Korzó Magazin


szeor wrote:

ahá.. a permalinkek


nem volt semmi oka, talán csak annyi, hogy akinek rövid az esze, legyen notesze..


ez is megvan, köszi :)

nos, a permalinkek nem csak azért kellenek mert nem két lábon járo jegyzetfuzetek az emberek, hanem a google is jobban szereti a baratsagos url-eket.

SEO a kulcsszo, keres csak rá a gugliba...

Egy társasági magazin weboldalát szeretném bemutatni, az érdekessége, hogy minden rovat más-más sidebar-al jelenik meg (érdemes kicsit belekattogatni), amely az adott rovat írásait mutatja, és még egyéb bizbazságok, igyekeztem nagyon újságosra megcsinálni a sablont, remélem tetszik, kíváncsi vagyok kritikákra, jóra-rosszra egyaránt :slight_smile:bár talán nem számít, de elmondom: az oldalt lelkesedésből csináltam, a lapnak kellett egy, és vállalták a kezdő mivoltomból fakadó hátrányokat… (mielőtt szó érné a ház elejét, hogy más tollával éksekedek :slight_smile: ) még szeretném fejleszteni, de hát nem lehet mindent egyszerre no nem? :slight_smile:mindenképp szeretném hangsúlyozni, hogy moshu nélkül nem ment volna, így neked moshu ezúton is köszönöm


'szeor wrote:

mindenképp szeretném hangsúlyozni' date=' hogy moshu nélkül nem ment volna,[/quote']


Dehogynem ment volna... Minden, amit elmondtam a másik topikban, ott van a hálón. Igaz, kicsit szétszórva - én csak összeraktam őket egy helyre :)

Az oldal igazán szép - ilyen "kezdőkkel" élvezet dolgozni!

Nekem dizájnilag semmi kifogásom nincs ellene, ízléses és átlátható, gratula hozzá, főleg, ha első próbálkozás volt.(Egyetlen igazán apró furcsaság: a footer menüjében szokatlan, hogy az elválasztó pöttyök is hoverálnak a tőlük balra eső szóval együtt, illetve az utolsó fehér maradt, gondolom éppen azért, mert nem lett együtt linkelve a ‘Korzó Magazin’ szóval. Én sima szövegre állítanám, mégpedig a kék betűszínnel.)

Hm, mégis találtam két csúnyaságot, bocsánat. :slight_smile:


 1. Sok cikknél nincs hely a beillesztett kép és a cikk szövege között, ezek nem szépek.


 2. A Kapcsolat menüpont űrlapján a piros háttér nagyon vaddisznó, ráadásul a fekete betűk nem is látszódnak rajta rendesen.

van valami oka, hogy nem hasznalsz baratsagos url-eket?

na szóval :slight_smile:moshu: köszi :slight_smile:bodr: a footer hovert megnézem, nekem fel sem tűnt… a kéken gondolkozom, igazság szerint nem akarok még egy színt belevinni a designe-ba, de a hibát javítom. a két csúnyaság: az elsőben teljesen igazad van, ráadásul ama randaságok a hirdetéseket is körbeveszik, és az végképp nem szép (az a mocskos pénz :slight_smile: ), kiigazítom. a vaddisznó pirost (nekem is húzós volt, de aztán hagytam) átírom a commenteknél lévő szürkére, az elég diszkrétes, és látszik a feketecharlie: milyen url-ekre gondolsz?

 1. Nem kék, na, hanem szürke akkor, csak a kontextus miatt kékesnek tűnik, szóval a #bbb-re állítsd szerintem! :slight_smile:


 2. A kommentelde szép, szerintem mindenképpen jobb lesz úgy!

átállítottam a footert: pöttyöket kivettem a linkből (tényleg benne voltak… bakker… :slight_smile: ), a linkeknél az alapszín lett fehér és a hover szürke, így nem lóg ki a copyright szöveg, a vaddisznópiros szép szürke lett, a hirdetések kiigazítva, a képek “ragadása” beszüntetve…

köszönöm az észrevételeket, ha van még ne kíméljetek…

a barátságos url ügy még alakul:)illetve egy kérdés: jelenleg használok lightboxot, de töprengek hogy kell-e az oda de nagyon… kezdek arra hajlani hogy nem… szerintetek? már csak azért is, mert akkor a címlapon nagyobb képekkel, nem csak bélyegekkel lehetne dolgozni, és az még ütősebb volna…

És ha a footer színei fordítva lennének (alap=szürke, hover= fehér)? :wink:

És ha egy kicsit még több helyet kapnának a cikkek képei?

Kapcsolati űrlap cool!

bodr: szerintem egyszerre írtuk a hozzászólást, amikor azt írtad hogy fordítsam, és amikor azt írtam, hogy megfordítottam :smiley:ja nem, pont fordítva :smiley: sztem ez marad, a fehér mégiscsak láthatóbb, és ott fontos infók vannak, mint pl hirdetési ajánlat :D:D

permalinkek a neve wordpresben.

tudod, nem a valami.php?ize=3 hanem /valami/ize, stb.

ahá… a permalinkek

nem volt semmi oka, talán csak annyi, hogy akinek rövid az esze, legyen notesze…

ez is megvan, köszi :slight_smile:

1024 feletti felbontás esetén a vörös csíkban lévő menü (és ha jól emlékszem a fejléc is) balra zár, holott a laptörzs középre, tehát egymáshoz viszonyítva nincsenek összhangban!Nem tudom direkt van-e, de a vörös menü hover állapotban nem tölti ki a teljes magasságot, tehát a fekete állapot alatt 1-2pixelnyi vörös csík látszik…Egy (számomra) zavaró aporóság.

