Lassú weboldal - lekérdezés problémák

Helló!a tárhelyesek panaszkodtak, hogy túl nagy a terhelése az oldalamnak, a mysql szerver nagyon le van terhelve.

Nem nagyon értek a dolgokhoz, végignéztem az elmúlt fél év témáit, de nem találtam ide vágó topicot.Felraktam a WP Super Cache -t, egy picit gyorsabb lett minden, de ha megnézem a phpmyadmin-ban az állapot fület, akkor azt látom, hogy a

select_full_join és a Select_range_check folyamatosan 500-600 között mozog, ami adatbázisos emlékeim szerint K***A sok.


 1. hogy tudom kideríteni, hogy mi okozza ezt?
 2. mit tudok tenni?

  az oldal neve www.csillagmag.hu, de 4 adabázist is használok, mind egy szerveren, háromhoz 1-1-1 wordpress -es oldal van rendelve.

  wh-tactics.csillagmag.hu

  majanaptar.csillagmag.hu

  ezeknek elenyésző a látogatottsága, a www.csillagmag.hu -nak több ezres naponta (a látogatók száma)  plusz ezen futt a WebGalamb hírlevélküldő rendszer is - és jelenleg éppen hírlevelet küldök.

  Minden segítséget szívesen fogadok,

  köszönettel,

  Kunó

Amire még azt mondja az okos “Állapot”, hogy magas, a következők:

Handler_read_rnd 678K

Handler_read_rnd_next 177M

Opened_tables 54K

Created_tmp_disk_tables 7563

Select_full_join 857

Select_range_check 514namármost én a mySQL-hez kvázi semmit sem értek, oracle-be újraanalizálnám a táblákat, ott pikk-pakk megnézném, hogy melyik select használ fulljoin-t, stb… Ez a webes phpmyadmin elég szörnyű az én toadhoz szokott lelkivilágomnak. :smiley:

Nekem egyáltalán nem lassú ez az oldalt. Milyen bővítményeket használsz?

Ezeket:Akismet

All in One SEO Pack

Avatars

cforms

Ephemeris

Event Calendar + Event Calendar widget

Exclude Pages from Navigation

Facebook Like

FD Feedburner Plugin

Google Analyticator

Google XML Sitemaps

MailPress

Moon Phases

SI CAPTCHA Anti-Spam

Sidebar Login

WP e-Commerce Plugin

WP Super Cache

WP Super Edit
Igen, mint írtam, az oldal legtöbbször nem lassú, de néha "lefagy", újra kell indítani az sql szervert, mert sokszor beragad a wpuser.


van amikor hasít - aztán pár percig nem töltődik be, majd újra megy.

És a Select_full_join értéke folyamatosan nő :frowning:

pláne ilyenkor nem értem, hogy olyan pluginokat miért használnak egyesek, amelyek pár kódnyi php-vel kiválthatóak? :unsure:


'mano' wrote on '2010-10-25:
pláne ilyenkor nem értem, hogy olyan pluginokat miért használnak egyesek, amelyek pár kódnyi php-vel kiválthatóak? :unsure:

talán azért mert fingjuk nincs a PHP-ról és nem programozók, és találtak egy plugint, ami kielégi az igényüket. :) ;)

De szívesen venném, ha elmondanád, hogy melyik pluginek válthatóak ki pár sornyi php kóddal. (és esetleg azt,hogy mivel) ;) ;)

Akismet - marad

All in One SEO Pack - marad

Avatars - minek is ez?

cforms - contact form7-re cseréld le

Ephemeris - emmeg mi? :slight_smile:

Event Calendar + Event Calendar widget - Sajnos ez a plugin sok gondot okoz mindig, ha nagyon kell akkor is próbálj meg helyette mást keresni szerintem

Exclude Pages from Navigation - wp 3.0 óta van menükezelő próbáld meg nem nagy ördöngősság beüzemelni

Facebook Like - http://efrud.hu/facebook-like-gomb-wordpresshez/

FD Feedburner Plugin - én nem használom

Google Analyticator - Az olyan dolgokat mint, webmester eszközök vagy GA egy perc alatt be tudod másolni a kódba, felesleges rá bővítmény

Google XML Sitemaps - használd egészséggeljó dolog.

