Meglévő honlap átírása WP-be

Sziasztok,

Elnézést, ha meglévő témában fellelhetőek volnának az információk - használtam ugyan a keresőt, de lehet, hogy nem elég kitartóan.

Kérdésem tehát a következő:

Van egy meglévő, üzemelő honlapom (otthonmelege pont hu), amit át szeretnék rakni WP-be.

Viszont szeretném, ha az oldal eztán is megtartaná jelenlegi megjelenését, persze nem 100%-ban, mert akkor maradnék a html-nél.

Meg lehet-e ezt tenni?

A másik aggodalmam, hogy mindezenközben az oldal működhet-e, illetve ha nem, akkor egy teljesen kezdőnek mennyi időt vehet igénybe, amíg áttolja ezeket a változásokat.

Van egy másik oldalam is, amit lehetne dummy-ként használni, talán az volna a jó megoldás(?).

Nagyon köszönök minden segítséget,

Tamás

No és akkor még egy kérdés:

A wp-config fájl kitöltésénél vannak olyan elemek, amiről halvány gőzöm nincs, mit jelent, mit befolyásol.

Lehet-e találni valami olyan leírást valahol (lehetőleg magyarul, azt jobban értem :)), ahol lefordítják magyarra ezeket a szakkifejezéseket? Mint pl a html-tag-ek leírása, vagy ilyesmi. Úgy, hogy egy magamfajta csekélyértelmű kályhás is megértse.

2 éve, amikor nekiálltam nulláról a html-oldal elkészítésének, ugyanilyen gondban voltam, de lassan összegyűltek az információk. Viszont ezt most nem szeretném hónapok alatt, a saját káromon megtanulni.

Köszi előre is a segítséget!

Tamás

Bakker, de messze laksz! :frowning:

• meg lehet tenni.

• működhet.

• nem kell dummy.

• amit nem tudsz ne töltsd ki. ha működik jó, ha nem, akkor kérdezz rá, mi az amit nem tudsz! :slight_smile:

• ha a google-t megeteted a html szóval, rengeteg találatot kapsz rá, hogy mi micsoda.

Elég ha a saját gépedre telepítesz egy easyphp-t, és azon fejleszted az új, wp-s lapodat, de előre szólok, ha a html sem megy még jól, akkor egy wp sablon készítésével elég sok időt el fogsz tölteni.

Ezalatt a .hu domaineden működik a jelenlegi html sablon, aztán ha kész vagy a wp-vel, akkor mindent feltöltesz rá…

'mano' wrote on '2011-01-18:

Bakker, de messze laksz! :(

Hát sajna nem tudunk egymáshoz átugrani, hogy néhány pohár bor mellett megbeszéljük a dolgot... :(

'mano' wrote on '2011-01-18:

Elég ha a saját gépedre telepítesz egy easyphp-t, és azon fejleszted az új, wp-s lapodat, de előre szólok, ha a html sem megy még jól, akkor egy wp sablon készítésével elég sok időt el fogsz tölteni.

Ezalatt a .hu domaineden működik a jelenlegi html sablon, aztán ha kész vagy a wp-vel, akkor mindent feltöltesz rá...

Itt kezdődik a kínai. Illetve folytatódik.

Muszáj telepíteni ezt az easyphp-t?

Az nem jó, ha a webtárhelyemen csinálok egy ../teszt könyvtárat és ott bénázok?

Üdv,

Tamás

De ott is jo csak, szerintem úgy lassabb a dolog.

Teszt jelleggel feltöltöttem a WP-t az egyik könyvtáram …/teszt alkönyvtárába.

A feltöltés elvileg sikerült, a belépés azonban nem.

A fn. és a jsz. megadása után nagy fehér képernyő és semmi egyéb.

Ha beírom a domain.hu/teszt-et, akkor meg az alábbi szöveg:

“Szerverhiba.

A webhely problémába ütközött a(z) http://www.domain.hu/teszt/ http://www.domain.hu/teszt/ lekérése során. Lehetséges, hogy karbantartás miatt nem működik, vagy helytelenül van konfigurálva.”

Hol keressem a hibát?

Üdv,

T

van egyáltalán php futtatás vagy sql a tárhelyedhez? :wink:

ha van, az adatbázist létrehoztad?