A jobb oldali menüket nézve minden “táblának” van egy vörös címe alatta egy vonal és utána jön a tartalom.

Ellenben a híeknél ez a vonal a cím felett van, kicsit megzavar.

Ugyancsak ez az említett “táblás” vörös cím NEM link, de a szövegben a linkek ugyanilyen színűek, megtévesztő lehet…Apróság: a középső törzsnek nem zárnám le az alját, hanem a két oldalvonalát meghosszabbítanám a láblécig.Egyébként a színek jók, szeretem a vörös/fekete/fehér hármast. Magam is ezen színek variánsait használom évek óta a kedvenc lapomon! :smiley:

mano, kösz a tippeket, javintani fogom…

a piros-fekete-fehér trió nálam is nyerő széria, pedig újság esetében ez veszélyes játék, tekintve a mai politikai helyzetet… ilyen szándék nincs benne, dehát mit tehet az ember, ha a narancs-fekete vagy a zöld-fekete korántsem ilyen dögös no nem? (bár azért az 50aafe-s kék nem olyan rossz, hogy a madarakról sem feledkezzünk meg) :smiley:charlie: azt tom hogy a gugli szereti, de azt is hogy ez az apró részlet csak szelete a nagy egésznek amit keresőmarketingnek hívunk… ezzel együtt természetesen igazad van… egyébként a SEOról összeolvastam ezt-azt, de ott még jelentős hiányosságaim vannak, amit sürgősen pótolnom kell, és erre most ismét rávilágítottál, úgyhogy köszönöm… :slight_smile:

mano igazad volt, belőttem a dolgokat

a vörös sáv 1 pixelt lógott túl, a szövegek 1024 felett középre zárnak (nagyobb felbontás eszembe se jutott, mindig tanul valamit az ember :slight_smile: ), a vonalat a címeknél alulra raktam, viszont a vörös címet a középső és jobb oldali törzsben meghagyom, mert hiába nem link, azért csak jól mutat így… talán annyian csak nem dőlnek be a “cselnek” :slight_smile:

viszont a középső törzzsel gondban vagyok, azt hogy mondom meg css-ben hogy a border leglógjon a láblécig?

Én eleve nagyobb felbontásban néztem először, és azt hittem, direkt fixen balra zárt a menü, míg a többi középre mozgolódik, még tetszett is ez a megoldás. Így sem rossz, csak kevésbé újszerű. Ellenben, ha már egy síkra hoztad őket, nem csípsz le 20 px-t a menü elejéből? Mert akkor a “Címlap” szó éppen ott kezdődne, ahol fölötte és alatta a tartalom.

akkor folytatom! :smiley:off:
 • a színkedvelés nálam is teljes mértékig politika független…

  on:
 • border bottomot keress, vagy a border X X X X értéknél a harmadikat. az az alja.

  és a border left és right a bal-jobb vagy a négy ikszesnél a 2. és 4. érték.
 • csak nekem hiányzik a főoldalról a postoknál a dátum? oké hogy belépve ott van, de szertem jó látni már a kezdőlapon, hogy mikor került fel friss infó.
 • éééés még egy apróság! :wink: egy kicsivel nagyobb távolságot tennék az előző hír vége és a következő címe közé…

nnno

mano:

off: akkor ok :smiley:on: - a border szélek megvannak, csak nem tom hogy mondjam neki hogy hol a lábléc teteje :slight_smile: pixelre számoljam ki? vagy van olyan a border magasságra hogy mittomén 100százalék, és akkor oksika lesz a vonalazás? :slight_smile:
 • a hírek távolságban szintén van valami, úgy +10-15 px, több nem nagyon tippre (egyébként első körben pont a cikkek elválasztása miatt volt felül a vonal, amit “megfúrtál” bár tény hogy igazad volt :D:D )
 • a post dátuma direkt nincs kint, tekintve hogy nem vagyunk valami erősek tartalomfrissítésben (mea culpa: nem rajtam múlik, ha ennél többször mondom nekik, agyonlőnek, pedig szivem csücske lett a weblap, és még nézik is rendesen… még… :slight_smile: )  bodr: “és azt hittem, direkt fixen balra zárt a menü” - ez jó :slight_smile: az a baj, hogy csak az lóg ki, de nem tom… egyébként a vörös sáv 100% széles, a linkek meg text-align: center… a balrazárós talán mondanom sem kell, hogy sima left volt… itt is inkább px-ekkel lövöldözzek? ugyanaz tökben mint bordermagasság, így az ismerethiányosságomból fakadóan lehet marad a center :slight_smile:

mano: “Apróság: a középső törzsnek nem zárnám le az alját, hanem a két oldalvonalát meghosszabbítanám a láblécig.”Ha te azt megoldod CSS-ben (a hosszabbitást) a ún. faux columns technika nélkül, akkor bekerülsz a történelemkönyvekbe… :slight_smile: