MailPress problémák

Sziasztok!(nem találtam direkt a mailpress-ről szóló topicot, csak a magyarosítást, ezért hoztam létre ezt)


Már régebben tárgyaltuk ezt a problémát, de azóta sem sikerült rá megoldást találnom.


Azt mondtátok, hogy elvileg 6000-7000 feliratkozónál nem kéne, hogy probléma legyen, de bizony nem megy ki az összes email, amikor körlevelet küldök minden feliratkozónak.

Néztem a batch módot, de hogy ott pontosan mit és hogyan kéne jól beállítani, nem világos, az sem hozott megoldást - próbálgatni meg ugye nem akarok x ezer felhasználót zargatva...

Mit érdemes bűvészkedni, hogy ez működjön?


Nem látom az összefüggést pl a "beállítások/MailPress változat wp_mail", és a "MailPress_connection_phpmail" és a "MailPress_connection_sendmail" pluginek között... A leírás nem túl bőbeszédű :(


Meg értelmes leírást sem találtam, bár igaz, hogy a google nem a barátom...
Ha valakinek van működő mailpresse, küldene nekem pár screenshotot a beállításaival? Hálás lennék minden segítségnek.

Köszi,


Balázs

Szolgáltatónál rákérdeztél már erre a dologra? Nem biztos hogy meg van engedve ennyi levél egyszerre. Lehet hogy bizonyos időközönként bizonyos számú levelet lehet kiküldeni.

azt pedig egy cronnal tudod szabályozni… vagy végső eset: külső smtp sero…


'Efrud' wrote on '2009-12-21:
Szolgáltatónál rákérdeztél már erre a dologra? Nem biztos hogy meg van engedve ennyi levél egyszerre. Lehet hogy bizonyos időközönként bizonyos számú levelet lehet kiküldeni.
Ezért kérdeztem, hogy a mailpress batch-ét hogyan kell használni, mert 5 levelet sem tudtam batch módban teszt jelleggel elküldeni - hát még x ezret...
Quote:
azt pedig egy cronnal

He?

Quote:
vagy végső eset: külső smtp sero..

Hö?

----

Akárhogy is: van olyan valaki itt, akinek működik a mailpresse 5-10.000 -es címlistákkal, és tud rá hírlevelet küldeni? Egy láda sör-t vagy üccsit szívesen felajánlok a segítőknek... :)

Az a baj, hogy nem látom át, hogy mi a probléma, és mi lenne a megoldás.


A szolgáltatóm a tárhely.eu, ugyan stabilak meg minden, de az email küldéssel rengeteget szívok.


Pl a MaimMan-t (levelező listát) használom arra hogy, emaileket küldjek ki, de még itt is több hetes késéssel küldik ki a leveleket. Pedig nem olcsó a tárhelyeu...

Másik megoldás: tudtok olyan tárhely szolgáltatót, aki profi, céges oldalakat is bír, és jó az ügyfélszolgálatuk és rendben megy náluk minden?


Mivel nekem ezekből a hírlevelekből nincs közvetlen profitom, ezért nincs rá keretem, hogy havi 40-50e forintot kiszórjak mondjuk egy mailmaster-re vagy hasonlóra.

Köszi mindenkinek,


Balázs

Új probléma, ez már közel fog állni hozzátok. :slight_smile:Szóval, van egy tárhely, a public_html/csillagekszer.hu/ -ra van beállítva a csillagekszer.hu oldal, amin ma aktiváltam a mailpress plugint.

A TESZT (és így az SMTP) beállítások rendesen működnek, tehát a levélküldés okés!

(a public_html -re van állítva a csillagbolcselet.hu, ahol a működő mailpress megy minden gond nélkül)A következő problémáim vannak:


 1. az oldalon elhelyezett feliratkozó widget -tel nem lehet feliratkozni, csak kiírja a “Betöltést”, a végtelenségig


 2. A “Levelek/sablonok” oldalon nem tudok sablont kiválasztani (a default az alapból be van állítva), de ha BÁRMELYIKRE rákattintok, akkor “Error 404 - Not Found” oldal jön be.


 3. Ha kézzel felírtam teszt jelleggel egy felhasználót, aztán azt NEM TUDOK KITÖRÖLNI, se kikapcsolni… úgy tesz, mintha megcsinálná, de nem csinálja meg egy frissítás után.


 4. A “Levelek” oldal tök üres volt, a teszt levelek nem kerültek bele, meg a kézzel felírt felhasználóknak menő levelek sem.

  De, ha az “új levél”-lel küldtem levelet, azt el is küldte, és bele is került a “levelek” közé.


 5. Nem tudok új email “levelező létrehozni” - rákattintok a “hozzáadás a listákhoz” -ra és nem történik semmi.

  Na, ez mi lehet? Logban nem látok semmit.  Fura, hogy látzsólag egymástól tök független dolgok nem mennek - de gondolom egy oka van?

  Köszi mindenkinek,

  Balázs

Oké, megvan a megoldás. :slight_smile:

Jogok.

Üdv!Az elmúlt napokban vettem észre, hogy amikor új regisztrálóként akar valaki beregisztrálni a honlapomba, akkor ezt a hibát üzenetet kapja:

Eddig rendesen működött…

Code:

Warning: is_writable() [function.is-writable]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/web/) in /web/.../.../wp-content/plugins/mailpress/mp-includes/class/swift/preferences.php on line 15Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /web/.../.../wp-content/plugins/mailpress/mp-includes/class/swift/preferences.php:15) in /web/.../.../wp-includes/pluggable.php on line 868
És ezt a mailpress kreálja, mikor kikapcsolom a mailpress-t akkor lehet normálisan regisztrálni...

Tapasztalt valaki hasonlót mailpressel?


Tud valaki megoldást a problémámra? :(


Előre is köszönöm a segítséget!

Bob

Lehet, hogy az új mailpress verzióban van a hiba?

Valamit beszerkesztettél mégiscsak, lehet, hogy korábban, de most esett hanyatt tőle.

Távolítsd el mindenestül, és telepítsd fel, mintha most találkoznál vele először.

Az az alaphelyzet, hogy minden új cikkről értesítést küld a MailPress a feliratkozóknak.Speciel a mai cikkről olyan értesítőt küldött, ami a webmail rendszerekben (freemail, upcmail) még rendes kis html levélnek néz ki, de mire letölti a Thunderbird vagy az Outlook Express, addigra 1. nem jelenik meg a feladó 2. csonkolódik a cím 3. A remek forráskód olvasható bennük. Valakinek valami ötlete?És ha a bejegyzésnél teszt levelet küldök, akkor újra és újra ugyanez az eredmény, más sablonokkal is. Viszont más bejegyzésekből meg pop3 után olvasható verziót csinál.Áhh, megyek át valami hírlevélküldő ajánló topikba… Csak sajnos egy csomót már kipróbáltam :frowning:

További rejtélyes megfigyeléseket tettem: A cím hosszától függ, hogy html vagy kódkáosz levél érkezik. De ez csak a publikált cikkekre érvényes. Vagyis ha eléggé lerövidítem a cikk címét, (ami a tárgyba is bekerül) akkor minden szép és jó. Pff.

De mikor először gyanakodtam erre, akkor egy vázlat státuszú cikk címét irdatlanra növeltem és küldtem róla próbalevelet, az meg jól jött meg.

Elnézést, mára már ez lesz az utolsó, de azóta a localhostról is próbálkoztam, ott meg bármilyen hosszú címmel remekül ment minden. Ebből meg az következett, hogy átállítottam smtp kapcsolatra phpmail helyett az eredeti helyen és láss csodát, minden OK.

Szóval valahogy a phpmail csinálta a galibát, de most akkor mi legyen? Ha - adja isten - sok feliratkozó lesz, jó az nekem, hogy az internetszolgáltatóm smtp szerverét használom?Vagy van valakinek elképzelése, hogy a fenti szimptómák hogy függenek össze a phpmail kapcsolattal?


'kbkuno' wrote on '2010-01-13:
Oké, megvan a megoldás. :)
Jogok.

Mi volt a megoldás mert nekem is ez a problémám

'kovipeti' wrote on '2010-02-17:
Mi volt a megoldás mert nekem is ez a problémám
Jogosultságok a könyvtárokon. Mindenhol legyen 755.

hol tudom ezt beállítani?

googleben találtam: http://www.enimbra.com/hungary/hu/kb/SA1001 // lent

Köszi sikerült az FTP beállítás de még mindig folyamatosan a betöltést írja ki www.egerfa.hu

De nem is értelek: miért kellene a könyvtárra jogosultság a levélküldéshez? és miért tölt a widget (?) már akkor mikor betöltöttem az oldalt a gombhoz pedig nem nyúltam még?!

Kovipeti! A Google Chrome böngésző azt magyarázza nekem, hogy a webhelyed (www.egerfa.hu) megtekintése árthat a gépemnek. Nem tudom, hogy mennyire túlóvatoskodó. Szerintem nézz utána. Ha kéred, a részletes üzenetet is beidézem, hogy mit vél gondnak.

Kovipeti: ezt irta ki a Google Chrome:“Figyelmeztetés: A webhely megtekintése árthat számítógépének.

A(z) egerfa.hu webhely pub.gamerteam.hu webhelyről is tartalmaz elemeket, amely ártalmas programokat is tárol – olyan szoftvert, amely árthat számítógépének, vagy engedélye nélkül műveleteket végezhet. Ha csak meglátogatja a kártékony programot tartalmazó webhelyet, már az is megfertőzheti számítógépét.

Ha részletes információt szeretne az elemekkel kapcsolatban, nyissa meg a Google Diagnosztikai oldal - Biztonságos böngészés oldalát az alábbi részére: pub.gamerteam.hu.

További tájékoztatás arról, hogyan védheti meg magát a kártékony internetes szoftverek ellen.”