Meglévő honlap átírása WP-be

[off]Továbbá akit érdekel:

Sléger

Híg agyaghabarcs, a szárazon megállított csempesorok hézagainak giöntésére használják. Feladata egyrészt a rések tömítése, másrészt a kályhacsempe vízfelvételének csökkentése, a pórusok eltömítése, az agyaghabarcs és a kályacsempe közötti tapadás növelése.

Sifra

A cserépkályha bordáinak (rumfjainak) kiékelésére használt cserépdarabok neve. Feladata egyrészt a cserépkályha fugáinak tömítése, másrészt a cserépkályha vázszerkezetének erősítése, a statikai merevség növelése.

Sífer Lásd ->sifra

ja és továbbra sem érzem magam “szakértőnek” mert meg tudtam fejteni a mondatot miszerint “ékeld ki”… nagyjából…

[/off]

'hgrg' wrote on '2011-01-20:

2:a segítő szándékú ember lehet hogy elmondja egy perc alatt, de amikor a csilliomodik ember jön ugyanazzal a problémával, holott már csillió-1 x le lett írva akkor kicsit szar érzés..

Szerintem ha értünk valamihez, akkor a.) elmagyarázzuk türelmesen csillió+n-szer, b.) nem szólalunk meg, amikor elveszítettük a türelmünket. Így lehet megbírkózni a szar érzésekkel.:)

4: a hasonlatodhoz annyit, hogy hozhatsz nekem példát de mi a "szakzsargon" abban hogy notepad++?

Notepad++ laikusnak lehet ekvivalens a sima Notepaddal, legfeljebb arra gyanakszik, hogy a ++ egy másik verzió, de ez nem biztos, hogy nagyon stresszeli, mivel nem ért hozzá... Hidd el, van ilyen, de nem fogok béna hasonlatokat hozni. :D

"Slégerezd ki a belsejét, aztán sífereld a rumfjait". Ha ezt mondod nekem akkor 1) utánanéznék minden szónak. És lám mire képes a net alig 2 perc alatt :http://www.kemence-cserepkalyha.hu/cserepkalyha_magyar_szotar.html 2)

Üdvözöllek az információs weboldalamon - ezt ugyanis hiánypótló céllal magam készítettem, azoknak, akiket érdekel a téma. Ennek ellenére sokszor elmagyarázom nálam tapasztalatlanabbaknak és ha kell, meg is mutatom. Türelmesen. :P

Ha nem találtam volna meg akkor pedig megkérnélek, hogy mondd el nekem légy oly kedves mit is jelent mindez..

Valami ilyesmire kértem én is a tisztelt Fórumtagokat. S nem arra, hogy akinek tele a púpja, az küldjön el oda, ahonnan egyszer visszafordultam...

5: szerinted én "szakértő" vagyok? Korántsem..(bár tahó hogy magamon kezdtem..) Lebutáztalak? szerintem nem. Megaláztalak? Sajnálom, ha annak vetted. De legalább biztos lehetek benne, hogy magadra vetted. Remélem jó esély lesz rá, hogy legközelebb nem egy újabb már megválaszolt kérdés ragozása kapcsán írok majd neked..

Pedig esély van rá, mert nekem valahogy nem megy a keresés... Nyilván nem a megfelelő kulcsszavakat írom a nem megfelelő helyre, de sajnos nekem még egy perc alatt semmire nem volt releváns találatom. Arra azért büszke vagyok, hogy a kályhás szakzsargonra én szolgáltathattam a legrelevánsabb találatot.

Szerintem egyezzünk meg döntetlenben. Elvileg a ti mottótok is az, hogy "Ne harcolj, henem publikálj..." A nem harcoláshoz türelemre és/vagy fegyelmezettségre van szükség. Én igyekezni fogok. És te?

