Le az IE 6-al!

A Google hivatalosan is elkezdte módszeresen elvágni az IE 6 felhasználók torkát, a tegnapi bejelentésével, miszerint a YouTube.com nem fogja támogatni a Microsoft 8 éves böngészőjét, és figyelmeztető üzenetek jelennek majd meg, amelyek IE 8, Firefox 3.5 vagy Chromera váltásra szólítják fel a felhasználót.Én ennek örülök, bár saját munkákat amikor készítek, a szerződésben mindig az szepel, hogy 5 évnél nem öregebb böngészőn garantálom a működést.http://www.techcrunch.com/2009/07/14/youtube-will-be-next-to-kiss-ie6-support-goodbye/

Hehe, nálam inkább IE Tester fut :wink: IE 5.5-től fölfele bármit megjelenít…:slight_smile: néha a meg akarom rémülni, inkább megnyitok vlmit IE 5.5-ben,minthogy megnézzek egy horror filmet :smiley:Amúgy vajh mikorra érjük azt meg,hogy az ÖSSZES böngésző ugyan úgy értelmezi a CSS-t,és nem kell trükközgetni?

Balou, őszintén? :slight_smile:

Szerintem soha :slight_smile:Főleg amíg az operációs rendszer UI elemei beleszólhatnak egy HTML oldal értelmezésébe, és hatása van egy elem vizuális tulajdonságaira :slight_smile:

Az IE 6 jelenlegi piaci részesedése mellett sajnos még kénytelen leszel egy darabig trükközgetni. :frowning:Az 5.5 más kérdés. Sok webdesigner egy csomó plusz energiát fordított rá, hogy abban is normálisan jelenjen meg az oldal - szerintem ez hiba volt. Ugyanis a dolog kontra-produktív; az IE 5.5 felhasználói azt tapasztalták, hogy a böngészőjükkel minden rendben, és nem frissítettek. Ha azt látták volna, hogy a böngészőjük használhatatlan, mert még egy szabványos oldal is szétesik benne, frissítettek vagy átálltak volna valami másra. Bölcsen tette a Google, hogy még a 6-os verzióra is figyelmeztető üzenetet ad a YouTube-on. Állítom, néhány hónapon belül ezzel az egyetlen akcióval jelentősen fog csökkenni az IE 6 felhasználóinak a száma.

Én azért már egyre több tűzróka rajongóval akadok össze. Szerintem már simán 60-40 az arány, az FF javára, a többi böngészőt nem számolva.

Jesszum pepi. Megnéztem, mert kíváncsi lettem.

KN-t idén 34,1% IE6-tal és 17,4% IE7-tel látogatta. Brutális.

Nekem is IE8 van fent, néha megnézem vele milyen a világ, de FF3.5 a nyerő! :wink:


'mp33portal wrote:

Szerintem már simán 60-40 az arány' date=' az FF javára, a többi böngészőt nem számolva.[/quote']

Közel sincs 60% Firefox felhasználó. Témától függően, egyes, specifikus site-okon előfordulhat, de összességében semmiképpen. http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers


Egyébként maga a probléma nem kezelhető többségi alapon. Melyik website-tulajdonos mondana le a forgalma 10-20-30%-áról azon az alapon, hogy a többségnek nincs gondja a megjelenítéssel? Főleg, ahol e-commerce működik, és vevőket veszíthet.

Sajna valóban “kevés” az FF felhasználói tábor. De ez nem rajtunk múlik. Nézz meg egy boltot ahol feltesznek egy XP-t vmi ingyenes vírusirtót, office-t oszt annyi. Max egy tűzfalat. De böngészni minden [JÚZER] IE-t használ, mert ottvan, és IE = azinternety alapon örül, ha meglátja a guglit a lap nem található hibaüzi helyett :slight_smile:


max_headroom wrote:

Az IE 6 jelenlegi piaci részesedése mellett sajnos még kénytelen leszel egy darabig trükközgetni. :(
Én már egészen régóta nem feljesztek IE 6-ra.