MailPress - Én inkább akülsös hirlevélrendszereket preferálom. pszmail.com

Moon Phases - őt nem ismerem

SI CAPTCHA Anti-Spam - ha hsz-ekhez van ez akkor nem kell mert az akismet mindent megfog, ha email küldésnél van akkor a contact form7 pluginnál ugyis más kell majd

Sidebar Login - meg lehet oldani plugin nélkül, de ha nem megy nem gond, nem egy erőforrás zabáló dolog.

WP e-Commerce Plugin - ezt nem váltod ki mással, pontosabban nincs enél jobb plugin. Ez nem azt jelenti, hogy ez hűű de jó, de ahogy szokták volt mondani. Ez van ezt kell szeretni.

WP Super Cache - használd továbbra is.

WP Super Edit - ez nem tudom mi, uh biztos felesleges :slight_smile:

Köszönöm!Mailpress: nos… van külső hírlevélküldő rendszerem (WebGalamb), de a widget-be kéne bebűvölni a feliratkozást, ezt meg nem tudom. Efrud, ha vállalsz ilyet, lécci keress meg!

Event Calendar - vagy három másikat próbáltam ki, és amivel nem esett szét az oldal, és azt tudta, amit én szeretettem volna, az ez volt.

De ha van valakinek jobb ötlete, szívesen látom!Mert pl tök jó, hogy létrehoz egy pl. “programajánló” kategóriát, ahová berakja az ajánlott program postokat. oldalt elfér a két soros oldalsávban a calendar (ami nem fért el más pluginnél ennél a sablonnál)

Ki tudom vele írni, hogy “incoming events” a widget-ben, és szintén nem esik szét a sidebar…

Avatars - a juzerek a hozzászlósáokban látják a feltött avatárokat. teljesen felesleges plugin a működést tekintve, pusztán “ilyen is van, szeressétek az oldalt” dolog miatt tettem fel. Ez okozná a terhelést a sok hozzászólás miatt?

Ephemeris/Moon Phases - oldalt látod hogy a Nap milyen jegyben jár meg a Hold milyen fázisú. Itt elvileg van számító kapacitás a háttérben, de ez sem nyúl adatbázishoz

SI CAPTCHA Anti-Spam: na, ezt a loginhez használom, mert a botok elkezdtek regisztrálni az oldalhoz… ezért raktam fel. Más megoldás?WP e-Commerce Plugin: kikapcsoltam teszt jelleggel, de nem változott semmi,de amúgy is le fogom venni erről az oldalról, és más domain alatt, más szerverről fogok boltolni.

WP Super Edit: :slight_smile: ez a szerkesztőbe rak bele mindenféle normális dolgot, ami az alap bejegyzés szerkesztőből hiányzik. Nekem musthave.

Ephemeris http://forum.word-press.hu/topic/1882-ephemeris-magyar-forditas/

WP Super Edit http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-edit/screenshots/SI CAPTCHA Anti-Spam regisztráláshoz kell. Legalább is nálam. Ha a botok rászállnak egy weblapra, rengeteg bot regisztrál. Pont most szombaton kellett használom ismét, mert egy újabb lapomat fedezték fel a smap-elők.Én a Event Calendar és a MailPress plugin a gyanús. De mondjuk a gyanú kevés, a minap egy egyszerű chat pluginra szabadultak rá a robotok, és ki is akasztották a szervert. Mondjuk Hostgator szerveren az adott pillanatban látni, hogy éppen melyik fájl okozz terhelést, így könnyű volt rájönni.kbkuno.

Szerintem egy jó PHP programozót ráengednél a szerverre, tuti kiderítené, éppen hol a nagy terhelés.

