A Google hivatalosan is elkezdte módszeresen elvágni az IE 6 felhasználók torkát, a tegnapi bejelentésével, miszerint a YouTube.com nem fogja támogatni a Microsoft 8 éves böngészőjét, és figyelmeztető üzenetek jelennek majd meg, amelyek IE 8, Firefox 3.5 vagy Chromera váltásra szólítják fel a felhasználót.
Én ennek örülök, bár saját munkákat amikor készítek, a szerződésben mindig az szepel, hogy 5 évnél nem öregebb böngészőn garantálom a működést.
http://www.techcrunch.com/2009/07/14/youtube-will-be-next-to-kiss-ie6-support-goodbye/
Hehe, nálam inkább IE Tester fut IE 5.5-től fölfele bármit megjelenít… néha a meg akarom rémülni, inkább megnyitok vlmit IE 5.5-ben,minthogy megnézzek egy horror filmet
Amúgy vajh mikorra érjük azt meg,hogy az ÖSSZES böngésző ugyan úgy értelmezi a CSS-t,és nem kell trükközgetni?
Balou, őszintén?
Szerintem soha
Főleg amíg az operációs rendszer UI elemei beleszólhatnak egy HTML oldal értelmezésébe, és hatása van egy elem vizuális tulajdonságaira
Az IE 6 jelenlegi piaci részesedése mellett sajnos még kénytelen leszel egy darabig trükközgetni.
Az 5.5 más kérdés. Sok webdesigner egy csomó plusz energiát fordított rá, hogy abban is normálisan jelenjen meg az oldal - szerintem ez hiba volt. Ugyanis a dolog kontra-produktív; az IE 5.5 felhasználói azt tapasztalták, hogy a böngészőjükkel minden rendben, és nem frissítettek. Ha azt látták volna, hogy a böngészőjük használhatatlan, mert még egy szabványos oldal is szétesik benne, frissítettek vagy átálltak volna valami másra. Bölcsen tette a Google, hogy még a 6-os verzióra is figyelmeztető üzenetet ad a YouTube-on. Ãllítom, néhány hónapon belül ezzel az egyetlen akcióval jelentősen fog csökkenni az IE 6 felhasználóinak a száma.
Én azért már egyre több tűzróka rajongóval akadok össze. Szerintem már simán 60-40 az arány, az FF javára, a többi böngészőt nem számolva.
Jesszum pepi. Megnéztem, mert kíváncsi lettem.
KN-t idén 34,1% IE6-tal és 17,4% IE7-tel látogatta. Brutális.
Nekem is IE8 van fent, néha megnézem vele milyen a világ, de FF3.5 a nyerő!
Közel sincs 60% Firefox felhasználó. Témától függően, egyes, specifikus site-okon előfordulhat, de összességében semmiképpen. http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers
Egyébként maga a probléma nem kezelhető többségi alapon. Melyik website-tulajdonos mondana le a forgalma 10-20-30%-áról azon az alapon, hogy a többségnek nincs gondja a megjelenítéssel? Főleg, ahol e-commerce működik, és vevőket veszíthet.
Sajna valóban “kevés” az FF felhasználói tábor. De ez nem rajtunk múlik. Nézz meg egy boltot ahol feltesznek egy XP-t vmi ingyenes vírusirtót, office-t oszt annyi. Max egy tűzfalat. De böngészni minden [JÚZER] IE-t használ, mert ottvan, és IE = azinternety alapon örül, ha meglátja a guglit a lap nem található hibaüzi helyett …
Én már egészen régóta nem feljesztek IE 6-ra.
Valószínűleg olyan klienseid vannak, akiket ez nem érdekel, vagy éppen halvány fogalmuk sincs, hogy rájuk nézve milyen következményekkel jár. Nézd meg mano statisztikáit. Az ő oldalának a témája alapján joggal feltételezhetjük, hogy főleg a gyakran internetező fiatalok látogatják, akik inkább használnak szabványkövető böngészőket - mégis, egyharmaduk IE 6-tal jött.
És ettől a ponttól nem a fejlesztő egyéni ízlésén múlik a döntés, hanem a gazdasági szükségszerűségen, amiről fentebb írtam. Egy komolyabb e-commerce site nem engedheti meg magának, hogy megkockáztassa 34,1% forgalom (potenciális vásárló) elveszítését. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy a fejlesztő plusz munkája lényegesen kevesebbe kerül, mint amennyit veszíthetnek a forgalomkieséssel. Természetesen van olyan site-tulajdonos, aki ezt nem tudja, de aki ennyire alapkérdésekkel sincs tisztában, annak valószínűleg nem lesz hosszú életű az online biznisze.
Én nézegetem IE6 alatt a dolgokat, de ha nincs olyan eget verő probléma nem nagyon foglalkozok vele. Emellett amin megnézem tuti, az IE7-8, opera, chrome, safari meg ugyebár FF amit használok, amikor csinálok egy oldalt. Amúgy nem is olyan régen szoktam vissza FF-re, eddig operát használtam és ha nem oldalt csinálok, hanem böngészek vagy linkek után kutatok akkor még mindig opera a favorit.
Mint gazdasági szakember, Efrudnál érzem az igazsághoz közelebb álló dolgot. Amíg a Windowshoz adják, mint egy beépített konyhabútor-elemet a böngészőt (ami lehet jó, vagy rossz), addig a számítástechnikai minimális kultúrával rendelkező felhasználónak eszébe sem jut más böngészőt használni, azt sem tudja, hogy mi az a frissítés. Inkább fél tőle, mint mindennapi tevékenysége lenne.
