Egy társasági magazin weboldalát szeretném bemutatni, az érdekessége, hogy minden rovat más-más sidebar-al jelenik meg (érdemes kicsit belekattogatni), amely az adott rovat írásait mutatja, és még egyéb bizbazságok, igyekeztem nagyon újságosra megcsinálni a sablont, remélem tetszik, kíváncsi vagyok kritikákra, jóra-rosszra egyaránt
bár talán nem számít, de elmondom: az oldalt lelkesedésből csináltam, a lapnak kellett egy, és vállalták a kezdő mivoltomból fakadó hátrányokat… (mielőtt szó érné a ház elejét, hogy más tollával éksekedek ) még szeretném fejleszteni, de hát nem lehet mindent egyszerre no nem?
mindenképp szeretném hangsúlyozni, hogy moshu nélkül nem ment volna, így neked moshu ezúton is köszönöm
Nekem dizájnilag semmi kifogásom nincs ellene, ízléses és átlátható, gratula hozzá, főleg, ha első próbálkozás volt.
(Egyetlen igazán apró furcsaság: a footer menüjében szokatlan, hogy az elválasztó pöttyök is hoverálnak a tőlük balra eső szóval együtt, illetve az utolsó fehér maradt, gondolom éppen azért, mert nem lett együtt linkelve a ‘Korzó Magazin’ szóval. Én sima szövegre állítanám, mégpedig a kék betűszínnel.)
bodr: a footer hovert megnézem, nekem fel sem tűnt… a kéken gondolkozom, igazság szerint nem akarok még egy színt belevinni a designe-ba, de a hibát javítom. a két csúnyaság: az elsőben teljesen igazad van, ráadásul ama randaságok a hirdetéseket is körbeveszik, és az végképp nem szép (az a mocskos pénz ), kiigazítom. a vaddisznó pirost (nekem is húzós volt, de aztán hagytam) átírom a commenteknél lévő szürkére, az elég diszkrétes, és látszik a fekete
átállítottam a footert: pöttyöket kivettem a linkből (tényleg benne voltak… bakker… ), a linkeknél az alapszín lett fehér és a hover szürke, így nem lóg ki a copyright szöveg, a vaddisznópiros szép szürke lett, a hirdetések kiigazítva, a képek “ragadása” beszüntetve…
köszönöm az észrevételeket, ha van még ne kíméljetek…
a barátságos url ügy még alakul:)
illetve egy kérdés: jelenleg használok lightboxot, de töprengek hogy kell-e az oda de nagyon… kezdek arra hajlani hogy nem… szerintetek? már csak azért is, mert akkor a címlapon nagyobb képekkel, nem csak bélyegekkel lehetne dolgozni, és az még ütősebb volna…
1024 feletti felbontás esetén a vörös csíkban lévő menü (és ha jól emlékszem a fejléc is) balra zár, holott a laptörzs középre, tehát egymáshoz viszonyítva nincsenek összhangban!
Nem tudom direkt van-e, de a vörös menü hover állapotban nem tölti ki a teljes magasságot, tehát a fekete állapot alatt 1-2pixelnyi vörös csík látszik…
Egy (számomra) zavaró aporóság.
A jobb oldali menüket nézve minden “táblának” van egy vörös címe alatta egy vonal és utána jön a tartalom.
Ellenben a híeknél ez a vonal a cím felett van, kicsit megzavar.
Ugyancsak ez az említett “táblás” vörös cím NEM link, de a szövegben a linkek ugyanilyen színűek, megtévesztő lehet…
Apróság: a középső törzsnek nem zárnám le az alját, hanem a két oldalvonalát meghosszabbítanám a láblécig.
Egyébként a színek jók, szeretem a vörös/fekete/fehér hármast. Magam is ezen színek variánsait használom évek óta a kedvenc lapomon!
a piros-fekete-fehér trió nálam is nyerő széria, pedig újság esetében ez veszélyes játék, tekintve a mai politikai helyzetet… ilyen szándék nincs benne, dehát mit tehet az ember, ha a narancs-fekete vagy a zöld-fekete korántsem ilyen dögös no nem? (bár azért az 50aafe-s kék nem olyan rossz, hogy a madarakról sem feledkezzünk meg)
charlie: azt tom hogy a gugli szereti, de azt is hogy ez az apró részlet csak szelete a nagy egésznek amit keresőmarketingnek hívunk… ezzel együtt természetesen igazad van… egyébként a SEOról összeolvastam ezt-azt, de ott még jelentős hiányosságaim vannak, amit sürgősen pótolnom kell, és erre most ismét rávilágítottál, úgyhogy köszönöm…
a vörös sáv 1 pixelt lógott túl, a szövegek 1024 felett középre zárnak (nagyobb felbontás eszembe se jutott, mindig tanul valamit az ember ), a vonalat a címeknél alulra raktam, viszont a vörös címet a középső és jobb oldali törzsben meghagyom, mert hiába nem link, azért csak jól mutat így… talán annyian csak nem dőlnek be a “cselnek”
viszont a középső törzzsel gondban vagyok, azt hogy mondom meg css-ben hogy a border leglógjon a láblécig?
Én eleve nagyobb felbontásban néztem először, és azt hittem, direkt fixen balra zárt a menü, míg a többi középre mozgolódik, még tetszett is ez a megoldás. Ãgy sem rossz, csak kevésbé újszerű. Ellenben, ha már egy síkra hoztad őket, nem csípsz le 20 px-t a menü elejéből? Mert akkor a “Címlap” szó éppen ott kezdődne, ahol fölötte és alatta a tartalom.
a színkedvelés nálam is teljes mértékig politika független…
on:
border bottomot keress, vagy a border X X X X értéknél a harmadikat. az az alja.
és a border left és right a bal-jobb vagy a négy ikszesnél a 2. és 4. érték.
csak nekem hiányzik a főoldalról a postoknál a dátum? oké hogy belépve ott van, de szertem jó látni már a kezdőlapon, hogy mikor került fel friss infó.
éééés még egy apróság! egy kicsivel nagyobb távolságot tennék az előző hír vége és a következő címe közé…
on: - a border szélek megvannak, csak nem tom hogy mondjam neki hogy hol a lábléc teteje pixelre számoljam ki? vagy van olyan a border magasságra hogy mittomén 100százalék, és akkor oksika lesz a vonalazás?
a hírek távolságban szintén van valami, úgy +10-15 px, több nem nagyon tippre (egyébként első körben pont a cikkek elválasztása miatt volt felül a vonal, amit “megfúrtál” bár tény hogy igazad volt :D:D )
a post dátuma direkt nincs kint, tekintve hogy nem vagyunk valami erősek tartalomfrissítésben (mea culpa: nem rajtam múlik, ha ennél többször mondom nekik, agyonlőnek, pedig szivem csücske lett a weblap, és még nézik is rendesen… még… )
bodr: “és azt hittem, direkt fixen balra zárt a menü” - ez jó az a baj, hogy csak az lóg ki, de nem tom… egyébként a vörös sáv 100% széles, a linkek meg text-align: center… a balrazárós talán mondanom sem kell, hogy sima left volt… itt is inkább px-ekkel lövöldözzek? ugyanaz tökben mint bordermagasság, így az ismerethiányosságomból fakadóan lehet marad a center