Üdv,

T

Sléger

Híg agyaghabarcs, a szárazon megállított csempesorok hézagainak giöntésére használják. Feladata egyrészt a rések tömítése, másrészt a kályhacsempe vízfelvételének csökkentése, a pórusok eltömítése, az agyaghabarcs és a kályacsempe közötti tapadás növelése.

Sifra

A cserépkályha bordáinak (rumfjainak) kiékelésére használt cserépdarabok neve. Feladata egyrészt a cserépkályha fugáinak tömítése, másrészt a cserépkályha vázszerkezetének erősítése, a statikai merevség növelése.

Sífer Lásd ->sifra

..

ja és továbbra sem érzem magam "szakértőnek" mert meg tudtam fejteni a mondatot miszerint "ékeld ki".. nagyjából..

[/off]

Dagad a mellkasom, bár a giékelésre mindenképpen reagálok majd egy javítással, mihelyst időm engedi. :D

Én egyébként bírlak téged is, még ha ez nem is lesz kölcsönös.

Nagyon röhögtem, amikor a feladványomra éppen az én oldalamon találtad meg a helyes választ.

Ha munkásságom ennyi, akkor is érdemes volt... :D:D

Üdv,

T

Hali!

Csak erre reagálnék: döntetlen? Itt nincs nyertes és vesztes mivel nem egymás ellen vagyunk. Én mindössze annak nem örülök, ha az önkéntes -vagy bármilyen más- erőforrásokat pazaroljuk…

Ha már megvan a válasz nem olyan nagy munka felkutatni. Bár az tény, hogy a fórum keresője nem mindig a leggyorsabb, de ha nem találok meg benne valamit akkor másodikként még mindig ott a google.

Kulcsszavakat találni szerintem egyáltalában nem nehéz. Időnként ha valamit konkrétan keresünk akkor jól jön egy idézőjel pl. a szakszavaidra össz-vissz 2 találatom volt az általam megadott felállásban.

Ha pedig a fórumon szeretnél keresni akkor ajánlom figylmedbe a google egy oldalon való keresésének lehetőségét így:

Code:

site:forum.word-press.hu cannot modify

példának okáért

Íme mit kapsz a googlebe bemásolva:

"Nagyjából 197 találat"

Ennyiszer kérdezték már ezt(cannot modify..) meg más és más helyen..

Hali!

Csak erre reagálnék: döntetlen? Itt nincs nyertes és vesztes mivel nem egymás ellen vagyunk. Én mindössze annak nem örülök, ha az önkéntes -vagy bármilyen más- erőforrásokat pazaroljuk..

Egyről beszélünk. Én sem szeretem a magam erőforrásait pazarolni, ezért kérdezek, amikor a tudatlanságom akadályokat gördít elém. Például a keresőszavak megtalálásában, például abban, hogy nem szeretnék akár "csak" 197 találatot végignézni, hogy megtaláljam, amit keresek. Uram bocsá', az idő nekem is pénz.

Ha pedig a fórumon szeretnél keresni akkor ajánlom figylmedbe a google egy oldalon való keresésének lehetőségét így:

Code:

site:forum.word-press.hu cannot modify

példának okáért

Íme mit kapsz a googlebe bemásolva:

"Nagyjából 197 találat"

Ennyiszer kérdezték már ezt(cannot modify..) meg más és más helyen..

Nos ez utóbbit bármilyen nyelven írtad volna, én akkor sem jutnék közelebb a valósághoz.

Szerintem lehet, hogy tudomásul kellene venni azt, hogy az, aki nem ért ahhoz, ami itt nektek egyértelmű, az teljesen más csapásirányon halad és más dimenzióban gondolkodik.

Ha ez téged idegesít, vagy felbőszít, akkor figyelmen kívül kell hagyni és nem kell válaszolni rá. Hagyni kell, hogy olyan válaszoljon rá, aki elhivatottságot érez arra, hogy segítsen a tudatlannak.

(OFF) Habár a weboldalamon teljes részletességgel leírom, hogyan kell tüzelni egy cserépkályhában, meglehetősen sokan hívnak fel azzal, hogy olvasták a weboldalamat és csak egyetlen kérdésük volna: hogyan kell tüzelni egy cserépkályhában? Merthogy soha nem volt szerencséjük ilyen berendezéshez, azonban most vettek egy házat, amiben van és szeretnék használni...stb. És ilyenkor leteszem a kenyérkereső szerszámot és a pénzkeresés helyett türelmesen (és ingyen) pazarlom az erőforrásaimat. Mindössze annyi hasznom származik belőle, hogy valaki a vonal másik végén örül.

Mindegy.

További szép estét!

T

no akkor utolsó postom ide ezzel kapcsolatban:

a) az idővel tudod az a baj, hogy te meg azzal pazarlod a másét hogy megkérdezed azt ami már sokszor el volt mondva.

És ugyanazt tudjuk rá válaszolni amit korábban. És attól megoldódik és működik…Amúgy meg ha megtalálod a leírást hogy másnak hogyan működött, elolvasod, megcsinálod magadnak is időt nyersz mert azért itt legjobb esetben is eltelik 5 perc amíg válszolnak…De lehet hogy egy nap is… E helyett már 3 másik gondon túl lehetne az ember… de mindegy messzire szaladtam.

Mindenki aki itt van ugyanonnan indult. Csak az a különbség, hogy van aki hajlandó tenni azért hogy tudjon valamit és van aki mástól várja a “sült galambot”. Ami engem egyedül bőszít az nem a tudatlanság, hanem a tanulni vágyás hiánya. Az amikor csak azt várják el, hogy bökjek be egy -persze lehetőleg minél részletesebb- választ lépésről lépésre. Ezt első alkalommal meg is szoktam tenni. De tudod úgy állunk, hogy “Uram bocsá’, az idő nekem is pénz.”

ráadásul diák vagyok… most csak azért lógok itt ennyit mert hétfői nappal sikeresen kivégeztem a vizsgáimat és most “láblógatás” van két hétig… vagyis [s:3hep3pxq]csak[/s:3hep3pxq] fel kell készülni a köv. félévre…

Nos, én meg 3 gyermeket tartok el mindennapi fizikai munkával, amihez az infrastruktúrát is magamnak kell biztosítanom, lévén, hogy egy egyszemélyes vállalkozás csak igen nehezen (napi 12-16 óra munkával) tud elegendő bevételt termelni ahhoz, hogy boldoguljon. (…várom a sült galambot…) Ezt te nem tudod, de ennek örülök, örülhetsz. Mivel egyszemélyes és fizikai, így a növekedés, bővítés lehetőségei is behatároltak, de ez neked még mindig szerencsére ismeretlen probléma. Tehát azt, hogy pillanatnyilag melyikünk ideje mennyit ér, megint csak szubjektív, parttalan vita lenne eldönteni.

A konklúzió talán az, hogy neked az ilyen fórumbejegyzést reagálás nélkül kellene átugranod, hogy a fiatal és sérülékeny zsenge idegrendszered megőrizze működőképességét, nekem pedig az ilyen önfeláldozóan segítőkész fórumtagok bejegyzéseit legfeljebb a mellékhelyiségben kellene a piszoárba képzelnem.

További sok sikert a tanulásban és a személyiségfejlődésben.

Üdv,

T

Ja és:

:D, meg peace testvér, stb.

Szívj egyet abból, amiből szoktál és készülj az életre! :slight_smile:

Sléger

Sifra

Sífer Lásd ->sifra

..

ja és továbbra sem érzem magam "szakértőnek" mert meg tudtam fejteni a mondatot miszerint "ékeld ki".. nagyjából..

