Megjelent a WordPress 2.8

Nem a szerkesztő idézőjelére gondoltam (de ha már írtál linket, megnézem a plugint :wink: ), hanem a nyelvi fájlokban lévő szövegre. Nem sok helyen tűnik fel egyébként, csak szemet szúrt, pl. az Insert More Tag magyarul “Tovább” link beszúrása, ez lenne „Tovább” link beszúrása helyesen.

Egyébként köszönöm a gyors fordítást a többiek nevében is :slight_smile:

Kedves qcz!

A fordítás 13.796 sorból áll. Nem hiba nélkül ugyan, de végigmentünk rajtuk becsülettel. Alaposan, tudatosan, több verzióval óta, igazi magyar nyelvre fordítottunk mindent, kerülve a szlenget, kerülve az anglicizmust, átültetve az egészet egy sem nem tegező, sem nem magázó formába, hogy egyformán lehessen használni személyes blogon is, és céges honlapon is.
Új kifejezések használatát vezettük be (pl. theme=sablon, comment=hozzászólás, stb.), amit a Közösség szép lassan megszokott, alkalmaz, egységesen értelmez, és tényleg magyar nyelvű.

A teljes tartalmon (beleértve az alapsablonokat is) keresztülvezettünk egy egységes magyar nyelvi stílust, és folyamatban van ennek a stílusnak az átvezetése más, jelentősebb bővítmények esetében is.

Nos, az idézőjel valóban nem magyaros, de az nem a mi sarunk. :wink:

Pl. a “Tovább” esetén, ha a szabályos idézőjeles „Tovább” kifejezést írod a fordításba, akkor a szövegben idézőjelek nélkül jelenik meg. Ez azért sablonfüggő is, akinek így nem tetszik, az tényleg sakkozza ki, hogy miként legyen. :slight_smile:

A WordPress-ben ott van a .pot fájl, az alapján bárki olyan fordítást tud kreálni magának, amilyent csak akar.

Ezzel együtt bármilyen más hiba, elütés, rossz fordítás esetén várjuk (elvárjuk) a visszajelzéseket; a javítások az svn-ben szinte azonnal meg fognak jelenni, ha több, vagy súlyosabb a hiba, akkor DjZoNe újracsomagolja (bár ezt nehezebben tudom elképzelni, mármint, hogy annyi hiba legyen…), de a legközelebbi kiadásba már mindenképpen javítva lesz.

(Bár így is egyszer újracsomagoltam, mert az olvasdel HTML-ben rossz verziószám volt)

Köszönet a gyors fordításért

A kezdőlapon a “Készen állsz az induláshoz? WordPress 2.7.1 letöltés” felirat nem lett frissítve :slight_smile:
B

Köszönjük az észrevételt Balázs,
a helyzet az, hogy Laci külföldön van, én pedig nem férek hozzá a sablonokhoz. Ezért nem lett még módosítva.

Engem még mindig az zavar, hogy a Hozzászólások oldalon (edit-comments.php) a fejlécben ott figyelnek a hangulatjelek is. Tudom… Ti nem használjátok, de nem véletlenül írták ezt a plugint sem, így nem értem, hogy tényleg nem zavar senkit. Vagy csak nem veszik észre? Csak egy false szócskát kéne beírni. Mindegy… ezt akkor minden új verziónál meg kell tennem…
Egyéb grat mindenkinek! :slight_smile: És köszi!

Is. Ezt a frissítést most megbántam.

Ez a kommentbogyó, hogy “válasz” így finoman szólva is félrevezető…

megnyomtam a frissítést, persze nem volt beállítva a letöltéshez a szerver account, de az oldal nem elérhető, szép fehér nagy semmi.
Próbálkoztamn adminban az alap template visszakapcsolásával, de nem állt vissza a rend.
http://honlapodcíme/wp-admin/upgrade.php -re azt írta a legfrisebb van, tehát nem tudom mizu. Az oldalon programok lennének és senki nem lát semmit, várom egy varázsló megoldását!!!

Laci

Próbáld meg manuálisan felülírni a telepítő csomagban lévő fájlokkal a szerveren lévő verziódat. Ezután próbáld az upgradet.

Majd kapcsold/kapcsoltasd be a PHP display_errors értéket, háhta valami emberi hibaüzenet is kijön.

Végül pedig a fórumot használd kérlek a továbbiakban, ha egy mód van rá :slight_smile:

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni.
Frissítettem 2.8-as verzióra a honlapomon, először automatikus módon próbáltam, az nem sikerült, azután manuálisan feltöltöttem a szerverre az új file-okat. Minden rendben is van vele, annyi a probléma, hogy Firefox (3.0.11) alatt mintha össze lenne nyomva az egész oldal kb. 80%-kal! Minden kép, karakterek, méretek, kisebb lett.
Érdekes módon csak akkor van ez, ha feltöltöm az éles szerverre, localhost-on minden ok.
IE7-en rendben van, de összehasonlítva az admin felületeket, a Firefox-nál ott is látszik a különbség. Próbáltam a FF 3.5beta-t, ott is ugyanaz az eredmény.
Elég kellemetlen ez így, mivel főleg Firefox-ot használok.
Mit tegyek? Álljak vissza 2.7.1 verzióra, vagy esetleg a tárhelyszolgáltatónál lehet a gond?

Időközben megoldódott, köszi.

No és mi volt a megoldás?

Csak hogy mások is okuljanak :slight_smile:

Elég bagatell…:slight_smile:
A Firefox-om rakoncátlankodott, a View/Zoom Out volt a ludas…
Kb. egy napig keresgéltem utána a neten…:slight_smile:

k2-es sablonnal (3 oszlopos) próbálta már valaki?

Sziasztok , wp-config átalakítása után megvan a tárhelyem és már fel is töltöttem az adatokat … de a következő lépés, az install … nemmegy. Valaki aki tudna segíteni az vegyen fel msn-re :[törölve]

Kedves asd,
MSN-en nem szoktunk segítséget nyújtani. Erről most nem nyitok vitát, hogy miért. De, ha ragaszkodsz hozzá, szerintem Laci is, vagy én is örömmel kiszámlázzuk a konzultációs óra díjjunkat. Viszont a fórumban kereségelve biztosan megtalálod a problémádra a megoldást, amennyiben nem, úgy nyiss új témát, írd le a problémádat részletesen, és megpróbálunk segíteni.