Legördülő felső menü

Sziasztok!Lázas honlap szerkesztésben vagyok, de egy ponton most elakadtam.

Van egy felső menüsorom (Nyitóoldal, Rólam, Kapcsolat stb…) és az egyes menüpontokat szeretném úgy megcsinálni, hogy ha rákattintunk, akkor egy legördülő ablakból lehessen almenük közül választani.

Ezek nála tulajdonképpen szerkesztésileg az oldalak és tudom, hogy létre lehet hozni aloldalakat, de nem jelennek meg a felső menüben.

HOgyan tudnám ezt kivitelezni?Előre is köszi a segítséget!


Code:

  Ez legenerálja neked HTML-outputban, hogy

  Code:  • első szülő-oldal   • első gyermek-oldal


   • második gyermek-oldal


  • második szülő-oldal   • első gyermek-oldal


   • második gyermek-oldal


  Aztán css-ben megformázod, hogy legördüljön. Pl. http://lightningw.com/cikk/valid-css-dropdown-menu/

  Köszönöm a segítséget…viszont én annál azért kezdőbb vagyok, mint gondolhatod…ezt hova kell beszúrnom?

  Előre is köszi!

  Értelemszerűen a header.php-nak arra a részére, ahol a menüt meg szeretnéd jeleníteni.

  …még ennél is kezdőbb vagyok. Megvan a header php, próbáltam beszúrni vhova de valahol a lap szélén jelent meg a menü pontokba szedve. Így továbbra is segítséget szeretnék kérni, nagyon szájbarágósan

  Mivel halvány fingom sincs, melyik sablont használod, így ez sajnos nem megoldható. :wink:

  Hát a halvány fing nem segít, de a kérdezés annál többet.

  Lehet, h számodra egyértelműek ezek a “feladatok”, de mint mondtam én laikus kezdő vagyok! Ezért gondoltam, h itt hátha kapok segítséget.

  A sablon: sunset4u.

  Header.php-ban

  Code:

  helyett próbáld meg, hogy

  Code:

  (Valamint: ne feledkezz meg róla, hogy ahány sablon, annyi struktúra. Annyi infóból tudunk dolgozni, amennyit adsz. Neked legyen fontos minél konkrétabban leírni a problémád, mert a válaszolóknak nem mindig lesz fontos kérdezni... :) )

  gondolj bele mi lenne ha megkérdeznélek csak így h elromlott a wp-m segíts…

  WOW! Super! Így már működik! Köszönöm!:slight_smile:

  MOst már azt is tudom milyen infokat kell megadni legközelebb! :slight_smile:

  'psztrnk' wrote on '2010-09-02:
  Header.php-ban

  Code:

  helyett próbáld meg, hogy

  Code:

  (Valamint: ne feledkezz meg róla, hogy ahány sablon, annyi struktúra. Annyi infóból tudunk dolgozni, amennyit adsz. Neked legyen fontos minél konkrétabban leírni a problémád, mert a válaszolóknak nem mindig lesz fontos kérdezni... :) )

  Üdvözletem!

  A grey matter nevű sablonhoz szeretnék lenyíló menüket, az aloldalak megvannak, de sajnos ha ráviszem az egeret nem nyílik le. A header.php-ban próbáltam beilleszteni a kódot, amit írtatok, hogy jó lenne, de az a probléma, hogy nem tudom hová kéne pontosan beillesztenem. Előre is Köszön a segítséget! :slight_smile:

  A wp Grey_Matter sablon a 3.7-es verziónál tart, és “gyárilag” benne van a legördülő menü (a header.php fájlban láthatod is). Nem kell belebarkácsolnod semmit.  Próbáld meg azt, hogy kikapcsolsz minden bővítményt, és megnézed, hogy működik-e (lehet, hogy valamelyikkel összeakad). Vagy nézd meg az alapsablonnal.

  Köszönöm!

  Sziasztok,  a Twenty Ten sablont használom, de nem nagyon boldogulok a menükkel. A legegyszerűbb lenne, ha ki tudnám kapcsolni és egy - nem csak egy menüt használó - bővítménnyel tudnám megoldani.

  Az oldal az arszki-se.hu. Struktúrálisan úgy szeretném, ha lenne egy Szakosztályok (értelemszerűen a jelenlegi szakosztályok lennének a lenyíló almenüben), egy Impresszum, egy Kapcsolat és egy Termékek.  Sajnos a Twenty Ten csak egy menüt támogat, ezért szeretnék egy bővítményt használni a legördülő menühöz.  A segítséget előre is köszönöm!

  Lehet, hogy én nem értem, de ha bemész a menük menüpontba ott szerintem betudod állítani és nem kell hozzá bővítmény.

  A sablon helyénél(bal oldalt) kiválasztod az a menü nevét (primary Navigation), ne hagyd üresen különben ki van kapcsolva.

  Az oldal vagy kategória dobozba vagy kipipálod azokat, amiket meg szeretnél a navigációs soron jeleníteni és hozzáadod a menühöz. Ilyenkor megjelenik jobb oldalt az összes kiválasztott oldalad. Most az egyiket húzd egy kicsit jobbra és kész a legördülő menü.Ha bejegyzést szeretnél megjeleníteni, akkor saját linkekként add hozzá.  Nos ilyenkor még nincs szakosztály menüpont, ami alá beszeretnéd sorolni a szakosztályokat.

  A saját linkek dobozba készíts egy szakosztályok címkével és url-nek meg ad meg ezt__http://sajatdoamin.hu/, majd hozzáadás a menühöz.

  Ilyenkor jobb oldalt is megjelenik, és az elkészült szakosztályok sávnak a jobb oldalán le tudod nyitni a konzolt. URL-t töröld ki, majd a menü mentése gomb, ja de előtte húzd alá és egy kicsit jobbra azokat az oldalakat amiket légördülőbe szeretnél alá besorolni.

  Ne haragudj, nyilván értetlen vagyok, de egyszerűen nem értem mit kellene csinálnom. Már hónapok óta kínlódom a dologgal, többször nekifogtam (évek óta használok egyébként wp-t), aztán hagytam a fenébe, de már nagyon sürgetik a megoldást.  Megcsináltam a szakosztály menüt, hozzáadtam a szakosztályokat. Semmi nem változott. Ha beállítom - mint írtam ez a sablon csak egy menüt támogat - a “sablon helye” dobozban a szakosztály menüt, akkor csak azt mutatja az oldalon az Impresszumot, Kapcsolatot, Termékeket nem.

  No és ha megcsináltad a szakosztály menüt és besoroltad alá a szakosztályokat, akkor legördülő menüként működik?

  Egy soros menüt szeretnél vagy két sorost? mert ha egy sorba szeretnéd megjeleníteni az összes menüpontodat, akkor bőven elég az egy menüt támogató sablon.

  Látom mit csináltál, de a többi oldalt nem adtad hozzá szerintem (Impresszumot, Kapcsolatot, Termékeket) így persze, hogy nem fogja megjeleníteni.

  Így kéne kinéznie: hxxp://kepfeltoltes.hu/view/110613/szakosztalyok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Hmmm… köszönöm, azt hiszem így valamivel érthetőbb. Én azt szeretném, ha lenne egy Szakosztályok menüpont, amiből legördíthetőek az szakosztályok.

  Valamint lenne a másik három menüpont, amik nem legördíthetőek.  Mindjárt próbálom is :slight_smile:

  Sziasztok!  Lehet nem jó helyre írok, de valamelyest a lenyíló menühöz tartozik a problémám.  Szóval. Egyéni menü segítségével létrehoztam egy 20 kategóriából álló menüsort, amit szépen meg is jelenítettem az oldalsávban. Mindegyik kategórián belül van 2 alkategória és 2 oldal - ugye így alapból 100 sort jelenít meg, amit sokallok, s így elég hosszú lett az oldalsáv…  A kérdésem: van-e arra lehetőség vagy megoldás, hogy én alapból csak a 20 kategória nevét lássam egymás alatt, s a bennük lévő alkategóriák és oldalak csak akkor jelenjenek meg - lenyíló menüként - ha rákattintok a kategória nevére?  Előre is köszönöm a választ!  Üdv!

  Sziasztok!  én a iShare sablont választottam, kérdés, hogy valaki ismeri-e. Nekem is “legördülési” problémáim vannak. A felső menüsort nem tudom beállítani. Az oldalak szerkesztésekor beállítom a szülői oldalt, és mégsem gördül le. Megpróbáltam másik sablonnal, és úgy müködik. Én nagyon szeretném ezt a sablon, de nem tudom hogy lehet megoldani. Az oldal: http://myhousephotos.net/. Most annyira ronda, már a második sorban írja az odalak nevét. Szereném rendszereni, pld. Európa a szülő, és azon belül az országok legördülnek. Olvastam, mit írtatok, de ennek a sablonnak a header.php-ben nem találtam még hasonlót sem.  Köszi előre is. GZsuzsa