DjZoNe wrote:

Én már egészen régóta nem feljesztek IE 6-ra.
Valószínűleg olyan klienseid vannak, akiket ez nem érdekel, vagy éppen halvány fogalmuk sincs, hogy rájuk nézve milyen következményekkel jár. Nézd meg mano statisztikáit. Az ő oldalának a témája alapján joggal feltételezhetjük, hogy főleg a gyakran internetező fiatalok látogatják, akik inkább használnak szabványkövető böngészőket - mégis, egyharmaduk IE 6-tal jött.


És ettől a ponttól nem a fejlesztő egyéni ízlésén múlik a döntés, hanem a gazdasági szükségszerűségen, amiről fentebb írtam. Egy komolyabb e-commerce site nem engedheti meg magának, hogy megkockáztassa 34,1% forgalom (potenciális vásárló) elveszítését. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy a fejlesztő plusz munkája lényegesen kevesebbe kerül, mint amennyit veszíthetnek a forgalomkieséssel. Természetesen van olyan site-tulajdonos, aki ezt nem tudja, de aki ennyire alapkérdésekkel sincs tisztában, annak valószínűleg nem lesz hosszú életű az online biznisze.

Én nézegetem IE6 alatt a dolgokat, de ha nincs olyan eget verő probléma nem nagyon foglalkozok vele. Emellett amin megnézem tuti, az IE7-8, opera, chrome, safari meg ugyebár FF amit használok, amikor csinálok egy oldalt. Amúgy nem is olyan régen szoktam vissza FF-re, eddig operát használtam és ha nem oldalt csinálok, hanem böngészek vagy linkek után kutatok akkor még mindig opera a favorit.

Mint gazdasági szakember, Efrudnál érzem az igazsághoz közelebb álló dolgot. Amíg a Windowshoz adják, mint egy beépített konyhabútor-elemet a böngészőt (ami lehet jó, vagy rossz), addig a számítástechnikai minimális kultúrával rendelkező felhasználónak eszébe sem jut más böngészőt használni, azt sem tudja, hogy mi az a frissítés. Inkább fél tőle, mint mindennapi tevékenysége lenne.És ők a meghatározó többség. Az eladók örülnek annak is, hogy van számítógépe a kuncsaftnak, és inkább hozzábutítja a hibákhoz a programját, csak, hogy el tudjon adni.

Az én honlapomnak nincs akkora látogatottsága, mint Manoénak, de én is azt tapasztalom, hogy a FF jó, ha egyharmad, egynegyed részesedéssel bír.Tudom, hogy köztetek sok a fiatal, olyan aki bátran a gyerekem is lehetne, sőt, a nagy többség ilyen. Valljátok be, legalább magatoknak, őszintén, hogy volt türelmetek leülni édesapátokkal, édesanyátokkal, elmondani neki a FF (Opera, Safari, Chrome) előnyeit? Vagy hagytátok, hogy erre a feliratra kattintok, az a kép jön be, ott a sárgára kattintok, aztán …aztán feltolják a szemüveget, izgatottan nézik a képernyőt, hogy a szomszédasszony milyen receptet küldött.Megtanítottátok őket, szinte készség szinten kezelni a FF-ot? Ugye, hogy nem? Nem is szemrehányásként mondom, csak megjegyzem, hogy ők egy jelentős számú embercsoport, akik még az IE6-tal küzdenek, és minden oldalt ott hagynak, ami nem, vagy hibásan jelenik meg nekik.

Ja, és otthon lehet, hogy rákényszerülnek a FF-ra, de a munkahelyükön az egyszem rendszergazda (már, ha van) végképp nem ér erre rá, és nem is ez a feladata.