Avatars helyett ezt használjuk: http://hoppare.com/gravatar-hasznalata.htmlup: SI CAPTCHA Anti-Spam eltaláltam. Mondom hogy nekem is azért kell :slight_smile:

gagyi gyors kérdés: a public_html -nek milyen jog kell? A 0750 az “sok”?


'kbkuno' wrote on '2010-10-25:
gagyi gyors kérdés: a public_html -nek milyen jog kell? A 0750 az "sok"?
upsz, ezt ne ide akartam

Ok, kinyírtam vagy átbuheráltam az összes kérdéses plugint, maradt a kritikusok közül a Mailpress meg az Event Calendar - az adatbázis szervert újraindítottam.

Az adatbázis szerver ugyanúgy terhelt,mint az állat.Na most vagy e két plugin tolja szét, vagy valami más. :slight_smile:

Megyek tovább.(illetve az exluce pages-t bent hagytam, mert az én sablonom nem támogatja a 3.0 -ás oldal kezelést… A SI CAPTCHA Anti-Spam és a SideBar login is maradt)

mondom, lehet hogy úgy jársz, mint én a hétvégén. A robotok egy azonos oldalt hívnak le (egy adott fájlt a szerveren) és azok dolgoztatják meg a szervert.

Mit lehet tenni? :slight_smile:

A látogatók figyeléséből ezt hogy lehet kiszűrni?mod: néztem a statisztikákat, nem látok kiugrást, gyanús túlhasználatot… minden rendben lévőnek tűnik, ami a forgalmat jelenti legalább is… Bár ez nem tudom számít-e

Mondom, hogy keress egy egy jó PHP programozót. Tutira meg tudja nézni.

Mert ahogy írtam, én a hostgator szerverén látom, hogy mi okoz terhelést, de csak mert ezt a lehetőséget beleírták a cpanelbe. Onnan láttam, hogy a chat.php fáj okozza a gondot. Másnap már láttam a google statisztikában is, hogy napi 4-8 megszokott chat oldal megtekintés helyett aznap 1200-an nézték meg a chat oldalt. És aznap regisztrált pár száz robot az oldalon is - azaz, nálam használták valamire a chat oldalamat is.de az viszont tudom, hogy egy php programozó utána tud nézni, hogy a szerveren melyik fájl okozza a pillanatnyi terhelést. Kérdezd meg Efrud-ot, ért e hozzá.

Ha nem, akkor vagy valahol keresel egy hozzáértőt, vagy itt a munkát adok topicba beírod.Legvégső esetben keresd meg Ferencz Tamást tlof[kukac]fey-progress.hu e-mail címen (becenevén TLoF) és kérdezd meg őt, mert ha senki, de ő tutira ért hozzá (profi PHP és szerver szakértő). Persze nem ingyen…, de hát…

Köszi az infókat!

amúgy is kell talonban egy jó php programozó. Nálam - ha kell -, hacker és robot elleni védelemben segítenek, illetve a levelezést lehet velük jól megcsináltatni. Bár neked ugye WebGalamb van/lesz, azzal nem lesz gond (de ugye, az is pénzbe kerül). - nekem TLoF saját hírlevélküldőt csinált, 60-70ezeres hírlevél feliratkozókhoz. Prímán működött, az összes e-mail szolgáltatón átment a vizsgán.De népszerű oldalnál WP ide, WP oda, hacker és robot ellen szükséged lehet egy jó php programozóra. Vagy lásd: az ilyen szerverterhelésnél is.

Itt valami nagyon nem stimmel.Kikapcsoltam az ÖSSZES plugint. egyedül az akismet megy.

Kikapcsoltam mindenféle avatár generálást, név alapján történő hozzászólás szűrést.És még mindig ugyanúgy folyamatosan hal meg az adatbázis.

jelenelg 18 slow queris fut, és 9000 full join.Na, erre varjatok gombot. Rossz lenne maga a wordpress? :slight_smile: Túl sok lenne neki 2000 hozzászólás? 114 post? 800 felhasználó?B