hááát, egy kis barkányolással /plusz fix szélességű table berakásával/ megoldódott a problémám. de azért továbbra sem értem miért vannak ilyen különbségek a böngészők között! :o
ma kedvem támadt a lightboxhoz… van sok féle mindegyiknek megvan a baja. először is a wordpress.org -on levő lightbox plugin nem működik, legalábbis nálam 2.3a alatt. helyette a már előbbiekben is említett zeo oldaláról érdemes letölteni. nem értem ez miért nincs a wordpress.org-on???
nekem a régebbi verzióban http://zeo.unic.net.my/notes/wp-lightbox-js-wordpress-plugin/ jobban tetszik, hogy bárhova click a képen bezárja azt. először nem tetszett, de aztán néhány túlméretes képnél rájöttem, hogy macerás odagörgetni a close-ra.
ami nem tetszik, hogy egy lapnál szélesebb megjelenítésnél nem lesz sötét a teljes háttér.
tud valaki megoldást rá?
ha feljebb olvasol, nekem is volt hasonló gondom [WP lightbox 2 (0.6.2)] de csak IE alatt.
szerintem a css-ben lévő body div szélessége nem engedi neked sem, hogy a lightbox ezen értéken túl is feketedjen…
de miért nem az egész bodyval csinálja miért csak egy divvel?
Üdv mindenkinek!
Szóval a legújabb wp van fönt a régi WP lightbox JS 0.8.2 tökéletesen működik fölmásol bekapcsol kis gomb megjelenik és kész lehet is használni! Gondoltam telepítem a 2 verziót pontosabban Lightbox v2.03.3. Fölmásol bekapcsol de a kis gomb persze nem jelenik meg. A wordpress.org-ról szedtem le http://wordpress.org/extend/plugins/lightbox-2-wordpress-plugin/installation/ és itt még ír valamit amit nem értek pontosabban ezt: “Add a rel=“lightbox” attribute to any link tag to activate the lightbox or rel=“lightbox[roadtrip]” for image set” A kérdés az van köze ennek a mondatnak a problémámhoz vagy nincs? A WYSI be van kapcsolva de a régi így is működött és egy fönti hozzászólásban a 2-sel is működik! Tudja valaki a megoldást???
Előre is köszönöm!
A "rel=“lightbox” azt jelenti, hogy nem WYSI, hanem kódnézetben, miután beszúrtad a képet, az egy formában jelenik meg. Ide kell beszúrnod a fenti attributomot. Valahogy így:
Kicsit későn válaszoltam, most nézem… 
Nekem is lenne egy kérdésem. Eddig clearboxot használtam, de most áttérek a Lightboxra. Feltettem, működik, egy gond van. Tíz post van egy oldalon, és ha mind a 10 postban van esetleg kép LB-al, akkor galériaként jelenití meg. Na, szóval, hogy ha egy képre rákattintok, azt írja ki, hogy pl. 2/10. Hogy lehetne megoldani, hogy ne így jelenjen meg?
Hú, remélem érthető… :S
Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Remélem nekem is tudtok segíteni, bár csak közvetetten van a lightboxszal problémám.
Letöltöttem, feltöltöttem, aktiváltam.
Azt is vágom, hogy a visual szerkesztőnél meg kellene hogy jelenjen valami gomb, meg azt is tudom, hogy elég kiegészíteni a kódot annyival, hogy rel=“lightbox”.
Igazából az az én problémám, hogy valamiért így gyárilag nem látszik a wp eredeti visual szerkesztője, anélkül meg nem vagyok túl nagy májsztró. Megoldást még nem találtam rá, csak annyit, hogy felraktam ezt a wysizé plugint, viszont a lightbox meg akad vele. Illetve működik vele, nem lenne tragédia, csak amikor én kiegészítem a kódot a rel=“lightbox”-szal, akkor fogja magát és szépen önkényesen kitörli onnan.
Szóval szerintem arra lenne csak szükségem, hogy az eredeti visualszerkesztőt valahogy elővarázsoljam…
Remélem tudtok segíteni!!!
Előre is köszönöm,
Judit
http://kiddo.extra.hu
semmi koze a lightboxnak a visualhoz, es a wp szerkesztoje is szepen kiveszi az altala foloslegesnek itelt html tagokat max filter allitassal tudsz ezen modositani, vagy nem hasznalod a visualt
ajanlom amugy a kovetkezo plugint: http://blog.japonophile.com/flexible-upload/
jobb mint a beepitett feltolto es szepen kezeli a kulonbozo lightbox klonokat is (=
Sziasztok!
