Zed feltette nekem a kérdést itt: http://forum.word-press.hu/topic/2468-sablon-telepitesi-problema/page__view__findpost__p__21059 amelyet már elég sokan nekem. Miért választottam a WordPress-t és a Joomla! oldalaim miért cseréltem le wp-re. Először is az események folyamatosan történtek, nem egyik percről a másikra. Egyszer csak azt vettem észre hogy az összes oldalam wp. Teljesen akkor mondhatni tudatosult bennem, hogy szinte mindent meg tudok valósítani wp segítségével amikor a tavalyi seo versenyen egy wp bloggal ötödik lettem. Akkor ismerkedtem P. László nagykorú WordPress térítővel is.
Soha nem próbáltam érveket felsorakoztatni, hogy miért nem joomla, drupal. Azt viszont tudom hogy miért wordpress. Könnyedén oldok meg bonyolultabb oldalakat is, ha akadnak nehézségek hamar találok megfelelő segítséget itt a forumban vagy a külföldi bloggereknél. SEO szempontból kimagasló rendszer. De ezeken kivül még millionyi dolgot tudnék írni. De hogy más is tudjon a rendszerről jót mondani, ezeket folytassátok ti.
Én is Wordpress párti vagyok! Egy ideig Drupal-oztam, és a Joomla!-ba is belekóstoltam, de az utóbbit kész rémálomnak találtam. A Drupal egy kicsit túl van bonyolítva, és ami fájó pont volt, hogy a drupal.hu fórumos közössége nagyon lenéző volt velem szemben. Segítség helyett mindig csak azt vágták a fejemhez, hogy tök hülyeség, amit csinálni akarok, egyáltalán minek ez nekem, és mért vágok bele, ha ehhez és ehhez nem értek. Egyszóval nagyon lekezelőek voltak. Viszont itt a WP fórumon mindig akadnak segítőkész emberek, senki nem szól be, hogy miféle baromságot is akarok én csinálni. Teljesen más az itteni fórumozó közösség és a hozzáállás, és nekem nagymértékben befolyásolja a weboldal gyártáshoz való lelkesedésemet, ha valaki segíti és támogatja a munkámat az ötleteivel és tanácsaival, még ha néha kicsit szájbarágósan is kell előadnia, mert nem vagyok olyan profi, hogy csettintésre legyártsak egy site-ot. Szóval én rendkívül hálás vagyok az itteni fórumos közösségnek a segítő szándékért! Ki gondolta volna annak idején, hogy ez ilyen sokat fog számítani… :rolleyes:
miért WP? Mert csak profikkal szeretek dolgozni
Én is elég sokféle CMS rendszert kipróbáltam és leragadtam a wp-nél már egy jó ideje :). Hogy miért? Kezdd el használni és meglátod. Természetesen mindent meg lehet valósítani amit az ember nagyon akar. Nézd meg, próbáld ki és használd egészséggel. Ha szükséged van valamire itt megtalálod, de ne élj vissza a lehetőségekkel: önfejlesztés sohasem árt > keress > gondolkozz > alkoss
...szinte mindent meg tudok valósítani wp segítségével...
...mindent meg lehet valósítani amit az ember nagyon akar...
Mert ma egy kb
20 karakteres kóddal szöszöltem úgy 7 órán keresztül, de végre működik! :blush:
...Teljesen más az itteni fórumozó közösség és a hozzáállás, és nekem nagymértékben befolyásolja a weboldal gyártáshoz való lelkesedésemet...
Ezek szerint én még nem segítettem neked, hogy ellenpéldával is találkozz! :lol:
---
Egyébként kár ragozni, hogy miért szeretjük. Baromi egyszerű a megoldás: jelenleg ez a legjobb és legrugalmasabb rendszer, melyet minimális tudással is lehet telepíteni és használni, és egy kicsivel több hozzáértéssel tényleg minden kicsikarható belőle!
Na itt vagyok már én is, aki miatt elindult ez a fórum!
Na eddig még nem mondtatok szerintem egy olyan okot se, ami miatt váltani szeretnék Joomláról! Félre ne értsetek! Nem vitát és háborúzást akarok itt elindítani, csak egyszeűen kíváncsi vagyok a véleményetekre. De amit eddig elmondtatok a WP-ről, azt szerintem mind illik a Joomlára is. Tudom! Akkor látnék én is világosan, ha legalább annyira belemásznék a WP-be, mint amennyire a Joomlába sikerült ezalatt az 1 hónap alatt (nagyon kevés idő). Utána tudnám objektíven összehasonlítani a 2 rendszert, és igazából az igazi az, amikor az ember saját maga tapasztalja ki a dolgokat. Mert itt csupa elfogult ember van
… ha ugyan ezt a kérdést feltenném a Joomlás oldalon, biztos vagyok benne, hogy ugyan ezeket mondanák az ottani fórumozók a Joomláról.
Mindenesetre én egyelőre maradok a Joomlánál, mivel elég sok melóm van már a HBApróban, semmi kedvem előről kezdeni az egészet
és jelenleg nincs is sok időm másra. Egyik tárhelyemen fent van a WP, és ha majd lesz szabad időm, akkor lehet jobban belemélyedek. De annak már örülök, hogy tudom, ha kérdések merülnek fel a WP-el kapcsolatban, akkor tudom hová fordulhatok nyugodt szívvel!
Üdv!
ne röhögtess. 1 hónap használat után leragadnál a joomlánál? :rolleyes:
Kedves Zed!
Te most vicceskedsz velünk?
Megkérdezni egy WP Fórumon, hogy miért szeretjük a WP-t, amikor Te már 1 hónap után is a Joomlára esküdsz?
Egy hónap időd nincs a WP-re (szerinted), de objektív(nek mondott) véleményed igen? Nem rossz…
Tudod, ha ennyi az energiakapacításod, akkor szorítsd ki magadból ugyanezt a kérdést - a WordPress-t cseréld Joomla!-ra - és hasonlítsd össze a válaszokat.
Ha kicsit objektívebbet is szeretnél, de nincs rá időd, akkor annyit nézz meg mindkét rendszer főoldalán, hogy melyiket használják jelentősebb intézmények, szervezetek? Belépőszint a WordPress-nél pl. a New York Times, a Downing Street 10.
Ja, és még egy objektív érv, hogy miért szeretjük a WordPress-t (azontúl, amit már itt a Közösségünk néhány tagja említett):
Nekünk, kezdőknek, egy hónap intenzív WordPress-foglalkozást követően van időnk, energiánk, hogy más rendszereket is tanulgassunk, pl. Joomla!-t is.
És ezért tudtunk dönteni abban, hogy a Joomla! is egy nagyon jó rendszer, az elsők között lévő CMS-rendszer a WordPress-szel együtt, csak nekünk a WordPress az első, a jobb, a kezesebb, a felhasználó- és adminisztrátorbarátabb, a biztonságosabb, a változatosabb, a könnyebben kezelhető, az átláthatóbb, a tisztább forráskódú, bővítményekkel és sablonokkal messze jobban ellátottabb, és a fordítása minőségibb.
Győző, könnycsepp gurul az orcámon, ha tehetném Pécsre költöznék, lehetőleg a szomszédságodba, hogy minél sűrűbben kezet foghassak veled és megpaskolhassam a hátadat…
3 évvel ezelőtt amikor megálmodtam a bmv.hu -t kipróbáltam szerintem az akkori összes jelentősebb rendszert, hogy mégis melyik az amit jól tudok használni és a célra is alkalmas
a legfontosabb, hogy nem tudok programozni, szóval mindenképpen olyan alkalmazás kellett amit alap html/css tudással formálgathatok a saját ízlésem szerint
továbbá szeretem az egyszerűséget, a jól átlátható dolgokat és a DOKUMENTÃCIÓT (mérnökember lennék vagy mi)
és akkor hirtelen beleakadtam a WP-be, őszintén bevallom, még ez után is próbálgattam jó pár cms-t
de a rengeteg plugin, theme, na meg a közösségének a támogatottsága (codex, support forum) meggyőzött, ilyet egyik más rendszer se tudott
úgyhogy nálam így kezdődött…
…a 2.0-ás verzióval
azóta meg fejlődgettem én is, a WP is, és a határ szinte a csillagos ég (=
Ha már történelem… 2000 környékén hoztam létre a joomla elődjének a magyar oldalát, a Mambo Magyarországot(mamboserver.hu). Akkoriban nagyon gyerekcipőben járt a nyílt forráskódú webes alkalmazások “piaca”. Aztán 2005-ben a Mambo-ból Joomla lett, így indítottam útjára a Joomla Magyarországot (joomla.hu). A WordPress-el 2006-ban ismerkedtem meg, amikor készítettem egy joomla blogot (blog.joomla.hu). Azt hiszem itt kezdődött minden
Egy könnyen kezelhető, jól felépített CMS rendszert ismertem meg. 2006-ban úgy döntöttem, hogy méltatlanul kevesen ismerik a WP itthon és ennél sokkal nagyobb publicitást érdemel, így létrehoztam a word-press.hu -t
A gond az volt, hogy két oldalt korrektül nem tudtam kezelni, így el kellett döntenem, melyiket csinálom tovább. Én maradtam a WordPress-nél, a joomla meg ment a maga útján tovább. Ãgy, mai ésszel, ez egy nagyon jó döntés volt!
Arról nem is beszélve, hogy 1000x jobb a WordPress közösség, nagyon jó a szerkesztői gárda. Imádom
Hi!
Egyáltalán nem vicceskedem! :) És nem esküszöm semmire! Annyit mondtam, hogy a Joomlával ismerkedtem meg először, ezzel kezdtem el dolgozni és jelen pillanatban nincs kedvem, se módom a teljes váltásra. Azt se állítottam, hogy objektív az én véleményem... épp az ellenkezőjét ecsetelgettem, hogy valójában akkor lenne igazi rálátásom, ha már legalább ugyan ennyit használtam volna a WP-t is. Kicsit félre értettél szerintem... Örülök, hogy nektek ennyi energiátok van, hogy egyszerre 2 rendszert is tudtok tanulmányozni! :) Nekem sajnos nincs! Illetve eddig igazából eszembe sem jutott, csak mostanság. Ezért érdeklődtem itt nálatok... kicsit nem értem és rosszul esett ez a támadó hangvétel, mert egyáltalán nem ez volt a célom. Na mindegy... de legalább már írtál néhány kézzel fogható indokot, hogy miért pont WordPress. :) Ennyire lettem volna kíváncsi.
Üdv!
Ha már történelem... :) 2000 környékén hoztam létre a joomla elődjének a magyar oldalát, a Mambo Magyarországot(mamboserver.hu)....
Na akkor tulajdonképpen neked köszönheti a magyar internetes társadalom, hogy megismerhette a Joomlát és a WP-t? :) Ez igazán komoly dolog! Akkor ha valaki, hát Te tudod igazán összehasonlítani a 2 rendszert! ;)
Üdv!
ne röhögtess. 1 hónap használat után leragadnál a joomlánál? :rolleyes:
Ezt nem mondtam! De miért ne? ;) Ezt csak arra értettem, hogy most csinálok egy viszonylag komoly, hivatalos oldalt, ami lassan 1 hónapja indult (hogy mennyire lesz komoly, az majd elválik). Nem én kezdtem el, tehát nem is én döntöttem a Joomla mellett... én már csak belecsöppentem, de még nagyon az elejébe, így már most több munkám van benne, mint aki elkezdte. A lényeg, hogy ennél az oldalnál most tényleg nem lenne lehetőség a váltásra, és igazából értelmét se látom, most mikor már kezd azért összeállni. Egy másik Joomlás oldalt csinálok a haveromnak... na azt se fogom most hirtelen újrakezdeni a WP miatt. De ha figyeltetek, említettem, hogy az egyik saját tárhelyemen már fent csücsül a WP... nem véletlenül tettem fel. Azért tettem fel, mert érdekel ez is. Nem azért, mert nem vagyok a Joomlával megelégedve, hanem pusztán kíváncsiságból.
Még egyszer mondom mindenkinek, hogy nem vitázni, háborúzni jöttem ide, vagy azért, hogy el kezdjek prédikálni hogy a Joomla ennyire jó meg annyira jó!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, elnézést ha esetleg nem reagáltam valakinek, kicsit fáradt vagyok. :)
Jó8 Mindenkinek!
Egyébként, nem is az a lényeg, hogy mit használsz, hanem, hogy megfeleljen arra a célra, amire szeretnéd. Nem álszentkedem, én is használok más tartalomkezelőket is, de 90%-ban wordpress-t. A cél a lényeg
Ez most szíven ütött. :eye_anim:
Ez most szíven ütött. :eye_a
:cool0043: pligget is használok, amire a szerzői azt mondják, hogy CMS rendszer :)
Szerintem csak viccelődnek vagy valami ilyesmi. Tééleg' ma megnézem már én is ezt a pligget.
Egyébként, nem is az a lényeg, hogy mit használsz, hanem, hogy megfeleljen arra a célra, amire szeretnéd. Nem álszentkedem, én is használok más tartalomkezelőket is, de 90%-ban wordpress-t. A cél a lényeg :)
Na itt szerintem tökéletesen megfogalmaztad a lényeget!
Ez a lényeg, hogy mire kell és, hogy azt meg lehet-e valósítani azzal, amit az ember először választott, vagy ami először akadt a keze ügyébe. Na én nem azt mondom, hogy feltétlenül le kell ragadni, de ha valakinek beválik az egyik vagy a másik, akkor szerintem azzal sincs semmi baj, hogy ha elkötelezi magát mellette. És előfordulhat, hogy egy idő után úgyis hiába mondják neki, hogy Te figyelj! Miért nem a másik? Az jobb, egyszerűbb... Most megint nem magamról beszélek, bár nem tagadom, és is ilyen vagyok, hogy ha valami beválik és megtetszik, akkor nem szívesen váltok, hanem hű maradok. :D Ha én először a WP-el találkozok, akkor nagy valószínűséggel most azt használom és kíváncsiságból a Joomlás fórumozókat szórakoztatom a hülyeségeimmel. :) Még egyszer mondom, nem esküszöm semmire! El tudom képzelni, hogy a WP jobb, de nem tagadom, nekem most a Joomla az első és lehet az is marad, de át fogom tanulmányozni a WP-t is. És hát miért ne lehetne valaki egyszerre Joomlás és WP-s is? :D
Én a Joomla előtt azt se tudtam, hogy vannak ilyen rendszerek! :P És megmondom őszintén a WP-ről, meg még 1-2-ről is csak úgy vettem tudomást, hogy az Artisteer 2-ben láttam, hogy lehet vele ilyen sablont is készíteni. De akkor már benne voltam annyira a Joomlában, hogy nem gondolkodtam, hogy eldobom és kezdkek egy teljesen újba. Mindenesetre felkeltette az érdeklődésemet.
Szép napot!
Valójában a Joomla is egy WordPress, csak elszabták
természetesen lehet egyszerre két vagy akár több rendszert is használni. Nincs ezzel semmi gond és ahogy mondtad te is és Laci is, hogy attól is függ mik a céljaid.
@hitetlen: Ez most azért nagyon ott volt! :icon13: :clapping:
Szervusz Zed!
Én kérek Tőled bocsit, hogy támadónak érezted a hozzászólásomat; nem mindig sikerül az ember fiának azt és úgy leírni, amit mondani akar - ezért is kell nagyon ügyelni arra, hogy mit írunk, mert közben nem tudunk kacsintani, fintorogni, szemöldököt felhúzni, stb.
[Annyiféle hangulatjel nincs, pedig van dögivel.]
Tényleg úgy van, ahogy Patai Lacival egyetértettél: van egy feladat, amit meg kell tudni oldani, és az ember kezébe kerül egy nagyon jó CMS-rendszer (most - ebből a szempontból - mindegy is, hogy a Joomla!, vagy a WordPress), amivel szinte pikk-pakk megoldja, jól oldja meg, magas színvonalon oldja meg. Miért is változtatná meg azt, ami segített neki, ami bevált?
Személy szerint nagyra értékelem azt a törekvésedet, hogy majd egyszer, talán, a WordPress-re is szánsz időt, és rögtön a legilletékesebbtől, a WordPress Magyarország Közösségétől vártál választ néhány alapvető kérdésre.
Azt meg különösen pozitívnak nyugtázom, hogy nagyon kulturáltan reagáltál az - előre megjósolható - “elfogult” válaszokra.
Van Joomla!-d és WordPressed (csak Neked is az időszűke a nagy közellenséged), nagy empátiával fordulsz a Közösséghez, komolyan érdekel a válaszunk - mindezeket összevéve már majdnem WordPress-es vagy…