Magyar fordítás telepítéséhez észrevétel

Sziasztok. 4.4-es php, angol 2.1-es wordpress-re telepítettem a magyar fordítást.

Elolvastam a phpjavitas fájlt, a nem megjelenő magyar fordítás bekapcsolásához végrehajtottam a javaslot változtatást, sajnos eredmény nélkül.Kísérletezni kezdtem, és rájöttem a saját hibám megoldására: a wp-config fájlt NEM szabad unicode kódolású fájlként menteni, mert a 15. sor WPLANG körüli aposztrófokat nálam a szerkesztőm két karakteres unicode karakterként mentette.Megoldásom: mc, ami nem unicode-os volt nálam, sima aposztrófokat WPLANG és a nyelv string köré, és ment a magyar fordítás.Javaslom ezt a telepítésnél valahol feltüntetni, mert az új linuxokon tudtommal mindenhol unicode lesz, és más is beleeshet abba, hogy a szerkesztője unicode-os fájlként menti a config fájlt.Sziasztok, Balázs

Szerintem itt másról van szó.

Ha a config.php fájlt utf-8 kódolással is mented le, az aposztróf az aposztróf marad. Az a “normál” tartományban van, ezért nem kell két bájton ábrázolni. A baj akkor következhet be, ha a Telepítési útmutatóból kopizod ki a sort és azt másolod be a fájlba. Ugyanis a wp szerkesztője átkódolta a normál aposztrófokat mittudoménmire. Na, az már lehet, hogy 2 bájtos lesz. Ergo nem kell ilyet tenni smile.gif De persze ezt megakadályozandó lecseréltem a problémás karaktereket, ezentúl akár kopizható is.

Javíts ki, ha tévednék!Üdv és kösz az észrevételt!

Sziasztok!

Segítséget kérnék én is tőletek!

Most telepítettem a WP 2.1.2-t (a hivatalos honlapról töltöttem le).

A magyarítást pedig innen szedtem le. Mindent úgy csinálok ahogy le van írva, ennek ellenére angol marad. (kivéve a tinymc-t az magyarrá változik)Már túl vagyok azon hogy leszedem és újra felteszem az egészet, adatbázis törlés, stb, de nem megy.Annyi van még hogy egy aldomain-t csináltam és arra tettem fel a WP-t.SEGÍTSETEK!

a gettext.php-ben is megcsináltam a módosításokat, de nem megy…

És a wp-config.php ben?

persze, megvolt…

ami a magyarító készletben van az mit jelent?

mármint ez a gettext.php-ben az a nagy INT szám, a $MAGIC1 és $MAGIC2?


'bucsupe wrote:

Már túl vagyok azon hogy leszedem és újra felteszem az egészet' date=' adatbázis törlés, stb, de nem megy.[/quote']


Oh, nem kell ennyire drasztikus eszközöket bevetni smile.gif

Õszintén megmondom gőzöm sincs mit csinálnak a MAGIC számok, de amikor nálam sem működött és bóklásztam a forrásban, akkor megtaláltam a forrássori kommentet (és még valami instrukciót) és akkor és ott és azon a php verzión nekem az jelentette a megoldást. Nem egy generális problémamegoldás, de bizonyos helyzetekre működik. Az utóbbi időben pl. nekem módosítás nélkül is műxik minden.

Egy kérdés merült még fel bennem: az .mo fájlt binárisan ftp-zted fel?

a gettext.php-vel már mindent csináltam. a kommenteket kitörölgettem és a párját kikommenteztem (egyébként ugyan az a két szám csak egyik hex-ben a másik meg dec-ben)

van a megjegyzésben egy hivatkozás egy oldalra. ott olvastam és az ott lévő dolgokat is beleírtam, de semmi.

binárisan ftp-ztem, persze.ja a php verzió a szerveren 5.2.1

nektek milyen php verzió van?

egyébként hogyan működik ez a lokalizációs módszer amit a wp használ?

azt látom hogy az mo fájlok valamiféle “tárgykódok”.

Nálam 4.4.4 fut.

Kvázi ugyanúgy működik, mint a normál php-s gettext, csak valamiért egy saját verziót használnak.

Nem találtad meg a hiba okát azóta sem?

Sziasztok!WP 2.1 et frissítettem 2.1.2 -re, az admin felület magyar maradt, a normál oldal angollá változott. a wp-config.php-ban


Code:

define ('WPLANG', 'hu_HU');

van megadva.


http://blog.mysterygang.com az oldal címe.


Egyenlőre nem találom a megoldást...

előre is köszönöm a javaslatokat4

PZ

Megoldottam… a backupból visszatöltöttem az aktuális theme-t, és jó lett.

Halihó!

A segítségeteket szeretném kérni!

Telepítettem a magyar WP 2.1-et a CWI-s ingyenes tárhelyemre, minden működik nagyon jól, csak nem magyar :frowning: A telepítés első két-három oldala magyar utána pedig minden angol, az oldal is és az admin felület is. Végignéztem a telepítési útmutatókat, de nem találom a hibát! wp-config is olyan mint aminek lennie kell! Mit tegyek?


nvszekcio wrote:

Halihó!


A segítségeteket szeretném kérni!


Telepítettem a magyar WP 2.1-et a CWI-s ingyenes tárhelyemre, minden működik nagyon jól, csak nem magyar :( A telepítés első két-három oldala magyar utána pedig minden angol, az oldal is és az admin felület is. Végignéztem a telepítési útmutatókat, de nem találom a hibát! wp-config is olyan mint aminek lennie kell! Mit tegyek?

Heló!

Ugyanez volt nekem is, nálam ez volt a megoldás: Ha totalCommanderrel töltöd fel és be vankattintva a fájlnevek kisbetűsre alakítása, akkor a "HUhu" ból "huhu" lesz. Egyszerűen nevezd át, vagy ne így töltsd fel.

Remélem használ.


Norbert

Sajnos nem ez lehet a hiba, a wp-configban is hu_HU szerepel és a .mo fájl is hu_HU.

olykor az .mo fájl nevében benne van a verzió is, ilyenkor azt is bekell írni a configba. nem ez lehet?

Nem, a mo nevében nincs verziószám, csak ennyi: hu_HU.mo! Ez van a configban is. Már kipróbáltam egy az egyben fordítani az összes php fájlt, de akkor meg az ékezetes karakterek nem jelennek meg, meg amúgy is időigényes.

Két hetembe telt mire integráltam a Wp-be a Gallery2-t, a WPG2 pluginnal. Sokat szenvedtem vele, ingyenes tárhelyeken csak a CWI-n megy a Gallery2. Erre meg egy ilyen kis apróságon elbukom :frowning: Egyszerűen nem tudom, hogyan varázsolhatnám magyarrá… Feltettem a magyar K2 témát is, de az sem akar magyarul beszélni.

Üdv!Nekem is a telepítéssel vannak gondjaim: extra.hu-n van a blog, a telepítést elvégzem, minden buktatót ellenőrzök (az aposztrófoktól a gettext.php-ig, kisbetű, nagybetű, bináris, stb…) és mégsem jó (illetve csak egyes részek, az admin dolgok válnak magyarrá). Mit lehet tenni? Előre is köszi.

Én azt mondom mindenkinek, hogy felejtse el az ingyenes tárhelyeket, mostmár 7000-ért is van normális, saját domainnal tárhely. (3 éve még sokkal drágább volt), ennyit ha céges oldal akkor muszály megérjen egy évre, ha hobbi-blog, akkor meg ennyit költsön az ember magára,

nem?

Bocs ha offtopic vagyok, de sokszor olvasom, hogy gondok vannak az ingyenes izéken…