Média könyvtárból hiányzanak a kép előnézetek

Üdv mindenkinek,Az a probléma merült fel, hogy amikor feltöltök képeket a Kép hozzáadásával, az előnézeti kép nem jelenik meg az ablakban, csak a név. amikor rákattintok hogy kép szerkesztése, akkor megjelenik a főnézetben a kép, de a Bélyegkép beállításoknál nincs ott az előnézet, csak a broken link ahol a képnek kellene lenni.

leellenőriztem a /wp-content/uploads mappát és itt fönn vannak a képek probléma nélkülMi lehet a probléma?

Elnézést még egy fontos dolgot elfelejtettem: az így berakott képek nem jelennek meg sem az editorban (Tiny MCE advanced), sem a Postban amikor már fönn van.

csak egy tipp: felöltés előtt nevezd át a fájt mindenféle sallang nélkülivé…

pl: teszt.jpg // se kötőjel, se semmi más karakter ne legyen benne.Amúgy ez régi blog? Régen működött? Friss telepítés? Előtte már volt dolgod WP-vel? Költöztetted a blogot? stb.stb…jahhh, megnézhetnéd másik böngészővel is (pl. Firefox), működik e…

rossz a beallitasokban megadott uploads konyvtar eleresi cime

beallitasok/egyebek, alapertelmezetben wp-content/uploads

Próbáltam sima nevű fileokat feltölteni, pl. 14.jpg, 12.jpg stb. de úgy sem működik.Ez egy új WP oldal, első kreálmányom. Először off-line készítettem elő Wamp serverrel próbálva ki, aztán be Export/Importoltam az On-line serverre, ott is módosítva ami nem ment át így.Ma próbáltam a FlA Galleryvel, az meg úgy csinálja meg hogy kiírja: Couldn't load the media file.Error #2035 és a kis bélyegképeknél Error feliratok vannak.Kösz előre is a segítséget

Próbáltam beírni a wp-content/uploads a Beállításoknál (üres volt eredetileg), de nem segített :frowning:

Közben hívtam a Server kiszolgálót és ők azt mondták hogy úgy tudják a WP-ben van a hiba:

Az szokott a baj lenni, hogy a webszervernek nincs jogosultsága belépni a képek mappába.Valakinek van ötlete hogy lehetne ezt kijavítani?

mindkil: ha Te jól töltötted és installáltad fel a WP-t és minden jól van beállitva, (!!!) akkor a WP-ben nem lehet hiba. A képek mappád jogosultsága irható???

Ne idézz feleslegesen!Hát az instalálót használtam, aztán pedig Export/Import egy Wampserverrel off-line előkészített oldalt másoltam föl. Más dolgok működnek meg (mint írtam), ha más mappába kézzel töltöm fel a képeket és belinkelem akkor simán működik.

A kép mappa jogosultságát hol kell változtatni?

FTP > Mappa kiválasztása > Fájl > Attribútumok módosítása … (elméletileg a 777 jog lenne az írható jog…, de már a 755 -nek is jónak kell lenni…)

Sajnos úgytűnik ez sem az ok, megnéztem és minden mappa 770-esre van állítva. Megpróbáltam 777-esre is (mind kipipálva), de úgy sem működikMajd holnap még jobban utánajárok a Hostingoló cégnél mi lehet a probléma.

jól értettem, nem a weblapon installáltad a rendszert, hanem a gépeden, majd az elkészült WordPress-t tetted fel a szerverre? (tehát mintha költöztetted volna?)

@mindkil: melyik tárhely szolgáltatónál vagy???

Ne idézz feleslegesen!

Webalap


'hitetlen' wrote on '2010-02-25:
jól értettem, nem a weblapon installáltad a rendszert, hanem a gépeden, majd az elkészült WordPress-t tetted fel a szerverre? (tehát mintha költöztetted volna?)
igen, itthon Off-line próbálgattam ki az egészet (mivel ez az első WP oldalam). off-line raktam össze az alap struktúrát, csináltam meg az alap oldalakat. aztán a serverre fölinstaláltam a WP-t, majd az off-line oldalat exportáltam, on-linera importáltam. egy pár dolgot újra be kellet állítsak (pl. témát, egy pár scriptes dolgot mint a headerből kitörölni a címet, linket rakni rá, oldal-widgetet beállítani...). azóta on-lineba csinálok mindent.


ami a beillesztett képeket illeti: off-line csak a kezdő képet raktam fel, amit aztán át kellet rakjak a localhost címről a www címre (FTP-vel másoltam át a képet egy képek mappára a serverre). szerencsére még nincs meg a többsége a képeknek, így még nem kellet sokat töltögetnem. de lassan majd meglesz a képanyag, galériákat kell majd berakni és akkor igencsak jól jön majd az egyszerűbb feltöltés.

szerintem a wp-hez képesti relatív elérési út volt elcsúszva…


'mindkil' wrote on '2010-02-25:
Webalap
Megnéztem a weblapjukat ... jó drága tárhelyeket adnak. Az enyémek harmadannyiba kóstáltak :o És a domain regem is kb. annyival volt olcsóbb.

Akkor vagy rá kellene keresni az adatbázisban a gépeden volt/van elérési útjára - hátha, bár nem hiszem, mert a WP-t már a szerveren telepítetted.

Vagy szolgáltató hiba…

Vagy mégiscsak nálad a hiba.Ez utóbbiakat úgy tudnánk kiszűrni, hogy például ha kérsz/adok neked egy aldomaint és FTP hozzáférést (+külön adatbázis) - átköltözteted a WP-t, és így max. 1 órás melóval kiderülne, kinél van a hiba.

kipróbáltuk nálam, a Hostgator szerverén remekül működött. A ludas a mostani szolgáltatója.

aranyos… drága és még nem is müködik? :o :blink: