1.A médiába feltöltöttem egy word dokumentumot, de az oldalon csak a melléklet neve jelenik meg “aláhúzva”( nem tudom sajnos az igazi nevét), és ha arra rákattintok akkor nyílik meg csak a doc. Próbáltam már felirat-leírás nélkül, és azzal, többször letöltve,a doc. nevét ékezet nélkül elmentve. - de ua a végeredmény. Mit kellene tennem, hogy jó legyen? Segítsetek légy szíves!
2. Létezik e valahol egy “használati utasítás” a wp. sablonokhoz amely mankó lehetne számomra?
Elnézést, a kezdő kérdésekért és előre köszönöm a segítséget!
Iffy
1.
- Megnyitod a dokumentumodat a szövegszerkesztőddel a saját gépeden,
- Ctrl A
- Ctrl C
- Belépsz a Wordpress oldaladra, majd az Új bejegyzéshez (vagy bejegyzés szerkesztéséhez)
- A vizuális szerkesztő üzemmódban megkeresed a W ikont és rákattintasz
- A feljövő ablakban Ctrl V (tehát ide másolod, nem pedig közvetlenül a szövegmezőbe!!!), majd Beillesztés
- Tetszőleges módon szerkeszted, formázod, majd mented.
- Megnézed és örülsz!
2.
Milyen használati útmutatóra gondolsz? Minden sablonhoz a szerző oldalán általában található telepítési és használati útmutató, sokszor még fórum is.
Egyébbklnt pedig a Google, és a WordPress Codex az ajánlott irodalom.
Nekem kép feltöltésével adódott gondom most. A médiatárba a számítógépről nem tölti fel a képet, bár utána kiírja a kép linkjét, ha pl. bejegyzésbe illesztés után rákattintok a kép (helyének) szerkesztésére és megnézem a kép elérési útját. URL-ről feltöltve simán működik, de se bejegyzésben a gépről feltöltéskor, se a Média menüpontnál új file feltöltése után egyszerűen nem tölti fel, és hibaüzenetet sem ad, hogy valami nem tetszene neki. FTP-n csekkoltam, természetesen a kép URL-jében jelzett mappában sem található a kép. Viszont, amikor bejegyzésbe illeszteném gépről feltöltve, ott is kiírja: a kép elérési útja http://…/uploads/2011/01/
Erre van bárkinek valami ötlete?
Nekem kép feltöltésével adódott gondom most. A médiatárba a számítógépről nem tölti fel a képet, bár utána kiírja a kép linkjét, ha pl. bejegyzésbe illesztés után rákattintok a kép (helyének) szerkesztésére és megnézem a kép elérési útját. URL-ről feltöltve simán működik, de se bejegyzésben a gépről feltöltéskor, se a Média menüpontnál új file feltöltése után egyszerűen nem tölti fel, és hibaüzenetet sem ad, hogy valami nem tetszene neki. FTP-n csekkoltam, természetesen a kép URL-jében jelzett mappában sem található a kép. Viszont, amikor bejegyzésbe illeszteném gépről feltöltve, ott is kiírja: a kép elérési útja http://...../uploads/2011/01/
Erre van bárkinek valami ötlete?
Megvan az ok. Más tárhelyre költözés miatt megváltozott az uploads könyvtár elérési útja. Feltöltött mindent, csak nem oda, ahova vártam... :)
Üvözletem!
Segítségre lenne szükségem, az alábbi problémával kapcsolatban. Fel szeretnék tölteni egy képet a médiatárba. A feltöltés úgy néz ki mintha zökkenőmentesen megtörténne, de a végeredmény a mellékelt képen látható.
A mappák jogosultságait ellenőriztem, írható, olvasható(777) ahogy kell. A telepített WP verziója:3.04_Hu, Gorgon sablonnal (bár már próbáltam többet is) de mindegyiknél fennállt ez a probléma.
Nem ingyenes tárhelyen van az oldal, saját fizetett domain. Megfelelő PHP és Sql van telepítve. Ettől az “apró” problémától eltekintve minden más tökéletesen működik.
u.i.:Próbáltam manuálisan FTP-n feltölteni az uploads mappába is képeket, de nem látszanak a médiatárban mégsem.
Ha bár ki tudna valami okos ötlettel szolgálni, szívesen venném.
Köszönöm, szép napot!
Szia
Php handler-ek hogy vannak beállítva?
mellékesen, ha el akarsz rejteni valamit akkor ne így csíkozd ki: speciautosbolt.hu
de mind1…
Nekem olyankor csinált hasonlót, amikor a Beállítások/Média pontban az uploads könyvtár nem volt pontosan megadva. Pl. miután átköltöztem más tárhelyre, változott a root könyvtár neve, így az egész elérési út rossz volt a régi szerint.
Megoldódótt, köszönöm. Jogosultsági probléma volt. 777 vs 775. 775 is winner
de látod? legalább normális a webserver… azt nem szeretné ha akárki írhatna kívülről a könyvtáradba
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de sajnos nem találtam ennél megfelelőbb témát a kérdésemhez, ha van és nem láttam akkor bocs.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik fájl módosításával lehetséges a 2MB-ot média feltöltési limitet bővíteni?
Előre is köszi a választ!
semelyikkel.
vegyél egy domaint és fizess meg egy rendes tárhelyet, ahol te magad kérheted a szolgáltatótól a limit beállítását. :rolleyes:
Vettem domaint és megfizettem egy rendes tárhelyet, fel is töltöttem a megadott mappába, de nem találom meg a médiatárban. Mivel sok hasonló youtube videót találtam a neten gondoltam nem kérdezek nagy hülyeséget
hú.
fussunk neki még egyszer!
- normális tárhelyen a fájlkorlát állítása kérhető a szolgáltatótól, de semmiképpen sem 2mb alapból.
- a médiatárat nem lehet ftp-n feltölteni, azt wp-n keresztül kell.
- ha mégis ftp-vel töltöd fel, akkor viszont ugyanazt az elérési útvonalat megadhatod http feltöltés gyanánt.
Igazából annyi volt a gondom, hogy zenét akartam beszúrni az oldalra. Aztán ezt nem tudtam elérni úgy, hogy ftp-n töltöm fel a számokat. Láttam youtube videón, hogy teszik be a médiatárból a zenét ami müxik. Csak, hogy én oda nem tudtam feltenni semmit a képeken kívül, mert a wordpress kiírta, hogy a feltöltési korlát 2MB-t. Ezt akartam feloldani mert láttam, hogy egy php fájl módosításával ez lehetséges. Viszont nem tudtam melyik az Ez még most is érdekelne.
Ellenben a problémát sikerült megoldanom mert a média menüpontot kibővítettem az Add From Server pluginnal. Ãgy már nagy fájlokat is tudok használni, ha ftp-ről töltöm fel. Jobban is szeretem, de még idegesít hogy miért nem tudok 2MB-nál többet feltenni wordpress feltöltéssel
Köszi a válaszokat!
A korlátot ne a wp-n kérd számon, hanem - ahogyan már Mano is írta - a szolgáltatóddal konzultálj.
Sziasztok!
A kérdésem nem teljesen idevág, de médiával kapcsolatos. A napokban vettem észre, hogy a “Média” résznél semmilyen csatolmány nem jelenik meg, csak ennyi:
“Nincs média csatolmány”
Fentebb az “Összes”, “Kép” stb résznél viszont ott van a szám, mennyi van feltöltve és az oldalon is gond nélkül megjelenik minden.
Mi lehet a gond?
Üdvözletem!
Nekem is egy hasonló problémám lenne, mint K4! kollégának. Ha az adminisztrációs felületen megpróbálok feltölteni egy fájlt, az alábbi hibaüzenetet kapom:
A feltöltött fájlt nem tudtam átmásolni /home/kscszekszardweb/public_html/files/2011/09.
A feltöltési könyvtár attribútuma alapból 755, de kipróbáltam 777-el is - az eredmény ugyanaz.
Feltételezem valami webszerver beállítást kellene módosíttatnom a szolgáltatóval, de megmondom őszintén gőzöm sincs, hogy mit írjak nekik, mit módosítsanak.
A tárhely phpinfo()-ja itt elérhető: http://91.146.167.202/xxx.php
Köszönöm előre is, ha valaki tudna segíteni!
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérek.
Nem tudok a médiatárba feltölteni, lásd hibaüzenet.
Arra tippelek, hogy a tárhely SSL/TLS titkosítása gátolja a feltöltést.
Tud a Wordpress SSL/tLStitkosítási műveleteket kezelni?
Ha nem, ftp-vel fel tudom tölteni a képeket?
Üdv és elre köszönöm,
Ãrpi
Warning: copy(/web/makkarpad/mackguitarworks.hu/www/wp-content/uploads/DSC03931.jpg) url=“http://www.mackguitarworks.com/wp-admin/function.copy”]function.copy[/url: failed to open stream: Permission denied in /web/makkarpad/mackguitarworks.hu/www/wp-admin/includes/file.php on line 348
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/makkarpad/mackguitarworks.hu/www/wp-admin/includes/file.php:348) in /web/makkarpad/mackguitarworks.hu/www/wp-includes/pluggable.php on line 866
Nézd meg hogy milyen jogosultságokkal van felruházva az uploads mappa szerintem. Lehet nem tud bele írni.
Köszönöm, ez megoldotta a problémát.
Ãtállítottam az uploads mappa kiterjesztését, hogy a szerver is módosíthassa, és ez volt a kulcs.
Köszönöm!!!