Van, és az adatbázist is létrehoztam, már amennyiben az, hogy adok neki egy nevet és létrehozom, elegendő.

A szolgáltatóm admin-felülete eléggé gáz, mert feltételezi a profizmust, aminek meglehetősen híján vagyok.

Üdv,

T

Na most odáig eljutottam, hogy az oldalam.hu/teszt-re bejön a WR üdvözlőoldala, de az admin felület még mindig nem.

tárhelyszolgáltatód? mi a fene az a WR? (tudnék sok magyarázatot, de te mire gondolsz a két betű megadásával?). Link a teszthelyre?

'Farkas wrote on '2011-01-18:

tárhelyszolgáltatód? mi a fene az a WR? (tudnék sok magyarázatot, de te mire gondolsz a két betű megadásával?). Link a teszthelyre?

-NT-Hosting

-a WR az tulajdonképpen WP, azaz Wordpress, csak elqrtam és nem vettem észre

-azt gondoltam, lionket nem szúrhatok be, mivel újszülött vagyok a fórumon, de akkor hát http://www.kemence-cserepkalyha.hu/teszt

Itt az admin felületed elérhetősége: http://www.kemence-cserepkalyha.hu/teszt/wp-login.php

'Ian' wrote on '2011-01-19:

Itt az admin felületed elérhetősége: http://www.kemence-cserepkalyha.hu/teszt/wp-login.php

Köszi, idáig teljesen rendben is van a dolog: beírom a f.nevet és a jelszót, el is fogadja, majd egy nagy fehér képernyő fogad. Ez utóbbi a probléma, aminek okára vadászok.

Üdv,

T

Nagy fehér képernyő: ha rákeresnél a keresőkkel!!! :frowning: :frowning:

Tipikus hiba, általában a wp-config.php fájl nem megfelelő szerkesztővel történő szerkesztése után fordul elő. Vedd ki a letöltő csomagból a wp-config-sample.php fájlt nyisd meg egy normális szerkesztővel (notepad++ vagy PSPad), írd bele a megfelelő adatokat, mentsd el (UTF8 BOOM NÉLKÜL), nevezd át wp-config.php névre és töltsd fel űgy FTP, vel, hogy a fennlévőt előbb törlöd, vagy átnevezed. (Jobb átnevezni, ha mégsem emlékeznél a csatlakozási adatokra, aztán amikor sikerrel jártál, csak utána törlöd.)

OK, köszi. Viszont én eddig is Notepad-ban módosítottam a wp-config-ot, (bár nem tudom, hogy UTF-BOOM nélkül mentettem-e el, mivel lövésem sincs, hogy mi az), egyszerűen nyomtam egy Ctrl+s-t és átneveztem.

A megfelelő kitöltéshez a szolgáltatóm segítségét kértem, idemásolom, mi van kitöltve és mi nem:

<?php

/**

• A WordPress fő konfigurációs állománya

*

• Ebben a fájlban a következő beállításokat lehet megtenni: MySQL beállítások

• tábla előtagok, titkos kulcsok, a wordpress nyelve, és ABSPATH.

• További információ a fájl lehetséges opcióiról angolul itt található:

• {@link http://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php Editing wp-config.php}

• A MySQL beállításokat a szolgáltatódtól kell kérned.

*

• Ebből a fájlból készül el a telepítési folyamat közben a wp-config.php

• állomány. Nem kötelező webes telepítés használata, elegendő átnevezni

• “wp-config.php” névre, és kitölteni az értékeket.

*

• @package WordPress

/

// ** MySQL beállítások - Ezeket a szolgálatótól lehet beszerezni ** //

/
    * Adatbázisod neve /

define(‘DB_NAME’, ‘beírtam’);

/
    * MySQL felhasználóneved /

define(‘DB_USER’, ‘beírtam’);

/
    * MySQL jelszó. /

define(‘DB_PASSWORD’, ‘beírtam’);

/
    * MySQL kiszolgáló neve /

define(‘DB_HOST’, ‘beírtam’);

/
    * Az adatbázis karakter kódolása /

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);

/
    * Az adatbázis egybevetése */

define(‘DB_COLLATE’, ‘a szolgáltató azt mondta, maradjon a gyári üres értéken’);

/**#@+

• Bejelentkezést tikosító kulcsok

*

• Változtasd meg a lenti konstansok értékét egy-egy tetszóleges mondatra

• Generálhatsz is ilyen kulcsokat a {@link http://api.wordpress.org/secret-key/1.1/ WordPress.org titkos kulcs szolgáltatásával}

• Ezeknek a kulcsoknak a módosításával bármikor kiléptethető az összes bejelentkezett felhasználó az oldalról.

*

• @since 2.6.0

/

define(‘AUTH_KEY’, '
    1’);

define(‘SECURE_AUTH_KEY’, '
    2’);

define(‘LOGGED_IN_KEY’, '
    ******3’);

define(‘NONCE_KEY’, ‘*******4’);

define(‘AUTH_SALT’, ‘*******5’);

define(‘SECURE_AUTH_SALT’, ‘*******6’);

define(‘LOGGED_IN_SALT’, ‘*******7’);

define(‘NONCE_SALT’, '******8’);

/**#@-
    /

/**

• WordPress Adatbázis tábla előtag.

*

• Több blogot is telepíthetünk egy adatbázisba, ha valamennyinek egyedi

• előtagot adunk. Csak számokat, betűket és alulvonásokat adhatunk meg.

*/

$table_prefix = 'wp_';

/**

• WordPress nyelve. Ahhoz, hogy magyarul működjön az oldal, ennek az értéknek

• 'hu_HU'-nak kell lennie. Üresen hagyva az oldal angolul fog megjelenni.

*

• A beállított nyelv .mo fájljának telepítve kell lennie a wp-content/languages

• könyvtárba. Ahogyan ez a magyar telepítőben alapértelmezetten benne is van.

*

• Például: be kell másolni a hu_HU.mo fájlt a wp-content/languages könyvtárba,

• és be kell állítani a WPLANG konstanst 'hu_HU'-ra,

• hogy a magyar nyelvi támogatást bekapcsolásra kerüljön.

*/

define ('WPLANG', 'hu_HU');

/**

• Fejlesztőknek: WordPress hibakereső mód.

*

• Engedélyezzük ezt a megjegyzések megjelenítéséhez a fejlesztés során.

• Erősen ajánlott, hogy a bővítmény és sablon fejlesztők használják a WP_DEBUG

• konstansot.

/

define(‘WP_DEBUG’, false);

/
    Ennyi volt, kellemes blogolást! /

/
    * A WordPress könyvtár abszolút elérési útja. /

if ( !defined(‘ABSPATH’) )

define(‘ABSPATH’, dirname(FILE) . ‘/’);

/
    * Betöltjük a WordPress változókat és szükséges fájlokat. */

require_once(ABSPATH . ‘wp-settings.php’);

Nyilván a “beírtam” és a csillagok helyén nem csillagok vannak, illetve nem a “beírtam”, de egy nyilvános fórumon nem volna okos dolog ezeket az adatokat megadni.

Mit töltöttem ki rosszul?

Köszi,

T

Igazad volt: mint kiderült, a Notepad++ nem azonos a windows-os notepad-dal. A tárhelyszolgáltatóm rendszergazdája hívta fel erre a figyelmemet és orvosolta a problémát.

A stílusod egyébként erősen emlékeztet a Hír TV-s Csintalan Sándoréra - teljesen rendben van, de nem egyszerű feldolgozni. :smiley:

Üdv,

T

1.Győző stílusának csak örülhetsz :slight_smile:

2.Nem szeretem ha fölöslegesen kell valamit ragozni.

ha azt mondták neked hogy Notepad++ akkor az NEM Notepad…

Ha Azt mondják hogy kapsz fizetésként 500 000 et aztán kapsz 500 ft-t mit szólnál?

kicsit légy önálló keress stbstb

Örülök, hogy végül sikerült a gondot megoldani. (Éppen kandalló-építésen töröm a fejemet… :smiley: )

Nem örülök a hasonlításnak, de igyekszem valamelyest javítani magamon. :slight_smile: (Nem lesz kandallóm… :wink: )

@hgrg: köszönöm…

'hgrg' wrote on '2011-01-19:

1.Győző stílusának csak örülhetsz :)

1. Örülök, mert egyébként bírom az egyenes embereket. :)

2. A te dolgod. Én meg nem szeretek feleslegesen kurkászni bármiért, amit egy kérdéssel segítő szándékú emberek egy perc alatt elmondanak. :)

(3.) Nem mondták nekem, hogy Notepad++, mivel a WP (nem WR :D) telepítési leírásában annyi szerepel, hogy aszongyahogy - idézem: "a kedvenc szerkesztőddel, mint a WordPad vagy valami hasonlóval" - nem találom a Notepad++-ra való finom utalást... :)

(4.) Ha te nekiállsz pl. kályhát építeni, mert bármi okból így döntesz, hogy nem bízod szakemberre és én azt a tanácsot adom, hogy "Slégerezd ki a belsejét, aztán sífereld a rumfjait" - akkor te ezt hogy értelmezed?

Ennek a fórumnak a felhasználási feltételeiben én azt olvastam, hogy szívesen látnak itt minden érdeklődőt, tekintet nélkül arra, hogy szakértője-e a témának vagy sem. Azt is olvastam, hogy nem szakértő hozzászólót a fórumban "lebutázni, lecsacskázni" stb. nem kifejezetten fain.

Ezért jöttem ide, mert ezek alapján azt gondoltam, hogy itt olyan emberek vannak, akik szívesen segítenek. Ha meg szeretném aláztatni magamat, nyilván valami más fórumra megyek, ahol ezt ígérik.

Üdv, és köszi a konstruktív észrevételeket,

Tamás

'Farkas wrote on '2011-01-20:

Örülök, hogy végül sikerült a gondot megoldani.

Hát még én... :D

(Éppen kandalló-építésen töröm a fejemet.... :D )

Bölcs gondolat, bár lehet, hogy nem a leggazdaságosabb megoldás. :)

Nem örülök a hasonlításnak, de igyekszem valamelyest javítani magamon. :)

Sértődős... :D Nem rossz szándékkal mondtam - ha nem is kedvelem Csintalan urat, de a kurázsijáért és a tudásáért mindenképpen tisztelem - ez esetedben sincs másként.

Egyébként meg ha kerülni akarsz minden hasonlóságot a fent említett úrral, akkor tölts fel magadról egy olyan képet, amin a bokád látszik piros neccharisnyában, mert ez a mostani már 0.5 dioptriás szemmel nézve is emlékeztethet rá... :D

(Nem lesz kandallóm.... ;) )

A te dolgod. A gázszolgáltatók örülnek minden hozzád hasonló elszánt magyarnak. :P

Kedves Tamás!

1:no comment

2:a segítő szándékú ember lehet hogy elmondja egy perc alatt, de amikor a csilliomodik ember jön ugyanazzal a problémával, holott már csillió-1 x le lett írva akkor kicsit szar érzés… Merthogy ha nem kellene neked is -nem 1 perc- alatt leírnia a dolgot akkor más problémákkal tudna megküzdeni. Neked pedig nem kell "kurkász"nod csak egy keresőbe beírnod majd kattintanod és olvasnod. nem órákat… rövidebb idő alatt meglett volna a válasz hidd el…

3: http://forum.word-press.hu/topic/5333-meglevo-honlap-atirasa-wp-be/page__view__findpost__p__41352

ebben ott van szó szerint:

Quote:

egy normális szerkesztővel (notepad++ vagy PSPad)

4: a hasonlatodhoz annyit, hogy hozhatsz nekem példát de mi a "szakzsargon" abban hogy notepad++?

"Slégerezd ki a belsejét, aztán sífereld a rumfjait". Ha ezt mondod nekem akkor 1) utánanéznék minden szónak. És lám mire képes a net alig 2 perc alatt :http://www.kemence-cserepkalyha.hu/cserepkalyha_magyar_szotar.html 2)Ha nem találtam volna meg akkor pedig megkérnélek, hogy mondd el nekem légy oly kedves mit is jelent mindez..

5: szerinted én "szakértő" vagy? Korántsem..(bár tahó hogy magamon kezdtem..) Lebutáztalak? szerintem nem. Megaláztalak? Sajnálom, ha annak vetted. De legalább biztos lehetek benne, hogy magadra vetted. Remélem jó esély lesz rá, hogy legközelebb nem egy újabb már megválaszolt kérdés ragozása kapcsán írok majd neked..