Nem tudom, használja-e valaki a WP Lightbox Plus névre hallgató plugint, az én blogomon ez a verzió üzemel, és egy kis problémám akad vele, ami valójában nem új jelenség, de mostanában kezdett csak zavarni.
A NextGEN gallery legfrissebb verzióját használom, előtte kézzel linkelgettem a képeket és az effekt felmondta a szolgálatot, ha a rel-t az alábbiak szerint adtam meg (ahogy a nextgen is ajánlja):
rel=“lightbox[%GALLERY_NAME%]”
Kizárólag úgy működik a dolog, ha a puritánabb, rel=“lightbox” kódot használom, de ezzel ugye elvész a galériában való lépkedés lehetősége. Gondolkoztam azon, hogy lecserélem az effektet, de úgy általában elégedett vagyok vele, tetszik, hogy kinyújtja az ablak széléig a képet és ha akarom, megmutatja eredeti méretben is, de lépni sajnos nem tudok. Ez a három tulajdonság kutatásaim alapján egyik képmegjelenítőben sem létezik egyszerre, ezért örülnék, ha valahogy meg lehetne javítani a helyzetet.
Gondoltam arra is, hogy írok a fejlesztőnek, de egy éve hozzá sem nyúlt a pluginhoz, szóval egyelőre inkább itt próbálkozom. 
Előre is köszönöm, hogy végigolvastátok, meg a javaslat(okat) is, ha van(nak) 
Misu
Sziasztok!!
Nagy szivességet szeretnék kérni! Nagyon béna vagyok a honlapszerkesztésben viszont nagyon szeretném csinálni, az oldalamon a Lightbox-ot szeretném használni de egy kukkot se értek a telepítéséből, nagyon megköszönném ha valaki segítene és érthetően leírná hogy működik.
Előre is köszi
Wordpress-ed van?
Van de használni azt se tudom…
akkor, szerinted. de most komolyan.
nem lehetséges esetleg.
az. hogy előbb tanuld meg az alapokat?
és aztán lépj tovább?
hm?
szerinted?
őszintén!
kezed a szívedre.
bármelyik.
és úgy mondd.
vagyis írd!
persze tudom én nagyon jól
nem nagyon vannak olyan honlapok ahonnan télleg meglehetne tanulni, viszont csinálni meg szeretném
hallom szavaid mögött a bizonytalanságot.
nincs olyan, hogy nincs.
mert van.
de. ha nem keresed, ha nem fordítasz rá időt, ha nem is akarod megtudni, mert neked már a végleges és kész honlap kell, akkor el kell keserítselek.
Legalább ne keserítsd el, Mano!
Te is tedd a kezedet a kezedre, és úgy írd meg: ezek a csodálatos AOL és KN oldalak a legelső oldalaid? És örültél volna neki, hogy frissen, fürgén, ügyesen meg tudtad volna csinálni elsőre?
Neeem?

Mr Wolf
Én nem elkeseríteni akartam, csupán ráirányítani a figyelmét arra, hogy mivel kéne foglalkoznia ahelyett, hogy az álmait kergeti.
Lehet, hogy a Földre való lerántásakor jobban becsapódott volna?
Egyértelmű, hogy nem az AOL és a KN az első oldalaim, de előtte legalább megtanultam mi is az a HTML… 
Deeee!
És gondolom, nem, sőt, biztos vagyok benne, hogy ezzel sokan mások is így voltak. Ez már csak így működik.
Megoldottam és működik…
Sziasztok!
Valaki találkozott már az alábbi problémával?
Van 2 oldal…ugyan úgy lightbox 2 plugin van feltelepítve, ugyan úgy postok…annyi különbség, hogy az egyiknél egy postban mindig több kép van, a másikban csak 1-1 kép…annál az oldalnál, ahol több kép van,ha rábökök a kisképre, akkor feladja,plusz odarakja a prev next gombot,meg ha a képre kattintok,ugrik a következőre! De ez nem a postban lévő következő -az nem lennne baj- hanem egy teljesen máshol lévő kép! (erről van szó: www.ingatlan-hitel.hu