Sziasztok !
a cimben emlitett dolgot, hogy tudnám megcsinálni ?
előre is köszi a segitséget.
Előbb határozd meg, hogy mit jelent az “oldal”.
igazad van, bocs.
tehát vesszük az én blogomat, ott szeretnék más képet pl. a videóknak, mást a képeknek, elérhetőségnek…
igy érthető ?
Nem, sajnos nem érthető, sorry.
Technikailag mondd meg, hogy mik azok. Page? Category archive?
Tudom, hogy nem igazán a te hibád az ambivalencia - angolul is mindig küszködnek ezzel, mivel a “page” ugyanúgy jelenthet egy egész website-ot, egyetlen weboldalt a site-on belül és - WP esetében - azt a spéci valamit, amit az Irás > Oldal(?) nevű admin subpanelben alkottál, épp úgy mint a magyarban. Az angol dokumentáció úgy próbálta eloszlatni ezt a zűrzavart, hogy a WP-ben írt kvázi-statikus izét nagybetűs Page-nek nevezi.
Tulajdonképpen erre voltam kíváncsi: ezekről beszélünk-é vagy valami másról?
hűha.
mutatok inkább egy példát mire is gondolok.
http://www.kesigomu.hu
itt a fejlécben váltakozik a kép, erre gondoltam.
De nekem te hiába mutogatsz más weboldal példákat… én pontosan értem, hogy mi az a “más header kép” - én azt nem tudom, és erre csupán TE tudod a választ, hogy a te blogodon a menüben szereplő linkek miből épülnek!
Miért olyan bonyolult ERRE válaszolni??? Még egyszer a kérdés, és próbálj ne mellébeszélni, hanem válaszolni rá: A “Videók” vagy “Grafika” nevű ‘részlegek’ a blogban miként készültek? Beloginoltál és az Irás menü alatt rámentél az Oldal almenüre?
Igen - Nem.
Másképpen. Ha szerkeszteni akarod a Videók c. darabot, akkor mit csinálsz? Mire klikkelsz az adminban?
Azért nem mindegy, mert ettől függ a megoldás… hogy a feltételes kódban (Conditional Tags) mit alkalmazol: is_page(‘slug’) vagy is_category(‘X’) stb.
Oldal - Page lista a top horizontális menü…
(csak mért kell nekem ellátogatni a te oldaladra, és nekem megnézni a te forráskódodat, hogy megmondjam neked, hogy mi van a te blogodon…?)
A megoldás itt van:
http://codex.wordpress.org/Conditional_Tags#A_PAGE_Page
Ãt kell írni a CSS file-t (logo rész) és a header.php file-t.
elnézést az értetlenségemért.
köszönöm a segitséget.
Semmi gond, én mindig szívesen segítek bárkinek (ha tudok), annyi az alapelvárás - és ebben szigorú vagyok nagyon! -, hogy a tisztelt felhasználó qrvára tanulmányozza meg azt a szoftvert, amit használ, hogy értse az alapfogalmakat. Mert akkor tudunk kommunikálni.
teljes mértékben igazat adok neked.
már csak időt kellene keresnem rá hogy teljesen el tudjak mélyedni a wp-be.
Sziasztok,
a címben szereplő kérdésre én is keresném a választ. Pontosítok
Reményeim szerint a különböző Page-ek, különböző képet kapnak a header-ben. A sidebar-ok is a category-kal, de az nem vág ide, és különben is kibeszéltük korábban
Én néztem Moshu az általad belinkelt codexes infót, de be kell vallanom hogy egy éjszaka és tömeges hajtépés után egy fikarcnyit sem lettem okosabb
Azt értem, hogy a header.php-ban a div headert (azt a divet, ami a képet kezeli) kell kicserélni if-es verzióra, és a style.css-ben kell variálni valamit, de sajna nem tudom pontosan mit…
Válaszokat előre is köszönöm.
hmm en csinaltam egy ilyet nemregen, tessek:
#wrap { background:url(/images/headerbg.jpg) no-repeat; }
#wrap { background:url(/images/headerbg1.jpg) no-repeat; }
#wrap { background:url(/images/headerbg2.jpg) no-repeat; }
#wrap { background:url(/images/headerbg3.jpg) no-repeat; }
<?php } elseif (is_page() { ?>
#wrap { background:url(/images/headerbg5.jpg) no-repeat; }
#wrap { background:url(/images/headerbg.jpg) no-repeat; }
ezt a header.phpba tettem es persze a wrap az a div ami a fejlec kepet tartalmazza
az is_page(id) meg a meghatarozott oldal
Uram ön egy zseni. És egy úr persze
Köszönöm, pöpecül müxik.
jozan parasztesz az egesz ((=
Én nem jöttem rá, úgyhogy akkor nem vagyok paraszt… Na mostan akkor ez jó hír, vagy sem? :D:D
Jó helyen tapogatóztam, ezzel molyoltam amit beírtál, csak nem raktam be a sorokat közé, és hát ugye naná, hogy nem működött.
Sziasztok!
Szóval megpróbálkoztam azzal a módszerrel, amit Zoltán írt, azonban megakadtam.
Tehát meglehetősen kezdő vagyok az ilyen szerkesztésekben, de ahogy kivettem a (is_page(5)) -ben át kell írni az “5” -öst a megváltoztatni kívánt oldal számára, pl. “35”. Az /images/headerbg3.jpg -ben pedig meg kell adni a kívánt kép helyét.
Eddig jutottam, viszont így nem történik semmi változás.
Ha tudtok segítsetek, hogy mit kell még csinálnom, vagy hogy mit csináltam rosszul!
Előre is köszönöm.
Szóval megpróbálkoztam azzal a módszerrel, amit Zoltán írt, azonban megakadtam.
Tehát meglehetősen kezdő vagyok az ilyen szerkesztésekben, de ahogy kivettem a (is_page(5)) -ben át kell írni az "5" -öst a megváltoztatni kívánt oldal számára, pl. "35". Az /images/headerbg3.jpg -ben pedig meg kell adni a kívánt kép helyét.
Eddig jutottam, viszont így nem történik semmi változás.
Ha tudtok segítsetek, hogy mit kell még csinálnom, vagy hogy mit csináltam rosszul!
Előre is köszönöm.
Valami címet, vagy a kódot bemásolhatnál...
Vakon mi is neki megyünk a falnak... :)
Nem tudom milyen kódra gondolsz. Amit Zoltán írt kódot, azt beillesztettem a header.php -ba, ahogy írta. Az oldalam címe pedig egrinapok.extra.hu ,ha ez esetleg segít valamiben. Bocsánat az értetlenkedésemért, bármit szívesen bemásolok én, csak mondjátok meg hogy mit
Támadt egy ötletem, ami korlátolt, de egyszerű ember is megtudja csinálni.
- Másolod a header.php-t (például header1.php, header 2.php)
- Megnyitod az index.php-t és a felső részén ahol meghívja a header.php-t ott átírod arra a headerre ami a főoldalon jelenjen meg.
- page.php-t megnyitod, majd felül átírod a headerx.php-re ami az oldalaknál jelenjen meg
- header.php-kba kicserélek a felső hátteret (lehet css-be kell, akkor írd meg)
Ãgy némiképp változni fog a felső kép, de megadott részen a megadott kép fog csak megjelenni.
(Tudom, parasztmegoldás, de egyszerű )