MailPress Magyarosítás

Az előző bejegyzésemben található eredeti trükk forrásának egy sorát én javítottam is magamnak, így WP gyereksablonnal is működik:

$my_path = get_stylesheet_directory() . '/' . $folder;$my_path = get_stylesheet_directory() . '/' . $folder;

'HabaGfx' wrote:

Szia Potyka!

A MailPress sablonfájlokban vannak a szövegek, amik vagy egyszerű php sztringek,...

Szia!

Köszönöm az útbaigazítást a trükköt meg csináltam,de a fájlok átmásolásával nem magyarodott a téma.

Ha jól értettem akkor a dolgom annyi lenne hogy a template mappában található fájlokat tehát mail,post,comments.stb fájlokat átmásolom a twentyteleven mappába? Úgy ,hogy az eredetieket meghagyom pl:loom,loop.stb?

Szia Potyka!

Bocsi, “a lényeget kihagytam”, de úgy látom kapisgálod, szóval:

A sablonfájlokban átírod magyarra a sima php sztringeket, a __() és _e() stb. gettext függvényekkel kiíratott sztringek magyar “ferdítéseit” meg pl. poedit és a .po fájl segítségével lehet átfogalmazni és .mo fájlba menteni.

Akár 2 módszer is lehet:

1. a saját _template sablonban írod át a szövegeket, és akkor nem kell másolgatni fájlokat, és több gyereksablont is csinálhatsz hozzá

2. meghagyod az eredeti _template fájlokat, és a saját sablonod mappájába átmásolod a szükséges fájlokat és azokat “magyarítod”

Bizonyos fájlokat nem is muszáj módosítani, hacsak nem akarsz kivenni/hozzátenni dolgokat (pl. _loop.php, _loom.php, mail.php).

Hogy melyik sablon fájl mire való az a nem túl bőbeszédű hivatalos doksiban is megtalálható, és itt van zanzásítva:

• hírlevél esetén: feliratkozás - new_subscriber és confirmed, hozzászóláshoz - comments, bejegyzéskhez - single, daily, weekly, monthly, singlecat, dailycat, weeklycat, monthlycat

• “WP rendszerlevél” esetén: moderate, changed_pwd, new_user, retrieve_pwd, reset_pwd

• MP űrlapokhoz: form_*

Ezekből a new_subscriber, confirmed és a single a legfontosabbak, a többit Neked kell szelektálni attól függően, hogy mire van szükséged,

de célszerű egyúttal rendberakni minden sablonfájlt, amire csak szükség lehet a jövőben.

Megjegyzés: nekem is csak most tűnt fel, hogy pl. 'twentyeleven' text domain-t, azaz a WP Twenty Eleven sablon fordításait is felhasználja a MailPress Twenty Eleven sablon, onnan is vesz/vehet magyar szövegeket (ami jó dolog, de felvet 1 kérdést: hogy ha nem az az aktív WP (szülő)sablon, akkor mi van?)

Remélem így már tisztult a kép, ha mégsem, akkor kérdezz nyugodtan.

Megint sikerült kihagynom valamit:

A MailPress / Sablonok admin oldalon tudod ellenőrizni, hogy a bekapcsolt MailPress sablonod hol található, és az használ-e szülő sablont, és ha igen, akkor az hol található.

Hogy ha működik a javasolt trükk (amiben ugyebár a $folder változóban meg kell adni a saját mailpress sablon “főmappád” nevét, ami az aktív WP sablonod mappájában található), akkor a fenti oldalon a megfelelő elérési útvonalakat kapod.

A plaintext sablon fájljait is érdemes hasonlóan módosítani, fordítani, mint a HTML sablonban, bár rémlik, hogy tudsz saját plaintext “verziót” is csinálni egy (HTML) sablonon belül, csak legyen plaintext almappája és tartalmazza a plaintext sablonból átmásolt, módosított fájlokat (ezt még nem próbáltam).

Valahogy így fog kinézni a wp-content/themes mappa (alap elnevezésekkel):

• sablonom (nyilván ez a saját WP sablonod mappája)

…- mailpress-themes (ez lesz a $folder változó értéke is!)

…- _template (MailPress szülősablon)

…- plaintext (egyszerű szöveges levélsablon, hasonlóan kell módosítani, mint a HTML sablonfájlokat - lehet, hogy érdemes az alá mozgatni…)

…- twentyeleven (MailPress gyereksablon - HTML sablonfájlok)

• twentyeleven

• twentyten

Na szóval áttanulmányoztam és meg is csináltam a fordításokat is remek lett,Köszönöm!De valamitől az Email cím visszavonás rész angol lett néztem a po-fájlt és tökéletes magyarra van fordítva de mégis angol.Továbbá amit nem tudok még,hogy ha feliratkozok egy hírlevélre amit ki küld linket azt elfogadom de a keresésbe dob be és oldalt nem talál,bár ettől függetlenül elfogadja a regisztrálást ,de ha mondjuk más regisztrál hírlevélre annak már nem ennyire egyértelmű.

A “Leiratkozás/Feliratkozás kezelése” (Manage your subscription) link szövege eredetileg a twentyeleven/footer.php fájlban található:

args->unsubscribe)) { ?>

<div classes(‘mail_link’); ?>>

<a href=’{{unsubscribe}}’ classes(‘mail_link_a a’); ?>>Manage your subscriptions

A hírlevél feliratkozás kezelése oldal a MailPress beállítástól is függ (Beállítások - MailPress - Alapbeállítások - Feliratkozás kezelése):

- 'Alapértelmezett MailPress oldalon' - ez egy automatikus MailPress által generált oldal, jó hosszú linkkel (.../wp-content/plugins/mailpress/mp-includes/action.php?action=mail_link&del=...)

- 'Megadott oldalon' - egy már létező oldal azonosítóját kell megadni, aminek a sablonmintája "MailPress", de ehhez először át kell másolni (és a sablonhoz kell igazítani) a plugins/mailpress/mp-content/xtras/pt_MailPress.php fájlt az aktuális sablon mappájába

- 'Megadott kategória oldalon' - ez hasonló megoldás mint az előző, de ezt még nem is próbáltam

Én a 'Megadott oldalon' megoldást szoktam inkább használni, mert így több lehetőség van hozzáigazítani az adott WP sablonhoz a hírlevélkezelés kinézetét.args->unsubscribe)) { ?>

<div classes('mail_link'); ?>>

<a href='{{unsubscribe}}' classes('mail_link_a a'); ?>>Manage your subscriptions

A hírlevél feliratkozás kezelése oldal a MailPress beállítástól is függ (Beállítások - MailPress - Alapbeállítások - Feliratkozás kezelése):

- 'Alapértelmezett MailPress oldalon' - ez egy automatikus MailPress által generált oldal, jó hosszú linkkel (.../wp-content/plugins/mailpress/mp-includes/action.php?action=mail_link&del=...)

- 'Megadott oldalon' - egy már létező oldal azonosítóját kell megadni, aminek a sablonmintája "MailPress", de ehhez először át kell másolni (és a sablonhoz kell igazítani) a plugins/mailpress/mp-content/xtras/pt_MailPress.php fájlt az aktuális sablon mappájába

- 'Megadott kategória oldalon' - ez hasonló megoldás mint az előző, de ezt még nem is próbáltam

Én a 'Megadott oldalon' megoldást szoktam inkább használni, mert így több lehetőség van hozzáigazítani az adott WP sablonhoz a hírlevélkezelés kinézetét.