smile:

  http://word-press.hu/2007/05/03/wordpress-mu-forditas-start.blog/


  'Patai wrote:

  Merras' date=' A Pál utcai fiúkat olvastad? :)[/quote']


  Eeegen, de hogy jön ez ide? Gittet rágni nem szoktam, és egyetlen vörös ingem van csak, azt is ritkán hordom. :)

  :slight_smile: semmi… csak a “patai” miatt írtam :slight_smile: