Szervusz Zed!
Én kérek Tőled bocsit, hogy támadónak érezted a hozzászólásomat;ss-es vagy... :) :) ...
Na látod, ez a válaszod most nagyon jól esett! Köszönöm! ;) És természetesen nem haragszom!
Üdv!
Hello mindenki
Én most jelenleg ‘persona non grata’ vagyok ezen a fórumon ( asszem:( ).
Talán nem sokáig, de szeretném leírni, hogy Én miért a Wordpress-t " használom ".
Először is jelzem, hogy nincsen nagy programozói tudásom és nincsenek is ilyen ambícióim.
Elvált vagyok , de szeretem a gyerekeimet.
A kislányomék a nyáron nálam voltak és a nagyobbik(10 éves) nyaggatott , hogy csináljak neki egy oldalt.
Régen csináltunk egyet a mostani párommal az Extrán, de mivel az free tár volt szó nélkül törölték.
A nyáron épp fórumok telepítésével-keresésével foglalkoztam, akkor maradtam a PhpBB mellett (az free és magyar).
A lányom megint megkért és én gyorsan telepítettem is(saját tárra) Neki egy PhpBB-t gyorsan (az volt kéznél).
Mint kiderült 1.-túl bonyolult egy ilyen korú gyereknek , 2.lassú internete van és lassan jön be az oldal.
Kicsit később felhívott (telefonon), hogy akkor regisztráltam neki egy blogot a Blogger-en és mi annak az elérése?
Ãgy tértem át a blogra (az a divat, biztos, az olyan korúaknál.)
Akkor a PhpBB-ből kiindulva, kerestem egy szintén free, és magyar blogmotort.
Rátaláltam a Wordpress-re, fel is tettem a saját tárhelyemre és azóta "bűvölöm-buherálom).
Nagyon meg vagyok elégedve Vele.
Apró HTML és PHP tudással is lehet alakítgatni.
Egyszóval Én megszerettem.
Már az én kezem alatt is megfordult néhány szösszenet…MuPortal,e107,Joomla!..de valahogy egyiknél se éreztem azt a szabadságot, mint a WP-nél. Arról nem is beszélve, hogy a “hülye” grafikus fejemmel könnyedén át tudom látni a sablon rendszerét, és nem sírok fel esténként tőle. (Amikor először láttam Joomla!-t, picit pánikroham kerülgetett, egyszerűen nem bírtam kiigazodni rajta, de biztos velem van a gond )
Nekem a kedvenc történetem tavaly év vége felé történt…amikor a Magyar Ãjász Szövetség irodájában voltak az első megbeszélések az oldalt illetően…szóba került a Joomla, meg a WordPress…akkor ott volt egy kis beszélgetés,hogy a WP az “blogmotor” meg ilyenek…de mióta elkészült (sajnos az utolsó néhány fázisból ki kellett szállnom,de ha jól tudom, Efrud besegített helyettem, ezer köszönet érte ), nem nagyon tudok róla, hogy bárki sírt volna, hogy nem tetszik neki. Jó néhány szerkesztője van, köztük olyanok, akiktől néha az ásót is félteném, hogy elrontják, de minimális oktatás után gond nélkül kezelik a rendszert…ezért szeretem
Joomla ám nekem is elég nehéz volt. Vagyis nem az hogy nehéz hanem olyan itt menü ott menü meg nem láttam úgy át a dolgot. Fél évig próbálkoztam vele akkor még joomla.hu volt. Szövetségre emlékszem, voltak kisebb dolgok amiben segítségem kérték.
Idézet: aki tud pontosítson kérem
" a neved nem mond semmit, akkor tudom meg hogy ki vagy ha küzdessz velem "
(nem tom pontosan hogy van) :blink:
Üdvözlet mindenkinek.
Én kényszerből kezdtem el használni a WP-t egy blogom “archiválására”. Sose foglalkoztam php-val, hangyányit sem értek hozzá, az elmúlt 2,5 évben html weboldalal gyártásával múlattam a szabadidőmet, azt is csak alapfokon. Fogalmam sincs, hogy valaha is meg tudom-e szeretni a WP-t - komoly kétségeim vannak e téren … - most is csak muszályból használom.
Mindenkinek jó munkát kivánok.
Milyen kétségek léptek fel benned a rendszerrel kapcsolatban? Egyébként tetszik hogy öszinte vagy!
kasza. és mégis miben írod a HTML kódjaid? mert az is webszerkesztő progi
Helló mki
" kasza. és mégis miben írod a HTML kódjaid? mert az is webszerkesztő progi
"
Csak óvatosan jegyzem meg , hogy el kéne fogadni annak a véleményét aki nem az adott közösség ‘eszméit’ szajkózza.
Tisztelet a kivételnek.
@baroteam. természetesen elfogadom a véleményét. én is Notepad++ban írom a legtöbb dolgot amit használok. Csak kicsit piszkálódtam a megfogalmazáson . WordPress pedig CMS. ezzel együttjár az, hogy sosem fogom úgy ismerni kívül belül, mint egy saját portálrendszert (nekikezdtem, de egy idő után feladtam, nem lenne időm fejlesztgetni stb…) Szóval nemhogy “nem fogadom el” kasza véleményét, de kifejezetten osztom nézetét, miszerint a kódturkászás nem kis örömet okozhat… (és sok órányi idegeskedéstől mentheti meg az embert amikor debugolnia kell
)
És nem mellékesen, ez egy olyan fórum, ahol akár szembemehetsz a másik véleményével. Kétlem, hogy bárki a közösség nevében nyilatkozna. (kávézás közben hihetetlenül filozofikus vagyok
nem én speciel a notepadra gondoltam
mint mondottam: Notepad++ én ezt használom. kicsit “okosabb”, bővítményekkel csodatévővé is varázsolható ha szükséges, de ami miatt megkeveltem: megment a cannot modify 3halálfejes Matt óvjon tőle hibaüzenettől…
Alapvetően ugyan az mint a notepad csak van benne még egy szintaxiskiemelő ami kifejezetten kellemes lehet, ha olyan béndzsa vagy mint én, hogy a legtöbb dolgot elgépeled… bár amikor sima notepaddal dolgoztam nekem is szemetszúrt a legtöbb hiba elsőre… (utána pedig felére csökkent a tesztelés ideje amit a (… in line x ) hibaüzenetekkel vívott harcaim okoztak )
Előtte csak html-css páros?