[/off]

[off]

Na akkor ezt fejtsd meg édes öcsém:

"Az éjjeli bátor belehajtotta az édes igyekezetet a nyári villámba" :P :P :P

Létező kifejezések értelemszerű összekapcsolása, ennyit segítek. :D

A Google nagyon mókás találatokat fog mutatni, erre előre figyelmeztetlek. Csak a szakzsargon mélyebb megértése végett... :D

Jó munkát!

T[/off]

Hál’ Isten! Tamásnak (témafelvető) és hgrg-nek (szótárkereső) köszönhetően megtanulhattuk, hogy ki kell kenni híg agyaghabarccsal a kályha belsejét, majd a cserépdarabokkal kiékelni a hátsó csempebordák közét a kályha statikai szilárdsága érdekében. :slight_smile:

Meggyőztél Tamás; mégiscsak lesz kandallóm! :slight_smile: Itt a példa arra, hogy jól fogalmazta meg annak idején Patai Laci: “Ide tanulni járunk egymástól.”

Mielőtt rögzülne bárkibe is a WordPad - na azt kell kerülni, mint kedvenc szövegszerkesztőt a weblapok szerkesztése során (nem csak a WordPress esetében, hanem más esetben is)!

Ami ajánlatos: NotePad++ vagy PSPad. Mindkettő beszél magyarul, nem szórja tele mindenféle egyedi megoldással a szerkesztett részeket, könnyen kezelhetőek, nagy fokban automatikus (felhasználóbarát) működésűek. Célszerű Windows alap-szerkesztőnek megtenni, legyen szó akár .txt, .html, .php …stb. kiterjesztésű fájlok szerkesztéséről.

Ami pedig a csilliót illeti: igen, hgrg-nek igaza van abban, hogy sokszor az látszik a fórumban kérdést feltevőn (nem rólad van szó Tamás, csak általában mondom), hogy ült a reteráton, ahogy megkönnyebbült, azonnal lett egy jó(nak tűnő) gondolata, beszaladt a fórumra és bepötyögte oda, ahova a legelső egérkattintás vitte. Az sem zavarja, hogy - milyen a vakvéletlen - éppen egy hasonló kérdésre adott válasz után írja be a kérdését; ez a kérdés csak itt, csak most, csak az övé.

Aztán elszalad pucókodni, és nagyon ideges, ha annak végeztével még nincs ott ezüst tálcán, bőrkötésben a válasz, esetleg még nem csöngettek az ajtaján: - Halló, Matt vagyok a WordPress.org-tól. Megcsinálnánk az ált.isk. 1. osztályos tankönyv 1. oldalán szereplő leckét Ön helyett. Megengedné, hogy használjuk a Google-ját? :wink:

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ami nekünk evidencia, magától értetődő dolog, az másnak maga a rémálom. Hányszor fordult már elő mindenkivel (kivel-kivel saját szakterületén), hogy alapvető dolgok nagy hirtelen nem jutottak eszébe? Amit naponta használ több tucatszor, egy pillanatra kimarad. Rövidzárlat - szoktuk volt mondani. A kezdőnek több rövidzárlata van, hisz’ az sem jut eszébe, amit nem is tudott soha. :slight_smile: Vagy éppen az nem jut eszébe, hogy tudom, hol kellene keresni (értsd: keresők), de elfelejtem, és megkérdezem a Fórumban.

Aki a Fórumban arra vállalkozik, hogy megosztja tudását és/vagy tapasztalatát a kérdezővel, vagy csak rávezeti a megoldáshoz vezető útra, annak tudnia kell, hogy ez egy teljesen önként vállalt feladat, melyre senki nem kötelezi. És - ha már önként vállalt - illik nagy tisztességgel, türelemmel eleget tenni akkor is, ha a csilliomodik azonos kérdést látja. Vagy nem kell válaszolni. Mert azt is szabad, azért sem róják meg (ez pedig nem hgrg-nek szól, hanem csakk úgy, általánosságban futtattam egy kicsit meg az eszmét).