És ők a meghatározó többség. Az eladók örülnek annak is, hogy van számítógépe a kuncsaftnak, és inkább hozzábutítja a hibákhoz a programját, csak, hogy el tudjon adni.
Az én honlapomnak nincs akkora látogatottsága, mint Manoénak, de én is azt tapasztalom, hogy a FF jó, ha egyharmad, egynegyed részesedéssel bír.
Tudom, hogy köztetek sok a fiatal, olyan aki bátran a gyerekem is lehetne, sőt, a nagy többség ilyen. Valljátok be, legalább magatoknak, őszintén, hogy volt türelmetek leülni édesapátokkal, édesanyátokkal, elmondani neki a FF (Opera, Safari, Chrome) előnyeit? Vagy hagytátok, hogy erre a feliratra kattintok, az a kép jön be, ott a sárgára kattintok, aztán …aztán feltolják a szemüveget, izgatottan nézik a képernyőt, hogy a szomszédasszony milyen receptet küldött.
Megtanítottátok őket, szinte készség szinten kezelni a FF-ot? Ugye, hogy nem? Nem is szemrehányásként mondom, csak megjegyzem, hogy ők egy jelentős számú embercsoport, akik még az IE6-tal küzdenek, és minden oldalt ott hagynak, ami nem, vagy hibásan jelenik meg nekik.
Ja, és otthon lehet, hogy rákényszerülnek a FF-ra, de a munkahelyükön az egyszem rendszergazda (már, ha van) végképp nem ér erre rá, és nem is ez a feladata.
Hello DjZoNe
Az én megoldásom a IE6 problémaközére ez:
http://wordpress.org/extend/plugins/block-ie6/
Tudom nem túl elegáns, még szofisztikáltnak sem mondanán.
De nekem jó.
Én magamnak fejlesztek, megnéztem az analyticsban hány % az IE6 fogalom
alig volt több kettőnél.
Én úgy döntöttem 2% miatt nem fogok szí…ni.
András
Mint gazdasági szakember, Efrudnál érzem az igazsághoz közelebb álló dolgot. Amíg a Windowshoz adják, mint egy beépített konyhabútor-elemet a böngészőt (ami lehet jó, vagy rossz), addig a számítástechnikai minimális kultúrával rendelkező felhasználónak eszébe sem jut más böngészőt használni, azt sem tudja, hogy mi az a frissítés. Inkább fél tőle, mint mindennapi tevékenysége lenne.
Ja. A "kezdő felhasználó" nem mer próbálkozni, "jó neki" az IE is...
Am én is FF-et használok, de a többi böngésző (pl. Opera, Safari...) is lekörözi az IE-t. Legalábbis sztem... :)
Arról nem is beszélve,hogy addig nem tudunk mit csinálni,amíg jó néhányan (igen,találkoztam már néhány ilyen esettel) az Explorer=Internet elv szerint működnek…
Hááát, igen. Az ember nagyon nehezen mond le a rögzült szokásairól, még akkor is, ha ezek a szokások rosszak, nem elegánsak, károsak (gondoljatok a körömrágástól az orrturkálásig bármire… :)).
Én is azt tettem, amit András: megnéztem, gondolkodtam, döntöttem: IE6block, és viszlát. Elegem lett abból, hogy minden normálisabb sablon hanyattesik az IE-nél, és minden baromságot ki kell találni hozzá, hogy normálisan megjelenítse a normálist.
Ãtértékeltem magamat, változtattam a szokásomon. Azzal vígasztalom magamat, hogy legalább teszek valami jót is annak, aki kénytelen lesz frissíteni a böngészőjét.
Åszintén szólva én nem raktam fel IE6block-ot,csak kap a látogató egy rohadt nagy piros feliratot IE esetén,hogy használjon szabványkövető böngészőt
Ezt mondjuk sose fogom megérteni,hogy miért jó a különféle böngésző-gyártóknak, hogy máshogy értelmeztetik a programjukkal a szabványokat…itt főként ugye a margin,padding a fő gond általában…nem hiszem,hogy ez az a pont,ahol “másnak” kell lennie a programnak, mint a konkurenciáé…
Åszintén szólva én nem raktam fel IE6block-ot,csak kap a látogató egy rohadt nagy piros feliratot IE esetén,hogy használjon szabványkövető böngészőt :)
Ezt mondjuk sose fogom megérteni,hogy miért jó a különféle böngésző-gyártóknak, hogy máshogy értelmeztetik a programjukkal a szabványokat..itt főként ugye a margin,padding a fő gond általában...nem hiszem,hogy ez az a pont,ahol "másnak" kell lennie a programnak, mint a konkurenciáé... :D
Mert dédelgetik a saját kis fos, szar rendering motorjukat...
Amugy Microsoft faszán lopja a KHTML motort, amit a Konqueror használ... :D
Ez akkor derült ki, amikor kijött egy FTP protokoll kezelési bug.
Aztán jött a hibajelentést, hogy "Érintett verziók IE6, és Konqueror 1.3"... :D
Ez az azért übergáz már nem azért.
Ez az azért übergáz már nem azért. :D
Nem gáz opensource cuccot használni.
A gáz az, ha le tagadják, és SZARUL lopják...
Ha olyan lenne az IE rendering motorja, mint a KHTML egy szavam nem lenne :)