minden oldalnak más header kép

Sziasztok !

a cimben emlitett dolgot, hogy tudnám megcsinálni ?

előre is köszi a segitséget.

Előbb határozd meg, hogy mit jelent az “oldal”.

igazad van, bocs.

tehát vesszük az én blogomat, ott szeretnék más képet pl. a videóknak, mást a képeknek, elérhetőségnek…

igy érthető ?

Nem, sajnos nem érthető, sorry.

Technikailag mondd meg, hogy mik azok. Page? Category archive?

Tudom, hogy nem igazán a te hibád az ambivalencia - angolul is mindig küszködnek ezzel, mivel a “page” ugyanúgy jelenthet egy egész website-ot, egyetlen weboldalt a site-on belül és - WP esetében - azt a spéci valamit, amit az Irás > Oldal(?) nevű admin subpanelben alkottál, épp úgy mint a magyarban. Az angol dokumentáció úgy próbálta eloszlatni ezt a zűrzavart, hogy a WP-ben írt kvázi-statikus izét nagybetűs Page-nek nevezi.

Tulajdonképpen erre voltam kíváncsi: ezekről beszélünk-é vagy valami másról?

hűha.

mutatok inkább egy példát mire is gondolok.

http://www.kesigomu.hu

itt a fejlécben váltakozik a kép, erre gondoltam.

De nekem te hiába mutogatsz más weboldal példákat… én pontosan értem, hogy mi az a “más header kép” - én azt nem tudom, és erre csupán TE tudod a választ, hogy a te blogodon a menüben szereplő linkek miből épülnek!

Miért olyan bonyolult ERRE válaszolni??? Még egyszer a kérdés, és próbálj ne mellébeszélni, hanem válaszolni rá: A “Videók” vagy “Grafika” nevű ‘részlegek’ a blogban miként készültek? Beloginoltál és az Irás menü alatt rámentél az Oldal almenüre?

Igen - Nem.

Másképpen. Ha szerkeszteni akarod a Videók c. darabot, akkor mit csinálsz? Mire klikkelsz az adminban?

Azért nem mindegy, mert ettől függ a megoldás… hogy a feltételes kódban (Conditional Tags) mit alkalmazol: is_page(‘slug’) vagy is_category(‘X’) stb.

Oldal - Page lista a top horizontális menü…

(csak mért kell nekem ellátogatni a te oldaladra, és nekem megnézni a te forráskódodat, hogy megmondjam neked, hogy mi van a te blogodon…?)

A megoldás itt van:

http://codex.wordpress.org/Conditional_Tags#A_PAGE_Page

Át kell írni a CSS file-t (logo rész) és a header.php file-t.

elnézést az értetlenségemért.

köszönöm a segitséget.

Semmi gond, én mindig szívesen segítek bárkinek (ha tudok), annyi az alapelvárás - és ebben szigorú vagyok nagyon! -, hogy a tisztelt felhasználó qrvára tanulmányozza meg azt a szoftvert, amit használ, hogy értse az alapfogalmakat. Mert akkor tudunk kommunikálni.

teljes mértékben igazat adok neked.

már csak időt kellene keresnem rá hogy teljesen el tudjak mélyedni a wp-be.

Sziasztok,

a címben szereplő kérdésre én is keresném a választ. Pontosítok :slight_smile:

Reményeim szerint a különböző Page-ek, különböző képet kapnak a header-ben. A sidebar-ok is a category-kal, de az nem vág ide, és különben is kibeszéltük korábban :slight_smile:

Én néztem Moshu az általad belinkelt codexes infót, de be kell vallanom hogy egy éjszaka és tömeges hajtépés után egy fikarcnyit sem lettem okosabb :slight_smile:

Azt értem, hogy a header.php-ban a div headert (azt a divet, ami a képet kezeli) kell kicserélni if-es verzióra, és a style.css-ben kell variálni valamit, de sajna nem tudom pontosan mit…

Válaszokat előre is köszönöm.

hmm en csinaltam egy ilyet nemregen, tessek:

#wrap { background:url(/images/headerbg.jpg) no-repeat; }

#wrap { background:url(/images/headerbg1.jpg) no-repeat; }

#wrap { background:url(/images/headerbg2.jpg) no-repeat; }

#wrap { background:url(/images/headerbg3.jpg) no-repeat; }

<?php } elseif (is_page(bigeyes.gif) { ?>

#wrap { background:url(/images/headerbg5.jpg) no-repeat; }

#wrap { background:url(/images/headerbg.jpg) no-repeat; }

ezt a header.phpba tettem es persze a wrap az a div ami a fejlec kepet tartalmazza

az is_page(id) meg a meghatarozott oldal

Uram ön egy zseni. És egy úr persze :slight_smile:

Köszönöm, pöpecül müxik.

jozan parasztesz az egesz ((=

Én nem jöttem rá, úgyhogy akkor nem vagyok paraszt… Na mostan akkor ez jó hír, vagy sem? :D:D

Jó helyen tapogatóztam, ezzel molyoltam amit beírtál, csak nem raktam be a sorokat közé, és hát ugye naná, hogy nem működött.

Sziasztok!

Szóval megpróbálkoztam azzal a módszerrel, amit Zoltán írt, azonban megakadtam.

Tehát meglehetősen kezdő vagyok az ilyen szerkesztésekben, de ahogy kivettem a (is_page(5)) -ben át kell írni az “5” -öst a megváltoztatni kívánt oldal számára, pl. “35”. Az /images/headerbg3.jpg -ben pedig meg kell adni a kívánt kép helyét.

Eddig jutottam, viszont így nem történik semmi változás.

Ha tudtok segítsetek, hogy mit kell még csinálnom, vagy hogy mit csináltam rosszul!

Előre is köszönöm.

egrinapok wrote:

Sziasztok!

Szóval megpróbálkoztam azzal a módszerrel, amit Zoltán írt, azonban megakadtam.

Tehát meglehetősen kezdő vagyok az ilyen szerkesztésekben, de ahogy kivettem a (is_page(5)) -ben át kell írni az "5" -öst a megváltoztatni kívánt oldal számára, pl. "35". Az /images/headerbg3.jpg -ben pedig meg kell adni a kívánt kép helyét.

Eddig jutottam, viszont így nem történik semmi változás.

Ha tudtok segítsetek, hogy mit kell még csinálnom, vagy hogy mit csináltam rosszul!

Előre is köszönöm.

Valami címet, vagy a kódot bemásolhatnál...

Vakon mi is neki megyünk a falnak... :)

Nem tudom milyen kódra gondolsz. Amit Zoltán írt kódot, azt beillesztettem a header.php -ba, ahogy írta. Az oldalam címe pedig egrinapok.extra.hu ,ha ez esetleg segít valamiben. Bocsánat az értetlenkedésemért, bármit szívesen bemásolok én, csak mondjátok meg hogy mit :slight_smile:

Támadt egy ötletem, ami korlátolt, de egyszerű ember is megtudja csinálni.

1. Másolod a header.php-t (például header1.php, header 2.php)

2. Megnyitod az index.php-t és a felső részén ahol meghívja a header.php-t ott átírod arra a headerre ami a főoldalon jelenjen meg.

3. page.php-t megnyitod, majd felül átírod a headerx.php-re ami az oldalaknál jelenjen meg

4. header.php-kba kicserélek a felső hátteret (lehet css-be kell, akkor írd meg)

Így némiképp változni fog a felső kép, de megadott részen a megadott kép fog csak megjelenni. :slight_smile:

(Tudom, parasztmegoldás, de egyszerű :smiley: )