Közvetlen link beállítások gond

Admin > Beállítások > Közvetlen linkek

Saját struktúra: /%postname%.html

De a html helyébe bármi mást is megadhatsz :wink:

(pl. /%postname%.syska )

(ez alatt a kategóriának és cimkéknek is tudsz saját (lehetőleg ékezet nélküli) nevet adni)

A Beállítások > Közvetlen link beállítások menüben szeretném átállítani a blog/?p=123 részt valami beszédesebbre, pl: blog/2009/05/sample-post/ félére.

1. Először a .htaccess fájllal volt gond, de arra csak jogot kellett adni, és tudott bele írni.

BEGIN WordPress

RewriteEngine On

RewriteBase /~nevem/blog/

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /~nevem/blog/index.php [L]

# END WordPress

2. Viszont ha most átállítom az id-s megoldásról, akkor nem találja a megadott címeket. (Megnéztem, tényleg nem hozza létre ezeket a mappákat. pl: ../blog/bulik/pafe/

Hogy kellene ennek működni? Létre kellene jönni az összes ilyen mappának? Jogot kell valahova adnom és menni fog?

Idefigyelj. Kicsit olvass utána!

Ez nem mappastruktúra. “Szép címeket, keresőoptimalizált címeket” hoz létre. Ezek NEM mappák.

Próbáld a “közvetlen linkek” > frisssítés metódust

amikor permalinket változtatsz, mentés után kiírja, hogy mit kell csinálni a htaccessel…

.htaccessel nem csinálok én semmit, ő automatice beleír.

Okés, hogy nem csinál mappákat, mégis ezt a hibát kapom:

Forbidden

You don’t have permission to access /~nevem/blog/about/ on this server.

Apache/1.3.34 Server at home.sch.bme.hu Port 80

Engedélyezett azon a tárhelyen a htaccess használat amúgy?

itt az a baj, hogy rosszul van felvéve (valószínüleg rosszul van bekonfigurálva a szerver) a RewriteBase.

Próbáld ki, hogy ezt írod be a .htaccessbe

Code:

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule . /index.php [L]

.htaccess gondolom engedélyezve van, mert a Support segítségével kaptam engedélyt, hogy írjon bele a WP. Szóval sztem van.

Hiába írtam át az általatok ajánlott sorokat, úgy se működik… :frowning:

Nem az a kérdés h a fileba írhatsz-e, hanem h apache mod rewrite modul használata ill a htaccess fileok felhasználása(nem írásjog!!) engedélyezett-e a serveren

Nem kell a htaccess-be valami hasonló sor?

RewriteRule ^(.+)$ index.php?page_id=$1 [L]

Ezt valami kohana-s oldalon volt…

nem kell.

Így írd be: (tehát ne legye ifmodule sor)

Code:

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule . /index.php [L]

Ekkor ha 500-as hibát kapsz, akkor az oldaladra nincs engedélyezve a rewrite modul.

403-mas hiba:

Forbidden

You don’t have permission to access /~nevem/blog/2009/05/eljen-a-zoldsegsali/ on this server.

Apache/1.3.34 Server at domainnev.hu Port 80

A .htaccess fájlnak hol kell lenni?

A public_html gyökerében vagy a …/blog/ könyvtárban, aholva WP-t telepítettem?

ahol a wordpress index.php fájlja van.

Akkor jó helyen van.

Nem értem mi a gond, tegnap órákon át nézegettem a külföldi oldalakat is…

eleve azt se értem, hogy miért nem jön be a template saját 404.php fájlja, miért ez a 403-mas cucc…

http://codex.wordpress.org/Creating_an_Error_404_Page

Meg a htaccess-be be tudtam azt is állítani, hogy melyik fájlt hívja meg 403, 404 esetén…

Megoldották a hibát:

http://reedcourty.blogspot.com/2009/06/wordpress-permalink-beallitasok-centaur_06.html

Quote:

Azzal a problémával fordult hozzám az egyik felhasználó, hogy WordPress-t húzott fel a home-jába, de nem működik neki rendesen. Hiába állította be a permalink-et, a linkek nem mutattak sehova.

A beállítások látszólag jók voltak, a WordPress-nek volt írási joga is (ez sem egyszerű ám nálunk), létrejött a .htaccess fájl. Az Apache konfigurációjába is engedélyezve voltak a szükséges dolgok, amik a http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks linken szerepelnek (mod_rewrite engedélyezve, FollowSymLink opció bekapcsolva, AllowOverride FileInfo, AllowOverride All, minden, ami kell), és mégsem működött jól az átírási szabály, a linkek halottak voltak.

Odáig fajult a dolog, hogy én is feltettem egy WordPress-t a home-omba (mindig ez a vége, ha megakarom oldani a dolgot), és elkezdtem játszani a home-omra vonatkozó Apache beállításokkal. A globális opciókat felülírva, csak az én könyvtáramra vonatkozóan beállítottam csak azokat a dolgokat, amiket a leírás is mondott, és láss csodát, működött.

Következő lépésként egyessével kapcsolgattam vissza a globális opciókat, és kiderült a hiba oka. Az Apache beállításokban engedélyezve volt a MultiViews opció, ami logikusan okozta a hibát. Kikapcsolás után rendesen működött a felhasználónak is.

Összefoglalva: ha nem megy a Permalink WordPress alatt, annak ellenére, hogy minden be van állítva (mod_rewrite, FollowSymLink, AllowOverride FileInfo, AllowOverride All), ellenőrizzük a MultiViews opciót is.

Bejegyezte: Nádudvari György (Reedcourty) dátum: 13:49

akkor a hiba abban a " R E N D S Z E R " ben volt :slight_smile:

( Az baj, ha hangosan felröhögtem ezen a “nem hozza létre ezeket a mappákat” felcsattanáson? )

abszolutOFF: @DjZoNe és az, ha én “felsírtam” rajta? irritated.gif :stuck_out_tongue:

Szerencsére vannak emberek akik úgy születnek, hogy alapból vágják mi hogy is működik itt…