Hello DjZoNeAz én megoldásom a IE6 problémaközére ez:http://wordpress.org/extend/plugins/block-ie6/Tudom nem túl elegáns, még szofisztikáltnak sem mondanán.De nekem jó.

Én magamnak fejlesztek, megnéztem az analyticsban hány % az IE6 fogalom

alig volt több kettőnél.Én úgy döntöttem 2% miatt nem fogok szí…ni.András


'Farkas wrote on '2009-07-16:
Mint gazdasági szakember, Efrudnál érzem az igazsághoz közelebb álló dolgot. Amíg a Windowshoz adják, mint egy beépített konyhabútor-elemet a böngészőt (ami lehet jó, vagy rossz), addig a számítástechnikai minimális kultúrával rendelkező felhasználónak eszébe sem jut más böngészőt használni, azt sem tudja, hogy mi az a frissítés. Inkább fél tőle, mint mindennapi tevékenysége lenne.
Ja. A "kezdő felhasználó" nem mer próbálkozni, "jó neki" az IE is...


Am én is FF-et használok, de a többi böngésző (pl. Opera, Safari...) is lekörözi az IE-t. Legalábbis sztem... :)

Arról nem is beszélve,hogy addig nem tudunk mit csinálni,amíg jó néhányan (igen,találkoztam már néhány ilyen esettel) az Explorer=Internet elv szerint működnek…

Hááát, igen. Az ember nagyon nehezen mond le a rögzült szokásairól, még akkor is, ha ezek a szokások rosszak, nem elegánsak, károsak (gondoljatok a körömrágástól az orrturkálásig bármire… :)).Én is azt tettem, amit András: megnéztem, gondolkodtam, döntöttem: IE6block, és viszlát. Elegem lett abból, hogy minden normálisabb sablon hanyattesik az IE-nél, és minden baromságot ki kell találni hozzá, hogy normálisan megjelenítse a normálist. :frowning:Átértékeltem magamat, változtattam a szokásomon. Azzal vígasztalom magamat, hogy legalább teszek valami jót is annak, aki kénytelen lesz frissíteni a böngészőjét. :slight_smile:

Őszintén szólva én nem raktam fel IE6block-ot,csak kap a látogató egy rohadt nagy piros feliratot IE esetén,hogy használjon szabványkövető böngészőt :slight_smile:Ezt mondjuk sose fogom megérteni,hogy miért jó a különféle böngésző-gyártóknak, hogy máshogy értelmeztetik a programjukkal a szabványokat…itt főként ugye a margin,padding a fő gond általában…nem hiszem,hogy ez az a pont,ahol “másnak” kell lennie a programnak, mint a konkurenciáé… :smiley:


'Balou' wrote on '2009-10-05:
Őszintén szólva én nem raktam fel IE6block-ot,csak kap a látogató egy rohadt nagy piros feliratot IE esetén,hogy használjon szabványkövető böngészőt :)

Ezt mondjuk sose fogom megérteni,hogy miért jó a különféle böngésző-gyártóknak, hogy máshogy értelmeztetik a programjukkal a szabványokat..itt főként ugye a margin,padding a fő gond általában...nem hiszem,hogy ez az a pont,ahol "másnak" kell lennie a programnak, mint a konkurenciáé... :D
Mert dédelgetik a saját kis fos, szar rendering motorjukat...

Amugy Microsoft faszán lopja a KHTML motort, amit a Konqueror használ... :D


Ez akkor derült ki, amikor kijött egy FTP protokoll kezelési bug.


Aztán jött a hibajelentést, hogy "Érintett verziók IE6, és Konqueror 1.3"... :D

Ez az azért übergáz már nem azért. :smiley:


'Efrud' wrote on '2009-10-06:
Ez az azért übergáz már nem azért. :D
Nem gáz opensource cuccot használni.

A gáz az, ha le tagadják, és SZARUL lopják...


Ha olyan lenne az IE rendering motorja, mint a KHTML egy szavam nem lenne :)