Kérdésed, vagy véleményed van a(z) Megjelent a WordPress 2.8 című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: Megjelent a WordPress 2.8]
Szimpatikusak ezek az új fejlesztések bár remélem, hogy igazából a korábbihoz hasonlóan a témákkal nem fog összeakadni vagy egyes plugineket teljes egészében kiiktatni.
Álom, álom, édes álom…
Bizony, hogy lesznek inkompatibilitások. Bár a leggyakrabban használt bővítmények, sablonok esetében ilyent nem tapasztaltam a tesztüzem során, illetve rengeteg bővítményt frissítettek az utóbbi napokban.
Az új verzióra váltás során fokozottan ügyeljünk, hogy előtte mindenképpen mentsük le a
- wp-content alkönyvtárat
- wp-config.php-t
- .htacces fájlt
- és az adatbázist
Ha nem járt sikerrel az upgrade-ünk, akkor az előző verzió visszamásolásával, majd a http://honlapodcíme/wp-admin/upgrade.php fájl beírásával downgrade-elhetünk, vissza az eredeti állapotra.
Nagyon tetszik, főleg a plugin és témakereső új funkció.
Képek róla: http://seo.forum.hu/blog-f16/wordpress-2-8-t4783/post101423.html
Szűcs Ádám
Egyszerűbb ha egy komplett mentést csinálunk az egészről így ha valami nem stimmelne akkor mindent vissza az elejére és folytatjuk ott ahol abbahagytuk.
Nem mellékesen amúgy miért jegyezted ezt meg? Talán voltak problémák a frissítés során?
Valaki szerint az bezavarhat a következőkben, hogy ha automatikus frissítéssel frissítem a jelenlegit az új 2.8-as verzióra és csak később mondjuk holnap vagy holnap után töltöm fel a magyar nyelvi fájlokat?
Szerintem nem de hát bármi megtörténhet hisz még a 2.7-kor volt egy olyan eset, hogy a frissítés rendben megtörtént az Angol verzióval és amikor feltöltöttem a magyar nyelvi fájlokat fele angol fele magyar volt…
Nem lesz semmi ilyen, maximum ami a 2.8-asban új szövegként jelent meg, angol lesz.
2.7-nél azért volt ilyen, mivel a magyar nyelvi fájlokat a wp-includesból átmozgatásra kerültek a magyar installban a wp-contentbe, és a továbbiakban is itt lesz megtalálható.
Nekem az összes fejlesztés közül a widget-ekhez kapcsolódók tűnnek a legfontosabbnak. Az, hogy egy felületen látszik az összes “sidebar” a widget admin-ban, és nem kell különfrissíteni, ha másikban szeretnél módosítani valamit, már nagyon-nagyon hiányzott.
A WidgetAPI-ról még nem tudok nyilatkozni, de amit eddig olvastam róla, úgy tűnik, hogy lényegesen egyszerűbb lesz a fejlesztés.
Nagyon jók ezek az új fejlesztések. Minden elismerésem az övék, hogy ilyen gyorsan, ilyen dinamikusan fejlődik a blogmotor. Kérdésem az lenne, hogy hogyan érdemes frissíteni ha nem szeretnék semmi fennakadást a működésben? Érdemes pár napot várni vagy nyugodtan lehet nyomni kapásból?
a nagy igyekezetben jol szetkurtak a plugin resz megjeleniteset, eleg nehez igy atlatni
Nem olyan mint rég de nekem valamiért még jobban is tetszik így, hogy kicsit komplikáltabb lett… Nem is tudom kissé keszekusza de talán informatívabb lett számomra…
PTS!
Amit leírtam, az a komplett mentés, a többi az nem változik, az benne van a csomagban.
Nem, nem volt gondom az upgrade-ekkel, de aranyszabály: mindig mentsünk nagyobb változások előtt, meg amúgy, ha nincs tennivalónk, havonta akkor is.
Nekem behalt félúton az automatikus telepítés. Most megpróbálok valami kézi módszert. Magyar verzió mikor lesz?
Majd kaphatnánk egy linket a 2.8-as .po fájlra is? Néhány szöveg fordítása nem tetszik, és át szeretném írni. Továbbá, a fordítási hibákat most nem listázva, megjegyezném, hogy a magyar idézőjel a „ és a ”, nem " és " meg ` és mindenféle egyéb, sajnos a fordításban nem ez szerepel…
Hamarosan. Rajta vagyunk.
Max egy óra.
Vegyétek és egyétek
A letöltés oldalon megtalálható a manna
Köszönjük!
Kedves qcz!
A letöltés oldalon, a Fórumban, a WordPress Magazinban, meg még ki tudja, hogy hol nem írtuk még le, hogy az összes verzió fájljai, így a 2.8 verzióé is, az svn-ben elérhető: ide kattintsál.
A magyar idézőjel kezelésére Moshunak van egy bővítménye, melyet tudok ajánlani.
A blogmotor fejlesztői azonban angol nyelvet és szabályokat használnak, és nagyon nehéz ilyen “esztétikai” problémán a fordítás során úrrá lenni. Majd, egyszer, talán, a 2.9-nél, egy részét, megpróbáljuk…